סדנא להכנת חלת תלישה

../images/Emo21.gifסדנא להכנת חלת תלישה

צילום והכנה של ק ר נ ו ש י מצרכים 30 גרם שמרים 2+1/4 כוסות מים פושרים 1/3 כוס סוכר כפית מלח ביצה גדולה טרופה 1/4 כוס שמן 5 וחצי כוסות קמח ללוש לבצק להתפיח עד להכפלת הנפח לחלק ל-16 לחמניות ולסדר בתבנית להתפחה נוספת למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום מלח גס קצח לא משנה מה שבא
 
שלב ראשון

להכניס את כל החומרים לקערה וללוש טוב טוב לבצק אחיד וחלק ולהמשיך ללוש עוד 10 דקות עד רבע שעה
 
אחרי שלשנו טוב טוב

מכניסים את הבצק לקערה לנוח לשעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו
 
שלב שני

מוציאים את הבצק אחרי שתפח מהקערה ולשים הרבה עד שכל האויר יוצא מהבצק טיפ קטן ככל שתלושו יותר ככה הבצק יצא יותר טוב
 
ככה ממשיכים לסדר בתבנית

בצורת פרח יפה לא לשכוח להשאיר מירווחים ושוב לכסות עם מגבת ולתת לנוח לשעה
 

שקשוקה24

New member
שאלות

נראה מעולה. אשמח לדעת באיזו טמפרטורה אופים את החלה ולכמה זמן בערך.
 
את החלה אופים עד

שהיא מזהיבה ומתחילה להשחים טיפה בקשר לטמפרטורה תלוי בסוגי התנור אני שמה על 170 מעלות
 

שקשוקה24

New member
תודה רבה ושאלה נוספת

הביצה הטרופה שבמצרכים היא חלק מהבצק או שהכוונה לביצה שמורחים מעל?
 

ורד70

New member
מדהים-מדהים -כמה זה 30 גרם שמרים

אני משתמשת בשמרי יבשים שבאים בשקית וואקום-ואחר כך מעבירה לצנצנת. 2 ורבע כוסות מים-כמה מ"ל שווה הכוס שלך?תבורכי
 
למעלה