פינת עוגה לשבת

בבקשה - מתכון של ביוטי האחת

עוגלידה פירות יער וטריפל סק קפואה ומרעננת לימי הקיץ החמים- beauty האחת קסמים מתוקים ציוד תבנית קפיצית 24 - משומנת קלות (אני מרססת מעט שמן) ומרופדת בצדדים בפס נייר אפיה (או שקף) כדי שיהיה קל לשחרר להגשה. לרכיבי התענוג הורדרד לבסיס 200 גרם ביסקוויטים שוקולד פתי בר טחונים 2 כפות סוכר לבן 2 כפות סוכר חום 100 גרם חמאה מומסת לשכבת העוגלידה 300 גרם פירות יער קפואים או טריים שיהיו מופשרים גרידה מלימון אחד 1 פחית חלב מרוכז 4 כפות טריפל סאק - או כל ליקר מתקתק אחר 2 שמנת מתוקה (500 מל"ל) + 2 כפות א.סוכר לרקיחת המעדן לחמם תנור 170 מעלות לערבב את פירורי העוגיות הטחונים עם סוכר חום ולבן והחמאה המומסת עד לאחידות לרפד את תחתית התבנית בתערובת להדק היטב אפשר בעזרת תחתית של כוס (תחתית של כוס יין היא הכי נוחה לשימוש). לאפות 10 דקות לצנן לפחות 1/2 שעה ,יוצאת תחתית קראנצ`ית מדהימה בטעמה הקרמלי ממליצה לשימוש בעוד מתכונים הזקוקים לבסיס טעים. לשכבת העוגלידה לטחון את חומרי העוגלידה ללא השמנת המתוקה עד לקבלת מחית חלקה . בקערת המערבל להקציף שמנת מתוקה במהירות בינונית עד לקצפת רכה . להוסיף לקערת הקצפת את מחית הפירות לערבב בקלילות עד אחידות. לשפוך את הבלילה הקרמית על בסיס העוגיות ,לנענע קלות עד ליישור . להקפיא לפחות 4 שעות (עדיף להכין יום לפני ולהשאיר לילה במקפיא),שעה לפחות לפני ההגשה להוריד לריכוך למקרר. לפני ההגשה לשחרר את טבעת התבנית להסיר את פס נייר האפיה ולהגיש את העוגה כשהיא מעט התרככה .
 

Tami661

New member
רק עוגה? כאילו... חטיפי נשנשת בריאים לא הולך?

מה? לא אכלת מספיק עוגות בשבועות תגידי?????
טוב, אז האמת-אמת ורק אמת היא ש... כן, הכנתי כמה עוגות לשבת ולשניות המתות שבה, אבל בשביל המצפון (והנשנשנת...) החטיפים הבאים הם גולת הכותרת: חטיפי קורנפלקס עם זרעי צ'יה, משמש ואגוזי מקדמיה ממותקים בסילאן ומייפל ללא תוספת סוכר - חטיפי בריאות ואנרגיה בלי גלוטן, בלי לקטוז, ללא סויה, ללא ממתיקים מלאכותיים, ללא כולסטרול, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל
המצרכים (100 יחידות בגודל חטיף בינוני) 1) 1 קופסא (500 גר') קורנפלקס קל ללא סוכר של דוכן גן שמואל (ללא גלוטן) 2) 80 גר' אבקת חלבון ביצה (ראו הערה בסוף רשימת המצרכים) 3) 900 גר' (צנצנת) סילאן טבעי ללא תוספת סוכר (המלצה: לערבב סילאן ומייפל) 4) 30 גר' (3 כפות) זרעי צ'יה
תוספות אפשריות (לא חובה אך מוסיף המון בטעם ובערך התזונתי): קוביות משמש חתוכות לקוביות קטנות, אגוזי מקדמיה ההכנה 1) שמים את הקורנפלקס בקערה גדולה מאוד. טוחנים את הפירות היבשים/אגוזים (בתרמומיקס: 6 שניות במהירות 6) ומוסיפים לקורנפלקס. 2) מערבבים טוב את הסילאן/מייפל, אבקת חלבון הביצה וזרעי הצ'יה. יוצקים על הקורנפלקס שבקערה. מערבבים טוב ידנית אך משתדלים לא למעוך את הקורנפלקס. משהים כ-10 דקות לספיחה קלה ומשטחים בשתי תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. 3) מייבשים בתנור בחום נמוך של 80 מעלות משך שעתיים. מוציאים, מצננים מעט, חותכים בעזרת גלגלת פיצה למלבנים בגודל הרצוי, מצננים לחלוטין ומעבירים לאחסון בכלי אטום. הערות: אבקת חלבון ביצה - אני רכשתי באמצעות אמאזון ושירות השילוח של UShops אך בארץ ניתן לרכוש בחנויות מתמחות לחומרי גלם לאפייה ולעוגות מעוצבות, משווק גם בשם אלבומין - חנות לדוגמא המספקת חומר גלם זה גם ברכישה דרך האינטרנט היא מותק בוטיק סוכר והנה קישור למתכון המלא, עם ההקדמה על הערך התזונתי ותמונות שלבי ההכנה
אגב, אני הכנתי עם קורנפלקס נ"ג למען הצליאקים והנמנעים מגלוטן, אבל מיותר לציין שאפשר להשתמש גם בכל קורנפלקס אחר/רגיל
 
למעלה