בשר
או
חלב

../images/Emo21.gifבשר../images/Emo35.gif או ../images/Emo174.gifחלב../images/Emo35.gif

מה אתם הכי אוהבים לאכול מאכלים בשריים או מאכלים חלביים? מה המנה הכי אהובה עליכם? ואיזו מסעדה הכי עושה לכם את זה ואתם ממש נהנים לחזור אליה עוד ועוד ומה המנה הכי מועדפת עליכם באותה מסעדה?
 

maybesure

New member
רק צמחוני

לא בשר ולא חלב - ירקות. לא אוהבת בשר בכלל, גם לא דגים ולא נוגעת בכאלו. מצד שני גם לא מתה על מוצרי חלב. מה כן? קטניות+דגנים והמון ירקות. אין מנה ספציפית - אבל במסעדות מעדיפה אוכל איטלקי ועדיף רביולי, במקרה הזה באופן יוצא מן הכלל - מעדיפה ברוטב אלפרדו. ואין מסעדה מסויימת, אנחנו לא אנשים של מסעדות, בשבילי טוב אפילו "ספגטים".
 
חלבי וירקות אין לי בעיה לחיות ימים

רק מסלט ירקות וגבינות ולחם מחיטה מלאה. במסעדה - משתדלת פסטה, משהו מירקות, או שוב גבינות ולחם טוב. בשביל זה מסתדרת טוב ב"גרג", ספגטים, המלך ג'ורג', או מקס ברנר. ואז זו גם תוספת שוקולד כמובן....
 
שניהם ../images/Emo13.gif

יש תקופות שאני חייה כמעט בלי בשר. יש תקופות שסטייק טוב מעביר אותי לדום גם בשלש בלילה... בגדול לא עושה עניין מאוכל. אכלתי בהודו מה שהיה..
 
עונה

מה אתם הכי אוהבים לאכול מאכלים בשריים או מאכלים חלביים? אוהבת גם וגם. תלוי איפה, ובאיזה שעה מה המנה הכי אהובה עליכם? חמין של אמא, וגם סלק ממולא של אמא כמובן. ואיזו מסעדה הכי עושה לכם את זה ואתם ממש נהנים לחזור אליה עוד ועוד ומה המנה הכי מועדפת עליכם באותה מסעדה? אכלתי בטבולה מספר פעמים ומאוד נהניתי.
 

noa555555

New member
יש לי התקפים כאלה והתקפים כאלה,

אבל גיליתי שבעקרון אני חיה יותר על צמחוני, ולפעמים ישלי התקפים קרניבוריים, בעיקר אם זה תבשיל או סטייק מובחר. לסתם עוף אין לי בדרך כלל שום קרייבינג, אבל בבית אוהבים. גם בענין מסעדות- אני פתוחה להמון טעמים וסגנונות, וזה משתנה בהתאם לתקופה, בתור אחת שאוהבת לנסות לטעום לפחות הכל יש פה גמישות אדירה
העיקר שיהיה טרי, נקי וטעים. לפעמים גם סתם סלט יכול לעשות לי קרייבינג, ולפעמים גם סלט פירות פשוט. בעקרון אני ממש אוהבת מרקים טובים, בין אם חלבי או בשרי, מוכרת את נשמתי בעבור חמין עשוי נכון ופולני, וקישקע שהוא גולת הכותרת בעיני, מתה על קציצות מכל הסוגים והמינים, ולביבות, אמאלה. מתוק למשל בדרך כלל לא מפתה אותי ממש, אלא אם זו חלבה הכי מובחרת וטרייה שיש
, למשל, או טראפל שוקולד עשוי ביד אמן, וכו.
 
בשר או חלב אז אצלי זה...

רצוי חלבי למרות שיש לי רגישות ללקטוז וכשזה לא חלב זה פחממות. חולה על פסטות ואורז למינהם. מסעדה אהובה בתחום הבשרי "אושי אושי" במרינה בהרצליה פיתוח מנה אהובה- פתאי אושי עם פרגיות וסויה שחורה-מנה מעלפת של איטריות פתאי עם פרגיות,מנה פיקנטית מתקתקה. והלחם שלהם-מעין פיתה מרוקאית מדהים! אבל זה קורה פעם בכמה חודשים כי אין לי כח לתזז את עצמי במיוחד בשביל מסעדה רחוק. חוץ מזה מעדיפה סתם כריכים נחמדים וקפה טוב בבתי קפה באזור השרון קל"ב לבית. ומצאתי השבוע בית קפה קטן ונחמד בתחנת הדלק בכניסה למושב בני ציון. מקסים קטן נחמד אינטימי ושקט. יש קפה טוב, עיתון וגם כריכים נחמדים.
 
