ד.א

עכשיו נכנסתי לYNET וראיתי כתבה בעינין. לעינוך. יכול להיות שהוא מגזים קצת . אבל התוכן נכון . כפי שכבר אמרתי חינוך מחייב , על הדרך כבר אפשר לדבר.

אולי לא הבנת אותי

אני טוען שהילד יקבל חינוך מהסביבה שהוא רואה בהתחלה מההורים אחר כך הגן והבי"הס וכו' הילד יקבל "חינוך" בכל מקרה, הילד ילמד בעצמו כמו שהוא לומד לדבר...לבד, אנחנו לא מחנכים אותו לדבר מה שאני יכול לעשות כהורה, כתבתי בתגובה מיתחת

אייני

New member
ממתי הילד "לומד לבד"?

אפילו כשהוא לומד לדבר זה לא לבד. כבר שכחת את כל ה"תגיד אבא! תגיד אמא! מי זה שם?? דודה רותי! איך עושה כלב?" וכל החרטא הזה. ותכלס - גם נתינת דוגמא היא חינוך...

כמו שאמרתי

אני מתייחס למילה "חינוך" כמו למילה "אילוף" נותנים לך חוקים מוגדרים ואתה צריך לפעול על פיהם אחד פלוס אחד שווה שתיים אסור לגנוב, אסור לקלל אסור אסור אסור... ואם תעבור עליהם, אתה תענש, תלך לכלא, השוטר הרע יבוא בשבילי זה חינוך, וזה לא נכון לדעתי אני קורא לזה "הסברה", פשוט להיתייחס לסיבה שהילד או כל אחד עושה מה שהוא עושה, ולהציע לו כלים להיתמודד עם מעשיו והכי חשוב, להוות דוגמא (שזה בעצם הדרך להציע כלים). אם הילד רוצה הוא ישתמש בכלים, אם הוא לא רוצה הוא לא ישתמש. זה לא בחירה שלי, זה בחירה שלו אני רק יכול להוות דוגמה ולתת כלים, עונש לא יפתור כלום הילד מלמד את עצמו, הילד הוא ספוג, רק שואב מידע מהסביבה והילד הוא בעצם המראה שלנו ולא פלא שהעברינות בשמיים אנחנו מחנכים שאלימות זה הפיתרון אם תרביץ תלך לכלא, תקבל עונש וגם בפורום הזה אתה יכול לראות שאף אחד לא רוצה לילמוד כל אחד צודק, וכל אחד צדיק ונדיר שתישמע פה את המשפט "נכון, אתה צודק טעיתי" כמובן בלי ליווי ה"ציניות" המצחיקה. אנחנו מנסים "לחנך" אנשים עלפי ההשקפה שלנו, וזה טעות אנחנו לא מרכז העולם, ולא כולם חייבים להישמע או להקשיב לנו יש דעות אחרות בעולם, ולא תמיד אנחנו צודקים וילדים הם מאוד חכמים, הם יכולים ללמד את עצמם הם יכולים לחשוב בעצמם, ולהסיק מסקנות

אייני

New member
אז שים לב מה אתה אומר.

נגיד ומישהו רוצח, גונב, אונס, וכד' - אז אתה בעצם אומר "וול, נתתי לו את הכלים והוא לא רצה לקבל. סבבה לו". כאילו - לא איכפת לך בעצם מעבר לזה ואתה לא רואה חשיבות בלתת לו עונש או הרתעה מסויימת כדי שלא יעשה את זה שוב. כמו שאמרת "זאת לא בחירה שלי, זאת בחירה שלו" - פשוט לא נכון. לחברה יש נורמות וחוקים, ולא, זאת לא בחירה שלך, מצטער. אתה חי פה? אתה צריך להתנהג כמו שנדרש כדי לא לפגוע בחברה, ולא מעניין אף אחד איך אתה רוצה להתנהג. אנחנו ממזמן לא חיים בחופש מוחלט ויש חוקים והתנהגויות שונות ומקובלות. התנהגות שלא לפי זה עלולה לפגוע באחרים ויש למנוע אותה בעזרת סנקציות (חריפות יותר וחריפות פחות, על פי חומרת הפגיעה). בכל מקרה, לא הבנתי משפט אחד: "אנחנו מחנכים שאלימות זה הפיתרון אם תרביץ תלך לכלא, תקבל עונש" איך ללכת לכלא זה אלימות בדיוק?XD זה פשוט הרחקה מהחברה - אם אתה מרביץ, אז אינך ראוי להשתלב בחברה רגילה, כי אתה עלול לפגוע באנשים. אתה צריך להתרחק מהחברה ובכלא - לנסות ללמוד להשתקם ולהשתלב מחדש. זה הכי פחות אלימות שאפשר. אם היו עונשי מוות (או עונשים של הצלפות וכד' כמו שיש במדינות פחות מפותחות) אז אולי זה היה נכון. ועם כל הכבוד "עונש לא יפתור כלום" - אני לא מסכים בכלל. אתה מורה? איש חינוך? יש לך ידע בכלל בנושא? לא. ותחשוב - שאפילו אנשי חינוך לא מסכימים על דרך החינוך הנאותה! ומה אתה עושה? בא ופוסק חד משמעית, בעזרת ידע אפסי לחלוטין כי "יש להתנהג ככה וככה ועונש לא פותר שום כלום בריבוע". קודם כל, עונש ועוד איך יכול לעזור. כמובן, יש לדעת כיצד להעניק את העונש ומתי, ובאיזו חומרה הוא צריך להיות. אבל בשימוש נכון, כמו כל דבר - עונש הוא בהחלט אמצעי חינוכי מעולה שיכול לעזור הרבה. הכל תלוי בשימוש נכון, כמובן, ויש הורים רבים שאינם יודעים להשתמש באמצעי הזה בצורה הנכונה, אבל בסופו של דבר - אין הורה שלא עושה טעויות ומפשל. אם ההורים באמת אוהבים את הילד ודואגים לו והכל, הילד בסופו של דבר יצליח להתגבר גם על הטעויות שלהם ולצאת בן אדם.

