יום בינ"ל נגד מקדונלד´ס

Veggie John

New member
עד כמה שהבנתי

מראש אנחנו מבקשים הרשאה לעריכת הפגנה במקום המסויים. כך שכל עוד לא ניידה חלוקי נחל על לקוחות שנכנסים למקדונלדס, אין להם מה לעשות נגדנו.

adipo

New member
אז זה אומר שאני צריכה לדבר עם

המשטרה ובלאגנים?

pazro

New member
כן צריך

ע"פ החוק בארץ (חוק החרום מימי המנדט) אסור לעשות הפגנות! אפשר רק באישור המשטרה, שיכולה עם בה לא להתעלם מהחוק, הפגנה בלי רישיון יכולה להיגמר בתיק פלילי. אז להיזהר.

adipo

New member
אוי...

יש מישהו שיכול לבקש בשבילי את כל האישורים הנדרשים?

vegan

New member
לא נכון!!!! לא צריך אישור למשמרת

אם מדובר במשמרת מחאה של עד 50 איש, או משמרת מחאה שקטה בכל גודל, ללא נאומים או תהלוכה, שאינה מפירה את הסדר הציבורי, אין צורך באישור. אפשר להפגין מול מקדונלד´ס, רק לא לחסום את המעבר לסניף, מעבר כלשהו להולכי רגל, כניסה לעסק או כביש. חפשו מראש מקום ציבורי (לא בתוך קניון למשל), מול סניף מקדונלד´ס במקום שהמדרכה רחבה מספיק או שיש רחבה אחרת שבה ניתן להפגין בלי לחסום דרך להולכי רגל או רכב. מצורף קטע מתוך המדריך למפגין הנמצא במאמרי הפורום: הזכות להפגין מהי? הזכות להפגין היא זכות יסוד בכל משטר דמוקרטי. היא משקפת את הזכות להביע דעה במקומות ציבוריים, לרבות מחאה נגד מדיניות או מעשים של הרשויות. למרות חשיבותה אין הזכות להפגין מוחלטת. אסור למפגינים לפגוע בזכויותיהם של אחרים תוך כדי הפגנה. חובה על המפגינים לשמור על הסדר ועל השלום ולא ליצור מטרדים לציבור. רישוי להפגין: החוק דורש רישיון רק לשני סוגים של התקהלויות: תהלוכה: 50 איש או יותר המהלכים יחד או המתקהלים כדי להלך יחד ממקום למקום בין שהם בתנועה ממש ובין אם לאו, בין שהם ערוכים בצורה כלשהי ובין אם לאו. אסיפה: 50 איש או יותר שהתקהלו כדי לשמוע נאום או הרצאה על נושא בעל עניין מדיני או כדי לדון בעניין כזה. משמרת מחאה שקטה, בה נושאים כרזות, שאין עמה מצעד, אינה טעונה רשיון. להתקהלות של פחות מ-50 איש אין צורך ברשיון. כן אין צורך ברישיון להתקהלות בה אין נאום אין בה תהלוכה. ברחבת הכנסת חל דין מיוחד: יש צורך ברשיון לכל הפגנה

גולדי2002

New member
מה אתה סתם מפחיד אותה?

כמו שאמנון כתב, הפגנה של פחות מ-50 איש לא צריכה אישור בקיצור, לכו להפגין בראש שקט ואל תדאגו יותר מדי. כל עוד אנחנו שומרים על הסדר אין לנו ממה לחשוש.

adipo

New member
פיו...תודה לכם

עכשיו אני אלך לי למחות בראש שקט (למרות שעדיין קיים חשש מפני התקפות ערסים
) יום טוב וחג שמייח עדי "לא בכפייה הכל ברוח טובה, לא בכפייה..." (דומינו גרוס)

Neta558

New member
../images/Emo26.gif הערה חשובה

נכון, אין צורך באישרו מהמשטרה להפגנה של פחות מ50 איש. עם זאת, לא פעם קרה לי שפיזרו אותנו על הנושא של "התקהלות בלתי חוקית". שוטרים זה עם קשה, והם לא אוהבים הפגנות כאלה. לא ממליצה לנסות להוציא אישור, כי הסיכוי לקבל אותו הוא לא מאד גדול, אבל תתכוננו גם לאפשרות שיגיע שוטר נודניק, או כזה שבעל המקום קרא לו (וברור שהוא יגיד שאתם מפריעים לסדר במסעדה שלו). שוטר עשוי להפריע לכל הפגנה. יש לכך כמה פתרונות: * להתפזר לשלישיות\זוגות ולעמוד במרחקים קצרים זה מזה, כך שתווצר שרשרת של מוחים סביב המק´. * להתווכח עם השוטר (עוד לא ראיתי מקרה שזה הצליח) *לשלוח מישהו להעצר כדי להעסיק את השוטרים :) * לחשוב על עוד רעיונות

morality

New member
חשוב להיות בקשר עם עו"ד

רצוי מאוד שיהיה עורך-דין זמין טלפונית (ומתודרך מראש). במקרה ושוטר מתעקש לפזר את משמרת המחאה, רצוי לקשרו טלפונית עם העו"ד והלה ידבר איתו בשפת החוק והמשפט. בעבר זה תמיד עבד.