גם וגם ../images/Emo3.gif

בוקר טוב.....
מה אתם הכי אוהבים לאכול מאכלים בשריים או מאכלים חלביים? **************************************************************** תלוי אני גורסת שאוכל קשור בין היתר למצב הרוח בו נמצאים . אני למשל לא חיה לפי הכללים של בבוקר צריך חביתהסלטוסט....וכנ"ל לגבי ארוחת צהריים , אוכל זה צרוף של חשק, ריחות ומראות. ואין לי בעיה להתחיל את הבוקר עם מרק למשל, מאז בקורנו בסין אני מאמצת לפעמים את האופציה , כי מליארד סינים הרי לא טועים
הנטייה הכללית שלי היא לדברי חלב מכל הסוגים , קישים, פסטות למינהן , מאפים וגבינות בנוסח שאכלנו בטארטן ( דרך אגב אם מזכירים את טארטן , חתבתי עליהם בקורת ב פורום מסעדות ב YNET שלאחריה קבלתי מהבעלים מכתב תודה נלהב המזמין אותנו להגיע שוב , ועל הרחבת תפריט הבראנץ שיכלול דגים ויתקיים גם בשבתות) . מה המנה הכי אהובה עליכם? ******************************* אין חיה כזו ! חוץ מבמיה, קישואים , חצילים מטוגנים , פירות ים ובשר חזיר הכל הולך...... בתנאי שהאוכל יהיה אסטטי למראה, דהיינו מוגש בכלים יפים, עשוי היטב טרי ומתובל! מאד אוהבת לנסות , לבשל, לטעום מתכונים חדשים, לדעתי חשוב תמיד לגוון ולא להצמד לבנאליות. יש לי חברה שכבר דור שני מבשלת כל יום מקרוני עם שניצלים כי ככה הילדים שלה אוהבים ועכשיו הנכדים. זה הרי שיא העצלנות והשעמום והדרך הבטוחה לא לפתח טעמים בקרב הדור הצעיר. ואיזו מסעדה הכי עושה לכם את זה ואתם ממש נהנים לחזור אליה עוד ועוד ומה המנה הכי מועדפת עליכם באותה מסעדה? *************************************************************************************************************************** מסעדות כבר שייכות אצלי לז'אנר תקופות יש תקופות בהן אנו מבלים במסעדות דגים פעם זו היתה ג'קו ברחוב הרצל פינת אחד העם בקיץ עברנו ל"פיש " על חוף ימה של ראשל"צ אחר כך עברנו ל "צדף" גם היא באיזור ראשל"צ היתה תקופה שאכלנו רק בחומוסיות והיינו ממריאים השכם בבוקר בשבתות לאחד והיחיד בגליל הלא הוא אבו - אדהם בכפר יאסיף או מסתפקים ב"חליל" ברמלה או ב"רוני פול" בתל אביב. בתקופה האחרונה ,אולי בהשפעת המצב הבטחוני- כלכלי ,אנחנו אוכלים באור יהודה , שם יש מבחר מסעדות קטנות, ולא יקרות. בסך הכל , אוהבת יותר מסעדות עממיות ופשוטות מהזן של מסעדות פועלים עם בישולים והגשה לא פלצנית, בנוסח קערות ענקיות ובתוכן דוגמיות. ויותר מכל אוהבת לגלות כאלה ואפילו להכנס אל המטבח ולשאול את הטבח/ית על אופן ההכנה של מנה זו או אחרת זה עבורי הכייף האמיתי שבאכילה במסעדה. ועכשף נעשיתי קמובן רעבה בהשראת השרשור והריני הולכת לחמם לי מאפה גבינה ותרד שהכינותי במו ידיי
 
בשר או חלב?

