בשר
או
חלב

יש ביפו עוד מסעדה רומנית לקרניבורים שבינכם

קוראים לה "רפסודיה רומנית" ברחוב סלמה3, יש שם פפנש, מרק רומני שעועית מעוכה כמו חומוס והקבבים שלהם עסיסיים טעימים ונוטפי שומן. אוכל נהדר, בשבת צריך להשמין מקום וביום שישי בערב שרה שם בעלת המקום שקוראים אותה מיכאלה. יש מסעדה בולגרית טובה ביפו ברחוב יהודה הימית קוראים אותה "ויטושה" יש שם מוסקה מדהימה וגם קבבים וקציצות טובים,
 
שר האוצר הרומני הלך לאכול ממליגה....

הזכרת לי עם כל המסעדות הרומניות את הבדיחה.....
שנים לקח לי לפצח את חידת הקבב הרומני הספוגי אוורירי ......הסתבר לי אחרי בקור בארץ הממליגה שהם שמים בתערובת הבשר רק מי סודה קרים הגורמים לקציצה המאורכת הזו להיות קלילה וטעימה. אצלנו כל אם יהודיה מכניסה לקציצה , בצל ,פטרוזיליה, פרורי לחם ביצים , תבלינים..... וכל העיסה הופכת להיות מסה של ויטמינים כבדה ומזינה אבל זה לא קבב.............אצל הרומנים רק בשר+סודה+שום והיידה לגריל! בטרון טרון מלחמה אכלנו במסעדת הנצחון במדרחוב הרצל באשקלון. מסעדה רומנית ביתית יוצאת מהכלל, בישולי בית של האשה וגריל של הבעל שיוצרים קומפוזיציה של טעמים וריחות מעלפים. המחירים מצחיקים יחסית לתל אביב , והשרות מעולה!
 
זוכרת

שפעם בשבוע היה עובר אצלנו ברחוב מוכר הסודה לוקח ריקים מעמיס במרפסת מלאים היום זה פריט לאספנים , וראיתי כאלה מצויירים בגלריות. צריך לנסוע ליחיא בערב שיבלי בטוח שיש לו כאלה החצר. איזה נוסטלגיה עוררת...
 

maybesure

New member
לי יש 2

אחד מזכוכית לא ניתן למילוי עצמי, ואחד מצ'וכלל כסוף למילוי ביתי. ירושה מהאוספים של אבא שלי.
 
למעלה