היי לילך!

אני מר"ג ואני רוצה לדעת אם עדיין צריך עזרה בנושא זה...(עיקור וסירוס) אשמח אם תחזירי תשובה...

shanty.G

New member
אופס....../images/Emo9.gif

השתרשר בטעות לפה. אני נורית, נעים מאוד
. (לילך מנהלת את פורום חיות מחמד) לגבי מבצע העיקורים בר"ג, אני קצת באפילה משום שאיני מצליחה להשיג מזה זמן מה את נירית, שארגנה בשעתו את הנושא. ברגע שיהיו בידי פרטים חדשים אשמח לעדכן את כולכם.

האפי לי

New member
איפה יהיה מפגש המחאה?

מרכז הכרמל או הדר? בשנה שעברה היה בלגן די עק עם ההפגנה שהתחלקה ל2 ובסוף איחרה בבערך 3 שעות :) אני מנסה לחשוב איפה יותר נוח ויש יותר נגישות לאנשים אבל ל2 המקומות יש הרבה חסרונות אז אני אגיע לאן שחבר החיפאים יחליט

הדר

משמרת המחאה בחיפה תהיה בהדר, שם יש סניף גדול יותר, וגם מדרכה פחות צפופה. קשה לעמוד עם שלטים במדרכה מלאה אופנועים (יש גם עוף-נועים). יש עוד פרטים בלוח החדש שנפתח לצורך העניין (ו
לשי).

pppliat

New member
אולי מישהו יכול להסביר לי.

אני כל הזמן שומעת דיבורים והשמצות נגד מקדונלד´ס. אני אף פעם לא שמעתי שום השמצה ושום הפגנה נגד הבורגראנץ´. אולי יש לזה הסבר הגיוני, אבל כמו שאני רואה את זה שניהם מגישים את אותו סוג האוכל.

האפי לי

New member
הסבר

אני לא זוכרת את כל הפרטים המדוייקים אבל היום נגד מקדונלדס נקבע בתאריך בו הוכרע משפט נגד מקדונלדס כנגד כל הסיכויים. אני לא יודעת על מה היה המשפט הספציפי הזה אבל מקדונלדס הם תאגיד ממש רשעי לעולם, לסביבה ולאנושות. את הצעצועים של ארוחות ילדים מייצרים בסין ב"סווט שופס", כלומר ניצול אכזרי והפרת המון זכויות בהעבדה של ילדים סינים מיסכנים בשביל שכר זעום ומגוכך את הפרות מגדלים באזורים שפעם היו יערות גשם- הרס של הסביבה גם השחיטה המונית ודיי רשעית (לפטה היה מאבק נגד 3 תאגידי מזון מהיר עיקריים בעולם ומקדונלדס היו היחידים שלא נכנעו ללחץ ולא הסכימו לשפר את תנאי הגידול והשחיטה של הפרות) חוצמיזה היה גם כל הקטע שהם שיקרו לצימחונים, מסתבר שבתוך שמן הטיגון שלהם נח לו שומן בקר ולכן שומדבר מטוגן לא צימחוני, הם לא חשפו את הסוד הזה ונתנו להרבה צמחונים להתבדות ולאכול אוכל לא צימחוני- אני אישית רותחת מכעס חוצמיזה שהאוכל שלהם אפילו לא בריא והם "קפיטליסטים מסריחים" (למרות שהקפיטליסם הוא לא חלק מהמאבק שלנו) סביר להניח שיהיו תיקונים ותוספות מצד חברי הפורום- זה מה שאני יודעת

האפי לי

New member
ושכחתי את העיקר, אופס

בורגראנץ´ הם חברה מקומית, הם מסבים הרבה פחות נזקים לסביבה ואני חושבת שלהאבק נגדם זה בערך כמו להאבק בפאפגיו ושיפודיות למיניהן וכאלו מקומות נגדם יש רק את קלף הבשר ולסגירה של מקדונלדס לעומתם תהיה השפעה הרבה יותר גדולה על רווחת העולם :) פיס לאב

גולדי2002

New member
אם תארגן אז תהיה

תוכל לשים הודעה בלוח המיוחד שהוקם לצורך העניין ותן לאנשים אפשרות ליצור אתך קשר (מייל, מסרים, טלפון וכו´). בהצלחה.

fish11

New member
המשמרת תהיה בחיפה

למיטב ידיעתי המשמרת בגן שמואל מצטרפת למשמרת מחאה בחיפה, ברחוב הרצל (פרטים בלוח החדש). שי בטוח יודע.

למעלה