נופ18

New member
../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif

היי לכווולם.....מצאתי אפרוח עכשיו.....למעשה הצלתי אותו מחתולה מעצבנת.... מה עושים עם הדבר החמוווד הזה??? הוא נראה מותש לגמריי והוא בקושי עומד על הרגליים....הוא כ"כ קטן....לא נראה לי שהוא ישתה ויאכל לבד... ושמתי לב רק כשאני מצמידה אותו אליי ושמה עליו את כף היד...למעשה מחממת אותו אז הוא נרגע ומפסיק לצייץ לכמה דקות.... מצאתי אותו בחוץ....ויש פה רוח ודיי קר בישבילו...עכשיו הוא איתי בחדר על הידיים שלי אני לא עוזבת אותו לשנייה אפילו עכשיו אני מקלידה עם יד אחד והוא ביד השנייה..... מה עושיםם??

kerengil

New member
קודם כל באמת לחמם אותו!

אפרוחים קטנים זקוקים לחום ועלולים למות אם חשופים לקור. אפשר לשים אותו תחת מנורה - אבל זהירות! שלא יתייבש! בנוגע למים ואוכל אין לי נסיון איך להאכיל, אם הוא מספיק גדול לנקר אז כששמים אוכל מולו ודופקים עם הציפורן על האוכל (כאילו אנחנו מנקרים) זה בדרך כלל מעודד אותם גם לנקר. אם יעבור את הלילה ויתאושש קצת אז סביר להניח שגם ישתה ויאכל. אל תתאכזבי אם ימות.

נופ18

New member
חח תחת מנורה?

נשמע מפחיד לא?....חח בכל מיקרה תודה רבה :) אני כבר מחזיקה אותו כמה שעות טובות על הידיים בעצם מאז שכתבתי את ההודעה הראשונה. עכשיו הוא מתחת לחולצה כי ככה הכי חם לו....וגם הכף יד שלי עליו בשביל יותר לחמם אותו.... הכף יד דיי רותחת אז ככה אני יודעת שחם לו...הוא גם לא מצייץ אלא רק ישן ורק כשאני זזה קצת אז הוא מתעורר....הוא ניקר ממש קצת לחם פרור או שניים ומיים הבאתי לו בכוח כי אני לא רוצה שהוא התייבש אז עדיף להביא בכוח אבל ממש טיפה או שניים הבאתי לו... הוא ממש רק מחכה לחום בשביל להרדם הוא ממש תשוש, ה' יודע איך הוא הגיע לדשא של הבניין שלי אין לנו בסביבה בכלל חיות....אולי חתולי רחוב אבל לא תרנגולות ואפרוחים.... בשלב מסויים אני אצטרך לישון...מה עושים בשביל שהוא לא ייצייץ ויעיר את כל הבית ביחד איתו
אני מפחדת לשים אותו מתחת למנורה.....וכשניסיתי לשים אותו בקופסאת נעליים עם כל מיני דברים שכוויכול אמורים לחמם הוא פשוט צייץ בלי סוף....

עזרה בדרך!

אפרוחים צריכים חימום עד גיל חודש וחצי! אפרוחים אוכלים תערובת אפרוחים אבל אם אין אז מאכילים אותם בלחם - אוכל לתוכים קטן קטן גם אפשר! מלפפון מגורד זה הכי טוב להם! ניתן לשים לו מנורה של 30-40W שלא רק תשרוף את הקרטון - אם אני מבין שאת שמה אותו בקופסאת נעליים!- בקשר למים - לא צריך להתרגש רק שמים לו כלי בעל דופן קטן כלומר שלא יטבע שמה וכשהוא יתקרב לכלי ויבדוק הוא יראה שזה מים ויתחיל לשתות לבד! אגב מה צבעו של האפרוח.? ואפשר תמונה שלו? אם את צריכהעוד עזרה מוזמנת לשאול

נופ18

New member
שאאאלום :)

