roeesh1

New member
../images/Emo206.gif

איפה אפשר למצוא סופגניות (טובות!!) ולחם בשבת???? חג שמח..:)

enbalush

New member
אני קניתי ברח' תרמ"ב 16, ליד תחנה מרכזית ישנה

מאפיית הטאבון או משהו כזה, כי אני לא אוכלת ביצים והם מכינים ללא ביצים, סופגניות קלאסיות ושמנות (יש עם או בלי ריבה לבחירתך).

למה את לא אוכלת ביצים ?

את לא חושבת שאת מגזימה ? כי זה אפרוח לעתיד !??! את יודעת שמחקרים שנעשו בשנים האחרונות גילו שצמחים הם גם בע"ח, והם מדברים, משוחחים בינם לבין עצמם, מרגישים, וכשרוצחים צמח או קוטפים אותו הוא מרגיש. עכשיו כדי להמחיש לך ת'הרגשה, תקבילי את זה לאדם שנותר כ'צמח' בבית לוינשטיין, הוכח כבר בעבר אנשים שחזרו לחיות ברגיל שהם שמעו הכל הרגישו וחשבו כשהם היו במצב 'צמח', כי הגוף היה חלש וניתק את עצמו מכל איבר מלבד חלקים במוח והלב. אז אסור לך לאכול גם צמחים עכשיו, כי גם הם 'חיים'.

enbalush

New member
אבל זו לא הסיבה ../images/Emo9.gif תמונה קשה../images/Emo18.gif

הסיבה היא ההתאכזרות כלפי התרנגולות המטילות והאפרוחים הלא רצויים: לאחר הבקיעה עוברים האפרוחים מיון: את הזכרים, שלא יטילו ביצים ושלא משתלם כלכלית לגדלם לבשר, משמידים. משליכים אותם למכלים, שם הם נמעכים למוות, נחנקים, או גוועים בייסורים מרעב. את הנקבות כולאים בכלובי מתכת צרים, שבהם אין הן יכולות אפילו למתוח את כנפיהן. רצפת הכלוב היא רשת אלכסונית, הגורמת לתרנגולות לפציעות, לעיוותים ברגליים ולמצוקה במשך כל ימי חייהן. בתנאי כליאה קשים אלה מפתחות התרנגולות תוקפנות, וכדי למנוע ניקור הדדי חותכים הלולנים את מקוריהן. החיתוך נעשה באמצעות להב מתכת לוהט, והוא מכאיב וטראומטי, כי רקמת המקור מכילה תאי עצב. כאשר תפוקת הביצים יורדת, גורמים הלולנים תקופת הטלה שנייה באמצעות תהליך, הכרוך במניעה מוחלטת של מזון ומים ובהחשכת הלול במשך כעשרה ימים. במשך חודש נוסף מוחזקות התרנגולות בתנאי רעב קשים. התרנגולות החלשות מתות מכך, אך הדבר רצוי ללולנים, משום שתפוקתן של אלו נמוכה ממילא. תמונות מכלובי סוללה בישראל

או קיי.

את יודעת באיזה תנאים קוצרים את החסה? הבגדים שאת לובשת, את יודעת שיש עבדים בסין שמייצרים אותם? את יודעת כמה משלמים לתאילנדים ? את יודעת כמה שעות עובדים כל אלה ? את יודעת באיזה תנאים מגדלים צמחים? אולי רע להם גם ? בטוח שרע לכל בע"ח שמגדלים לשחיטה. אולי תלכי עירומה, אל תאכלי ואל תשתי כלום. חשבת על זה? בעצם, תחיי בטבע, בהרים, תגדלי כבשים ופרות, תאכלי אותן ותני להן לחיות בשלווה, תהני מהבשר שלהן והחלב שלהן, מהצמר, תגדלי שדה ירקות, בית קטן, אויר נקי ומעיין צלול ליד. נו באמת....................אוטופיה.

SNTQ

New member
ההבדל הוא פשוט..

