Find Your Freedom in the Music

chyio

New member
יאא, סופסוף!

והאמת שעל הפעם הראשונה ששמעתי את המשפט "בלאפין ווית' מיי מאפין" חשבתי שהיא מתכוונת למה שמה שלה XD (טוב, יש לי ראש כחול.) אני אענה בהרחבה אחכ, כשתהיה קצת יותר השראה. כי להגיב זו האומנות החדשה. שיהיה בהצלחה!!!

Nens333

New member
פינה מושקעת!

כל הכבוד על היוזמה ועל ההשקעה! אמממ... אני בערך ידעתי את המשמעות של השיר הזה (שהיא כתבה אותו על האקס שלה (שעכשיו שוב חבר שלה), ועל כך שהיא פינטזה על בנות בזמן... ש... הראו אהבה אחד לשני
)... ו...כן, אני מסכים אם מה שאמרת (קורל). היא באמת מראה תעוזה ותשוקה מינית בשיר. אין לי הרבה מה להוסיף...

spiceupmylife1

New member
../images/Emo45.gifאת בעמוד הראשי של הפורומים ../images/Emo13.gif

כל הכבוד
אני אגיב אחר"כ

להפתעתך

New member
אני חייב להגיב, עד כמה שזה ילדותי

אני לא שייך לדור ששומע את ליידי קקה, אני מאלו שעוד שומעים מוזיקה. למצוא משמעות בשירים שלה זאת בדיחה. ואגב, שירים על סקס וסמים הם שירים בנאליים ורדודים-אין פה עומק מחשבתי. וספק אם זה שכתב לה את השיר חשב על משהו.

Extra Garlic

New member
אני שייך לדור הצעיר שגם עוד שומע מוזיקה

אבל השיר של גאגא למרות המשמעות הרדודה שלו ותכנים שאני לא מזדהה איתם מאוד מוצא חן בעיניי בזכות הקצב האיטי והמנגינה. אהבתי מאוד גם את השיר ההוא... bad romance. שלא לדבר על הקליפים... אומנות פוסט מודרנית מגניבה.

chyio

New member
מאוד ילדותי.

תאמין לי שאני שומעת מוזיקה לא פחות טובה ממך (ואם אתה מתכוון לרוק משנות ה70 זה לא מוזיקה יותר טובה) בנוסף לגאגא. ברור שאין לך מושג בשיט על האישה המדהימה הזאת, שזה שהיא עושה פופ לא אומר שזה חרטה(ואני יכולה לומר שרוב הפופ לא מדבר אליי בכלל). אל תשפוט לפני שאתה יודע את כל הפרטים. אני מקווה שהתגובה שלך תמחק.

להפתעתך

New member
את חושבת שמפריע לי שהיא תמחק?

להשוות בין ליידי קקה לבין קווין, פינק פלויד, בוב דילן, ליאונרד כהן, לד זפלין ועוד שירה אדירה של יוצרים מוזיקליים שהתחילו בשנות ה60 וה70 זה במקרה הטוב להשוות כדור פורח מנוקב לאף 15 יד ראשונה מהמפעל. גם בשנות ה80 הופיעו אינספור להקות שקיימות עד היום, כמו דפש מוד. בשנות ה90 המוזיקה עברה לטלוויזיה ולכן הפכה לסופר מסחרית -ומה לעשות, בחורה יפה רוקדת גם מול מוזיקה גרועה זה מוכר ולא רק שזה מוכר, לא צריך לרדוף אחרי כישרונות-כאמרגן אתה לוקח מאה מיליון בחורות שנראות טוב ועומדות בתור, בוחר את מה שהכי מתאים לך, שוכר כותב שירים סוג ב בתשלום (לפעמים אותו כותב בתשלום כותב לכמה זמרות אינסטנט כמו ליידי קקה, כריסטינה אגילרה, פריס הילטון ובריטני ספירס) ויאללה יש לך מוצר שמוכר כי הצעירים רוצים אופנה ומוכנים להתפשר על מוזיקה. זאת הסיבה שכל הזמרות האלו הן גם כאלו שרלילות-על סמך זה בחרו אותן, הן לא אמניות, הן סה"כ מותג. ליידי קקה היא בעצם העתקה ירודה של הרבה יצירה מוזיקלית-המוזיקה שלה יכולה להישמע יחסית טוב מדי פעם כי סה"כ יש אמנים שמשלמים להם כסף כדי שיכתבו את המוזיקה, אבל זאת לא ליידי קקה. אין לי מושג בשיט על האישה המדהימה הזאת, ומה לעשות-בניגוד אליך אני לא מעריץ היסטרי שלה, ואני גם לא רוצה לקבל עליה מושג-מי היא בכלל?