תראה....לחם הבאתי לו אבל הוא אוכל ממש כמה פירורים וזהו.... ולגביי המנורה....יש לי מן מנורה כזו שקצת רחוקה מן הקרטון והוא לא היה בקופסאת נעליים אלא מ8 בערב אתמול עד 7 בבוקר היום הוא היה על הידיים שלי כי רק ככה היה לו חם, אבל בשלב מסויים הייתי חייבת ללכת לישון אז שמתי אותו בקרטון קטן שמתי לו כמה מטליות וסמרטוטים, כמובן שהוא צייץ בלי סוף, אבל אמא אמרה לי שזה ככה ואין מה לעשות כי אם הוא היה בטבע אז הוא גם היה מצייץ ויש מלא אפרוחים שמגדלים אותם ללא אמא שלהם ושאין מה לעשות. הייתי חייבת להקשיב לי כי כבר התחלתי להרדם בישיבה
ואמא הביאה לו שמרים...פירורי שמרים [אלו ששמים אותם במקפיא, ממש הגרגירים] והוא חופשי אכל אותם. והצבע שלו כמובן צהוב. אמא אמרה שהוא בן כמה ימים..היא ראתה לפי הכנפיים. בקשר למנורה, איך בדיוק לשים אותה
...ליד הקרטון
מעליו
וחנויות של חיות מקבלות אפרוחים
אן לי ממש מה לעשות איתו אין לי חצר משלי שהוא יכול להיות בה אני גרה בבניין והוא בנתיים בחדר שלי וההורים שלי רוצים שאני יוציא אותו כי הם פוחדים ממחלות.

נופ18

New member
תיקון טעוווווווות*******

לאלאללאלא פירורי שמרים חס ושלום! חחחחחחחחח פירורי סולת....

תשובה

את המנורה אפשר לשים מעל שתחמם או אפשר פשוט לשים לידו שהוא יתחמם על ידי חיכוך בה אם זה אפרוח צהוב סימן שהוא מהלולים האלה שזורקים אפרוחיפ זכרים ומשאירים נקבות - חתולה מצאה אותו משוטט ולקחה אותו- זו השערה שלי חנויות של בעלי חיים נראה לי יקבלו אותו אבל אם הוא מהחנויות האלה של בעלי חיים הוא ימות אחרי כשבוע ומשהו! כי לפעמים מזריקים להם חומרים שיראו נפוחים וחמודים בדרך כלל קונים אותם ילדים קטנים ומגדלים אותם אבל אחד מתוך 1000 שורד לבגרות וגם אם הוא שורד הוא נהיה מעווט

נופ18

New member
אממ...

הוא היה בתוך קרטון וכנראה הוא קפץ ממנו....כי הוא שוטט על הדשא ובבוקר ראינו קרטון זרוק ליד המקום. מה עליי לעשות
הוא לא יכול להישאר איתי ואני צריכה היום למצוא לו מקום חלופי.... הוא שותה ואוכל וכל זה....וחיממתי במיוחד את החדר שלי כדיי שהטמפרטורות בו יהיו יותר גבוהות מאשר בבית עצמו ומבחוץ.....ואם חתולה הייתה מוצאת אותו לא נראה לי שהוא היה איתי עכשיו חח ורגע...לא הבנתי משהו....אם אני יקח אותו לחנות של בע"ח אז יהיו מוכנים לקבל אותו אבל יזריקו לו חומרים והוא ימות אחרי שבוע....ואם לא אז הוא ייגדל מעווט? אויי ויי....|: אין לך ניסיון בגידול אפרוחים\תרנגולות או משהו כזה? אוףף....אני ממש אובדת עצות....ואני רוצה למצוא לו פיתרון טוב....שהוא לא ימות אחרי שבוע....\:

אוקי.....

בחנות אמרתי שמזריקים לאפרוחים שהםמביאים! אם תמצאי חנות באמת אמינה תוכלי לשים אותו שמה! אבל תוכלי גם לגדל אותו בעזרת המנורה! הוא רק צריך מישהו שישים לו מים ואוכל ולנקות לו כול יום וזהו! וואלה חתולות דווקא טובות לא?? חח ........הן פשוט מתות על האפרוחים הקטנים! אצלי שנה שעברה טרפו לי כ 20 אפרוחים חמודים בתוך כמה ימים דווקא לי יש ניסיון מאוד גדול בגידול אפרוחים מגיל 0 עד בגרות ! רכשתי ניסיון זה כשהתנדבתי בפינת חי והייתי מטפל שמה באפרוחים הבוקעים וכו מאיפו את?