וואלה יש לי כל כך הרבה להגיד לך

אבל אין לי כח לכתוב הרבה אז בוא נסכם בזה שאתה צודק, ויאללה כולנו מאושרים סבבה

במצב אופטימאלי

הייתי עובד דירה ובמצב לא אופטימאלי, פשוט רק מהווה דוגמה ומביא לילד כלים להיתמודד עם עלבונות וכל מיני בעיות סקיצור הייתי מקשיב לילד ולא מעניש אותו עובד איתו ולא עובד עליו

אני מניח

שלילדים קטנים בלאגן לא מפריע, ולהורים בלאגן מפריע כי כשאתה אדם בוגר ויש לך הרבה דברים על הראש, הבלאגן נוטע להפריע.

כי להורים

אין כח לנקות את החרא של הילדים שלהם הם עצלנים. וכמובן הם חיים בעולם שהכל חייב להיות "מסודר" "מאורגן" "במקום" והם מטמיעים זאת בילדהם ראית את הסרט "חומות של תיקווה" יש מונח יפה שמישתמשים שם הם ממוסדים (institutionalized) לתרבות ולחברה ההורים האלה הם "מאולפים" ע"י ההורים שלהם והחברה... אני חושב שאם לילד מפריע לחיות בבלאגן, הוא יסדר את זה אם לא מפריע לו שלא יסדר, זה החדר שלו, לא שלי כהורה והבלגן לא מפריע לילדים בדרך כלל הבלגן מפריע להורים המאולפים, אז שהם יסדרו אם כל כך מפריע להם וגם פה מופיע היצר לשלוט על האחר במקרה הזה ההורים רוצים לשלוט בילד עד שמגיע גיל ההיתבגרות והילד לא חייב לאכול את החרא מההורים והוא לומד להיות...עצמאי בלי אבא ובלי אמא

Lady In Blues

New member
כדי לחנך אותם לסדר ומשמעת.

וכי הם יכולים
סתם, לא. הנה מספר תירוצים קומפלמנטרי אוף אמא: "כי את לא צריכה לגור במזבלה." "כי זה הבית שלי ואת רק אורחת בו (
!) ואני רוצה שהוא יהיה מסודר." "כדי שלעוזרת יהיה יותר קל לנקות." ועוד ועוד תירוצים טיפשיים שאמורים לחפות על העובדה שהמטלה הזו היא אחת מיני רבות שהורינו מכריחים אותנו לעשות כחלק משיטת החינוך המקובלת במערב, בה ערכים מסויימים (במקרה שלנו- ניקיון ואסטתיקה) מועברים בצורות מסויימות (במקרה שלי- אמא שלי שואגת שאם אני לא אסדר את החדר היא תקרקע אותי
).

daughter L93

New member
כי

לפי הפאנג שווי[?] בלאגן יוצר אי שקט בנפש.. אז הם רוצים שלווה בבית. וגם לחנך את הילד לסדר מגיל קטן שכשייגדל יידע לבד בלי שיעירו לו שהחדר אמור ליהיות מסודר כמו כל מקום בבית (מה שאצלנו לא היה)

למעלה