שאלות על גדילת העוברים

lironmaoz

New member
שאלה דחופה - סיכויים גבוהים להפלה.

הי, אשמח לשמוע תגובות מנשים שהיו במצב דומה לשלי,אני מאוד לחוצה. אני בת 28 וחצי,הריון ראשון בשבוע 24. סקירה ראשונה - הכל תקין למעט מוקד אקוגני בלב. שקיפות עורפית - HCG גבוה בבדיקת הדם - 3.74 חלבון עוברי - HCG גבוה מאוד 6.06. CMV - תקין. מי שפיר - תוצאה תקינה סקירה שניה בשבוע 23 - האטה משמעותית בגדילת העובר (פרופסור טפר),כליות קטנות מאחוזון 5 באורכן (מתאימות לשבוע 17),היקף הראש קטן בשתי סטיות תקן לשבוע ההריון(181 מ"מ),היקף הבטן קטן בשתי סטיות תקן והמשקל קטן ב 3 סטיות תקן לשבוע ההריון (360 גרם לערך),כמו כן ישנה הפרעה בזרימה בעורקי הרחים העולים. היינו אצל פרופסור טפר,פרופסור שוחט,פרופססור פומרנץ ואצל דוקטור תדמור, כולם למעט פרופסור פומרנץ (מכוון לבעיה גנטית ולא לבעיה שיליתית) מכוונים לעבר בעיה בשיליה עקב ה HCG הגבוה וכרגע אנחנו בהמתנה של שבועיים עד לבדיקה נוספת שתוודא אכן האם הגדילה נעצרה. הדבר המלחיץ ביותר הוא שכולם פסימיים בגלל היקף הראש הקטן,לטענתם המח לא התפתח מספיק לשבוע ההריון וזה מסוכן. הכליות כרגע בעדיפות שניה,הן מתפקדות,ישנה שלפןחות שתן מלאה וכמות מי שפיר תקינה. במידה ולא יהיה שינוי בבדיקה הבאה - נאלץ לבצע "לידה שקטה". רציתי לדעת האם יש מישהי שחוותה תהליך דומה,שהיו לה תוצאות דומות בבדיקות ומה בסופו של דבר הוחלט. אני מודה מראש לכל מי שתגיב, אפרת.

עזרה בבקשה בפיענוח תוצאות

היי בנות יקרות. מצטערת מראש על האורך ועל השאלות ...... חזרתי עכשיו מרופא הנשים שלי, לאחר ביצוע אולטרסאונד מאשפז אותי "לצורך בירור". קצת רקע: שבוע 26+2 תאומים (בן ובת). הבדיקות האחרונות הראו כי הבת גדולה יותר מהבן - בבדיקה האחרונה (היום) המשקלים היו בת = 1037 גרם בן= 880 גרם. השאלה שלי היא כזו - הפער הזה די "נשמר", ז"א גם בבקידה הקודמת היה פער של כ - 200 גרם אבל זה טוב שהם גדלים ואין עיכוב בגדילה, נכון? רציתי גם לשאול אם מישהי יכולה לעזור לי להבין את התוצאות: AC: Hansmann 20.5 ס"מ 23.1 ס"מ ; AC 30w1d 27w2d 25-02-07 1037g=FW 880g=FW BPD Hansmann: 6.7 cm BPD: 6.7 cm 25w5d+-14d 25w5d 08-03-07 AC: 20.5 cm 27w2d האם בגלל זה הוא מאשפז אותי? יש איזושהי בעיה? אולי ההפרש בין ה -AC ל BPD גבוה מדי? בבקשה אם מישהי יכולה קצת להאיר את עיניי אני אשמח

חורף 2007

New member
היקף בטן קטן בשבועיים

שלום לכולם אתמול עשיתי הערכת משקל עוד מעט שבוע 32 ויצאתי משם ממש מבואסת. קודם כל הוא במצג עכוז ויש סיכוי להיפוך או ניתוח קיסרי. דבר שני היקף הבטן קטן בשבועיים מגיל ההריון ושאר ההיקפים תקינים, למרות שגם אורך עצם הפמור נמוך בשבוע מגיל ההריון. נשלחתי לבדיקת זרימות בבית החולים. התור רק בעוד שבוע. תרגיעו אותי בבקשה, האם ייתכן שזה יסתדר? תודה מראש על כל תגובה שתבוא