אז ככה אצלי אין בעיה בכלל עם בשר, מכל המינים והסוגים, למעט חזיר - לא אוהבת. עם חלב מאידך יש לי בעיה כי כמוך נושי גם אני רגישה ללקטוז. לפני שהתגלתה לי הרגישות הכי אהבתי עוגת גבינה ובלינצ'ס עם גבינה וצימוקים. המנה הכי אהובה עליי היא כמובן... צלעות כבש. למרות הקלוריות והכולסטרול, פשוט חולה על זה. מתה על אוכל איטלקי, האמת, כשזה מגיע לאוכל איטלקי, הכל הולך. לגבי מסעדה שעושה לי את זה, קצת קשה להצביע על אחת ספציפית, כי תלוי במצב רוח, באירוע, במצב הכיס ובעיקר במזג האויר. פעם הייתה מסעדה - קפה ברמת ישי בשם "נני'ס", עשו מרק קובה מהמם. היינו הולכים לשם הרבה כשהתחשק מרק. אבל לפני כשנה הם סגרו / החליפו בעלים, אז עכשיו כבר אין איפה לאכול מרק קובה. יש מסעדה מדהימה ביוקנעם מושבה - "טנדוקה", מסעדת בשרים, שלא נופלת ברמתה מ"לימוזין" המפורסמת, אבל יותר זולה, ושירות הרבה יותר חביב. אממממה, היא כשרה אז היא לא פתוחה בשבת. הרבה אנחנו הולכים למסעדה המזרחית בתחנת הדלק "פז" בקרית טבעון. יש להם חומוס טעים, האוכל טעים ונקי, בשבת הם עושים פלאפל. המחירים שלהם סבירים ביותר. מסעדה אחרת שאנחנו הולכים די הרבה ה"BP בורגר פלייס" בצומת וולקן בחיפה. שם זה יותר אוירה מאשר אוכל, למרות שהאוכל גם טעים ונקי, שירות טוב. ביום שישי האחרון יצאנו אישי ואני לארוחה וסרט. אז הלכנו ל- BLACK בר בורגר. לקחנו מנה שנקראת "3 הטנורים" שהייתה נחמדה מאוד ומאוד מעניינת. וגם שתיתי קוקטייל מדהים - דרקולה. אז למי שאוהב מומלץ. ואנצל את ההזדמנות ואמליץ על הסרט שראינו באותו ערב - "נער החידות ממומביי". סרט מדליק, שומר על קצב ומחזיק אותך כל הזמן עד הסוף. יש בו הכל, סיפור אהבה, הישרדות, גם קצת אלימות ויש גם לא מעט צחוקים. הרבה זמן לא ראיתי סרט כל כך טוב ומרשים. אז למי שלא ראתה.... לרוץ ולראות. ולא, זה לא סרט של בנות (יש גם אקשן).
 
../images/Emo45.gif אין על BLACK בר בורגר

גם אנחנו מאוד אוהבים את המסעדה שלהם זאת רשת מסעדות ויש להם סניף ברמת החייל ובסינמה סיטי בגלילות למרות שהמבורגר טוב זה גם במוזס במיוחד העיסקית שלהם בצהריים מעולה!
 

kdr

New member
לא רואים ?

הK ובסוף הR זה קיצור של "קרניבור", הD זה בשביל ה"דם" של רמת הבישול "חי". מאז שאני זוכר את עצמי, אני אוכל אצל "יונק" ברח' שיבת ציון בחיפה. פעם זה היה בית חרושת לגלידה וקרטיבים, היה מעבר "סתרים" מהמפעל למסעדה. למפעל קראו "גלידה קוטב", בחורף היתה חבית עם ארובה לכל אורך המסעדה וחיממו עם בולי עץ. בקיץ עבדו ה"וונטילטורים" (ככה קראו פעם למאווררים, אז היו עשויים מתכת והעיפו כל מה שהיה מולם, היום זה מפלסטיק ועף כל שנה לזבל). היה שם מלצר מבוגר ושמן במיוחד שתפקידו הצדדי היה להכין צ'יפס בסיר אלומיניום גדול ומצוחצח, ה"גריל מן" היה מדכא כל להבה שפרצה מהגחלים בשפריץ מבקבוק ה"סיפון" (מה שנקרא סודה היום, טוב זו הייתה תקופת ה"סיפולוקס" לחתונות). אפרופו "שפריץ", למי שלא יודע, זה מתכון רומני סודי שכולל חצי כוס סודה וחצי יין "הוק". אגב, זו מסעדה רומנית, מי שיודע להכין בשר לדעתי אלה הארגנטינאים והרומנים. עוד לא החלטתי מי יותר. אבל רק הרומנים עוברים את הארגנטינאים בכמויות השום, או כמו שזה נקרא "מוג'דיי".אף "צ'ימיצ'ורי" לא משתווה. שיהיה לנו בתיאבון
 
שמעתי שבחיפה בהרצל יש מסעדה רומנית טובה

מכיר אותה? קראתי פעם כתבה שהם מכינים בשר משהו משהו ואוכל ביתי.
 

