מוח או כוח?

../images/Emo203.gif מוח או כוח?

מה לדעתכם הכי יותר חשוב בסוס- שהוא יפה או שהוא חברותי? שהוא סוס ברמה ממש גבוהה, או שהוא סוס בעל יופי על? בכלל, מה לדעתכם הכי חשוב בסוס- היופי או התכונות? למה? ואם הייתם יכולים לקנות סוס- מה הדבר שהיה הכי חשוב לכם (מלבד מצב בריאותי)? לאלה שיש סוס- למה בחרתם דווקא בו? יותר בגלל אופי, התאמה, או יופי? והאם לדעתכם זה נכון לשפוט סוס לפי היופי?

The Bitter End

New member
וול.

יופי זה הדבר האחרון שאסתכל עליו בסוס, מבחינתי, סוס בריא הוא סוס יפה, וזה הגיוני, אצל סוס בריא הפרווה מבריקה, העיניים צלולות,הפרסות במצב טוב והוא בעל מראה עירני. עכשיו כשסיכמנו את זה, סוס לדעתי לא חייב להיות חברותי ברמה הכלבית, למרות שזה מוסיף. אם הייתי קונה סוס, הדברים שהיו חשובים לדעתי הם ההתאמה- סוס שמתאים לי מבחינת סגנון[והכוונה היא לא לאינגליש\ווסטרן. אלא לאיך הסוס קופץ וכו'], מבנה ורמה. אופי, כמובן, אני אחפש סוס עירני וחברותי שלא עושה בעיות בטיפול. אבל זה תלוי בעוד המון דברים. הייתי חופרת עוד, אבל אין לי כוח. תסתפקו=]

לדעתיי../images/Emo13.gif

לדעתי היופי הוא הדבר הכי פחות חשובב בסוס...סבבהה שיהיה לו יופי אבל שיהיה חברותיי ונעים
(שזה יותר חשוב) אוקי..כל אחד רוצה סוס ברמה גבוהה יופי הוא לא הכל גם היכולות של הסוס חשובות יופי אפשר לבנות עם הזמן.לדעתי הכי חשוב יהיה תמיד תכונות הסוס. אם ההיתי קונה סוס ההייתי חושבת גם על היכולות שלו וגם על הרקע שלו כדי לדעת עם מה אני מתמודדת. וזהו זה.

ווינגז

New member
טוב, זה נושא מורכב

במיוחד למתחרים בעלי הסוסים הפרטיים. סוס תחרותי צריך להיות מתאים במבנה לספורט שבו יעסוק (קפיצות, דרסז', מירוצים), כדי לנצל את היכולות שלו. אנשים שמעוניינים להתחרות ב-1.30, בד"כ לא יקנו לעצמם קווטר שמנמן, גם אם יש לו את האופי הכי מקסים בעולם וגם אם הוא אוהב לקפוץ (מעטים הקוורטרים שיכולים לסיים מסלול של 1.30 בהצלחה
). אני גם לא רואה את, בואי ניקח דוגמא קיצונית, Salinero מתחרה בריינינג או פלז'ר, גם כי המבנה והצעד שלו לא מתאימים. אחרי שמוצאים סוס שיש לו את היכולת, מסתכלים על האופי. סוס זהיר? רוצה לעבוד? לא מסרב/דוחה את המתג? יותר טוב. חיפוש סוס תחרותי הוא עסק מורכב שיכול לקחת לא מעט זמן, אבל בניגוד אליו - חיפוש סוס כתחביב בלבד, העיקר בו, לטעמי, הוא האופי של הסוס, הרוגע שלו, הנכונות שלו וכו'. יופי ויכולת הם רק יתרון.
מבחינתי - אופי קודם לכל דבר אחר, אבל אני בטוחה שאם תשאלי את אחד המתחרים בכל מקום - כל אחד יגיד לך משהו אחר. (יש גם הבדלים בין הרמות - קווטרים מתחרים לפעמים במקצים הנמוכים בקפיצות ובמקצים הפשוטים יחסית בדרסז', אני לא יודעת לגבי ההפך).

אוקי.