טוש3

New member
זקוקה לדעת המומחיות- מעקב גדילה

רקע- בלידה הראשונה ילדתי ילד במשקל 3.750 שנולד ללא דופק וללא נשימה ונזקק להחייאה (שהצליחה- אך נשאר מעט פגוע). לאור זאת בלידה השניה כאשר הערכת המשקל הייתה 3.700 זירזו לידה והילדה יצאה בקלות יחסית וולא קשיים מיוחדים. ושוב לאור זאת בהריון הנוכחי התחלתי בהערכות משקל משבוע 35. הבעיה- בשבוע 35 הרופא העריך 2.940. לצערי הרופא עזב בפתאומיות את הארץ ונשארתי לחודש התשיעי ללא רופא. הלכתי לרופאה אחרת בקופ"ח שאינני מכירה ואינני יודעת אם לסמוך עליה. היא העריכה בשבוע 37 את המשקל כ3 קילו, כלומר לא הייתה גדילה של העובר בשבועיים האלה. ושלחה אותי לעשות הערכת משקל אצל רופא אחר עם מכשור חדיש יותר, היום עשיתי את ההערכה- שבוע 38. ההערכה הייתה שוב 3 קילו- כלומר 3 שבועות הילד לא גדל! הרופאה נתנה לי הפנייה למיון יולדות ליום א'- שם יחליטו האם לעשות בדיקת זרימות או לילד ואיך להמשיך מכאן. אני ממש לא רוצה- הגעתי גם למצב שאני לא ממש סומכת על הערכות המשקל שלהם. פניתי לד"ר שחר אריה שבהריון הקודם העריך באופן מדוייק ביותר את משקל התינוקת והחליט על הזירוז, ואגיע אליו באופן דחוף ביום ראשון לקליניקה הפרטית, ממנו אקבל חוות דעת ועל הערכת המשקל שלו אסמוך. אבל אני בלחץ נוראי שאולי משהו לא בסדר עם התינוק. יש לציין בשלושה שבועות הללו הייתי חולה ורזיתי 3 קילו! לא הצלחתי לאכול כלום בתקופה זאת. האם זה יכול היה להשפיע על גדילת התינוק? אשמח בכלל לחוות דעתכן הכללית על המקרה. אני לחוצה ולא יודעת איך אעבור כך את השבת.

מחזיקה לך אצבעות../images/Emo57.gif

לא יודעת לעזור.. אבל מקווה שהכל יהיה בסדר ומאחלת המון בהצלחה.

אי אפשר להבין את התוצאות

כי לא ברור בודאות מה שייך לבן ומה לבת. תפרידי ואז אשמח להתייחס, אבל אם אני מבינה נכון, לפחות אצל אחד מהם הקף הבטן משמעותית גדול מרוחב הראש. לא מדדו גם הקף ראש (HC)?

זה נראה כמו האטה בגדילה

אבל זה לא אומר שהחל מרגע זה צריך להיכנס למוד של פסימיות. קודם כל, לפעמים יש האטה בגדילה שמסתדרת מאליה, והפערים מצטמצמים או לפחות לא ממשיכים לגדול, ואפשר להמשיך את ההריון בבטחה, כאשר לכל היותר נולד תינוק קטן (אבל בזמן). מצד שני, האטה בגדילה יכולה להגרם גם על ידי גורם קבוע שעלול להחמיר בהשפעת גורם הזמן, ואז יש צורך במעקב צמוד ולפעמים גם יילוד מוקדם (למשל במקרה של אי-ספיקת שלייה, שהיא כנראה הדבר שבו חושדים לאור הפנייתך לבדיקת זרימות). אני אישית חושבת שהיו יכולים לבצע לך את הבדיקה הזו קודם, אם כי בד"כ פער של פחות משלושה שבועות לא נחשב לקריטי על ידי הרופאים, רק כי בשבוע שלך אין צורך לחכות שהעובר ייכנס למצוקה קשה לפני שמיילדים, ואם בשבוע 35, למשל, מאבחנים את הרחם כסביבה עוינת - מיילדים וזהו, בעוד שבשבוע מוקדם יותר היו ממתינים עד שהמצב היה הופך להיות בלתי נסבל. השאלה היא האם הפנו אותך גם לבדיקות לשלילת גורמים אחרים להאטה בגדילה, כמו רעלת הריון. בכל מקרה, אני לא יודעת אם אמרו לך את זה או לא, אבל את חייבת להיות סופר-רגישה למעקב תנועות, ואם את מרגישה פחות תנועות מהרגיל, או שינוי בדפוס שלהן - *לרוץ* להיבדק מה שיותר מהר. מקווה שיתגלה שזה שום דבר וההריון יימשך ללא הפרעה עד ללידה טובה ומאושרת.
עתליה

תנועות את מרגישה כמו שצריך?

