משחק החנונים

• פותח הנושא Nimst
  • פורסם בתאריך

Nimst

New member
../images/Emo215.gif משחק החנונים ../images/Emo215.gif

הייתי עושה את זה פעם עם אח שלי, וזה נראה לי נורא נחמד, אז חשבתי להעביר את זה לפורום. הכללים: האדם הראשון שואל שאלה כלשהי שקשורה לידע כללי. מי שיודע את התשובה עונה, ואז שואל שאלה נוספת בתחום אחר. וכן הלאה. לא מסובך
דוגמא: שאלה: מהו התא הכי גדול בגוף? תשובה: ביצית. מהי בירת ניו יורק? תשובה: אולבני. And so forth שתי הערות: כל שאלה צריכה להיות בתחום שונה מהתחום של השאלה הקודמת (ספרות, ביולוגיה, פוליטיקה, מחשבים.. נו, הבנתם). השאלות צריכות להיות פתירות. לא קשות מדי, כי אז לא נצליח לפתור, ולא קלות מדי, כי אז זה לא כיף
השאלה הראשונה בהודעה הבאה

Nimst

New member
בלופ

עבור מי נכתב השיר Wish You Were Here של פינק פלויד?

thorondor

New member
עקרון הטוען כי

התיאוריה הפשוטה יותר היא בדר"כ הנכונה. (אנחנו לא עפים לשמיים כי יש כוח שמושך אותנו לכדור הארץ, לעומת אנחנו לא נופלים כי חייזרים מאלפא קנטאורי יורים קרן מצמידה על כדור הארץ) למה אין פרס נובל למתמטיקה?

Ziga

New member
מספר סיבות.

חוץ מרפואה וכלכלה (שבכלל נוסף רק בשנת 69), כל ארבעת הנושאים היו קרובים לתחום ההתעניינות של נובל. נוסף על כך, הרעיון של פרס נובל הוא לתת פרסים להמצאות ומעשים שהועילו לאנושות, נובל לא ראה במתמ' כמקצוע מעשי, ולכן לא כלל אותו. יש גם טענה האומרת שהסיבה היא פשוט שכבר היו כמה וכמה פרסים למתמ' באותה תקופה, ולא היה צורך בעוד אחד. וכמובן, תמיד יש טענה הזויה, במקרה זה נטען שמתמטיקאי ברח עם אשתו של נובל, ולכן הוא לא הסכים להכניס את הקטגוריה הזו. לא הגיוני, מן הסתם, מאחר ונובל מעולם לא התחתן.. והשאלה: מה גרם לצמיחת תאטרון האבסורד?

אני מקווה שאני בכיוון...

האם זה התאטרון שלו לוין כתב? שנות ה 60 המאוחרות, המצב הפוליטי בארץ מחזות עם דמויות שיטחיות שהציגו בצורה קיצונית את המדינה. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9A_%D7%9C%D7%95%D7%99%D7%9F למה כוכב הצפון שוכן בצפון?

Tiki Torch

New member
כי אממ הוא בצפון?

ואם אתה מתעקש להיות ספציפי אז הקו שמקשר בינו לכדור הארץ הוא בזווית קטנה מאוד או יותר נכון עם ציר סיבוב הכדור הנה שאלה שאם מישהו עונה לי עליה הוא מקבל פרס נובל מהו גילו של היקום

בין 15 מיליארד ו 20 מיליארד שנה

על סמך תצפיות מאבל. הכוונה כמובן לכוכבים הכי רחוקים (או יותר נכון גלקסיות) שנצפו וחישוב המרחק יחסית לאפקט דופלר. עקרונית שאלת ההמשך צריכה לבוא מתחום אחר ולא להמשיך אסטרופיזיקה/אסטרונומיה. מה הם הפרומונים?

noname202

New member
יש להכניס נושא להודעה

פרומונים הם חומרים בעלי ריח המופרשים[אצל בעלי חיים
] במטרה למשוך את בן המין השני. [למרות שכבר שמעתי על פרומונים שבהם הנמלים משתמשות בשביל לסמן שבילים למציאת אוכל, אבל לא משנה
]השאלה שלי - כמה מינים של בעלי חיים קיימים [בערך
]?

ולא אצל בני אדם?..

ושוב, אמורים לשאול מתחום אחר... כמה מינים יש? בטח יש מספר טיפולוגי בתנך... השאלה איך מכלילים את החרקים, יש בהם כל כך הרבה מינים לא ידועים וכך גם דגים במעמקי האוקיינוס. ההשערה שלי היא משהו כמו 250 מיליון מינים, זכור לי ששמעתי את המספר הזה מתישהו בהקשר הזה... עכשיו מתחום המתמטיקה, מה היא המהירות בקמש של האצן המהיר בעולם? (מתוחכם, הא?) אדם

MajorWinters

New member
36.66 קמ"ש

כששיא העולם הוא 9.82 שניות למאה מטר. מוזיקה: מה שם הדיסק החמישי של Camel?

thorondor

New member
מאוד תלוי איך את מגדירה "שפה".

לטולקין היו 2 שפות ברמת פיתוח מאוד גבוהה (אבל עדיין לא ברמה של שפה) בשם קווניה וסינדארין, אבל במקביל הוא המציא עשרות ניבים וחלקיקי שפות בשביל הסיפורים שלו, וחלק מהן בשביל הנאתו הפרטית. הן כללו ניבים כמו נולדורין, טלרין, השפה השחורה, ק'וזדול, שפת נומינור, וכו' וכו' וכו'. אבל רשמית, אף אחת מהשפות שלו היא לא באמת שפה. מאיפה בא השם Led Zeppelin? (כולל הסבר על למה Led ולא Lead)

MajorWinters

New member
כי "הם יפלו כמו צפלין ממתכת"

נאמר על הNew Yardbirds, שניה לפני שהם שינו את השם. והשינוי בכתיב בגלל איזה סיפור עם אמריקאים שלא יודעים לקרוא את זה או משהו בסגנון... כמה שעות ביום ישן חתול ממוצע?

Nimst

New member
16

מאיזו אוניברסיטה בארה"ב יצאו הכי הרבה נשיאים?

הרוורד

John Adams John Quincy Adams Theodore Roosevelt Franklin Roosevelt John Kennedy כמה ברגים יש במגדל פיזה?

למעלה