מבחינתי היופי ממש לא חשוב, זה רק עניין של טעם. ואני לא חושבת שיש סוסים מכוערים, פשוט יש סוסים יפים ויש סוסים יפים יותר ושוב, הכל בעיני המתבונן. בתור אדם מתחרה שהמטרה שלו היא להתקדם ברכיבה אני לא יכולה להתעלם לגמרי מהיכולות של הסוס לטובת האופי שלו, כי אחרי הכל נשפטים לפי התוצאות ולא לפי מידת החברותיות של הסוס. אבל אני לא אקנה סוס עם אופי רע, שמאיים כל הזמן, בועט ונושך אנשים. אני לא מסוגלת. אני צריכה להנות מהסוס שלי לא רק בפן של הרכיבה ומעבר לזה - הוא השותף שלי, ואני מעדיפה שותפים נחמדים! נכון יש מקרים קיצוניים כמו סוסים סופר-מוכשרים עם אופי גרוע, אבל זה כבר משהו אחר מבחינתי כי זה עובד רק לצד אחד כל עוד המטרה היא להתקדם. בשלב אחר בחיים, עם עודף כסף אז אני אהיה בעד המיקרה ההפוך גם כן. את הסוס שלי-אפולו
בחרתי בגלל כל הסיבות האפשריות - ההתאמה, היכולות, האופי. הוא פשוט מה שחיפשתי בסוס. היופי רלוונטי רק כשמדובר בסוס הרבעות או סוס אחר שהייעוד שלו זה תצוגות.

סוני DSCH1

New member
אני

מעדיפה אופי גם אצל אנשים. אני יבחר את הסוסים בגלל אופי טוב ובגלל היכולת שלו ושילוב שלנו ביחד אני גם לא יבחר סוס מניאק ברמות יעני רכבתי על סוסה שאהבה לנשוך אבל לא יותר מי זה אני לא יקנה סוס בועט נושך ומניאק אני לא רוצה למות בגיל צעיר מאוד ואני לא חושבת שאני יתקדם עם סוס כזה.

natyly

New member
בעיני

אם אני יכולה לשפוט על פי שלוש שיעורים.. שני הסוסים שרכבתי עליהם היו בסדר, לא בעלי יופי מדהים, הם היו פשוט רגילים. תאמת התחברתי מאוד לסוס השני שרכבתי עליו, סיניי:] יש לו אופי מקסים ולדעתי הוא הכי יפה בעולם! לדעתי אם אתה רואה שיש לסוס אופי מקסים, בעינך הוא יהיה גם הכי יפה בעולם, גם אם הוא לא ממש מיוחד.

netapet2

New member
וואי נחמד...

אממ, דבר ראשון, חשוב יותר שהוא יהיה חברותי, יש סוסים שיכולים להיות מהממים, אבל לא חברותיים, וסוס, סוס הוא כמו חבר, הוא צריך להיות חברותי, ובטוח שאף אחד מאיתנו לא היה רוצה חבר תוקפן או משהו., זה על השאלה הראשונה. לגבי השאלה השנייה- זה שאלה שקשה לומר, כי מצד אחד, אם אתה רוצה להתחרות ולהצליח והכל בסגנון מסויים, עדיף שהוא יהיה ברמה גבוה מאשר יפיפה, אבל אם אתה רוצה לשלוח אותו לתחרויות יופי או תצוגות (אני לא מבינה בזה כל כך אז אני אל יודעת אם זה קשור) אז עדיף שהוא יהיה יפיפה לעומת זאת, אם אתה לא רוצה רמה גבוהה אבל בכל זאת רוצה גם את זה וגם את זה, בטוח שאפשר. יותר חשוב בסוס התכונות לפי דעתי, לפעמים יופי יכול להרתיע (זאת אומרת, אם הסוס ממש ממש מכוער אז אנשים עוברים לסוס יפה יותר וזה, לא כולם אבל יש), ואז גם אם הוא הכי חברותי בעולם הוא לא מושך את העין. אם הייתי יכולה לקנות סוס, הייתי מעדיפה סוס ברמה גבוהה יותר ממני, שיהיה לי לאן להתקדם... אם הוא יפה זה +, נראה לי שאם הסוס חברותי והכל אני יכולה להחליט שהוא יפה, ואפילו לשפר את איך שהוא נראה (אם צריך לספר את הרעמה, להבריש, לספר וכו'). אישית אני לא אוהבת סוסים בהירים (לבנים עם נקודות) והכל.. הכי אני אוהבת סוסים כהים... לכן אני לא נראה לי הייתי קונה סוס כזה אם הייתה לי את האפשרות... אבל אם ממש אני מתאהבת באיך שהוא עובד ובאופי שלו, בטח שכן. והסוס שאני רוכבת עליו עכשיו קבוע, אז הוא סוס ממש יפה, יש לו אופי מדהים לפי דעתי, והוא כבר מתחיל להבין מי אני וזה חלק מההתאמה, והיופי, הוא יפה. לא בחרתי אותו זאת הבעיה, הציעו לי, והסכמתי כי הוא סוס שיכול לקדם אותי ואני לאמן אותו כי אני יודעת יותר ממנו P: וזהו, חפרתי.