נופ18

New member
קודם כל תודה רבה ../images/Emo24.gif

על תשומת הלב והתשובות [: אני גרה בחדרה. ולזה התכוונתי שאני לא אוכל לגדל אותו....לא כי אני לא רוצה אלא בגלל שההורים לא מרשים. בגלל זה אני מנסה למצוא לו פתרון במהרה....כי כבר הם הודיעו לי היום שאין מצב שהוא נשאר פה בלילה אני מנסה לשכנע אותם לבנתיים. [הוא בנתיים בכייפ שלו בתוך קרטון והוא נהייה אתלט הוא כבר קופץ מהקרטון הדיי גבוה יחסית אליו החוצה-צריך לשלוח אותו לאולימפייאדת האפרוחים
]

נופ18

New member
ואיי....):

שמתי לה עכשיו שהוא לא מזיז את כנף ימין....הסתכלתי עלייה והיא נראת כזו לא מפותחת....מוזרה כזו.... וגם איו לו שווי משקל....יש משהו שאפשר לעשות או שהיא תחלים לבד? במידה והוא שבורה

נופ18

New member
......

מה עושים אם יש לו שבר ברגל
זה יתאחה לבד
כי הוא לא דורך על רגל אחת ולא מזיז כנף אחת....

kerengil

New member
סביר להניח שיתאחה

ולא צריך לעשות כלום בדרך כלל. אני מצאתי ברחוב אפרוח, (טוב, הוא היה כבר יותר גדול מזה שלך אבל עדיין היה אפרוח-היו לו כבר נוצות לבנות, אבל עוד היה מאוד קטן) עם רגל שבורה וכנראה גם איזו פגיעה פנימית כי כל הצד השמאלי שלו מתחת לכנף היה שחור... הכנף היתה בסדר. בימים הראשונים הוא לא דרך על הרגל ואפילו לא הוריד אותה לרצפה, אחר כך הוא התחיל לצלוע עליה והיום - בערך שבועיים אחרי, הוא דורך והולך ואפילו רץ! לפעמים העצם יכולה להתאחות בצורה עקומה ואז תישאר צליעה או נכות לכל החיים. כל הכבוד שהוא עדיין חי!

נופ18

New member
תודה רבה רבה לך!

ואצלו זה לא שחור, זה נראה כרגיל אבל הוא פשוט הולך בצורה צולעת כזאת...מוזרה והוא בקושי משתמש בכנף שבאותו הצד [ימין], לא נראה לי שיש לו פציעה ישנה שהתאחתה כי הוא קטן מידיי בכדי שהוא יספיק גם להיפגע וגם שיתאחה לו הפצע. לא? ועוד שאלה ברשותך, אם סתם דוגמא והוא פרק את העצם של הכנף זה גם יסתדר לבד
וגם לו יש טיפונת נוצות לבנות כמו צבע בננה חלש חלש אבל הם ממש פיציות. אני כ"כ אוהבת אותו! אני מתייחסת אליו כאילו הוא הילד שלי, חחח הוא באמת הילד שלי! בעזרת השם הכול יהיה בסדר.
חמסה|

נופ18

New member
ד"א....

היום הוא בטעות קפץ אל תוך הקערה של המיים והוא קצת נרטב והמכה השחורה התגלתה. אני מקווה שזה יעבור לו....בע"ה.....

נופ18

New member
הנה תמונה שלו מאתמול

הוא נהייה גדול ושמן חחח :) קראתי לו סקוויקי.

נופ18

New member
מה אני יכולה לעשות בכדיי

למנוע מיימת אצל האפרוח שלי? קראתי על מיימת וזה בדיוק מה שיש לאפרוח שלי... הוא מתנשף בכבדות העור שלו אדום וכחול בו זמנית הוא בקושי עומד על הרגליים הוא לא מסוגל לעמוד על הרגליים מאז שהוא פה בערך שבועיים וקצת יש לו אוכל ומיים בשפע ויכול להיות בגלל שיש לו אוכל בשפע אז כוויכול הוא נהייה "מפוטם" ואז הוא גדל למיימדים שלא מתאימים לו לגיל הזה?? אני אצרף תמונה שלו כדי שתראו את הגודל שלו שהוא הגיע לפה ואת הגודל שלו עכשיו ותגידו לי אם הוא גדול מדיי ואיך אפשר למנוע את המיימת הזו? בבקשה עזרה!

נופ18

New member
......

פה יש את האדמומיות שדיברתי עלייה..... עור אדום וכחול....אחד מהמאפיינים של מיימת.

למעלה