פינת הסקרנים

art minded

New member
היי - וברכות על הפורום ../images/Emo13.gif

ובכל מקרה - בתור סקסואל, קצת קשה לי להבין אסקסואליזם. אשמח אם תסבירו לי במה מדובר בדיוק. אשמח לקבל הגדרה מדוייקת של אסקסואליזם.
אם יש כזאת

art minded

New member
הכוונה שלי היא - מה עושה אתכם

אסקסואלים? הרי כל אחד מאיתנו אוהב מגע.. אז איך בכל מקרה אסקסואליות מתבטאת?

JpnEcho

New member
מי אמר שכל אחד אוהב מגע ?

ממש לא. אני לא רוצה להכנס להגדרות, את זה אני אשאיר למישהו\י אחר\ת, אך אני יכולה להגיד לך על עצמי שאני לא מעוניינת במגע מיני, בשום צורה, לעולם. ככה אני מרגישה כרגע, יכול להיות שזה ישתנה ויכול להיות שזה לא. אני גם לא רוצה להכנס להגדרות כי יש הרבה סוגי אסקסואלים.

art minded

New member
התכוונתי גם למגע לא מיני

חיבוק למשל - חיבוק אוהב ולא קשור למגע מיני.

JpnEcho

New member
כן, גם מגע לא מיני אני לא אוהבת.

לא מאמינה שאני היחידה שכזו. אולי אפשר להגיד שרוב האנשים אוהבים מגע, חלק גדול מהאנשים אוהב מגע וכו' - כולם בטח לא.

art minded

New member
שמעי - כולם זקוקים למילה טובה ויש

הרואים במגע משהו טוב ומרגיע. גם בעבודה מול חולים רואים את זה שאם נותנים להם יד אז מחזקים אותם ואני חושב שזה אנושי כי במגע פשוט ככל האפשר מגרים כל כך הרבה קצות עצב שמשמשים כמעין מסג' (זה לפחות הסבר מדעי לכך) וזה מרגיע. השאלה למשל למה את לא אוהבת מגע לא מיני - אם בא לך לפרט בכלל.

אתה חושב שזה אנושי?

זה דבר די אגוצנטרי ממך להגיד זה דבר תרבותי לעשות, בתרבויות אחרות לא חולמים על לחבק למשל בתרבות היפנית זה לא מכובד לגעת באדם אחר כן, יש מחקרים שחולים שמקבלים יחס אוהב מהאחיות פחות מתים ופחות נשארים במיטה. אבל זה יחס של חיוך, לבדוק את שלום החולה, לא חיבוקים... אף על פי שכשהייתי בבית החולים, היו כמה אחיות שהייתי שמח לחבק
החיבוק הוא לא בדיוק הקטע הפיזי של מגע העור, זה יותר להרגיש את חום הגוף של השני.

art minded

New member
אז להרגיש את חום הגוף של השני...

עדיין מגעיל אתכם? אני שואל מתוך התעניינות ורצון להבין אתכם כי זה מאוד מעניין אותי.

JpnEcho

New member
שוב, אני אישית -

לא אוהבת מגע משום סוג. נמנעת מזה. זה בהחלט לא אומר שכל הא-מיניים נמנעים ממגע. ההגדרה פה למטה היא נכונה, אך יש הרבה סוגים של א-מיניות אבל כן, זה העיקר.

לא החום גוף זה מה שמגעיל..

כל הקטע הזה של לשבת בחברת אנשים ופתאום מישהו שם עליי יד/ראש/רגל רוצה שאני אעשה לו "דיגדוגים" ביד, כל הקטע הזה של מגע, אפילו לחבק את אמא ולהביא לאחותי נשיקה לפניי שינה, אפילו זה מעלה בי סלידה. יצא לי לשבת עם אמא שלי לשיחה, כמה פעמים אפילו, ולהסביר לה שזה לא שאני לא אוהבת אותה או משהו כזה, וזה לא שאני שונאת אותה, אני פשוט טיפוס שלא מקרין רגשות, בשום צורה, אם זה דיבור ואם זה מגע. למשל האקס שלי.. אחחחחחחח סיפור כואב.. הבנאדם השתגע כי לא אמרתי לו פעם אחת אפילו מה שאני מרגישה כלפיו, כי אף פעם כל הנושא של מגע ביני לבינו לא זרם ממני, ותמיד אבל תמיד אני הסתייגתי. אז לא רק הקטע של החום גוף זה מה שמרטיע, כל הקטע הזה של התקרבות ואינטימיות פשוט גורם לי לזוז הצידה. כל החבר'ה שלי יודעים על זה שאני לא מגעים משום סוג שהוא, והם אפילו מכבדים את זה... לפחות זה.. ולבנתיים אני לא שמה על עצמי שום שלט, ולא יוצאת בהכרזות.. אני מנסה לחיות ת'חיים, ומה שיוצא יוצא, ואם לא בא לי לגעת עכשיו, אז אולי יבוא לי לגעת מחר, וחבר'ה הכי חשוב : שומדבר לא נשאר לנצח!

