../images/Emo220.gifהאור יזרח גם בנפרד../images/Emo220.gif

"ובו אנחנו נפרדים לעד... האור יזרח גם בנפרד" רוצים את הדואט "האור יזרח גם בנפרד" של מירי ועפר בשן?
ספרו לנו מתי פרידה (לאו דווקא מבן/בת זוג) עשתה לכם טוב.
שבעת כותבי הסיפורים הכי טובים יזכו בסינגל.
ניתן לשרשר סיפורים עד יום שבת (3/1/09) ב19:00. להזדמנות נוספת לזכייה בסינגל נסו להשתתף בפעילות בקומונת עפר בשן.

I מ י ר ב I

New member
אני../images/Emo70.gif

לפני 3 שנים הייתי צריכה לעזוב את מקום עבודתי בפלאפון.עבדתי שם 5 שנים.היה לי ממש כיף לעבוד שם,אבל לקראת הסוף לא כ"כ,למרות זאת לא רציתי לעזוב וממש הייתי עצובה ובכיתי והייתי מאוד אאוט באותה תקופה. אפילו אחרי שנה חזרתי לשם רק בגלל שממש רציתי להיות שם למרות שידעתי שהתפקיד ממש לא בשבילי ושוב אחרי 4 חודשים עזבתי. ומאז רק טוב לי,אני מרגישה הכי כיף בעולם ושאני חושבת על זה עכשיו אני לא מבינה למה כ"כ רציתי להשאר שם ולמה בכיתי כ"כ. עכשיו בדיעבד אני שמחה שעזבתי והמשכתי הלאה... בהצלחה לכולם!!!

viko222

New member
אנייי

לפני שנה עבדתי בתור פיקולו במסעדה באיקאה המגעילה. קרעתי את התחת כי זו עבודה מאד פיסית.9 שעות על הרגלים ריצות אין סופיות מהקצה לקצה של המסעדה. היה לי מאד מגעיל בעבודה.התפטרתי. השנה החלטתי לחזור כי לא מצאתי עבודה אחרת חזרתי,ושוב פעם עבודה מאד פיסית וקשה. אחרי 3 חודשים ששרדתי שם החלטתי להתפטר וכך היה. הפרידה מהמקום העבודה עשה לי טוב
שנאתי את המקום את העבודה את אפילו את האווירה בעבודה
הכלללל.חוץ מאת העובדים שהיו הכי נחמדים שיש. שמח שעזבתי ולא מתחרט אפילו לא לשניה

yafit1305

New member
אני

פרידות בטווח הקצר לא עושות אף פעם טוב אבל בטווח הארוך הכל מסתדר

האור יזרח גם בנפרד../images/Emo99.gif

אז אם כווווולם מדברים על מקום עבודה- גם אני . עד שנה שעברה עבדתי בתור מורה מקצועית בבית ספר להפרעות נפשיות. מאד אהבתי ונקשרתי לתלמידים ולצוות במשך שלוש השנים שעבדתי שם. אבל בשנה האחרונה החל כבר קרע מסוים של אי אמון ביני לבין המנהל ,כמו למשל שהוא החל להאמין להורים ולא לאנשי צוות,והתחלתי לראות דברים בצורה אחרת, דברים שלא ראיתי עד כה. התחלתי להגיע לבית ספר בחושק חשק והתחלתי לחוש שאני לא מוערכת כמו שאני אמורה. היום שבו הוא הודיע לי שאני לא ממשיכה לעבוד שם בשנה הבאה בכיתי. אבל היום אני מסתכלת על זה בחיוך. היתה לי בסה"כ תקופה של חודש בערך שבו לא עבדתי(בספטמבר) ואני שמחה שזו היתה תקופה קצרה כל כך. עם האנשים שאני אוהבת מבית הספר הקןדם ,עם התלמידים ועם הצוות אני ממשיכה להיות בקשר, בעיקר בגלל הפייסבוק
. המנהל הוא זה שעזר לי להגיע לעבוד בבית ספר הנוכחי בו אני עובדת. הדבר היחיד שהייתי מתקנת הוא שמבית הספר הקודם נעלמתי בלי ממש להפרד- לא באתי למסיבת סיום כי חשתי פגועה ולא רציתי לראות את פניו של המנהל,וגם לא ממש עשיתי שיעורי פרידה מהצוות, כל אלו בעיקר כי לא רציתי להתמודד עם החששות שאולי מדברים עלי מאחורי הגב ולא להתמודד עם העצב הרגעי(שכבר נעלם ממזמן). על מקום העבודה הנוכחי אני מרוצה-
גם משום שעכשיו אני מורה משלימה, אני לא כבר מורה מקצועית.
המחנכת של הכיתה שאני עובדת בה היא אדם מדהיייים שאפשר ללמוד ממנה כלכך הרבה- מקצועית ואישית.
גם משום שאני עובדת עם אוכלוסיה שאני מאד אוהבת ומאד מעניינת אותי. ולי
רק נותר לקוות שאמשיך לעבוד שם גם בשנים הבאות
.