לצמחים אין מערכת עצבים,מכך ניתן להסיק שהם לא סובלים (בניגוד לדברי מאכל המיוצרים מבע"ח). אפשר היום לחות בצורה תקינה לחלוטין בתור צמחונית/טבעונית,אל תקצין דברים בבקשה.

צמחים מרגישים. אל תתווכח איתי. זה מוכח.

אולי המערכת רגש שלהם שונה מבני אדם ובע"ח כמו שבני אדם שונים מבע"ח בהמון דברים ועדיין דומים. עדיין, צמחים מרגישים.

אני אמצא לך את זה יותר מאוחר בלילה

אין לי זמן כרגע.. אתה רוצה גם שאני אוכיח לך שיש חייזרים ויקומים מקבילים ? למרות שעדיין אין את ההוכחה החד משמעית ויש מגוון דעות. כולנו יודעים שיש את זה, ואת זה ואת זה. אז שו"ש. יאללה לה מאן, בעזרת השם מכבי יפסידו שוב!

SNTQ

New member
חח אתה בא ואומר משו ובטוח במליון אחוז

שאתה הצודק ואז לא מוכן להוכיח?! חה. שיהיה.

enbalush

New member
אני מקווה שאתה לא רציני *מודאגת*

לצמחים אין רגשות כמו לבעלי-חיים ברורה לכל, ועל כן אף אחד לא משווה, למשל, בין קטיפת חרציות בשדה לבין תלישת רגלי חתולים. לצמחים אין מוח ומערכת עצבים, ההכרחיים לקיומה של יכולת החישה. לצמחים גם אין סיבה אבולוציונית לפתח יכולת חישה, מכיוון שאין להם מנגנוני התגוננות אקטיביים ואין להם יכולת תנועה. בעלי-חיים זקוקים ליכולת לחוש כאב, מכיוון שהכאב מתריע בהם מפני סכנה ומעודד אותם לנקוט צעדים כנגדה, כגון בריחה או לחימה שכנגד. גם אם נניח שלצמחים יש יכולת חישה, ומכאן גם מעמד מוסרי, עדיין תזונה צמחית מביאה לפחות הרג של צמחים מאשר תזונה מהחי, מכיוון שכמות הצמחים המשמשת לגידול בעלי-חיים למאכל גבוהה הרבה יותר מזו הנצרכת באופן ישיר בתזונה צמחית.

enbalush

New member
טוב לי בראשון לציון, אני שוכרת בית פרטי

יש לי כלבים וחתולים ולא רע לי בכלל, אני לא אוכלת דברים מהחי, כי זו בחירה מוסרית, הרגשתי צבועה שכואב לי על חתול או תרנגול שסובל ואז שנייה אחרי זה אני לועסת גוויה מהצלחת... לכל אדם יש את הזכות לנהוג כטוב בעיניו, אבל רק במידה שהוא לא פוגע בזכויות של האחרים; כך למשל אין לגברים את החופש להכות את נשותיהם, מכיוון שמימוש חופש זה פירושו פגיעה בזכויותיהן של הנשים. בדומה, לכל אחד יש את הזכות לצרוך כל מוצר שהוא רוצה - אבל אם המוצר הזה מופק על-ידי התעללות בזולת, זכות זו אינה תקפה. כשם שלאדם יש זכות שאחרים לא יכפו עליו את רצונותיהם, כך גם לבעלי-החיים יש את הזכות שלא יכפו עליהם בניגוד לרצונם להיות חלק מתעשיית המזון. אינני כופה את דעותי על אף אחד. אנשים מוותרים על אכילת בעלי חיים ותוצריהם מבחירה. זו לא אוטופיה אבל זו בחירה והיא משמעותית, כדי להפסיק את היחס המזלזל כלפי בעלי חיים (היחס הכללי עם כל השלכותיו) צריך להפסיק להתייחס לבעלי החיים כחפץ/מוצר שנועד לספק את צרכינו ורק אז יווצר מצב מוסרי, בריא ושפוי. באספקט הבריאותי, גורם התמותה מספר אחד בעולם הוא כולסטרול ובעיות לב (ססתימת עורקים וכד'), שלזה הגורם הישיר הוא בשר! עובדה שאחוז גבוה מהצמחונים בארץ הוא בגילאי 50+ שאז הנזקים מתחילים לצוץ... נתון מעניין לסיום: צמחוני מציל בממוצע בחייו 4,000 בעלי חיים.