chyio

New member
האמת שממש לא מעניין אותי מה אתה חושב

מעצבן לראות הודעה כזאת בפורום. בניגוד לשאר המוזיקה הממוסחרת המגעילה שיש היום, ליידי גאגא יוצרת את המוזיקה שלה בעצמה, וזה מה שאני אוהבת. ואני לא אמשיך בוויכוח החסר פואנטה הזה, אני לא אשכנע אותך ואתה לא אותי.

להפתעתך

New member
היא לא יוצרת את המוזיקה של בעצמה

זה בסדר, המון כאלו שלא יוצרים את המוזיקה שלהם בעצמם משווקים ככאלו שיוצרים אותה, אבל כולם יודעים שלא. שנית, המוזיקה שלה בינונית במקרה הטוב ונחותה במקרה המצוי. פוקר פייס הוא דווקא שיר חביב מבחינת הקצב אבל הוא לא מעבר לזה בכלל, מה שמייחד אותו הוא זה שהוא דביק (וזה גם הישג, שלא תחשבי). יודעת מה, סליחה אם הרגזתי אותך-לא זאת הכוונה. אבל גם אותי באמת מרגיז ששמים "אמנים" ברמה נמוכה בפרונט.

chyio

New member
טוב, אתה בטח יודע יותר טוב

כי היא כלכך מעניינת אותך
ואתה יודע מה, אני לא לגמרי שוללת את הדעה שלך, רק לגבי גאגא.

LilyKat

New member
היא כותבת את השירים שלה ויוצרת את המוסיקה,

אלו עובדות ידועות שהוכחו מיליון פעמים. אם היית מכיר אותה קצת יותר, היית מבין שהיא לא מה שאתה חושב. גם אני לא אוהבת פופ ובנות שרצות ערומות בקליפים סתם בשביל הצומי. אבל גאגא היא שונה.

להפתעתך

New member
מה זאת אומרת אם הייתי מכיר אותה?

את מכירה אותה? כלומר, חוץ מהכתבות המיוחצנות שקראת עליה? מה שאני יודע הוא שמדובר במישהי שמתפרנסת במידה לא מבוטלת מפרובוקציות פורנגרפיות מרומזות יותר או פחות, אפילו בשם הפרטי שלה היא לא משתמשת-מותג נטו. עכשיו, לא איכפת לי אם היא כן או לא כותבת את המוזיקה כי המוזיקה שלה רחוקה מאוד מלהצדיק את כל התכונה סביבה. היא מדונה סוג ג או ד.

Nens333

New member
מה כל כך טוב בהם ולא בגאגא?

שהם נחשבים איכותיים? מי החליט שהם איכותיים??? איכות, לדעתי, היא להמציא מחדש!

