הפרק השבועי:אנשים יפים

adi love noa

New member
לא קבעתי לך שום דבר...

סתם אמרתי שלעיתים השוואה בין סדרות גורמת לך להנות פחות אל תקחי את זה יותר מדי קשה. אני חושבת שהסדרה בפני עצמה בסדר גמור,איש באמונתו יחיה... אני גם שונאת להתווכח
כי זה סתם מיותר אבל להביע דעה זה סבבה

doron g3

New member
ההשוואה לא במקום

ולא בגלל שהשוואה מעצם היותה השוואה פסולה בכל הנוגע לסדרות, אלא פשוט שלא מדובר באותו הז'אנר. מבחינה עלילתית טהורה ישנם מספר נקודות דימיון. יש גם מספר נקודות דימיון ללא מעט דרמות נעורים אחרות (נראה אם תוכל למצוא כמה...). זה לבדו אינו מספיק כדי להצמיד את הסדרה לבנות גילמור ולהתחיל להשוות. בנות גילמור בראש ובראשונה היא קומית. היא קומית בעלת אלמנטים דרמטיים פה ושם, שלעיתים הם גם לא רעים אבל היא קומית. זה לא דבר רע, היא עושה זאת באופן נהדר למדי, הדיאלוגים הם בין המשובחים והשנונים ביותר שנראו על המסכים, והדמויות והאינטרקציה ביניהם עשויים להיות אדירים וקורעים במוקצנותם, אבל אתה לא יכול לקחת סדרה כמו בנות גילמור, שנשענת על קומדיה יותר מדרמה, ולהשוות לסדרה כמו אנשים יפים. מלאכתה של אנשים יפים, או כל דרמת נעורים אחרת לצורך העניין, היא קשה בהרבה. ללא השנינות המענגת, ללא ההומור הקופצני קשה הרבה יותר לייצר דרמה מבלי להיות סבוני. דווקא אלו שמנסים זאת הם אלו שניצבים בפני אתגר גדול בהרבה. תפשיט מבנות גילמור את האלמנט הקומי שלה, ותשאר עם דרמה עלובה למדי. כמובן, שזה לא נאמר בטון ביקורתי. זכותה של סדרה לבחור להיות יותר מצחיקה מאשר דרמטית, וישנם לא מעט אנשים שמעדיפים סדרות כאלו. אך פשוט לא הוגן להשוותה לדרמות אמיתיות (ורק כדי להבהיר, אני לא טוען שדרמות חייבות להיות נטולות חוש הומור, אבל הן צריכות להיות דרמטיות לפני הכל).

always be me mc

New member
מתי תקלוט שהרוב פה בנות ושאני בת?

זה מתחיל להעליב(כאילו אתה אפילו לא טורח לבדוק אם מי שאתה מגיב לו הוא בן או בת?) ובנות גילמור זו לא קומדיה. אם זו הייתה קומדיה זו הייתה נשענת על 20+ דקות ועובדה שהיא לא ולכן אם כבר זו דרמה קומית..(או אם תרצה אז דרמה שנונה ביותר אבל עדיין דרמה כלשהיא), המ.. וכל עוד אתה לא מתייחס בזילזול מוחלט ל"אנשים יפים" אז סבבה תחשוב ככה יש אפילו משהו בדברייך.. רק מה? אני לא מסכימה. בכוונה הכניסו שם כמה אלמנטים של בנות גילמור לסדרה(עזוב ז'אנר. הקטע עצמו של האמא והבנות בתור החברות הכי טובות או ואטאבר אתה חייב להודות שמזכיר קצת לפחות את בנות גילמור) ועל כן יש מקום להשוואה(אה כן ויש הבדל בין השוואה בין סדרות להפלייה/השוואה פסולה של אנשים אז קצת נסחפת לדעתי בקטע הזה) ואומנם ההשוואה לא תהיה הוגנת לסדרה החדשה אך בכל זאת יש מקום וגם יש מקום ליוצרים לבדוק האם היצירה שלהם אכן מקורית או לא(כי אם זה לא מקורי אז מה הטעם?), ויש זכות לקהל לבדוק גם זו דעתי. ויופי שלא נסחפת עם הדרמה העלובה למדי.. אתה יודע לפעמים אתה עוקצני יותר מדי כשאין צורך..ואיך אתה יכול לקבוע משהו שבחיים לא ראית ולא תראה? מוזר... המ.. רגע לא הבנתי אתה קורא לבנות גילמור דרמה לא אמיתית או לביוטיפול פיפול? ועל מי אתה מגן שוב? טוב אני בעד לסיים את הדיון מצידי תגיב אחרי וזו תהיה התגובה האחרונה(לא אכפת לי למען האמת) פשוט אני חושבת שזה חבל להתווכח או לחלוק על השקפות עולם שונות, שתמיד ישארו שונות ותמיד תהיה מחלוקת בנושא זה ואיך שאני מכירה את עצמי לא נוכל לגשר על הפערים אבל גם זה בסדר.. יודע מה? הסכם אני אשמור על ליבי את כל עניין הבנות גילמור ואתה את כל העניין הזה? אוקי? מושלם. כולם מרוצים אני מקווה.