תחשבי על זה טוב. אם שלושה שבועות העובר לא גדל, זה אומר דרשני (בלשון המעטה), אז אני רוצה שתתרכזי ותחשבי על זה. את מרגישה לפחות שלוש תזוזות חד-משמעיות בכל פעם שאת עושה מעקב תנועות? אם התשובה שלך היא לא "כן" חד-משמעי, אני רוצה שתקחי את הדברים שלך עכשיו ותסעי למיון נשים, תגידי שלעובר שלך יש עצירה בגדילה ושיש לך ירידה בתנועות, ותדרשי א"ס ומוניטור. כמעט בכל בדיקת א"ס ביולדות יעשו לך גם זרימות בנוסף לBPP. אם חלילה יהיה איזשהו רמז למצוקה של העובר - תדרשי זירוז/ניתוח ASAP, ואל תהססי לספר שוב ושוב על לידת הבן הבכור שלך. בכל מקרה עם הרקע שלך לא נראה לי שיש טעם למשוך בכוח את ההריון הלאה, שבוע 38 זה שבוע נהדר ללדת (הלוואי עליי...) ועוד שאלה: האם באחד מהא"ס שעשו לך לאחרונה נאמר לך משהו על מיעוט מי שפיר, או על פערים בגדילה (באיזה אחוזון העובר נמצא)? מחכה לשמוע ממך עדכונים חיוביים בלבד!
עתליה

טוש3

New member
תנועות אני מרגישה מצויין

העובר פעיל לאורך היום כולו. הייתי ביום חמישי במיון יולדות כיוון שחשדתי שאני מטפטפת מי שפיר והתברר שיש לי דלקת בנרתיק,ולכן ההפרשות המימיות. קיבלתי טיפול אנטיביוטי לשבוע ולאחר אולטרסאונד (שהראה גם כמות תקינה של מי שפיר- ואפילו מכובדת לדברי הרופא, ואפילו תנועות נשימה של העובר) ומוניטור תקינים שוחררתי, שם לא בוצע מעקב גדילה כי הערכת המשקל שהראתה על חוסר הגדילה הייתה יום אחרי. בכל אופן מחר הולכת למומחה להערכת משקל שיעשה גם זרימות, אם יגיד שיש עצירה בגדילה אעוף באופן מידי למיון עם מכתב המלצה שלו לעשות זאת גם אם יעריך הפוך- שהעובר גדול אקבל ממנו הפניה לזירוז. (כך נידברנו). אני פשוט מפוחדת מאוד מכך שהעובר לא גדל ושואלת על מה זה יכול להעיד. הערכים בהערכת המשקל מתאימים לשבוע 36, חלקם לשבוע 37, עדיין בנורמה אך הם היו כך בדיוק גם לפני 3 שבועות בשבוע 35, וזה מה שמלחיץ אותי. תודה על תשובתך המהירה.

זה רק אומר שבשלבים קודמים של ההריון

העובר היה גדול מהצפוי (דבר שעולה בקנה אחד עם ההיסטוריה המיילדותית שלך), ושבשבועות האחרים חלה האטה או אף עצירה בגדילה - כך שהעובר אולי סובל מIUGR (עיכוב גדילה ברחם) אך כשיוולד לא יהיה SGA (קטן לגיל ההריון). לגבי המשמעות של עצירת הגדילה, השאלה היא ממה היא נגרמת ומה עוד מתלווה אליה. בד"כ במקרה של בעיה בשליה, הגדילה היא הפרמטר הראשון לרווחת העובר שנפגע, ורק אחר כך מופיעים סימנים מדאיגים יותר כמו הפסקת תנועות וירידה בכמות מי השפיר. אם עצירת הגדילה נובעת מהזדקנות השלייה, אבל זו לא מגיעה לרמה שמכניסה את העובר למצוקה (ולפי כל מה שכתבת, העובר לא במצוקה
) - אזי יש סיכוי טוב שעצירת הגדילה לא תגרום לעובר שום נזק. כשהמצב הזה מתמשך לאורך שבועות, אספקת דם לקויה עלולה לגרום נזק לאיברים מסוימים של העובר ואף למצוקה קשה שלו, אבל במקרה שלך, כאמור, לא נראה לי שזה קרה עד כה, והיות שאת בכל מקרה עומדת בפני יילוד, לא נראה לי שמצב כזה יספיק להתפתח. בכל מקרה, לא הייתי מחכה אפילו רגע מיותר אחד ללידה. עדכני מה קורה, עתליה

טוש3

New member
תודה עתליה על התשובה והמידע

מידע, גם אם הוא קשה תמיד מרגיע אותי ברגעים קשים. אני מחר אהיה יותר חכמה ואעדכן מה קורה.

