6 ילדים זה 5 יותר ממה שצריך
אם יש להם תלמידים שאין להם בחינה, צריך ללמד אותם... ומי שלא יגיע למרות שיש לו שעור, זה כמו שהוא לא יגיע בכל יום אחר. אני לא רואה הבדל. אני לא משלם מיסים כדי שיכלו לתת למורים שלך לשבת בבית בזמן שאתה פנוי ללימודים!
מצד שני, אני בעייתי (אני מתכוון, מאוד בחינה חוץ מאשר הרגילות והמוכרות ). כשהייתי בבי"ס (נדמה לי כיתה י"א, אבל אולי י') היה שלב שהתלמידים החליטו לצאת ל"שביתה" כמחאה על זה שהיו ימים באיזה חול-מועד שרצו שנלמד בהם במקום להוציא אותנו לחופש. שנים קודמות היה חופש באותו חול-מועד, אז אם אתה לא מתייחס לבית ספר כמשהו שהמטרה שלו היא למעשה ללמד ילדים, ניתן לטעון שהייתה איזושהי הרעת תנאים. שזה מה שהם טענו. אני, כמובן, לא הסכמתי. גם כי בהגדרת התפקיד אם מוסיפים עוד ימי לימודים אז טכנית הם משפרים תנאים, לא מרעים אותם, אפילו אם זה לא מרגיש ככה. ובעיקר כי הם פרסמו את לוח ימי הלימודים איזה חודשיים מראש, והכל היה רשום שם, ותלוי על לוח המודעות של בית הספר, אבל התלמידים שאירגנו את השביתה החליטו להיות מופתעים מההחלטה איזה יומיים לפני, שזה או טימטום, או צביעות (טוב, בי"ס, כנראה שניהם
). שורה תחתונה, הגעתי לבי"ס לשעורים בזמן שחצי מהתלמידים היו בבית וחצי ישבו מחוץ לבי"ס והעמידו פנים שהם מפגינים. כל המורים היו שם. חלק אפילו הגיעו למסקנה ששעור זה שעור, בי"ס לא הפסיק את הלימודים, אז הם צריכים ללמד. היה ממש נחמד. ( טוב, היה נחמד חוץ מהמורה למתמטיקה שהגיעה למסקנה שאם אני התלמיד היחידי, ומפריע לה לשבת בשקט בכיתה ריקה בלי הפרעות, אז היא יכולה להשקיע את הזמן בלוודא שאני טורח לעשות את כל שעורי הבית, מה שמעולם לא טרחתי כי ברגע שהבנתי את הרעיון אז התרגול האקססיבי נראה לי מיותר
. אבל על עקרונות צריך לשלם... )