Coralulu182

New member
אני חושבת שהדבר היחיד שמעצבן אותך

שבגללו החלטת לבוא לכאן ולהביע את דעתך (למרות שיכולת לעשות את זה גם בפורום של בריטני ספירס וגם כריסטינה אגילרה, לפי מה שאתה טוען) זה ש"הדור החדש" לא מעריך, לא שומע או לא מודע למוסיקה שלפי דעתך זו "המוסיקה האמיתית." "אני לא שייך לדור ששומע את ליידי קקה, אני מאלו שעוד שומעים מוזיקה." יכולתי לומר בדיוק אותו משפט ובמקום לכתוב "ליידי קקה" הייתי כותבת בריטני ספירס או ג'סטין ביבר או משהו כזה. אבל אני לא מנסה בכוח להתנשא פה מעל כולם עם הטעם שלי במוסיקה. אני חושבת שעוד דבר שגרם לך לבוא לכאן זה בגלל שפוקר פייס זה השיר שנבחר למצוא בו משמעות ופרשנות. ואם הייתי מתחילה למשל, עם אלחנדרו או באד רומאנס או משהו כזה? או שאר שירים שאני לא אזכיר פה כי אתה לא מכיר וגם לא תטרח ללכת להבין קצת את הליריקה שלהם. מה אתה מתחיל עם השוואות בכלל? מישהו בא והשווה את ליידי גאגא לכל הרשימה "הנעלה" שציינת? לא. מהסיבה הפשוטה שהיית משווה את לד זפלין לפינק פלויד ואת בוב דילן ללאונרד כהן? כמובן שלא, כי הם פחות או יותר מאותה תקופה ופחות או יותר אותו סגנון או אותו רעיון, וליידי גאגא בצד הכי קיצוני של הסקאלה, גם מבחינת סגנון וגם מבחינת תקופה, וזה מסביר המון. ואם נתחיל עכשיו עם השוואות זה בחיים לא ייגמר. התחלתי בדיוק עם אותה גישה כמוך, ראיתי את הקליפ הראשון של ליידי גאגא וחשבתי לעצמי, הנה עוד שיר פופ זול שהולך להצליח בגלל השטחיות שבו. וכן, ג'אסט דאנס זה אכן שיר שטחי, כי זה פופ. וכן, גאגא בחרה דווקא בשיר הזה כדי לפרוץ איתו לMTV דווקא בגלל שהיא ידעה שהשטחיות והקלילות שבו זה מה שיגרום לה להתפרסם כל-כך מהר, ואני לא אלך ואכניס אותו לפינה כי בו "אין משמעות נסתרת" ואנחנו לא נתחיל להכניס משמעויות נסתרות בכוח לשירים שלה. אם היא הייתה מתחילה עם שירים כמו The Fame (שלא תלך חלילה לקרוא ולהבין קצת את הליריקה) היא לא הייתה פורצת לתודעה כל-כך מהר כי זה שיר ביקורתי. ראית בכלל את הקליפ של אלחנדרו? איזו זמרת פופ (פופ עכשווי אני מתכוונת, לא מדונה שהיא חמישים רמות מכל האלה) תעשה קליפ כזה, או קליפ כמו טלפון, או קליפ כמו באד רומאנס?! זה מעליב שאתה בכלל חושב שבגלל שאנחנו מעריכים אותה ואוהבים אותה אז נגיד אמן על כל דבר שהיא תכתוב או תעשה. אם בכלל היית טורח, וכמובן שלא היית, כי אתה מקובע בזה שליידי גאגא לא כותבת את המוסיקה שלה בעצמה, (וזה רק על סמך הקיבעון שלך בעובדה שכל מי שמשייך עצמו לפופ הוא שטחי ועצלן. גם מדונה נחשבת פופ. חה, היא נחשבת מלכת הפופ!
ובכל זאת, היא זו שכותבת את המוסיקה שלה, ואו-הו, איזו מוסיקה היא כותבת...) היית קורא קצת עליה ולא זורק מסקנות מוטעות לכל עבר בפאקינג פורום מעריצים של ליידי גאגא. לא, כי כולם מה זה הולכים להסכים איתך עכשיו. למה אתה מכניס את MTV לעניין? בארץ יש את MTV אירופה (למזלנו, יש קצת, אבל ממש קצת פחות להיטים בשקל) וערוץ כמו VH1 קלאסיק בעולם הזה שקיים כבר המון שנים ומשדר את מה שמזכיר לרובנו לא לשכוח ממי כל אלה שקוראים לעצמם "אמנים" קיבלו השראה (ולא ידעו להשתמש בה כמו שצריך מסתבר). ותרשה לי לומר לך שזו ממש, אבל ממש צרות אופקים לחשוב שרק בגלל שאנשים שומעים ואוהבים את ליידי גאגא זה אומר שהם לא שומעים שום דבר אחר חוץ ממנה או מעריכים עוד ז'אנרים ואמנים אחרים. זו בכלל טיפשות להסיק את זה כי אני שומעת מוסיקה שהיום כבר נחשבת "עתיקה", באותו זמן אני גם שומעת את מדונה (שנחשבת מלכת הפופ, למרות שהיא לא פופ) ואני בכלל מתעבת פופ, אני חושבת שהאמניות שיש היום מביישות את עצמן כשהן מכניסות את המוסיקה שלהן תחת המושג "פופ", אלא אם כן פופ זו מילה אחרת לזנות ולשטחיות. וצריך גם לדעת איך להשתמש בזנות כדי שהיא תהפוך למיניות שמעבירה מסר, לפי דעתי. ובשביל זה צריך שכל (ליידי גאגא). אם אתה רוצה עומק מחשבתי תקרא קצת על Dance in the Dark וSpeechless. כמה זמרות פופ, אהמ, תתכונן לסרקזם עכשיו; יסכימו להשתמש במה שכתב להן זה שאחראי על המיתוג שלהן?...