kenz

New member
hmm... hmmm... PIGGI !!!!

מה דיברנו על צבע? ומה דיברנו על טייסון...

netapet2

New member
לא הבנתי את השאלה

פיגי חתיך הבנתי את זה, ואני גם יודעת את זה, אבל הוא יהפוך להיות לבן עם נקודות P: אני לא אוהבת.

אני אישית קודם כל מסתכלת על

כשאני אקנה סוס, ובטוח שזה יהיה כדי להתחרות איתו כבר, אני אסתכל על שלושה דברים באותה מידה: הרמה של הסוס, האופי, והתאמה ביני לבין הסוס. -רמה אני רוצה שהסוס לא יהיה בדיוק ברמה שלי, אלא ברמה יותר גבוהה, וככה יש לי לאן להתקדם. -אופי אני ארצה סוס שרוצה לעבוד ולתת מעצמו. סוס חברותי (לא חייב ממש להיות אודי חמודי אבל שלא לא ייתן בכלל להתקרב אליו). סוס שיהיו ביני לבינו נקודות דמיון באופי, מה שיעזור לי יותר להבין אותו מבחינת התנהגות שמקורה באופי שלו. סוס שמחזיר אהבה, שלא יהיה אבן. סוס שהוא לא אדיש לסביבה. -התאמה התאמה ביני לבין הסוס זה דבר מאוד חשוב מבחינתי בגלל שהתאמה מובילה לתקשורת טובה יותר, איך? התאמה מבחינתי זה שאני ארגיש את הסוס, מתי הוא פוחד, מתי הוא שמח, וכו'. שאני פשוט אקרא אותו בקרקע וברכיבה. נמשיך, תקשורת טובה מובילה לביצועים יותר טובים. לכן לדעתי, לפחות אצלי, התאמה חייבת להיות. -יופי זה הדבר האחרון שאני אסתכל עליו. קודם כל, מבחינתי כל הסוסים יפים, רק יש כאלה שיותר, יש כאלה שפחות, ויש כאלה שבאמצע. ועוד משהו, מבחינתי מבנה גוף טוב, הוא גם יפה, וזה מוסיף ליופי של הסוס, כי כשמסתכלים אין משהו שמציק ומעצבן בעין. צבע יפה או לא- זה הדבר הבהחלט בהחלט אחרון שאני אסתכל עליו. ואני חושבת שגם אחרים צריכים להסתכל על הצבע כמדד אחרון לבחירה בסוס. אבל אם הסוס מיועד לתצוגות, אז יופי צריך להיות אחד המדדים הראשונים, כמובן.

oO nam nam Oo

New member
את אמרת ../images/Emo80.gif../images/Emo95.gif

ש"אני רוצה שהסוס לא יהיה בדיוק ברמה שלי, אלא ברמה יותר גבוהה, וככה יש לי לאן להתקדם"... ואני מבינה את זה-אבל לפי דעתי דווקא סוס צעיר ופחות מאומן יקדם אותך הרבה יותר. את תצטרכי להתמודד עם הקושי שיש במהלך האימון וזה יקדם אותך המון. סוס מאומן פלס או ברמה יותר גבוהה ממך (ולפי מה שהבנתי-את תקני בשביל להתחרות, ז"א שאת כבר רוכבת מספיק טוב בשביל להתחרות
) לא יקדם אותך הרבה, כי כל מה שתצטרכי לעשות יהיה לשבת עליו ולבקש ממנו לעשות מה שאת רוצה והוא יעשה את זה.. לא את תתקדמי (לפחות לא הרבה... כי אולי תיתקלי בבעיות-אבל הן יהיו קטנות יחסית) ולא הוא יתקדם (הרי אמרת שהוא ברמה יותר גבוהה ממך). לסיכום: מה שאני אומרת זה שלדעתי דווקא סוס ברמה יותר נמוכה ממך הוא שיעזור לך להתקדם ולהפוך לרוכבת יותר טובה, ולא סוס ברמה יותר גבוהה ממך
(אני יודעת שאצלי זה היה ככה...
)