doron g3

New member
אוקיי

תחילה, אין שום סיבה להיעלב, לא מאופן הפנייה, אבל גם לא מדעתי על סדרה כזו על אחר. כל מה שנכתב פה הוא סובייקטיבי לחלוטין, וממש לא שווה להתרגש בגללו. אני לא חושב שבנות גילמור היא סדרה גרועה, רחוק מכך, אבל גם אם הייתי חושב כך, אז זו היתה דעתי שלי. כל הרעיון בפורום הוא להחליף דיעות ולא לשמש הד אחד לשני. אם בפורום של סדרה שאני אוהב הייתי קורא כל הזמן תגובות זהות לדיעות שלי, כל העסק היה די מיותר. זה לא חבל לחלוק השקפות עולם שונות, אלא בדיוק המטרה, לחלוק, לא לשנות. קטונתי מכדי שמישהו יפגע מדעותיי על סדרה, ואם אופן התבטאותי הפריע למישהו, אז אני מתנצל אבל עדיין אני לא הבחנתי במשהו חריף מדי בהודעה שלי. ולעניינו, כמובן שבנות גילמור היא לא סיטקום קלאסי עם צחוקים מוקלטים, הז'אנר שלה יותר מורכב והיא אכן דרמה קומית, מה שאנשים יפים לא. האם הכניסו אלמנטים של בנות גילמור בכוונה? אני לא יודע, ייתכן, אבל בהחלט לא מדובר בהעתקה. אלמנטים מסדרות אחרות ישנם בכל סדרה, במתכוון או במקרה, כמו גם פה. וזה לא רק אלמנטים מבנות גילמור. יחד עם זאת, אני יכול לתת 10 נקודות בהן נבדלת הסדרה מבנות גילמור וזאת אפילו מבלי להכנס לאופייה. אני לא שופט מה יותר טוב, סיטקום, דרמה או דרמה קומית, אין טוב יותר או פחות, הם פשוט שונים. יש סדרות שדווקא כן אפשר להשוות אותן לאנשים יפים, מול חלקן היא עומדת יפה, ומול חלקן היא נופלת, אבל בשורה התחתונה, מדובר בסדרה טובה ומקורית. לא פסגת האיכות או המקוריות, אבל מספיק בשביל להנות ממנה.

snier1991

New member
דורון אתה שנון

בנות גילמור סדרה קומית עם דרמה עלובה למדי? הדרמה שיש בבבנות גילמור היחסים הסבוכים בין כל הדמוית רחוקה מלהיות עלובה דמויות כמו פריס גלר לורליי ואמילי עם העולם המורכב שלהן שבנוי מכל כך הרבה חלקים מסועף ומפורט סדרה שהעלילות שלך גורמות לך לבכות המורכבות של הדמויות שאוהבות ושונאות בו זמנית אם ניקח את פריס גלר כדוגמה דמות שלכאורה מכשפה עם הרבה ביטחון עצמי ובעצם מדובר בבחורה עם כל כך הרבה הרבה ציפיות שלא באמת מאמינה בעצמה היא לחוצה וההתנשאות שלה כלפי אחרים והדמות הזו היא דמות כל כך משנית שרק ולמרות זאת הפיתוח שלה הרבה יותר מורכב משל כל הדמוית באנשים יפים ואני יכול לפרט רק על מערכות יחסים של לורלי ואמילי ורורי וזה באמת לא ייגמר בנות גילמור היא סדרת דרמה בראש ובראשונה יש בה הערות קורעות מצחוק זה מה שהופך אותה לסדרה דרמה קומית(ולא לקומדיה עם אלמנטים דרמטים) הבדיחות הם סתם הערות שנזרקות פה ושם הם לא נכנסות לרגעים הדרמטים והכי חשוב המטרה הברורה של בנות גילמור יהא לספר סיפור הרבה לפני שהמטרה שלה להצחיק אבל אני יכול להבין למה אתה חושב כך על בנות גילמור קראתי לא מעט סיכומים שלך(בעיקר בפורום דוסון קריק) והתחושה הדי ברורה היא שאתה די שמרן בקשר לסדרות שלך אתה צריך שהן יהיו עם מספר ברור של דמויות אתה צריך לחלק אותן לז'אנר מוגדר מראש אתה רוצה שהדרמה פשוט תהיה דרמה בלי שום אלמנטים נוספים אתה רוצה שהדמוית יהיו ברורות ללא יותר מדי תככים שבינך לבין עצמך(או במילה אחרת קלישאתיות) לא שיש משהו רע בזה זה איש איש וטעמו אבל ההסתכלות המרובעת זאת כלפי סדרות מונעת ממך לראות שלמרות שהן חדשניות ויוצאות מהקופסא של דברים מוגדרים מדובר בסדרת דרמה מבריקה וסתם כדי שלא יהיה לך משעמם מאמר שאני לא מת עליו בקשר לבנות גילמור אבל הוא מאד מומלץ ובמיוחד התגובות(אחרי ניתוחים כאלה אתה באמת חושב שמדובר בקומדיה? http://www.tve.co.il/story.asp?id=3746 ותקפוץ לפורום טלוויזיה ההשתפכויות בקשר לסיום הסדרה יספרו לך כמה היא טוןבה ומדובר בפורום כ"כ חלוק ונראה לי שבנות גילמור היא ההסכמה היחידה של כולם