להפתעתך

New member
יש לך כמה טעויות

1. הגעתי לכאן כי פשוט פוסט של הפורום קודם בדף הראשון של תפוז, לא כי אני מחפש פורומים כאלו. 2. הרשימה שציינתי בהחלט בהחלט עליונה על גב' קקה. 3. לא, אני לא משווה בין ליאונרד כהן ולד זפלין-סגנונות שונים. אני גם לא משווה בין מאיר אריאל וערן צור-מה שאיכותי איכותי ולא צריך להשוות. מה שכן, ליידי קקה לא נמצאת במחלקת האיכותיים. 4. למדונה היו המון שירים מעולים (למרות שאישית אני פחות אוהב) אבל היא הזיקה למוזיקה בכך שתרמה המון למסחור שלה, בלי מדונה תופעות כמו ליידי קקה אולי לא היו מתאפשרות. אגב, אני לא מאמין שמדונה כותבת את המוזיקה שלה בעצמה, אולי חלק קטן, אפילו מייקל ג'קסון לא כתב את כל המוזיקה שלו בעצמו-העובדה ששירים מיוחסים לה אינה אומרת שהיא זאת שתכלס כתבה אותם (זה כן אומר שיש לה את זכויות היוצרים, מה שאפשר לקנות בכסף אם אתה מעסיק אדם ומחתים אותו על כך שכל מה שהוא יוצר הוא הקניין הרוחני שלך, כך שאפילו לרגע אחד זה לא נרשם על שמו). אתם נאיבים ולא מכירים את התעשיה הזאת, אבל חלק גדול מהאמנים שלא כותבים מציגים את עצמם ככותבים. ריקי מרטין למשל לא כותב לעצמו ולא מציג את עצמו ככותב, אבל טען שהוא מדבר עם הכותבים ומספר להם על החיים שלו והם כותבים שיר בהתאם (נו בטח) -אחרים לא מודים שהם לא כותבים ואין שום חוק שמכריח אותם להודות בכך כל עוד הקניין הרוחני הוא שלהם, והיחצנים סוחטים את זה עד הסוף כי אמן שלא כותב לעצמו מוערך פחות ומוכר פחות והמילים של ליידי קקה, שהיא חלק ממנגנון מכירות משומן, קודם כל שומרות על אינטרסים כלכליים (מתישהוא תבינו את זה). אבל כן, מדונה הרבה הרבה הרבה יותר מוכשרת מליידי קקה. 5. אני לא מחפש הסכמה. 6. יש מעט מאוד אמנים, גם גדולים, שלכל שיר שלהם יש משמעות פנימית עמוקה. היחיד שכל שיר שלו הוא כזה זה בוב דילן, אם כבר הזכרתי את ליאונרד כהן שהוא משורר מוערך מקיר לקיר, חלק גדול מהשירים שלו הם בעלי הגיון בבחירת המילים אבל בלי משמעות מאוד עמוקה או שיש משמעות עמוקה מבחינתו אבל בחירת המילים יכולה להיראות ככזאת שנכפתה עליה המוזיקה ולא להפך (ואכן ידוע שרוב האמנים קודם כל חושבים על המוזיקה ומוצאים מילים בהתאם-מי שכתב את פוקר פייס עבד בשיטה הזאת) להלחין מוזיקה לשיר כתוב (ובעל תוכן) זה הרבה יותר קשה, וגם הרבה יותר לשיר שיר כזה. 7. מלך הפופ מבחינתי הוא דייוויד בואי, שכמו הרבה אמנים בתקופתו גיוון בסגנונות שונים, ויש עוד הרבה. מקטלגים את ליידי קקה ל"פופ" למרות שהיא לא מזכירה אף יוצר פופ שאני מכיר. בכל אופן היא לא קרובה להיות יוצרת פופ גדולה, גם אם היא עושה פופ. אכן יש את VH1 שנועד לאנשים שלא נכנעו לMTV שבמשך שנים קידמה את תרבות ההיפ הופ והR&B (שלדעתי גרועה בהרבה ממזרחית כבדה) -מבחינת איכות ליידי קקה הרבה יותר לאלו מאשר ליוצרי פופ גדולים.