אני מנסה ../images/Emo13.gif

ואוו, היו לי הרבה פרידות בחיים, ממסגרות, מאנשים,מבנות זוג ועוד. אך פרידה אחת שעשתה לי דווקא טוב היתה מהמערכת הצבאית , שהיא הצבא היקר שלנו
3 שנים שרתתי בצבא כחובש, לא התלוננתי יותר מדיי על השירות שהיה לי בסהכ דיי נעים ולא קשה בצורה מיוחדת,אבל המסגרת של הצבא מי שכר היה יודע) יכולה להתיש לגמרי, העבודה לא תמיד מעניינת,האנשים בצבא לא תמיד נעימים ונתקלים לפעמים בכל מיני טיפוסים מפוקפקים לאחר 3 שנים בהחלט הרגשתי שמיצתי את המערכת והרגשת דיי הקלה שמחה להשתחרר בכבוד רב מהצבא, בדרגת סמ"ר. עשיתי "פריסה" יפה ומרגשת (למי שעדיין לא היה בצבא, פריסה זו מעין מסיבת שחרור עם אוכל , שתיה וכיבוד) קבלתי המלצות חמות ממפקד היחידה , בדרגת אלוף משנה, והשתחררתי עם חיוך על הפנים
זהו

ady18

Well-known member
אממ

בתיכון היו לי חברים לא הכי טובים ושחקו אותה כחברים טובים שלי ולקח די הרבה זמן להבין שהם חברים גרועים ולא אמינים... ושלא כייף לי להיות איתם... וברגע שגילתי את זה הפכתי לבן מאושר בהתחלה חשבתי אולי זה אצלי ולא היה כול כך קל... אבל בסוף החלטתי שאני די עצובה איתם ועושים לי הרגשה רע וחתכתי.. ואומנם לקח לי זמן למצוא חברים טובים... והיום ברוך השם יש לי הרבה חברים טובים ואני לא מצטערת על הרגע הזה שנתקתי איתם את ההקשר ללא ספק אחת ההחלטות היותר טובות בחיים שלי:)

הילה 201

New member
פרידה שעשתה טוב:

ללא ספק הרגע שבו הבנתי שגם משפחה יכולים להיות כפויי טובה ולפגוע לא פחות מאנשים זרים, הרגע שבו ניתקתי קשר עם בת דודה שלי , הקשר נותק בגלל שבת דודתי טענה בפניי שהודעתי בעיתוי לא מתאים שסבי נפטר וניצלה ניצול ציני את הצער שלי, וכל זאת ועוד מכיוון שאמרה מילים שכל אדם בעל כבוד עצמי ינתק קשר בגללן! והניתוק עשה לי רק טוב! היא לא חסרה לי ואני אפילו הרבה יותר מאושרת ואפילו הבנתי שמי שמזלזל בי אין סיבה שאני אכבד אותו! יום נפלא לכולם, וכשעושה לכם רע אל תפחדו להיפרד! הילה