אז ככה..

הבחירה שלך לא לאכול דברים מן החי זאת בחירה שלך ואין צורך שתנמקי לי מה הסיבה, את לא חייבת לי דו"ח. ברור שלכל אדם יש זכות לנהוג כטוב בעיניו בתנאי שהוא לא מפר זכויות האחר ופוגע באחר. מצד שני, רוב ההחלטות שאנו עושים בחיינו ביומיום פוגעות בצורה כזאת או אחרת בעקיפין במישהו אחר. ואני אדגים לך אם תרצי, צריך פשוט להשתדל כמה שיותר למזער את הפגיעה ומס' הפגיעות. בקשר לדוגמא שהבאת, לא אהבתי. כשתביני את משמעות המילה איש ואישה, תדברי איתי. ברור מאליו שאסור לגבר להכות אישה, אין פה דיון על זה, אבל יש דברים שההפך הוא הגמור ממה שאמרת ואני לא ארחיב בדיבור כי את לא תביני גם ככה. לבעלי החיים יש זכות שלא יכפו עליהם בניגוד לרצונם להיות מזון ?! סליחה? את מכירה את חוקי הטבע? חוקי הג'ונגל ? את חיה ביקום שלנו או ביקום אחר? דרך אגב מה שאני בטוח גם שביקומים מקבילים שקיימים החוקים לא משתנים, רק התפאורה. כמו האדם הקדמון שצד לו בשר למערה, וחי לפי חוקי הטבע, זה טבע האדם, זה טבע בע"ח וגם טבע הצמחים, מצטער את כנראה לא מבינה איך הטבע מתנהל, כמו שיש חיות שניזונות מבשר חיות אחרות, ויש חיות שניזונות מצמחים, ויש צמחים שניזונים מבע"ח. יש לטבע חוקים משלו, תחזרי לבי"ס ואולי תלמדי קצת שוב והחשיבה שלך תתרחב. בעלי החיים זה לא חפץ ולא מוצר. לכל דבר יש משמעות וסיבה בעולם, אין דבר שקורה\נוצר\קיים בלי סיבה. לבעלי החיים יש מיליון ואחת סיבות, אני יכול למנות כמה מהן כאן, כמו חיות מחמד, חיות טרף, מזון בשרשרת המזון של בע"ח בני האדם וצמחים, תהליכים של הטבע, ייצור מזון, כמו הדבורים עם הצוף והדבש, ועוד ועוד ועוד.. גם להיות מזון לבני אדם זה חלק מהתפקיד שלהם בעולם הזה ובכל עולם. אין מה לעשות, ניחנו בתודעה שהם לא קיבלו. את טועה ומטעה, את משקרת ומפחידה, כולסטרול זה לא דבר, האל.די.אל הוא ה'כולסטרול הרע' ויש גם כולסטרול טוב שנחוץ לבני האדם, הכולסטרול הרע נאסף וסותם עורקים עקב, בעיות נפשיות, לחץ(סטרס), זקנה, חוסר בספורט וכושר גופני ירוד, חוסר באושר. הכולסטרול הזה מגיע משומן, שיכול להגיע מגבינות עשירות בשומן, מהרבה דברים אחרים שהם לא בשר, אל תטעי ואל תבלבלי פה אנשים, את מדברת מחוסר ידע ומהטעייה גמורה, דמגוגיה מגעילה. אחוז הצמחונים 50+? וואו. מרשים. כשתגידי שאחוז גבוה מהם הוא 80 או 90 פלוס אז נדבר. בנתיים תוחלת החיים של אזרחי ישראל היא בערך 77-78 משו כזה.. אולי יותר אפילו .. אז 50 פלוס לא מרשים אותי ואף אחד. וכמה צמחים הוא רוצח?! כמה צמחים אה?!@ לאכול חסה זה רצח כמו לאכול איזה שווארמה טובה או שיפוד פרגית.

