אני חושבת שהדבר היחיד שמעצבן אותך
שבגללו החלטת לבוא לכאן ולהביע את דעתך (למרות שיכולת לעשות את זה גם בפורום של בריטני ספירס וגם כריסטינה אגילרה, לפי מה שאתה טוען) זה ש"הדור החדש" לא מעריך, לא שומע או לא מודע למוסיקה שלפי דעתך זו "המוסיקה האמיתית." "אני לא שייך לדור ששומע את ליידי קקה, אני מאלו שעוד שומעים מוזיקה." יכולתי לומר בדיוק אותו משפט ובמקום לכתוב "ליידי קקה" הייתי כותבת בריטני ספירס או ג'סטין ביבר או משהו כזה. אבל אני לא מנסה בכוח להתנשא פה מעל כולם עם הטעם שלי במוסיקה. אני חושבת שעוד דבר שגרם לך לבוא לכאן זה בגלל שפוקר פייס זה השיר שנבחר למצוא בו משמעות ופרשנות. ואם הייתי מתחילה למשל, עם אלחנדרו או באד רומאנס או משהו כזה? או שאר שירים שאני לא אזכיר פה כי אתה לא מכיר וגם לא תטרח ללכת להבין קצת את הליריקה שלהם. מה אתה מתחיל עם השוואות בכלל? מישהו בא והשווה את ליידי גאגא לכל הרשימה "הנעלה" שציינת? לא. מהסיבה הפשוטה שהיית משווה את לד זפלין לפינק פלויד ואת בוב דילן ללאונרד כהן? כמובן שלא, כי הם פחות או יותר מאותה תקופה ופחות או יותר אותו סגנון או אותו רעיון, וליידי גאגא בצד הכי קיצוני של הסקאלה, גם מבחינת סגנון וגם מבחינת תקופה, וזה מסביר המון. ואם נתחיל עכשיו עם השוואות זה בחיים לא ייגמר. התחלתי בדיוק עם אותה גישה כמוך, ראיתי את הקליפ הראשון של ליידי
גאגא וחשבתי לעצמי, הנה עוד שיר פופ זול שהולך להצליח בגלל השטחיות שבו. וכן, ג'אסט דאנס זה אכן שיר שטחי, כי זה פופ. וכן, גאגא בחרה דווקא בשיר הזה כדי לפרוץ איתו לMTV
דווקא בגלל שהיא ידעה שהשטחיות והקלילות שבו זה מה שיגרום לה להתפרסם כל-כך מהר, ואני לא אלך ואכניס אותו לפינה כי בו "אין משמעות נסתרת" ואנחנו לא נתחיל להכניס משמעויות נסתרות בכוח לשירים שלה. אם היא הייתה מתחילה עם שירים כמו The Fame (שלא תלך חלילה לקרוא ולהבין קצת את הליריקה) היא לא הייתה פורצת לתודעה כל-כך מהר כי זה שיר ביקורתי. ראית בכלל את הקליפ של אלחנדרו? איזו זמרת פופ (פופ עכשווי אני מתכוונת, לא מדונה שהיא חמישים רמות מכל האלה) תעשה קליפ כזה, או קליפ כמו טלפון, או קליפ כמו באד רומאנס?! זה מעליב שאתה בכלל חושב שבגלל שאנחנו מעריכים אותה ואוהבים אותה אז נגיד אמן על כל דבר שהיא תכתוב או תעשה. אם בכלל היית טורח, וכמובן שלא היית, כי אתה מקובע בזה שליידי גאגא לא כותבת את המוסיקה שלה בעצמה, (וזה רק על סמך הקיבעון שלך בעובדה שכל מי שמשייך עצמו לפופ הוא שטחי ועצלן. גם מדונה נחשבת פופ. חה, היא נחשבת
מלכת הפופ!
ובכל זאת, היא זו שכותבת את המוסיקה שלה, ואו-הו, איזו מוסיקה היא כותבת...) היית קורא קצת עליה ולא זורק מסקנות מוטעות לכל עבר בפאקינג פורום מעריצים של ליידי גאגא. לא, כי כולם מה זה הולכים להסכים איתך עכשיו. למה אתה מכניס את MTV לעניין? בארץ יש את MTV אירופה (למזלנו, יש קצת, אבל ממש קצת פחות להיטים בשקל) וערוץ כמו VH1 קלאסיק בעולם הזה שקיים כבר המון שנים ומשדר את מה שמזכיר לרובנו לא לשכוח ממי כל אלה שקוראים לעצמם "אמנים" קיבלו השראה (ולא ידעו להשתמש בה כמו שצריך מסתבר). ותרשה לי לומר לך שזו ממש, אבל
ממש צרות אופקים לחשוב שרק בגלל שאנשים שומעים ואוהבים את ליידי גאגא זה אומר שהם לא שומעים שום דבר אחר חוץ ממנה או מעריכים עוד ז'אנרים ואמנים אחרים. זו בכלל טיפשות להסיק את זה כי אני שומעת מוסיקה שהיום כבר נחשבת "עתיקה", באותו זמן אני גם שומעת את מדונה (שנחשבת מלכת הפופ, למרות שהיא לא פופ) ואני בכלל מתעבת פופ, אני חושבת שהאמניות שיש היום מביישות את עצמן כשהן מכניסות את המוסיקה שלהן תחת המושג "פופ", אלא אם כן פופ זו מילה אחרת לזנות ולשטחיות. וצריך גם לדעת איך להשתמש בזנות כדי שהיא תהפוך למיניות שמעבירה מסר, לפי דעתי. ובשביל זה צריך שכל (ליידי גאגא). אם אתה רוצה עומק מחשבתי תקרא קצת על Dance in the Dark וSpeechless. כמה זמרות פופ, אהמ, תתכונן לסרקזם עכשיו; יסכימו להשתמש במה שכתב להן זה שאחראי על המיתוג שלהן?...