משחק החנונים

• פותח הנושא Nimst
  • פורסם בתאריך

תמיר1991

New member
קראתי פעם ש- 2.5 מיליון../images/Emo98.gif

ומהו התאריך המדוייק של מבצע ברברוסה?
תמיר.

NecroWizard

New member
2.5 מליון שמחברים 18,038 חלקי מתכת

מי היה ז'אן בפטיסט לולי וכיצד הוא מת?

noosh

New member
מלחין איטלקי-צרפתי

הוא מת בעקבות זיהום ברגל שנוצר עקב ספירת מקצב, שגרם בסופו של דבר לנמק. כמה אירוני. מה היה הציור האחרון שצייר ואן-גוך לפני מותו?

thorondor

New member
Starry starry night...

Paint your pallet blue and grey, look out on a summer's day, with eyes that know the darkness in my soul shadows on the hills. sketch the trees and daphodiles. catch the breeze and winter chills, with colors on the snowy linen land. Now I understand what you tried to say to me, and how you suffered for your sanity, and how you tried to set them free. they would not listen, they did not know how. perhaps they'll listen now... אפילו אם זה לא הציור האחרון שלו, זה אחד השירים הכי מדהימים ששמעתי.

noosh

New member
איזה שיר יפה.

בין האהובים עליי (גם קצת כי ואן גוך הוא הצייר האהוב עליי) אבל לא.

noosh

New member
האמת,

כשאני למדתי אמנות אמרו לי שדווקא את זה: אבל אולי אתה צודק. (יא, כמה אני אוהבת את ואן גוך)

אבל יש כל כך הרבה תשובות....

אפשר להגדיר את המחשב הראשון כזה של טיורניג (תאריך אני לא זוכר, לפני 1950 כמדומני). אפשר לענות עם המחשב בשם IMAC או משהו בסגנון, שנות ה 50, המחשב האישי הראשון היה ב 81. כמובן יכול להיות שלגרמנים היו מחשבים בזמן המלחמה... אבל הם לא שרדו את המלחמה. למשל האניגמה, לא מחשב אבל די מכונה מתוחכמת, אי אפשר לדעת אם היה להם משהו יותר קרוב למחשב. ועכשיו לשאלה... מה קרה בקרב האלמו?...

הממ.

מלחמה בין טקסנים לבין הרפובליקה המקסיקנית. רוב המורדים נהרגו, חוץ מכמה עבדים לא חשובים כל כך. מי הסולן של אופת', ואיך מבטאים את השם שלו בעברית?(ניקוד מלא בבקשה.)

I Me Mine

New member
זה פשוט

מיקאֶל אָוקֶרְפֵלְדְט *באתי לגיחה קצרה* מה היה ספרה האחרון של אלואיז מקגרו ומתי הוא נכתב?

כן, אני יודע שבעיקרון...

אנחנו לא אמורים למצוא דרך הרשת, אבל אם אין תשובה לשאלה בקרוב, עדיף לתת את השם באנגלית... לא מצאתי בתרגום שעשיתי "Alois McGaro". האם ה"אני יודע" זה שם הספר?.. מצאתי בחיפוש בעברית את האתר הזה: http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=10121

נלחץ בטעות...

אלואיז ג'רוויס מקגרו היא סופרת אמריקאית, שחיה בארצות הברית בין השנים 1915 – 2000. בתחילת דרכה המקצועית לימדה ציור ורישום באוניברסיטת אוקלהומה, ובמקביל סייעה למורים אחרים לתקן עבודות בכתב של סטודנטים. התנסות זו הובילה לקריירה בהדרכת כותבים, והולידה בה את הרצון והעוז לכתוב בעצמה. מקגרו הפכה לסופרת פורייה ומצליחה. היא כתבה 22 ספרים וזכתה בפרסים רבים על חלק מספריה, כולל ספרה האחרון, ילדת הגבעות. אז כן, זהו ספרה האחרון http://knafaim.cet.ac.il/pages/item.asp?ID=422&item=-1 בכל מקרה, הייתי רוצה למצוא אתר באנגלית... ולשאלה שלי... מה היא יחידה אסטרונומית? נ.ב, אני חושב שרצוי למחוק את ההודעה של "הדר וירדן זאת אני" כי היא לא ענתה על השאלה ולא נתנה שאלה...

גיל14

New member
יחידה אסטרונומית

היא יחידת מרחק השווה בערך למרחק כדו"א לשמש. משהו בשביל טיולים קצרים בשכונה. מי גילה/המציא/הביא לאור את כלל לופיטל?

תמיר1991

New member
קראתי על זה פעם../images/Emo2.gif

דווקא יוהאן ברנולי גילה את הכלל, אבל לופיטל, מתמטיקה ואציל צרפתי, פירסם אותו, ולכן הוא נקרא על שמו
תמיר.

למעלה