Music4Life

New member
../images/Emo41.gif הסיפור שלי ../images/Emo41.gif

פרידה. הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו זה הפרידה מהאקסית שלי....... אם כך, זה אחד הסיפורים היותר מרגשים ומדהימים שהיו לי בחיים . היתה לי חברה רגילה בשם שלומית. התחלנו את החברות שלנו בתור חברות רגילות לגמרי, עם נושא משותף אהוב - שהוא מוסיקה. היינו מדברות כל היום על המוסיקאים שהכי אהבנו, וככה עוד יותר התחברנו. במשך הזמן גם גילינו שיש לנו עוד משהו במשותף - שהוא המיטה.
כן, היה לנו קשר גופני סוער ונהננו ממנו מאוד... במהרה התחיל בננו מאין "רומן". הבעיה היתה שאחרי חודש וחצי אני התחלתי לפתח רגשות אליה...והיא לעומת זאת לא. במשך 3 שנים עברתי תהפוכות שבחיים לא עברתי, סיוט מתהלך, כאבי לב, קינאה גדולה כי בשבילה היינו רק החברות הכי טובות ושותפות למיטה, ובשבילי....היא היתה כל עולמי
עד מהרה. לא יכולתי להתנתק ממנה גם אם רציתי כי תעבור זמן מה גם התאהבתי חזק
בפעם הראשונה, וכבר היה מאוחר מידי לשחרר, כי אותה בחורה נהפכה לכל חיי וידעתי שבלעדיה אני חצי בנאדם, ובלעדיה עדיף לי לא להיות. עם כל יום שעבר רק התחזקו הרגשות אליה, והיא לא ממש פיתחה אליי רגש של אהבה. הקשר הזה היה קשה מנשוא, היא היתה יוצאת עם נשים אחרות ואני הייתי חייבת לבלוע את כל הרעל הזה שאיים להרגני. התחברתי אליה לנשמה, היא הפכה להיות חברת נפש, שמעולם לא היתה לי, אחת כזאת שתמיד איחלתי לה, שתמיד חלמתי אליה. ואני בנאדם שמגיל ילדות אינה בוכה, תמיד היה לי בכך קושי - בגן, בבית ספר, אם היו מרביצים לי או שהייתי נופלת ונחבלת לא הייתי בוכה, לא הייתי מראה רגש...עד שהתאהבתי. מאז לא הכרתי את עצמי, הפכתי בנאדם אחר, הייתי בוכה המון, דמעות כבדות וגדולות, כבר לא הכרתי את עצמי. היא פשוט הפכה את כל עולמי ולא הבנתי איך אפשר להפוך בנאדם בין לילה למאושר או למוכה יגון עם רק מילה אחת. את הקשר הזה הבעייתי סחבתי על כתפיי במשך 3 שנים, היו לנו תקופות יותר טובות ופחות טובות....היו לנו בעיות בקשר מכיוון שאני קינאתי לה מאוד כמובן מכובד הרגשות שהיו לי והייתי חייבת להסתדר איתן למען הקשר שלי איתה, כי אותה לא יכלתי להפסיד, לפחות כך היה בזמנו, עד שהבנתי ספסוף שזה גדול עליי, ראיתי לאיזה דכאונות אני נכנסת, לאיזה מכאובים אני נחפשת, אילו תגובות גופי ספג (חוסר תאבון ואיבוד במשקל, ימים שלמים שלחוסר מצברוח וכו'), והבנתי שהקשר הזה יהיה רק כעוגן כבד על ליבי שבסוף גם יכול להרוג אותי. אחרי 3 שנים כואבות בעיקר החלטתי לקחת את הבגרות בידיים שלי ולהפרד. להפרד זהו הדבר הקשה ביותר שעברתי בחיים שלי, הפרידה הזאת היתה כמו לחתוך את שתי ידיי, אך ידעתי שבסוף יבוא יום בהיר עליי - ואשרוד. חתכתי את הקשר בעצב רב. היתה לי בערך חצי שנה של תקופה מאוד קשה, כואבת, עם פיתויים להתקשר אליה...פעם אחת אני מודה, מודה שנשברתי...כי לא יכולתי עוד, לא היה לי אויר לנשימה, אבל אחרי השיחה הבנתי איזה טעות זו היתה.., הלכתי לייעוץ אפילו, שם הבנתי שאני עושה את הדבר הנכון, והוא פשוט לתת לעבר להיות. לא להתקשר, להשאיר את שלומית בעבר. אם בנאדם יכול להפוך אותך מבנאדם מלא שמחת חיים לבנאדם שנוטה לחלות ומדוכא, סימן שפרידה היא הפתרון טוב. וכך עשיתי, ואחרי חצי שנה ראיתי סופסוף קרן אור......התחלתי לשקם עצמי, לצאת יותר, לראות בחורות אחרות, להתעניין באהבה מחודשת שליבי לא יכל לשאת בזמנו...........והכרתי את אהבת חיי להיום - ליטל.
ופה, הפרידה עשתה לי רק טוב, עשתה לי טוב ביותר מס' מובנים מאחד. מכל מובן אפשרי ליטל עיצבה את חיי מחדש ושיפרה אותם.
, הכניסה אור מחודש, עניין....נתנה לי -חיים..... ואין דוגמא טובה מזאת.
בהצלחה לכולם
ניבה.

