המלצה על ספרים

../images/Emo221.gifהמלצה על ספרים../images/Emo63.gif

אתם מוזמנים לשרשר כאן ספרים ממולצים.
אנא ציינו את שם הספר והמחבר
לאילו גילאים הוא מתאים
ולספר בקצרה על מה הוא מדבר.
השירשור יישמר ותמיד תוכלו לעדכן אותו ולעיין בו.

ספר

ספרי הילדות שלי (העיקריים והיחידים)
סדרת קופיקו ותוכידס אהה גם דני דין
ילדים קוראים היום??? למבוגרים -לאחרונה קראתי ספר יפיפה על נער גרמני של אחרי השואה ממליץ: "נער קריאה"/ ברנהארד שלינק ועוד, השבוע הלך לעולמו הסופר האמריקאי קורט וונגוט, אפשר לאמר שאני מעריץ נלהב שלו, כתב המון ספרים בעיקר אנטי ממסדיים. הכתיבה שלו קריאה, מהירה ומלאת הומור ודמויות ססגוניות. הקריאה התמה והמענגת מביאה למחשבות רבות הן בקריאה ראשונה והן בשניה, ממליץ בפה מלא. מצורפת רשימה מספריו המתורגמים לעברית. הסירנות של טיטאן, (1959 ,The Sirens of Titan), תרגם מאנגלית יותם ראובני, זמורה ביתן, תשמ"ג 1983. אמא לילה (1961 ,Mother Night), תרגמה מאנגלית אבירמה גולן, זמורה, ביתן, מודן, 1980. עריסת חתול, (1963 ,Cat's Cradle), תרגם אמציה פורת, עם עובד תל אביב, תשל'ח 1978. תרגום חוזר של יעקב רוטבליט, זמורה ביתן, תשס"א 2001. יברך אותך אלוהים, מר רוזווטר או פנינים לחזירים (1965, God Bless You, Mr. Rosewater) תרגמה מאנגלית אבירמה גולן, זמורה, ביתן, מודן, 1981. בית מטבחיים 5 או מסע הצלב של הילדים, מחול חובה עם המוות, (1969 ,Slaughterhouse-Five), תרגם מאנגלית יורם קניוק, זמורה ביתן, תשל"ז 1977. ארוחת בוקר של אלופים, (1973 ,Breakfast of Champions), תרגמה מאנגלית דורית בר-און, זמורה ביתן, תשמ"ג 1983. סלאפסטיק, (1976 ,Slapstick), תרגמה כרמלה דגן, אור עם, תשמ"ג 1983. ציפור כלא, (1979 ,Jailbird), תרגם מאנגלית דוד נגב, זמורה ביתן, 1983. דיק הצלף, (1982 ,Deadeye Dick), תרגמה מאנגלית יעל חן, זמורה ביתן, 1987. ברוכים הבאים אל בית הקוף, (1982 ,Welcome to the Monkey House), תרגמה מאנגלית כרמלה דגן, אור עם, 1982. גלפגוס, (1985 ,Galápagos), תרגם מאנגלית חיים תדמון, זמורה ביתן, תשנ'א 1991. זקן כחול,(1987 ,Bluebeard), תרגמה מאנגלית תמר עמית, זמורה ביתן, 1990. הוקוס פוקוס, (1990 ,Hocus Pocus), תרגם מאנגלית מרדכי ברקאי, זמורה ביתן, 1994. רעידת זמן, (1997 ,Timequake), תרגם מאנגלית אלי שרייבר (חתולי), זמורה ביתן, תשנ'ח 1998. קופסת הטבק מבגומבו, (2000 ,Bagombo Snuff Box), מאנגלית דוני ענבר, זמורה ביתן, 2000. יברך אותך אלוהים, ד"ר קבורקיאן, (2002 , God Bless You, Dr. Kevorkian), תרגם מאנגלית אודי תגרי, זמורה ביתן, 2002.

אני Tamara

New member
לדעתי, רצוי להמליץ על ספרים בתחום הרוחני

והעידן החדש... אחרת לא נצא מזה... אני מאז שנכנסתי לתחום קוראת רק "ספרות מקצועית"..לא מסוגלת לקרוא יותר ספר רגיל...כי יש כל כך הרבה ספרים מרתקים בתחום ואין לי זמן.... אני אחזור בהמשך עם הרשימה שלי

כן, ספרים רוחניים

למרות שאפשר בכל ספר למצוא איזשהו מסר או תובנה או הדרכה רוחנית

מגי 336

New member
הספרים שלי...

