enbalush

New member
לא, כי אנחנו לא צריכים לצוד בשביל לאכול

אנחנו חיים במאה ה20, הנה אני חיה כבר 12 שנה בלי לאכול בעלי חיים, עובדה! יש לי ידיד שלא אוכל כבר 31 שנה...בעצם מאז שהוא נולד... אז זו לא השרדות, למה צריך לפגוע במי שחלש רק מסיבה קולינרית, הרי אפשר לחיות יופי בלי זה.

יש לי שאלה?

עשית מחקר שמתבסס על אלפי שנים מה קורה לבני אדם אם הם צמחוניים ? זה כולל את הצאצאים והצאצאים שאחרי וכו' וכו' ? עשית? מבחינה אבולציונית? מבחינה גנטית ? מבחינת התפתחות ? מחלות ? ויטמנים ? תוחלת חיים ? אל תבואי אליי במקרים בודדים כי זה לא מרשים אותי. אם תביאי מחקר של אלף שנה, של משפחה שמונה מאות נפשות שחיו את חייהם וגם צאצאיהם בצורה כזאת ותוחלת החיים שלהם גבוהה מהשאר, והם סבלו מפחות מחלות, אז אולי, אבל רק אולי אני אדבק בדעתך. עד אז, הקטע המוסרי לא מרשים אותי והסברתי לך אותו מקודם, אין פה כלום לא מוסרי בלצוד בע"ח למטרות אכילה. גם להרוג צמחים זה רצח ואסור, אבל עושים. 'כי האדם עץ השדה' .. ולמה אומרים על חייל טוב ובנאדם טהור שנהרג שהוא "..כמו פרח שנקטף.." שימי לב להצרנות והדימויים. עזבי אותך שטויות, אל לא תשכנעי אותי ואף אחד, זה דרכו של עולם, חיי את חייך כפי ראייתך אומרת לך ובהצלחה.

enbalush

New member
קודם כל כן

התאחדויות התזונאים של ארצות-הברית (ADA) וקנדה (DC) הוציאו בקיץ 2003 מסמך עמדה, המכיר ביתרונות הבריאותיים של תזונה צמחונית וטבעונית. לפי המסמך, תזונה מתוכננת כראוי על בסיס צמחי בלבד (טבעוני) או צמחוני היא טובה לבריאות, מלאה מבחינה תזונתית ומתאימה לאנשים מכל גיל, כולל תינוקות, ילדים, מתבגרים ונשים הרות ומיניקות. המסמך מציין גם את יתרונותיה של התזונה הצמחית במניעת מחלות נפוצות, כולל שיעורי תמותה נמוכים יותר ממחלות לב, ושיעור תחלואה נמוך יותר בסוכרת מטיפוס מסוים, בסרטן הפרוסטטה ובסרטן המעי הגס. לפי נתוני המסמך, 2.5% מתושבי ארצות-הברית הבוגרים ו 4% מן הקנדים הם צמחונים, כשהעניין בצמחונות נמצא בסימן עלייה, ואפשרויות התזונה הצמחית גדלות. קופ"ח בריאות כללית גם כן ממליצה על צמחונות. והוציאה חוברת צמחונות מיוחד לנוער. הרופאה שלי היא מנהלת סניף קופ"ח כללית בראשל"צ ומאוד מרוצה מהבריאות שלי, מהבחירה שלי ומתוצאות בדיקות הדם. לגבי אכילת פירות וצמחים כבר עניתי לך.

ואני יכול להראות לך בנאדם

בן 90 כיום. מעשן מרלבורו אדום כבר 70 שנה. אוכל בשר, שותה אלכוהול מדי פעם, לא רזה בלשון המעטה. בנאדם שמחייך ואוהב לשמוח ולהצחיק ולצחוק, והוא חי כמו שור עד היום בצורה צלולה ומתפקד ובריא יחסית לבנאדם בן 90 כמובן. אז מה את אומרת על זה?! כל המחקרים האלה שווים לתחת, בסוף כל אחד והגוף שלו, כל הבולשיט הזה רק מונע מאיתנו את הנאות החיים ודופק לנו את הראש. זה מזכיר לי את כל הדוגמניות שמרעיבות את עצמן כי רזה זה יפה, ומה בסוף? בסוף נדפק להן הראש והן צריכות פסיכיאטר, והן נדפקות כי הן ניסו לשנות סדרי עולם ולחיות בצורה לא נורמלית. תחיי ת'חיים כמו שהם ותשתדלי לא להמציא את הגלגל מחדש. ועוד משהו, אני לא מאמין להרבה מחקרים והרבה הודעות של הרבה אירגונים כי מה שמשחק תפקיד היום בעולם זה כסף ומה שמניע את החברות האלה זה כסף כסף ושוב פעם כסף, הכל פוליטיקה, הכל כסף. צאי מהסרט, את חיה בעולם מזויף. אם מחר היו רוצים להשמיד חלק מהאוכלוסיה, אז היו מוציאים הצהרה שציאניד משמיד את חולי האיידס למשל, ובן רגע הייתה נמחקת רוב אוכלוסיית האיידס בעולם, אז חלאס עם השטויות וחלאס להביא בולשיטים שלא מועילים. כמו שמחר אני אבוא ואגיד לך, מחקרים רפואיים מוכיחים כי אנשים צמחוניים סובלים יותר מאנמיה וחוסר בבי 12 וחומצה פולית ויותר חלשים וכו' וכו' וכו' יש אלף ואחד ואולי מאית מהם נכונים וגם חלקית..

למעלה