doron g3

New member
תודה

אוקיי, אז אולי הגזמתי קצת בניסוחים שלי לצורך הקצנה. זו לא קומדיה אלא דרמה קומית, והיא לא דרמה עלובה. באמת כבר ראיתי דברים עלובים מזה, אבל בתור דרמה היא בינונית במיטבה, וזה הניסוח הכי עדין שלי. כן, הדמויות מורכבות, מורכבות גם יותר מאנשים יפים (למרות שתן לה קצת קרדיט, לא ניתן לה יותר מדי זמן להעמיק דמויות), אבל אני מדבר על הדרמה. אם באמת ניקח את העלילות עצמם, נפשיט אותם משלל הדיאלוגים השנונים והקצביים, ונוריד את אותם דמויות קורעות ואקצנטריות, נגלה עלילות פשוטות שדי חוזרות על עצמן ולא מתקדמות. למען ההגינות אציין שצפייתי פחתה אחרי העונה הרביעית, ואחרי העונה החמישית הופסקה כמעט כליל, ולכן אם הדרמה הגדולה עליה אתה מדבר נעוצה בעונות המתקדמות יותר, אז אין ביכולתי לשפוט זאת. יחד עם זאת, ממה שאני ראיתי, הסיפורים שבנות גילמור לעיתים נדירות מתקדמים לאנשהו, לרוב המומחיות שם הא איך לסחוט את הדרמה האפשרית מבלי לשנות דבר, וכמובן, לשלב המון צחוקים בדרך. אתה די צודק. אני באמת מעדיף את הדרמות שלי בתור דרמות תחילה. זה כמובן לא אומר שאני לא יודע להעריך ולהנות מכאלו שהן. בנות גילמור היא סדרה טובה, גדולתה היא לא מהבחינה הדרמטית לטעמי, למרות שבהחלט יש בה מספיק דרמה טובה בשביל סדרה לא "דרמטית בעליל". נהניתי מבנות גילמור. אני נהנה גם מהרבה סדרות שמשלבות בין ז'אנרים. יחד עם זאת, אני לא נהנה מדמויות קלישאתיות ולא צריך דרמה נטו (ואם כבר הזכרת את דוסון קריק, אז אף דמות לא קלישאתית, ואחד הפרקים האהובים עליי משלב בין ז'אנרים). אבל כאמור, אתה די צודק. אני מעריך פשטות, אך לא פשטנות. לטעמי, מי שמצליח להבריק ולחדש בתוך תחומי הקופסא הישנה והמוכרת ראוי להערכה יותר ממי שעושה זאת מחוצה לה. אך שוב, אני נהנה מהכל אז אין טעם לדאוג לי, אני רק אישית מעדיף יותר ז'אנר אחד על אחר. אני חושב שזה באמת מקרה קלאסי של על טעם ועל ריח.