TALf2007

New member
אחרי מחשבה רבה גם אני עונה-

מה אתם הכי אוהבים לאכול מאכלים בשריים או מאכלים חלביים? תלוי במצב הרוח - לפעמים יש צורך בבשר שאני יכולה לראות על כל פרה
את חלוקת הסטייקים ולפעמים מפנטזת על גבינות קממבר, גאודה או אופיר של יקובס מתוך שינה...
מה המנה הכי אהובה עליכם? אין מנה ספציפית - מאוד אוהבת פסטה ולחם בקיצור פחממות, גבינות ובשר ולפעמים על האוכל של האוכל - ירקות אבל הכי הכי אוכל שבושל זמן ארוך כמו חמין עם חיטה או ממולאים שנשארו המון זמן על אש נמוכה, סטייק טוב תמיד מבורך! לפני כמה שנים הייתי באיטליה עם חבר, באחד בטיולים שלנו בעיר עתיקה, יפיפיה וצרת רחובות עצרנו לאכול במסעדה פיצפונת, הזמנו מנת אנטי פסתי שמאוד הומלצה ע"י המלצרית (וגם היתה האחרונה שנשארה מהגשת ארוחת הצהריים) שהתפרש לאורך שש מנות שיצאו בקצב קבוע ומדוייק. הפינוק הגדול ביותר היה הרביולי הענק שהגיע אחרון ממולא במחית פטריות וצהוב חי וטרי של ביצה והטעם אלוהי! בסיום הארוחה התברר שבעצם ישבנו בחנות היין של המסעדה שאליה הוגלו מספר מצומצם של שולחנות כי המסעדה היתה מפוצצת - הרווחנו!
ואיזו מסעדה הכי עושה לכם את זה ואתם ממש נהנים לחזור אליה עוד ועוד ומה המנה הכי מועדפת עליכם באותה מסעדה? מאוד אהבתי את "מישו" מסעדת קבב רומני ביפו, ליד שוק הפשפשים, פתוחה בין 12:00 ל-15:00 מסעדת פועלים קטנה ונחמדה התפריט מצומצם אבל טעים - קבב שהוכן בבוקד עם כרוב חמוץ וחרדל וכמובן מספר פרוסות עבות של לחם שחור אחיד! לפני שנה גיליתי את "אדלינה" בקיבוץ כברי בצפון מסעדה בסיגנון ספרדי ארופאי מאוד נעימה ומאוד טעימה! ועוד מקום מאוד מיוחד "מורגנפלד" מסעדת בשרים כשרה במושב לימן - הבשר היה מצויין והשרות אדיב וחיכן! ועכשיו אני רעבה- נושי איפו האוכל?
טל
 

kdr

New member
לא מכיר בהרצל

יש מסעדה ותיקה וטובה ברחוב הנביאים קרוב לרח' הרצליה, "יוז'י ולאון", כנראה הכוונה אליה. יש להם 4 שולחנות ובשעות הרעב קשה למצוא אחד פנוי.
 

noa555555

New member
אם כבר אז תדייק,

הם נקראו "וינטלטורים" , ונטילטורים אמרו רק היקים.
אוחח, איפה הסודה הטובה מהסיפולוקס הזה שעשה גרעפס בסוף. (הסיפולוקס, לא האדם השותה, בעצם גם וגם).
 

noa555555

New member
נדמה לי שאני זוכרת רק את המתכתי,

שהיה דור אחד אחריו, ואת הבקבוקונים החומים הקטנים האלה של הגז שהיו דוחפים שם ברווח ומסובבים או משהו, ואחר כך מחזירים בחזרה למוכרים לזיכוי
וכאמור - הקולות
אבא שלי היה כל הזמן משתמש בזה. היה חולה סודה. (ועדיין).
 
אם עוד לא מאוחר לענות לכם אז הנני.

חלבי, חלבי חלבי. המסעדה האהובה עלי היא "דון ויטו" על יד משטרת מסובים. יש להם את הלזנייה הכי טובה בעולם, והקינוח שלהם שזה פחזניות ממולאות בגלידה ומוצפות בשוקולד חם לבן וחום ועל הכל אגוזים מסוכרים. אהבתי גם את "מינה תומיי" באבן גבירול אבל לצערי נסגרה לאחרונה.
 

kdr

New member
לך ולכל הותיקים שהזיכרון עוד מתפקד

בקבוק סיפון לסודה שהיו מחליפים למלא במכולת.
 
אם געגוע תפס אותך לסיפון אז

לכו לאכול אצל "מישו" מסעדה רומנית ביפו שם הוא מתפקד, שם מכינים קבבים רומנים עם ריח של שום, מגישים לחם לבן חתוך עבה, יין הוק וסיפון לעשות שפריץ, וגם כרוב חמוץ. לא, אני לא רומניה.
 
למעלה