אני אנסה

ואו זה הולך להיות ארוך. מכיתה ח' היתה לי חברה ממש ממש טובה,נכון היו ריבים קטנים פה ושם אבל תמיד היא היתה נאמנה לי ואני לה, ופשוט לא יכולתי להיות בלעדיה. לקראת סוף שנה שעברה (ט') היא והחברה הכי טובה שלה ,עשו משהו איום לי ,לאח שלי ובעיקר למשפחה שלי (הלוואי ויכלתי לפרט),הנזק הזה גרם לאבא שלי המסכן פצע לכל החיים ואני עד עכשיו משלמת על זה, הבעיה היא שנקשרתי אליה יותר מידי ודבר כזה שקרה בבום הותיר אותי בהלם גמור. לא דיברנו במשך כל החופש הגדול וגם אחרי זה,למרות ששיבצו אותנו לצערי באותה כיתה בתיכון.לקח לי המון המון זמן להתגבר עליה,לא היה קל בכלל,אבל בחופש אגרתי כוחות והתגברתי עליה(או ככה חשבתי) והכרתי המון חברות חדשות.ואז קרה איכשהו ואני יזמתי צעד(למה תמיד אני) והתחלתי לדבר איתה,והשלמנו,כמובן שלקח זמן להפתח בינינו,אבלהצלחנו והפכנו תוך שבועיים שוב לחברות טובות שמספרות הכל לשניה, למרות שהמקרה עדין נשאר בלב ולא דיברנו על זה בכלל. לפני שבועיים היא היתה חייבת כמו נחש לצאת מהמסווה שלה ופשוט לתקוע סכין בגב. ושוב,אני לא יכולה לספר, אבל אני יכולה רק להגיד שאני בחיים שלי לא אסלח לה על שום דבר, אני לא אביט לכיוון שלה יותר בחיים, והתגברתי עליה בצורה סופית. ואני מרגישה מדהים, אני יותר חברותית מאי פעם ולא תקועה בצד איתה כמו מנודות, אני לא צריכה לסבול משטויות כל פעם ולשתוק על זה, אני לא צריכה לחשוב על מה אני עשיתי לא בסדר, אני לא חייבת לבכות כל הזמן, אני חופשיה נפשית ופיזית. זה היה נחמד לפרוק את זה לשים שינוי
בהצלוחה לכולם

