מוח או כוח?

PinkHorse

New member
אך אני מגדירה אופי טוב?

סוס שלא מאיים ובועט בגלל כל שטות, שלא מוריד אוזניים בכל רגע שמתקרבים אליו ושמברישים אותו, שרגוע בטיפול/איכוף/רכיבה, כזה שאפשר להכנס אליו לתא לכל דבר והוא לא יהרוג אותך, אם נגיד את מחליפה לו ראשייה שלא ינסה בכל הזדמנות לברוח, או שמה לו אוכף כל הזמן ינשוך, או שאת מברישה ינסה לבעוט ויוריד אוזניים. כזה שיבין שאת לא האויב ולא באת לעשות לו רע, וכל עוד את מעריכה אותו ואת הסביבה גם הוא צריך לעשות כזה...

ווינגז

New member
אבל אני מניחה שתסכימי

(וזה כבר לפתח את הדיון למקומות אחרים לגמרי) שסוס לא תוקף סתם. נכון, זה יכול להיות מתסכל מאוד, אבל - אין סוסים רעים, יש אנשים רעים. נכון שיש כאלו שבאופן טבעי אוהבים יותר או פחות בני אדם/עבודה/מגע, אבל כל התנהגות קיצונית כמו שאת מתארת ב"אופי רע", נובעת ממקום אחר, לדעתי. סוסים שמגיעים ממקומות אחרים, מאמנים אחרים, ידיים אחרות - סיגלו לעצמם דפוס התנהגות מסויים. סוס שבועט ונושך הוא סוס מאויים, גם אם לא בהווה (הוא פשוט מקשר את זה למשהו שקרה בעבר). הפיתרון הוא כמו שתמיד אומרים פה - עדינות, רגישות וזמן. כמו שעובדים על "לתקן" סוס שלמד הרגלים לא טובים ברכיבה, אפשר "לתקן" את ההתנהגות שלו כלפי בני אדם, ולגרום לו לסמוך עלייך. זה לוקח זמן, מעצבן, מתיש... אבל מתגמל בצורה יוצאת דופן, כשהסוס כן מראה סימנים של ביטחון במקום שלו וביטחון בך. זה לא אומר תמיד שסוס ממצב תוקפני יעבור למצב של להמרח עלייך ולדרוש פינוקים, כי יש כאלו שפשוט לא אוהבים את זה... אבל כן להגיע ממצב של תקיפה למצב רגוע ובטוח.

horse 1212

New member
יעל את יודעת שחלמתי עלייך? ../images/Emo122.gif

את התקשרת אליי,ושאלתי אותך למה התקשרת,ואמרת שמשעמם לך,ואז כזה אמרת שאת עוד מעט מגיעה לקיבוץ..ואז את באוטו ובאתי להגיד לך שלום,ואת כמעט דרסת אותי בזמן שאני צוחקת ורצה בכביש XDD

PinkHorse

New member
לא נכון,

אני מכירה סוס שפשוט שונא סוסים אחרים, גם נקבות, גם פונים וגם סייחים פיצפונים. הוא בועט הוא נושך והוא לא חברותי במיוחד ליד סוסים.. וזה, לדעתי לא כתוצאה מהתעללות..

ToryMaster

New member
אוקע, ברור

כי חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאני לדוגמה, לא הייתי מסוגלת להסתדר עם סוס שתוטניק כזה, גם אם הוא היה מתוק בעולם, מעניין אם אני היחידה.

doron225

New member
אז ככה.

האופי של הסוס מאוד חשוב, היכולות שלו גם כן! אתם לא תיקחו סוס קפיצות ותאמנו אותו לקאטינג כי זה לא יתאים ליכולות שלו! בקשר ליופי של הסוס אפשר לטפל בזה לדוגמא אם לסוס יש גרדת אפשר לטפל - אם יש לו רעמה לא יפה וקצרה היא תגדל ויש תכשירים. אבל בכל אופן, מחלות עור זה לא מה שירחיק אותי מסוס טוב! אבל נגיד למישהו מהחווה שלי יש סוס חדש.... הגוף שלו יפה כמו של ניקיטה [מי שמכיר אותה... היא מתחום הווסטרן] אבל יש לו פנים מגעילות, הוא רזה מידי.. אני לא הייתי קונה אותו בכל אופן.. היופי בעיני לא פחות חשוב מהאופי. לדוגמא דקוטה היה בועט כשהיו באים להוציא אותו מהתא, עכשיו טיפלו בזה והוא לא בועט! אממ.. זהו... חחח XD

לדעתי לא לקחת סוס לסגנון מסויים קשור

יותר למבנה גוף ופחות ליכולות. כתבת שלדעתך היופי חשוב כמו האופי- את חושבת ככה בגלל שאת מתכוונת שאפשר לטפל באופי וביופי? או מסיבה אחרת?

doron225

New member
כן...

אפשר לטפל בסוס נושך - אפשר לטפל ביופי. אבל יש סוסים אבודים... אני לא אקח סוס שהוא כבר עמוק בתוך הגרדת וזה כבר זורם לו בדם! אני לא אקח סוס שהוא לא מתאים גופנית לריינינג או לקאטינג [כל הסוסים טובים לאולראונד רק צריך ללמד את הסוס שלא צריך לפגוע בזה בכל הכוח אלה לעלות מעל זה...]

horse 1212

New member
אני חושבת שיופי זה

עניין של טעם,אבל דבר ראשון אני אעדיף שהוא יהיה חברותי עם תכונות טובות. רק אח"כ היופי.

למעלה