doron g3

New member
F-Stop

שמתי לב שרוב ההערות שלי על הסדרה הן ביקורתיות באופיין, מה שאולי גורם לחשוב שאני לא ממש נהנה מהסדרה, מה שעוד יותר מתמיה לנוכח העובדה שאני בוחר לכתוב עליה. אז זהו, שמדובר בסדרה טובה, והפרק הזה רק הדגיש זאת. אין טעם לבקר סדרות גרועות, הן חסרות תקווה. הפרק הזה נקט בגישה הקלאסית לקידום מזורז ואינטנסיבי של העלילה. כינוס הנפשות הפועלות במתחם מצומצם (פחות או יותר), לבשל על אש נמוכה והעסק מתחיל לתפוח. כמובן שבעיית ההיגיון הפנימי ממשיכה ללוות אותנו (למה כולם הסכימו לבוא? מה הקטע עם ההתעלמות של סופי מהכדורים שמצאה? איך לעזאזל קארן חוגגת על גלידה בסוף? היא אנורקטית או בולמית?), אבל נגיד שלמדנו לחיות עם זה. מה שפחות ברור זו סופי שמתחילה לעצבן. די ברור לה (ולכל אדם עם עיניים בראשו) איך גדעון מרגיש כלפיה. די ברור לה איך אנאבל מרגישה כלפי גדעון. כל זה לא מפריע לה להזמין באופן ציני את גדעון לחופשה הביזארית הזו, כאשר היא לא רק מתעללת באנאבל, אלא גם בגדעון עצמו. תפיסת העולם הנאיבית שלה לפיה אהבה היא דבר כה פשוט וחוסר המודעות שלה לכאב שהיא עלולה להביא, גורמת לנו להטיל ספק בבגרותה ובתחושתיה כלפי ניקי. משחק האמת או חובה היה מצד אחד מתבקש, ומצד שני הזוי, במיוחד לאור נוכחות ההורים שדי סירסו את העניין. יחד עם זאת, אני חייב להמשיך להחמיא לשחקן שמגלם את גדעון, ללא ספק המשובח מבין הקאסט. הצליח להעביר את מיאוסו, אכזבתו וחוסר הנוחות באופן נהדר. גם הסצנה שנכנס לחדר עם ניקי, שהפגינה את חילופי התפקידים בדינמיקה ביניהם בהתאם למעמדם אל מול סופי, היתה נהדרת לא מעט בזכותו. לפני שאמשיך לחלק שבחים, אני חייב עוד מילת ביקורת. אמרתי שצריכים להעיף את קארן, אמרתי שצריך קצת יותר מיקוד, אבל בראש ובראשונה, מה שהסדרה הזו צריכה, זו טיפת סאבקסט. השקיפות של ההתרחשויות לעיתים מעוררת חלחלה. אין שום התגלות של העולם הפנימי של קארן, עם כל האנורקסיה המבעבת, על פני השטח. כשרונה חושדת וחשה מרמור כלפי בעלה הכל מתפרץ בגלוי. אין שום דבר שמתרחש מתחת ואני יכול לתת עוד כמה וכמה דוגמאות, רק מהפרק הזה. רגשות יכולים להתקיים מבלי שיפרצו בבת אחת, דברים יכולים להאמר מבלי להאמר ישירות. ההבדל בין סדרה טובה לסדרה ענקית, היא היכולת להעביר את אותה פיסת רגש, את אותה אמירה חמקמקה מבלי לצעוק אותה. עד עכשיו זה פשוט לא קיים והסדרה מתקיימת על רובד אחד בלבד וחבל. על רקע דברים אלו, סצנה אחת בלטה מעל כולם. הסצנה בה אנאבל שומעת באופן קר, דרך הדלת, את רגשותיו של גדעון כלפיה. דרך שהיא מצד אחד מאוד עקיפה, מחדר אחר כשהדבר נאמר לגורם שלישי, ומצד שני ישירה עד כאב. סוף סוף, דווקא ללא מילים, בגלל היעדר מילים מעט עומק נכנס באנאבל. מעט רגש וסימפטיה עלו כאשר היא התמוטטה עם קבלת התשובה האכזרית הזו. זה מה שמשחק מעולה מביא, הזדהות עם הדמות ובאמת אפשר היה לחוש באותו רגע שמשהו נשבר באנאבל. אחרי הסצנה הזו הרגשתי מלא תקווה כשראיתי את פייזלי צועדת לכיוון אנאבל. הפרק כבר תפס מומנטום חיובי והנה ההזדמנות להאניש שתי דמויות שזקוקות לכך באופן נואש. גם מפייזלי ראינו סימנים קלים לאנושיות כשדמעה לאחר הפרידה מניקי אך ניסתה להסתיר זאת מחשש שתסדק תדמיתה. פיתוח אותה אנושיות ואותו חשש נראה מתבקש, וזו נראתה כמו הזדמנות טובה. גם אנאבל יכלה להפתח ולדבר קצת יותר מהלב על רגשותיה, על תסכולה, על הסיבות לחששה ועל שברון הלב הנוכחי. אפילו פוטנציאל לדמעות היה. תארו לכם את אכזבתי הרבה כשהסצנה הפכה במהירות מפתיעה לעוד קטע טלנובלי (שמתרבים בקצב מטריד) למהדרין, שבהן צמד הבנות עם האינטרס המשותף משתפות פעולות ברקיחת מזימות על מנת להפריד את הזוג האהוב. רק היה חסר שיחככו ידיים בהנאה ויצחקו צחוק מתגלגל בסיום. לא מתאים. ושוב, היעדר הסאבטקסט ממש צעק. לאנאבל אין בעיה להתוודות על רגשותיה גם מיד אחרי שלבה נשבר, כל התנהגותה לא שידרה שום שוני מתבקש, ופייזלי (שוב) נראתה יותר תככנית מאשר אנושית (ואני לא יודע אם זו היתה הכוונה בכלל) . שוב, יש כאן מגמת שיפור, וזה היה אחד הפרקים הטובים, אם לא הטוב ביותר בינתיים. יחד עם זאת, הסדרה חייבת לשמור על אחידות ועקביות, הן ברמה, והן בעלילות (היגיון פנימי לקוי אני מוכן לקבל אבל עד רמה מסויימת). שינוי היחס של אנאבל כלפי סופי היה מתבקש ואפילו מאוחר למדי (וכמובן גלוי להחריד. אפשר לצנן את היחסים במתינות, באופן מעודן, ומבלי לפרט על מה ולמה, אפילו עדיף). ולמרות שהעניינים מתנהלים רק על פני השטח, הם לפחות מתנהלים בכיוון נכון ומעניין שאולי יצמיח שורשים עמוק יותר.