אני ../images/Emo9.gif../images/Emo42.gif

יש לי שני סיפורים ששניהם פחות או יותר מדברים על אותו הדבר!
באמצע כיתה ד' עברתי דירה, מתל נוף לגן יבנה. סיימתי את כיתה ד' בביה"ס שלמדתי בו ואז בכיתה ה' עברתי ללימודים בגן יבנה. בהתחלה היה לי נורא קשה לעזוב, לא חשבתי שאני אצליח להתאקלם בגן יבנה, לא רציתי לעזוב את כל החברים שלי והיה לי נורא קשה. בימים הראשונים של כיתה ה' הייתי בוכה מלאא כי נורא התגעגעתי לחברים שלי בתל נוף ובבי"ס, היה לי נורא קשה להיפרד מהם ובאמצע השנה גם אפילו באתי לבקר אותם פעם אחת. אבל עם הזמן הכל עבר ונשכח, הכרתי חברים חדשים,נהניתי בביה"ס החדש שלמדתי בו, פתאום אנשים שהייתי בטוחה שהם החברים הכי טובים שלי, גיליתי שהם בכלל לא היו כאלה חשובים. וככל שהזמן עבר ככה הבנתי שזה דווקא עשה לי טוב המעבר הזה והפרידה הזאת, היה לי כל כך טוב בבית ספר בגן יבנה וזה גרם לי להבין כמה לא היה לי טוב בבית ספר הקודם. ומה שהכי מצחיק זה, שילדים שניסיתי לשמור איתם על קשר אחרי שעברתי ולא ממש שיתפו פעולה, היום הם נזכרים בי ואני אפילו שמחה שהקשר נותק בהתחלה כי זה גרם לי להבין הרבה דברים על עצמי ועליהם.
פרידה נוספת דומה יחסית הייתה הפרידה מכיתה ז'4! שכבר סיפרתי פעם על כל מה שעבר עליי בשנה הזאת, ואני לא רוצה להיכנס לזה שוב. אבל כשעברתי לח'6 אני לא ידעתי כמה טוב זה יעשה לי, פתאום אחרי המעבר הזה הרגשתי שאני רק פורחת, גם הקשרים עם החברים שלי התהדקו וגם הציונים שלי רק השתפרו והרגשתי מצויין בסוף שנה שעברה! זאת באמת הייתה אחת השנים הכי טובות שהיו לי!!

פרידה טובה.. ../images/Emo13.gif

הפרידה הטובה שלי קשורה, ללא ספק, לפרידה שלי מחיי הרווקות..
תמיד הייתי טיפוס עצמאי, לומדת, עובדת וחיי בשמחה ובכיף. מאז ומתמיד לא חסרו מחזרים, אבל אף פעם לא משהו שיכבוש את ליבי. עולם הדייטים היה נחמד, סיפק סיפורים למכביר לכל חברותיי, צחוקים על דברים הזויים שקשה להאמין עד שנתקלים בהם.. והיו גם דמעות, רגעים עצובים, שבכלל לא הבנתי למה כל כך כל כך קשה למצוא איש טוב, שמח ואוהב. וכנראה, שהכל מכוון מלמעלה, כי בדיוק כשהגעתי לרוויה והחלטתי שדי, אני עושה הפסקה, יצאתי לדייט ששינה את חיי. ביום חורף קר, קבענו להיפגש בבית קפה קרוב ל
, (שנינו גרנו רחוב אחד ליד השני ולא ידענו..). הוא כמעט ביטל כי לא הרגיש טוב.. הגענו וחיכה לי החיוך הכי מדהים בעולם והעיניים הטובות האלה שבשבילן היה שווה לחכות גם עוד 100 שנה..
ומכאן, כאמור הכל ידוע, באוגוסט התחתנו
ואנחנו מאושרים מאוד..

veredmp

New member
חס וחלילה וחס!

אנחנו לא נותנים לעוכרי ישראל את זכות הבחירה

Music4Life

New member
אהא??

נו באמת ורד..מצחיקולה .אם את לא יודעת, אז תגידי, אל תמציאי המצאות. :)

veredmp

New member
יא ניבה מגניבה שכמותך

אביב ואני בוחרים את הזוכים. אחת ההנאות בלהיות מנהל פורום

למעלה