SexMachine483

New member
אני מוכרחה להגיב.

אני לא יודעת למה אנשים חושבים שמוזיקה ישנה היא בהכרח יותר טובה, אבל בסדר. לא ממש משנה לי מה אתה שומע. דבר שני, אני שומעת כל סגנון מוזיקה ללא יוצא מן הכלל. אני פתוחה לכל הסגנונות, כך שיש לי מושג כלשהו במוזיקה. צר לי לבשר לך שאינך מכיר את גאגא. אני בספק אם ניסית לעשות זאת אי פעם, אבל בוא נגיד שהתחלתי בגישה שלך. גם אני חשבתי בהתחלה שהיא סתם עוד זמרת פופ ממוסחרת שתיעלם תוך כמה חודשים, אבל לאחר שמיעה של כמה שירים שלה ולאחר שקצת חקרתי עליה ברשת, גיליתי שטעיתי. דבר ראשון, האישה הזאת היא אחת הנשים הכי כשרוניות, אם לא הכי, בתעשיית הפופ. אני יודעת שקשה לך להכיר בכך מכיוון שהיא שייכת לדור יותר צעיר, אבל זה משהו שאי אפשר להתווכח עליו. זו עובדה - האישה מוכשרת מבחינה מוזיקלית. אחרי שהבהרנו את הנקודה הזאת, נעבור לשירים שלה. מה שמבדיל אותה מרוב זמרי הפופ, זה שהיא כותבת את המוזיקה שלה בעצמה. כמובן שהמוזיקה עוברת מעט שכתובים ע"י המפיקים שלה, מה שקורה אצל כמעט כל להקה/אמן בעולם. ואולי, אם היית טורח להקשיב לליידי קקה, היית מגלה שהשירים שלה זה יותר מסקס וסמים. להקשיב, לא לשמוע. ואתה יודע מה יפה בליידי גאגא? לא אכפת לה מה חושבים עליה ולא אכפת לה שבעיניי אנשים היא נחשבת לזנותית או מטורפת. האישה הזאת מיוחדת, כי היא אמיצה וממשיכה בדרך שלה למרות הכל, בגלל זה היא משמשת כמודל לחיקוי אצל הרבה אנשים ובני נוער. אני יודעת שמה שכתבתי כאן לא ישנה את דעתך, אבל הייתי חייבת להבהיר את הנקודה שלי.