enbalush

New member
למרות שכתבת המון אי דיוקים

אם אפשר לקרוא לזה ככה... אז בחרתי לענות על טיעון אחד (כי את השאר כבר אמרתי ואתה יכול במקום להתווכח פשוט לברר) # העובדה שהתנהגות מסוימת היא טבעית, בשום אופן לא הופכת אותה למוצדקת. גם מלחמה, למשל, היא תופעה טבעית מאוד, כפי שההיסטוריה מלמדת אותנו, ועם זאת, כאשר ניתן למונעה - מן הראוי לעשות כך. מי שהתבונן אי-פעם בהתנהגות של קבוצת ילדים שאינה תחת פיקוח, לא יכול להכחיש שנטייתם של בני-אדם היא לפגוע בשונה מהם, ובעיקר בחלש מהם. ועם זאת איננו מחשיבים פגיעה בחלש כהתנהגות רצויה. באופן דומה, מכיוון שאנו מסוגלים לקיים תזונה בריאה ללא מוצרים מהחי (כי האדם אינו טורף מבחינה ביולוגית אלא אוכל כל), אין כל סיבה שלא לעשות זאת. לטבע אין שום תוקף מחייב. # למעשה, לא רק בתחום המוסר, אלא בכל היבט של החיים שלנו, אנחנו לא נצמדים להתנהגות הטבעית שלנו. האם זה טבעי לגלוש באינטרנט? - אם אנחנו לא כפופים לטבע שלנו בכל תחום אחר, אין סיבה שתחום המוסר יהיה שונה. # בני-אדם כבר לא טורפים מזמן. הם צדים באמצעות כרטיסי אשראי בסופרמרקט, ואחר-כך מסתערים על מנות קפואות שהופשרו בתנורי מיקרוגל. הטרף, כביכול, גדל בתוך כלובי היי-טק ונשחט בסרט נע. בקיצור - מה שבני-אדם עושים כיום לחיות, מנוגד לחלוטין לטבע שלהם ושל החיות. # מי שמתעקש לעקוב אחר תכתיבי הטבע במקום אחר שיקול הדעת המוסרי, מוזמן לנהוג בעקביות ולאכול בשר כפי שהדבר נעשה בטבע - לתפוס בעלי-חיים בלתי מבויתים, להרוג אותם בידיו החשופות, לבתר את בשרם בידיו ולאכול אותו נא. כל דרך אחרת לעשות זאת תהיה לא טבעית. # מי שדבק בהתנהגות "לפי הטבע", חייב להתנגד לניצול של פרות לחליבה, ולכן עליו להימנע מצריכת מוצרי חלב, כי אף חיה בטבע לא צורכת חלב של חיה אחרת.

לא מסכים ממש..