art minded

New member
אז בטח נורא קשה לך ככה... כי רוב

האנשים כן אוהבים שמקרינים אליהם חום.

לא יודעת אם זה קשה...

אבל זה הורס לי מערכות יחסים בצורה נוראית.. אתמול למשל, בסוף הבילוי רבתי עם "מאמי" (אחד שאנחנו כבר שנה בקשר לא קשר) בגלל זהוא רצה שאני אשן אצלו ואני לא הסכמתי, כי הוא לא רק רצה לישון .... והנה , אנחנו כבר שנה במצב הזה של ריבים ו-ויכוחים בגלל כל העיניין הזה, והקטע איתו משונה לי, אף פעם לא הרגשתי אהבה לכלום, ופתאום הכרתי אותו, ויש לי מן רגש שאין לי כ"כ רצון להגדיר אותו ולשים עליו שילוט, אבל יש לי משהו ל"מאמי" שלי... והדבר הביזארי, שבגללו אני לא משחררת מה"מאמי" הוא שבעצם כשהו נוגע בי אני לא מרגישה רתיעה, עם כל אחד אחר כן, אבל איתו לא... אני בעצמי לא מבינה ת'עיניין, ולא מצפה ממכם שתבינו, כל העיניין הזה מסובך ומוזר... הביאוס בדבר זה שאני לא יכולה פשוט לבוא אליו אחריי שנה ולהגיד לו :"צ'מע מותק, זה לא אתה זאת אני, זה לא שאני לא נמשכת אליי, פשוט אין לי חשק.." כן, הוא ממש יבין את זה... כל בחור ממש יבין את זה... נכון..

art minded

New member
אז אולי זה לא קשור לאסקסואלית..

אולי רק חוסר חשק. זה תופעה ידועה וקיימת - כי את אומרת שאת כן מרגישה אליו משהו אחר ולא נרתעת ממנו.

אבל זו אסקסואליות

אם אוהבים אותו אבל רק לא רוצים לשכב איתו, זו אסקסואליות. יש הפרעות של חוסר חשק, אבל הן מתאפיינות באי נוחות עם ההפרעה, הן מפריעות לאנשים שסובלים מהן.

מוכר וכואב

אמיניות בהחלט יכולה להרוס מערכות יחסים עם הטרו. בגלל זה הנושא כל כך מורכב וטעון, ולדעתי זה בדיוק הארון האמיתי שמדובר עליו בשרשור האחר. יציאה מארון האמיניות בקשר זוגי - זה הקושי האמיתי. שיהיה לך המון בהצלחה, אני מזדהה ומבין את הסיבוך בו את נמצאת. תזכרי אבל שבסופו של דבר את נמצאת עם עצמך, ומה שאת לא אוהבת את לא אוהבת, ומה שלא עושה לך טוב לא עושה לך טוב, ובן הזוג שלך יאלץ לחיות עם זה. איתך, ולקבל אותך לגמרי עם כל הסיבוכים. זו דעתי.

היחס למגע הוא אינדיבידואלי

חלקנו אוהבים מגע, חלקנו לא. המשותף לכולנו הוא חוסר הרצון לקיים עם אחרים יחסי מין או דחיה מהמחשבה על כך. כמו שהטרוסקסואל לא רוצה לשכב עם בנים, זה לא נראה לו הגיוני וטבעי, אנחנו לא רוצים לשכב עם בנים או בנות. בקשר למגע ולקשר רומנטי כל האפשרויות נכללות בהגדרה של אסקס.

למעלה