../images/Emo203.gif הבמה 10: Scott Matthews
הבמה 10: Scott Matthews, פורסם ב-19/6/2007
צריך לחקור במעבדת מוזיקה (אם יש דבר כזה כמובן), מה גורם לאדם להתחבר מאוד לסגנון מסויים/זמר מסויים/להקה מסויימת. אם לשפוט עד עכשיו- שני אנשים בקהילת המכרים שלי, באמת אוהבים את סקוט מתיאוז. זה לא שאין לו שירים יפים, או אין לו פוטנציאל. כנראה שאנשים פשוט שומעים דברים אחרים. או שפשוט לא מכירים אותו כ"כ. ובכלל, אם כבר במעבדות מוזיקה עסקינן, אז למה שלא יחקרו תופעה אחרת: התופעה בה אנשחנו שומעים שיר/אומן ובהתחלה הוא אפילו לא מדגדג לנו. ופתאום, לאחר זמן מה- הסתובבה אוזנינו שוב ליד אותו אומן והופ! נתפס לנו! ולפעמים זה במלוא העוצמה. אז אחרי כל ההקדמה המחקרית הזאת אפשר באמת להתחיל לכתוב על Scott Matthews, אותו אחד שאחראי למחקרים האלה אצלי. מתיאוז מגיע מאנגליה. ואם נדייק יותר אז ממקום ושמו וולברהמפטון. את אלבום הבכורה שלו, " Passing Stranger" הוא הקלהיט אי שם ב-2005, אלבום שאח"כ ראה אור לראשונה במרץ 2006. רק כעבור חצי שנה (!) הוציא מתיאוז את סינגל הבכורה מהאלבום הזה הקרוי " elusive". את האלבום הזה של מתיאוז, שמעתי לראשונה רק עכשיו, יוני 2007. וזה אחרי חרישה מאסיבית של ארבעת שיריו. אבל נתחיל רגע מההתחלה. זוכרים את המעבדת מוזיקה? אז כשאליקו הכיר לי את השיר הזה עוד ב-2006 (אני מדבר על 'אילוסיב'), הוא לא ריגש אותי במיוחד. שקט מאוד, דווקא כן הסגנון שלי, אבל משהו היה חסר. מה? את זה תשאלו במעבדה. כי שנה אחרי אני אשמע שוב את מתיאוז והשיר המופתי הזה שיתפוס אותי ויגרום לי להתאהב בו לגמרי. מתיאוז הוא מסוג הזמרים שיש להם קול הרמוני (בדומה למארק מ-POTF), יש להם חוש מוזיקלי מהדרגה הראשונה. יש להם את הטאץ' הנכון. פיצחתי את הגדרת האלבום שלו. הסגנון הוא פולק-קאנטרי. באלבום יש הרבה פולק, עם שילוב יפה של קאנטרי וכלים המזוהים עימו- מפוחית ומנדולינה. מתיאוז לא חוסך גם בתוף צד כזה (נו, כמו דרבוקה קטנה, שכחתי את השם). האלבום מתבטא ב-3 אופנים: שירי הסופט רוק/קאנטרי כמו “dream song", " passing stranger", "Fool's Fooling Himself", "Sweet Scented Figure" שנותנים קצת יותר בקצב משירי לילה מוכרים. יש את הפולק- "Eyes Wider than before" הנפלא, "Prayers" עם המקצב הבית קפאי, "City Headache" שנותן הרגשת מחנק מתוקה, "elusive" המופלא גם מבחינת ליריקה וגם מבחינת עיבוד והאחרון בשורה הזאת- "Earth to Calm" שפשוט גורם לכם לצלול לתוך החשיכה עם דפיקות לב של יופי.... בין לבין כל הקטעים האלה, שילב מתיאוז קטעי מעבר קצרים של חצי דקה עד 2 דקות, של אינסטרומנטל קאנטרי, קצת שירה ועוד. סה"כ- הבאלנס באלבום הוא פנטסטי, יש בו כל מכל, ויש בו את האלמנטים הכי יפים של המוזיקה: הרמוניה, קול מיוחד, הגשה, עיבוד חזק ורגש. רמת הציפיות שלי מהאלבום היו בשמיים ולמשחתי אני יכול להגיד שהיה שווה לחכות, היה שווה כל גרוש. סקוט מתיאוז הוא אומן שווה במיוחד....
סקוט מתיאוז " Passing Stranger" 2006 פולק/סופט רוק/קאנטרי 28 דולר מאמאזון כולל משלוח
האתר הרשמי
מייספייס
לאסטFM