מלחמה זה דבר נצרך ובסיסי של בני האדם ולא תמיד יש למונעה. לפעמים התרפסות וכינון שיוויון לחלש ולאחר מביאים אותו לחוזקתו ולהתחלשות החברה שבה החזק חי, עד בוא היום שהחלש מתחזק ויש בידיו הכוח לשלוט בעזרת מוחות\דמויות\בני אדם אחרים הוא לא את הישר ולא גומל כפי שקיבל ותוקף. על מה שאת מדברת, חברה אנושית שבה אין מלחמות ורק שיוויון ולמנוע כל מלחמה וכל סכסוך, שוב פעם - אוטופיה. הלוואי וזה יהיה קיים, אבל צאי מהסרט שלך, זה לא יקרה לעולם, לכן יש מלחמות שיש לבצען בצורה הכי לא מוסרית, להרוג כמה שיותר ולכבוש כמה שיותר כי בסוף החזק שורד ואל לנו במיוחד העם היהודי להיות יפה נפש לאחר ההיסטוריה הכואבת שעברנו על בשרנו והצלקות ההיסטוריות שעמנו סוחב בגורלו לעולם ועד. האדם הוא טורף. הוא גם אוכל כל, וגם טורף. הוא טורף אמנם בעזרת מוחו ולא בעזרת מלתעותיו כי את מזונו הוא משיג בדרך עקיפה אל הלוע ולא בנגיסה בבשר החי, אבל הוא סוג של טורף. זה טבעי לגלוש באינטרנט, ועוד איך, הרצון לשאוף עוד מידע ולדעת ולשוחח עם אנשים, להתפתח ולראות ולדעת, זה מה שהאינטרנט נותן והוא ממלא צרכים טבעיים של בני האדם. תחום המוסר של בני האדם היה מפוקפק מאז ומעולם, אם זה מימי האדם הקדמון, או תקופת התנ"ך או ימי הביניים או העת החדשה או כל תקופה בהיסטוריה שתביאי. גם לגדל בתוך כלובים, להרוג בצורה מסחרית, לארוז ולהקפיא ולמכור בסופרמרקט ואז אדם אחר בא וקונה בכרטיס אשראי זה טרף. פשוט טרף משוכלל של חברה משוכללת מתוך חשיבה כלכלית, נוחיות, סדר, וזמן. שיקול הדעת המוסרי גם אומר, אני אצוד אותו והוא לא יצוד אותי, אני לא אכחיד אותו למען יהיה ממנו עוד ועוד, אבל אני אמשיך לצוד. כי אני צריך להתקיים, ואני הכי חזק, בתודעה כמובן. זה היה השיקול המוסרי מאז ומעולם של בני האדם, וזה מתיישב עם דרך הטבע. מצטער ללמד אותך, אבל בני אדם בחיים לא הרגו חיות בידם החשופות מלבד מקרים מאוד בודדים בהיסטוריה האנושית, ככלל הם תמיד השתמשו בנשקים, אם זה חניתות ואם זה מקלות, ברזלים, מלכודות, בורות, וכו' וכו'. בני אדם לא אכלו בשר נא מעולם מלבד אוכלוסיה קטנה מאוד המכונים 'קניבלים' קבוצה אנושית אשר קיימת עד היום אבל הצטמצמה בצורתה ובמספריה עקב המודרניזציה, עדיין קיימת בחלק מזערי ופעוט במדינות המערב, ובחלק קטן גם באפריקה ושבטים באמריקה ואסיה. זאת דרך לא טבעית. בני האדם מאז ומעולם צדו את בשרם בעזרת המוח האנושי, ובישלו, שרפו, טיגנו אותו ואכלו אותו חצי נא או עשוי. למה להתנגד לחליבת פרות? אני בעד להשיג מבע"ח כל מה שאפשר, אם אפשר לאכול את הביצים של התרנגולת לפני שחיטתה, אז למה לא? ואם אפשר להוציא חלב מהפרה לפני השווארמה אז למה לא? ואם אפשר לאכול כבש ולהנות מהצמר שלו, אז למה לא? ממתי האחד נוגד ת'שני? את ממש טועה, ובגדול. "כי אף חיה בטבע לא צורכת חלב של חיה אחרת" , להזכיר לך? אנחנו בני אדם ולא חיות, אנחנו קצת יותר מתוחכמים והצרכים שלנו יותר גדולים וגם התודעה שלנו, בגלל זה אנחנו מפותחים יותר ומתפתחים יותר.

למה את מקצינה ומשנה את הערך של הדברים?

למה נראה לך שאני רוצה להתעלל בחיה או להרע לה או לעשות לה רע? בנאדם שמתעלל בבע"ח סתם ככה בשביל ה"כיף" שלו, מקומו מאחורי סורג ובריח או כדור בראש. בנאדם שצד חיה, או מגדל אותה ושוחט אותה בשביל מזון או פרווה או לא יודע מה, זה תהליך טבעי של שרשרת המזון שבה החזק שורד.. אין פה התעללות. בנאדם שבא והורג חיה אך ורק ממניע רע ושלא לצורך ובלי שימוש ובשביל ה'כיף' שלו, זה חולני ורע וצריך להוקיע את זה מהחברה. או קיי? הבהרנו את הנושא עכשיו?

למעלה