always be me mc

New member
זה ישמע אולי מוזר אבל אני מסכימה עם כל מילה!

חח זאת בניגוד למה שכתבת למעלה לכן זה אולי יראה טיפה מוזר אבל פה אני בהחלט הסכמתי עם כל מילה ומילה שלך, כל שורה ושורה כל פיסקה ו.. טוב נו הבנת חח זה פשוט תענוג לקרוא תגובות כאלו
גם הפרק היה תענוג אם לומר את האמת אז שמחה לראות שגם אתה בשיפור כלשהוא

snier1991

New member
הגבתי לכל גכך הרבה מסביב

מגיע לפרק שאני אתייחס גם אליו אבל מה אני יכול להגיד כשאני חושב בניגוד לדעת כולם נתחיל בכמה דברים חסרי היגיון אוון הוא מטומטם או סתם חסר טאקט? כאילו כמה פעמים בערב אחד אתה חושב אפשר לעצבן בחורה שאתה בקשר שביר איתה ממילא? כל העולם ואחותו באו(שימו לב שבתחילת הפרק יש גם בלונדינית והחבר שלה שראו אותם כבר בברייטון) כאיןלו דירות נופש אמורות להיות בנויות מ4-5 חדרים לא שמונים ושניים? ובתחילת הפרק לא נסגר שלאנאבל יש גאווה מה היא עשתה שם? הגלידה שהוזכרה כבר? לין עובדת בחברה יוקרתית והייתה כבר בלא מעט אירועים חשובים היא לא אמורה לדעת איך אוכלים את האוכל הזה? וההיא נזכרה לקחת את הספיד בארוחה מול כולם? הקטע בסיום כאילו כל פרק אני אצטרך אינסולין בשביל להרגיע את רמת הדם מהקיטש שיש בסיום הפרק בין בנותיה ולין? אבל מה שבאמת הפריע לי במיוחד זה שהפרק והופתעתי שאף אחד לךא העיר את זה היה כולו סבוני וטנלובלי כאילו בדרמה אני לא רוצה שאנשים יישמעו שיחות שלא מיועדות להם זה קורה בהשיר שלנו לא בדרמה אבל כל הפרק הזה אנאבל שומעת את סופי וגדעון הבן שומע את הוויכוח של ההורים מקיר(והכל קורה תוך הדגשה איך הם שומעים מאחורי הקיר) והיו עוד כל כך הרבה טנלובלים מעצבנים(שלא לדבר על הרעיון השחוק בעצמו שכולם בדירת נופש ויש תככים ומזימות) הדבר הכי חיובי בפרק היה פייזלי ואנאבל והשיחה בינהן שבאמת הייתה מצוינת

למעלה