יש המון! אתמקד בשניים האחרונים שקראתי - "המשוואה של דאנטה" ו"אישתו של הנוסע בזמן" ספרים מעולים ומרתקים - במיוחד למי שמתעניין בתורת הקוואנטים ומימד הזמן במרחב. הייתי מתייגת אותם בתור - סיפורת רוחנית... (כשאני נזכרת באישתו של הנוסע בזמן אני פשוט נרגשת כולי מחדש... ספר מדהים!) ספרים רוחניים שקראתי לאחרונה: "התקדשות" של אליזבת הייך. מלמד המון, גלגולי נשמות, קארמה, אטלנטיס, מאיפה באנו ולמה ואיך ומה לא... כקוראת בקלפים התחברתי מאד לסמלים המתוארים והעמיקו והבהירו הרבה על מספר קלפים מהארקנה הגבוהה של הטארוט. "מסע הנשמות" לקרוא ולחזור ולקרוא. מענין, מדהים, מחבר. חוויה אישית שלי מקריאת הספר - הבזק של הבנה והארה תוך כדי קריאה, הזכרות אישית שלי על מפגש שהיה לי לפני שירדתי שוב לעולם, החוזה הנשמתי עליו חתמתי ובפני מי... מדהים ומרתק. לא יכולה שלא להזכיר גם את "האלכימאי" ו"באדולינה" - שמומלצים מאד גם לבני הנוער שנמצאים בפורום

ToryMaster

New member
יש כמה ספרים שאהבתי

"מסר האנשים האמיתיים", שאוף, אני לא מצליחה להיזכר מי כתב אותו. ספר מדהים, על אישה שעוברת טרנספורמציה רוחנית מדהימה במישורים של אוסטרליה, בחברת ילידים אבוריג'ינים. שמעתי טענה שזה סיפור אמיתי, אני לא יודעת. עוד ספר נהדר שקראתי עכשיו, הוא ספר מד"ב של אייזק אסימוב, נקרא "קץ כלזמן", ספר מתח עלילתי למעשה, שמלא בהמון תובנות רוחניות וקיומיות, שווה לקרוא רק בשבילן.

שחרטל13

New member
מצוטרפת להמלצה על...

"נער קריאה" - מדהים. הסיפורים "הפשוטים" הם לפעמים עם המסרים הכי משמעותיים.... "מסר האנשים האמיתיים" - מצויין. כתבה מרלו מורגאן. "האוהל האדום" - עצמה נשית. "ערפילי אוולון" - חבל"ז.

T h a n a t o s

New member
ממליץ

חולית / פרנק הרברט - כל הסידרה, פשוט סדרה ענקית. סיפור בדיוני בעתיד הרחוק מאוד שמתאר את היקום לאחר מלחמה של בני האדם במכונות החושבות (בני האדם נצחו), עולם שבו כל מסע החלל תלוי במרכיב מאוד חיוני ומשונה שקיים רק על כוכב אחד, שעושה הרבה צרות לכולם. ושם מתגלה אדם בעל יכולות חיזוי והנהגה שאין שני לו.. והיקום נסחף לסאגה נוספת, פשוט מרתק. קראתי בכיתה ג'. מומלץ לכל גיל. מחזור שער המוות / מרגרט וויס וטרייסי היקמן - לכל אוהבי הפנטזייה, מהיוצרים של רומח הדרקון אבל הרבה יותר טוב. פשוט סדרה ענקית. האגאקורה (ספר הסמוראי) - יאמאמוטו טסונוטומו - ספר שמתאר את דרך הסמורי - הבושידו (מעניין שפירושה דרך המוות). עוסק בכל נושא - מוות, שלטון, חיים יומיומיים, אהבה, חברות, כבוד ואהבה. פשוט מדריך לחיים. ספר הטאו - לאו טסה - פילוסופפיה סינית עתיקה. מרהיב בפשטותו. Liber Null & Psychonaut - Peter J Carrol - ספר מעניין מאוד שעוסק במאגיית כאוס כפיתוח של ניהיליזם ופיסיקת קוונטים. מאיר הרבה נקודות באור מעניין. ספר חמש הטבעות (גו רין נו שו) - מיאמוטו מוסאשי. ברוח ספר הסמוראי, גם ספר זה הוא מדריך. הספר מחולק לפי 5 פרקים - אדמה, מים, אש, רוח וריק. כל אחד מהם עוסק בתהליך הבנייה העצמית, המימוש, ההבדלים, היישום, וההתחלה. איליאדה ואודיסאה / הומרוס - מה משתווה לקלאסיקה יוונית של סיפורי גבוה וטרגדיות? דרום אמריקה באופנוע / צ'ה גווארה - יומני מסעותיו של צ'ה גווארה מהמסע הראשון בדרום אמריקה. הרבה רשמים חזקים ועמוקים. בדרכים - ג'ק קרואק- ספר חזק, משעשע וסוחף על דמות בדיונית במסעותיה לאורכה ולרוחבה של אמריקה. הספר עצמו נכתב במקור על מגילה באורך 37 מטרים. ומשאירים את הכל כמו שהוא. אפילו שגיאות כתיב. המוסד - אייזק אסימוב - סדרת ספרים של אחד מגאוני המדע הבדיוני "רציתי לכתוב סיפור אשר ידון בענייני המחר מבלי שיהפוך חסר בסיס כבר מחרתיים". ואסימוב הצליח. רומן חברתי עתידני מרתק שמתאר את האנושות בעתיד לא כל כך צפוי. איש הקובייה / לוק ריינהרט - מה קורה כשמפקידים כל החלטה בידי קובייה? בלגן, לרוב. יש עוד הרבה, אבל לא ניסחף