קצת קשה לדעת כאן

בעקרון, מסכימה עם עתליה, אבל מנגד, יש לשים לב שמדובר ברופאים שונים ובמכשירים שונים, ולכן, לאור גיל ההריון, ולאור כך שכמות המים תקינה, העובר פעיל ובהנחה שהזרימות תקינות, סביר שתלדי באופן טבעי לפני שתהיה מצוקה. אישית, עברתי בהריון השני תסריט דומה. הייתי במעקב צמיחה עקב "מגה עובר" (אחוזון 90) שהחל משבוע מוקדם יותר (ולכן מטריד יותר) החל להאט את הצמיחה. הוא נולד בשבוע 38 פלוס 4 במשקל 3060, לכאורה תקין לגמרי, אבל לאור המימדים שתפס לאחר הלידה (אחוזון 97) ולאור המהלך של הצמיחה ברחם, ובעיקר לאור שני ההריונות האחרים שלי (שבהם היה IUGR), די ברור בדיעבד שגם הוא חווה האטה משמעותית בצמיחה, ביחס לפוטנציאל שלו. לכן, בוודאי שאני מצדדת בתשומת לב להתפתחות הספציפית של כל עובר לאורך זמן ולא רק לאחזון הספציפי (התקין) בו הוא נמצא. מחכה לעדכון שלך מן הבדיקה היום.

טוש3

New member
אכן, העובר שלי היה באחוזון ה90

לאורך כל ההריון ולפתע הוא לא גדל. אני מקווה שזה באמת בגלל המכשירים והרופאים השונים, אבל נראה לי מוזר ששני מכשירים מראים שהוא 3 קילו בשבוע 38, כאשר כל ההריון הוא היה באחוזון גבוה הרבה יותר. נקווה לטוב ואעדכן לאחר הבדיקה היום.

טוש3

New member
../images/Emo41.gifמעדכנת

הבדיקה הייתה ממש טובה והרופא מאוד הרגיע אותי- הוא העריך שהעובר סביב 3.500 זרימות טובות, שילייה צעריה כמות תקינה של מי שפיר, תנועות נשימה של העובר- הכל בסדר גמור.
שוב הבעיה היא שהוא גדול מידי ומתחיל להתקרב למשקל שקשה לי להוציא. אז הוא המליץ על זירוז עם אני לא יולדת תוך שבוע. נקווה שהלידה תתפתח בהקדם לבד.

ממש הוקל לי לשמוע.... ../images/Emo13.gif

אין מה לדבר, לצערי דיבורים על עצירת גדילה ברחם זה אחד הדברים (יחד עם צירים מוקדמים רציניים...) שעושים לי פשוט שחור בעיניים. כל כך שמחה לשמוע שזה נחסך ממך, ועוברת להחזיק אצבעות ללידה טובה וקרובה!
עתליה

סביר שזה יסתדר ושהכל בסדר

אבל בהחלט כדאי לעקוב. ראשית, חייבת לציין כי עם מצג העכוז מעוות לעיתים את הערכת המשקל. שנית, פער של שבועיים אינו מהותי (אלא אם צץ פתאום לאחר התאמה מוחלטת במדידות קודמות, אבל לרוב אין זה כך, כי כמעט אף עובר, כמו אף אדם, אינו פרופורציונלי לחלוטין), אבל בהחלט מרמז על כדאיות תחילת המעקב הצמוד יותר. יתכן שמתחילה האטה בצמיחה, אבל גם יתכן שבמדידה הבאה הכל יראה תקין. בכל אופן, את בשבוע נאה, ולכן, גם אם יצטבר בהמשך מספיק מידע שיצריך יילוד כבר תהיי, סביר להניח, מעבר לשבוע 36 (ובהחלט סביר שאף מעבר לכך). כרגע, מבחינתך, אין דחיפות בתור לזרימות. וכמו בכל הריון, יש לשים לב לתנועות העובר. אם יש משהו חריג, אל תהססי להבדק.

odi חדשה

New member
נולדו לי תאומים עם פער דומה

הי. אני לא יודעת עם זה עוזר אך בטח מעודד.. לי נולדו תאומים בנים בשבוע 32 במשקלים .1190 ו -1560 שזה הפרש די דומה וביחס למשקלים שלך השבוע כזה הם להערכתי אפילו יותר גדולים מהחבר'ה שלי והיום הם קרוב ל-3 בריאים ומקסימים. לגבי פיענוח בדיקות, כעיקרון יש אתרים באינטרנט שניתן דרכם לפענח תוצאות של בדיקות רפואיות (הם מסבירים מה ערכי הנורמה בכל פרמטר). חוץ מזה תבקשי מקופ"ח גישה לקבלת תוצאות בדיקות באינטרנט ושם את מקבלת ליד כל פרמטר סרגל שמראה לך מה הנורמה ואיפה תוצאת הבדיקה שלך ביחס לנורמה. (אני בכללית אך אני מניחה שזה קיים גם בקופות אחרות) לגבי האשפוז, ךעניות דעתי הרופא היה צריך להסביר לך למה הוא מאשפז אותך , זה מחובתו וזכותך לדעת . שיהיה בהצלחה, תחזיקי מעמד אישפוז זה לא דבר פשוט - תישארי אופטימית

למעלה