SkAzi w

New member
הדבר הכי חשוב אצל סוס

זה רצון כי למשל תיקחי דוגמא רכבתי על סוסה שהייתה מדהימה באופי ביופי ביכולת שלה פשוט מדהימה אבל היא פשוט לא רצתה לקפוץ והיא הייתה באמת סוסה שיבאו אותה מחו"ל מדהימה אבל לא רצתה לקפוץ וכלום לא עזררר כלום ולאומת זאת היה לי סוס קטנציק סוס מקומי פשוט מכוער אופי מדהים ללא שום כישרון מיוחד אבל הוא כל כךך רצה לקפוץ וכל כך נתן מעצמו אפילו נתן יותר ממה שיש לו ולכן הצלחתי להגיעה איתו להשגים גבוהים ביותר

PinkHorse

New member
כשקונים סוס מאוד חשוב לשים לב להתאמה

בין הרוכב לסוס, זה הרבה פעמים מה שיוצר את השילוב המנצח. מאוד חשוב שלסוס יהיו עיניים טובות עם רצון לעבוד ושמחת חיים, למרות שכמובן אפשר גם לקחת סוס נבלה עם יכולות או סוס נבלה עם יכולות אבל הדרך להשיג ולהוציא ממנו משהו היא הרבה יותר מייגעת. הרעיון הוא לקנות סוס עם אופי טוב (לא להסתכל על היופי כי בסופו של דבר בתחריות היופי לא נשפט) עם רצון לעבוד ולקדם את הרוכב ולהתקדם גם. סוס עם שמחת חיים שלא יהיה אדיש ועצוב כל הזמן.. אם אני הייתי קונה סוס הייתי מסתכלת על היכולות, האופי וההתאמה ביניינו. אפילו הסוס הכי מכוער יכול להראות טוב עם טיפוח וטיפול נכון.. ככה שבסופו של דבר כל הקטגוריות מנצחות אם משקיעים.

ToryMaster

New member
זה תקף לגבי סוסים לתחרויות, כן?

כי חשוב לי להדגיש שזה לא כל מה שקיים, רכיבה לא צריכה להיות תחרותית בלבד, ועבודה עם סוסים לא חייבת להיות סביב הרכיבה עליהם.

PinkHorse

New member
כמובן,

אבל יש גם דבריים בסיסים כמו אופי טוב שלדעתי זה חייב להיות בכל תחום.. אפילו אם זה סתם סוס טיולים, סוס שתור מארח חברה לסוס אחר במרעה או אפילו סוס לתצוגות יופי. קיימים דברים נוספים שחשובים, כמובן.. בכל מקרה השאלה הייתה לגביי מה אני חושבת על הסוס שיתאים לי ומה הייתי בוחרת.. ואלו הן ההגדרות שלי. ובכלל אני לא רואה את ההנאה בלחזיק סוס עם אופי מגעיל כלפי סוסים אחרים שתמיד מסתובב עם אוזניים אחורה ופרצוף חמוץ... לי זה מוציא את כל החשק..

ToryMaster

New member
מסכימה איתך

בעיני זה הכי חשוב, שלסוס יהיה אופי שאת מסוגלת להסתדר איתו, כל השאר בא אחר כך, גם סוס הקפיצות הכי טוב שנוכל להניח ידינו עליו לא יעזור לנו הרבה אם הוא יריב איתנו כל הזמן, מצד שני, איך את מגדירה אופי טוב? אני חושבת שההגדרות שלך ושלי שונות. [ברור שאלו ההגדרות שלך, רק רציתי להבהיר את הנקודה הזו לטובת כולנו]

למעלה