גל סופר

New member
המלצות.. ../images/Emo13.gif

אני יתחיל מהספר שאני הכי אוהב, ואע"פ שהוא לא "רוחני" בהגדרתו אלא ספר אימה, מצאתי בו המון תובנות: "דברים שצריך" של סטיבן קינג. רק ע"פ הכותרת כבר ניתן לראות שיש בו איזשהו מסר מעניין. הספר מדבר על חנות חדשה בעיר קצת שקטה, בחנות אפשר למצוא כל דבר והמחיר הכספי ממש זול, אבל המחיר שהוא לא כספי הוא ממש יקר... הספר מותח וכתוב בצורה קולחת ומעניינת, מלבד זאת, הוא שם דגש על היכולת המניפולטיבית של המוכר בחנות "דברים שצריך" (needful things). ספר מצוין, חמש כוכבים-
הספר הבא, שהוא בהחלט רוחני מטבעו ומצאתי בו גם כן המון תובנות: "האלכימאי" של פאולו קואלו. הספר מדבר על נער רועה-צאן שיוצא למסע בעקבות אוצר שהוא רואה בחלומו. במסע הוא מתוודע לאנשים שונים ולקראת סוף המסע- ליכולת שלו לדבר עם הטבע ולתקשר אותו. ספר מדהים, חמש כוכבים-
זהו לעת עתה
שבת שלום לכולם

angelitush1

New member
אפה להתחיל..??../images/Emo6.gif

אז ככה.. המרכבה- ספר חובה למתעניינים בתיאוריית המימדים..- דרונבאלו מלכיצדק. שליח האהבה- על ילדים רוחניים....
ילדי האינדיגו- כנ"ל... שיחות עם אלוהים- כל הטרילוגיה+ עוד שני ספרים....ניל דונאלד וולש. היכרות עם התפיסות הרוחניות... סופות בזמן- על המימדים..ועל תורת הקוואנטים. מסע הנשמות+גורלן של נשמות ד"ר מייקל ניוטון- התנ"ך של תיאוריית גלגול הנשמות...
קורס בניסים- ספר המהווה קורס להתפתחות ומודעות עצמית. טוב..דיי לבינתיים...

ToryMaster

New member
"ילדי האינדיגו" הוא טוב?

אני מחפשת בנרות לקנות לחברה שלי ספר שנותן לפחות מושג כללי על מה זה, נראה לך שהוא יתאים?

../images/Emo63.gif ספרים ששינו ושיפרו את חיי

"כוחו של התת-מודע" / ג'וזף מרפי - הספר שהקדים את היסטריית "הסוד"...
"ספר חמש הטבעות" / מיאמוטו מוסאשי - אסטרטגיה במיטבה. נכון לכל תחום בחיים ובעיקר לקונפליקטים הפנימיים שלנו...
"הטאו של פו" / בנג’מין הוף - פשוט ומדליק ומדבר לילד הפנימי שלנו...

../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo23.gif

הספר "מי הזיז את הגבינה שלי" מאת ספנסר ג'ונסון, שמדבר על הפחד משינוי, וכמה חשוב לא לפחד ממנו... מתאים גם לילדים מגיל 10 (הבן שלי קרא ומאוד נהנה). הספר "הנבואה השמיימית" ו"התובנה העשירית" של ג'יימס רדפילד יש לכל ספר גם מדריך (לא חובה אבל נחמד, נותן תרגילים ליישום). הספר "הנסיך הקטן" הטרילוגיה "שר הטבעות" מצאתי בו עולם קסום (הרבה לפני שעשו ממנו סרט
) שבו בסוף הטובים מנצחים....

למעלה