להפתעתך

New member
אני מאחל לך להתגבר על זה

על ההערצה הזאת לבשר ודם, ועוד סתם בשר ודם. בתקופה שלי העריצו את אביב גפן, שדווקא כתב כמה שירים טובים (שאיבדו את הקסם שלהם עם השנים, מה שאומר שישן הוא לא בהכרח טוב) בעיני המעריצים הצעירים שלו, שגילם נע בין 12 ועד גילך פלוס מינוס, הוא היה סוג של משיח -מישהו שאומר דברים בעלי משמעות-והאמת, הוא לא אמר הרבה (למרות ש"לבכות לך" הוא דווקא שיר לא קיטשי) . ליידי קקה לא אומרת כלום, נאדה. לא איכפת לה להיות זנותית ומטורפת? את תמימה, אם היא לא הייתה זנותית היא לא הייתה מוכרת והבחורה (או אמרגניה) כבר הוכתרה כמכונת שיווק סופר משוכללת. מטורפת? אנשים מסוגה הם אנשים סופר ממוקדי מטרה. היא קרייריסטית, כן ברור שהיא גם לא טיפוס רוחני או עמוק במיוחד-אבל היא רחוקה מלהיות מטורפת. יכול להיות שהיא תהפוך לכזאת עם הזמן כי פרסום יותר מפעיל לחץ עצום על אנשים שלא בנויים לכך, מדונה שרדה את זה כי היא מאה אחוז קרייריסטית (כפי שהביוגרפיה שלה והיא עצמה אומרת) ומוכנה הייתה לוותר על המון כדי להצליח. אבל כאלו שרוצים להינות מההצלחה יותר מאשר את ההצלחה עצמה כמושג, יכולים לאבד את זה-גם את תאבדי את זה כנראה אם במשך שנים אין מטר שאת הולכת מחוץ לבית שאין בו צלם או צוות צילום פפארצי וים מעריצים ומשמיצים. כתבת: "..אבל זה משהו שאי אפשר להתווכח עליו. זו עובדה - האישה מוכשרת מבחינה מוזיקלית..." למה אי אפשר להתווכח עליו? יודעת מה, אם היא אכן כתבה את הכל בעצמה אז היא מוכשרת, אבל כישרוניים יש הרבה והיא רחוקה מאוד מהליגה של השמות שהזכרתי-היא לא יושבת שורה אחת מאחוריהם, אלא ממש בסוף האולם. לא טענתי שמה שישן הוא טוב כי הוא ישן, הוא טוב כי הוא כזה-את נולדת ב1993, אני יכול לספר לך ששנה לפני שנולדת, ב1992-MTV הגיעה לישראל (הרשת קמה הרבה לפני זה וQueen אפילו חזו שהרשת הזאת תגמור את המוזיקה כי היא תחליף תוכן מוזיקלי בויז'ואלס -כפי שניתן ללמוד מהשיר שלהם Radio gaga (אולי ההשראה לכינוי המטומטם)) פתאום על המסכים רצו בחורות בלבוש מינימלי, מסיבות מהסוג שלפני זה לא ראו בישראל, מה שהפך למעניין זה כמה הזמרת סקסית ולא מה היא שרה, כמה היא פרובוקטיבית-ופתאום כישרון הפך לפחות ופחות חשוב.ערוץ MTV חי מפרסומות והוא הפך לענק כלכלי כששינה את פניה של המוסיקה והתאים אותה למודל הפרסומי שלה. מאז שMTV קמה בעולם התגלו מעט מאוד יוצרים גדולים. אולי גם העובדה שאין מלחמת ויטנאם או תנועות חברתיות כפי שהיו בשנות ה60, אולי בגלל שחשיבה הפכה למילה גסה -אולי זה גם תרם. עובדתית, אם אוכל טעים הוא טעים ואם מוזיקה טובה אז היא טובה בלי קשר למתי יצרו אותה. את ליאונרד כהן שומעים עדיין עשרות מיליונים בעולם, צעירים נהרו להופעה שלו למרות שהוא הפסיק ליצור שירים חדשים עוד לפני שהם נולדו. אותו דבר נכון לדפש מוד שהוציאה את enjoy the silence ועוד שורה של שירים אי שם באמצע שנות ה80 (אז שרק הערוץ הראשון היה קיים שידרו המון מוזיקה טובה באופן מפתיע) -נערים בגילך הגיעו להופעה שלהם. ליידי גאגא לא מצליחה לכבוש קהלים יותר מבוגרים ממנה, ולא שאין יוצרים חדשים שכן מצליחים לעשות את זה. למשל פה בישראל עמיר בניון (גם אני לא מגביל את עצמי לשום סגנון) פונה גם לקהל צעיר וגם לקהל מבוגר בהרבה ממנו. ואגב, פופ הוא סגנון שפרח בשנות ה80 שאותם אני זוכר היטב וליידי קקה בהחלט לא ממשיכה שלו. גם אם טכנית היא מקוטלגת לקטגוריה הזאת.

SexMachine483

New member
האמת,

אני ממש לא מעריצה של גאגא, אני לא מאמינה בהערצה ואפילו מתעבת את המושג הזה. אני מעריכה אותה כבן אדם וכיוצר, זה הכל. אני לא מתכוונת להיכנס איתך לויכוח כאן, כי אין טעם להשוות אותה לאמנים אחרים מאחר והיא מיוחדת בדרכה שלה. יש הרבה אמנים שלדעתי יותר טובים ממנה, אבל זה לא סותר את זה שהיא תותחית בעיני
לילה טוב

limors2

Active member
טוב, תרגעו כולכם!....

אנחנו מתים על גאגא, הוא לא. זכותו!

למעלה