שאלות על גדילת העוברים

זה באמת נראה רע מאוד ../images/Emo10.gif

לצערי, לא ממש משנה, להריון הנוכחי, מה הסיבה, העובדה היא שיש האטה ניכרת מאוד ובשלב מוקדם מאוד. אני מכירה מקרה של האטה בסדר גודל דומה, עקב CMV (זה הסתבר בדיעבד) וזה אכן הסתיים בלידה שקטה. דווקא בגלל המקרה ההוא שואלת למה כוונתך בתוצאות תקינות לCMV? (שם תמונת הדם הראתה חיסון לכאורה של האם, אבל העוברית הייתה עם CMV. כן חשוב לדעת מה התוצאות ולאישה שבוע הריון הן מתייחסות). האם בוצע גם בירור מי שפיר? רמה כזו של HCG יחד עם מוקד אקוגני והאטה בצמיחה עלולה להיות קשורה גם לקריוטיפ לא תקין של העובר, לכן, חשוב לבצע את הבדיקה בכל מקרה (כלומר, בכל החלטה שתקחו. מנסיון עם המקרה שציינתי קודם, הייתי מבקשת שיבצעו בתל השומר גם בדיקת CMV במי השפיר. כדאי לברר במכון גנטי איזה תסמונות/ מחלות נוספות כדאי לבדוק במי השפיר). מייחל עימך שמדובר "רק" בבעיה שלייתית ושיתרחש הנס ותהיה האצה של הצמיחה.

lironmaoz

New member
לאמא של פילפילון

הי, אני הבעל...אני קצת יותר זמין ממנה לפורום אז אני אשיב לך. בדיקת ה CMV הראשונה הראתה שאין נוגדנים,הבדיקה השניה הראתה שלא היתה הידבקות ולפני כמה ימים היא עשתה בדיקה נוספת שאת תוצאותייה נקבל במהלך השבוע הקרוב. לגבי מי השפיר,בוצעה בדיקה לפני כחודש בערך,אבל לא נבדק CMV במי השפיר ולכן לא ניתן לדעת. לא ידעתי שיכול להיות מצב שהעובר נדבק מבלי שהאצא נדבקה... אנחנו מאוד מודאגים ומכים בקוצר רוח לסופ"ש על מנת לבצע את ה US הכך כך גורלי הזה. תודה על התמיכה ועל התשובות.

המקרה שתארתי הוא נדיר מאוד

לאם כבר היו נוגדנים (כלומר, נדבקה בעבר הרחוק) אבל למעשה, חלתה גם תוך כדי ההריון, מבלי שנשתנתה תמונת הדם, וזה באמת באמת חריג. מניחה שזה לא המקרה אצלכם. מזה שמי השפיר נערכו לפני כחודש אני מבינה שכבר קיבלתם תשובה תקינה (כלומר, זה לא דאון או תסמונת כרומוזומלית אחרת). אני מניחה שהתסריט הכי סביר הוא באמת בעיה שלייתית קשה. האם מישהו מן הרופאים (למשל פרופ' קופרמינץ) הציע להתחיל טיפול עם מדללי דם? (כמו קלקסן, למשל. זאת מכיוון שאי ספיקת שליה קשורה פעמים רבות לקרישיות יתר). יש, אמנם, חילוקי דעות באם הטיפול יעיל לאחר שכבר החל הIUGR, ואם נהיה כנים אני בספק כמה זה יועיל כעת, לאור זה שהראש כבר מאוד קטן, אבל אם (הלוואי) יהיה שיפור לקראת סופ"ש, אני חושבת שכדאי שתעלו את השאלה הזו.

lironmaoz

New member
מדללי דם

עדיין לא אובחנה כביכול הבעיה ולכן עדיין לא קיבלנו שום טיפול כזה. פרופסור פומרנץ לא הבין למה לא נשלחנו לבדוק קרישיות יתר וכן הלאה. גם אני עדיין לא מבין. מחכים כביכול ליום חמישי ואז נבין קצת יותר...

../images/Emo4.gif אני חוששת שהזמן לא עובד

לטובתכם. אם מדובר בבעיית קרישה (שיש קושי מסויים לאבחן אותה תוך כדי ההריון) הרי שעיכוב הטיפול כבר גרם נזק ואני בספק אם הוא הפיך. בכל מקרה, זה בירור שיהיה חשוב למצות עד תום. מהכרותי (הקצרה מאוד) עם פרופ' קופרמינץ הוא בעד קלקסן גם כאשר אין אינדיקציה מעבדתית ברורה לבעיית קרישיות (כלומר, מסתפק בכך שהתמונה הקלינית מראה על כיוון של קרישיות יתר). במקרה שלכם או שגם הוא חשב שכבר מאוחר מידי להתערב, או שבאמת אי אפשר לבצע הבחנה מבדלת כרגע בין בעיית קרישיות לבין הבעיה הגנטית בה הוא חושד. אצל מי הביקרות? מחכה לעדכון ומאחלת לכם תשובה ברורה לכאן או לכאן.

lironmaoz

New member
מדובר בפרופסור פומרנץ

אני לא מכיר את הפרופסור שדיברת עליו. פרופסור פומרנץ הוא נפרולוג ששיך לבית החולים מאיר. באנו אליו למעשה בגלל גודל הכליות והוא אמר שהוא ממליץ לבדוק את נושא הקרשיות. אני גם חושב שהזמן לא עובד לטובתינו,אשתי הלכה לרופאת הנשים שלה וביקשה בדיקת קרישיות אך משום מה גם היא לא הבינה מדוע. הביקורת תהיה בבלינסון,אני מניח שאצל פרופסור מייזנר. ואכן תשובה ברורה זה הדבר הכי חשוב,קשה לקחת החלטות שכאלה בחיים...

סליחה, לא קראתי היטב

פרופ' קופרמינץ (עובד באיכילוב) הוא אחד מן המומחים בארץ לנושא קרישיות יתר ולכן הופתעתי (אבל מסתבר שזה רופא אחר לחלוטין, טוב לא פחות בתחומו, אגב).
לרופאת הנשים שלא הפנתה לבדיקה (היא באמת לא יודעת שאי ספיקת שליה קשורה לקרישיות יתר? תמוה) ממשיכה לחכות לעדכון מכם.

../images/Emo41.gifשואלת לחברה../images/Emo41.gif

היא הייתה בסקירה (שבוע שעבר) ואמרו לה שאורך הירך של העובר קטן ב3 שבועות מכל השאר. יש לה תור לרופא עוד שבוע. האם לחכות? מה הסיכונים בזה? תודה

באיזה שבוע היא?

אם מדובר בסקירה שניה (שבוע 22 בערך) בהחלט ניתן לחכות. אם היא עברה את שבוע 30, לפנות בהקדם טלפונית לרופא. מלבד הירך הכל מתאים לגיל ההריון? ההורים נמוכים או גבוהים? בעקרון, צריך אולטרהסאונד ממוקד לממדידת כל העצמות הארוכות (לא רק ירך). אם ימצא משהו מחשיד, ניתן במי השפיר לשלול גן של גמדות ועוד כמה הפתעות.

למעלה