על לידה ומים

debby12

New member
מנהל
../images/Emo221.gif על לידה ומים ../images/Emo221.gif

סתם רעיון שעלה לי בראש לאור ההודעה הזו של MISE ספרו איך היה בלידה שלכן - האם הרגשתן שהמים "מצילים אתכן" או שלא משהו. אני כנראה "דגת יבשה" יחסית. בלידה של בילבי לא היה בכלל "מצב" כי הייתי כפותה למיטה אבל בלידה הקסומה של גילגי הייתי חופשיה. לא היה ג'קוזי אבל היתה מקלחת באמבטיה רגילה. הדולה הציעה לי במהלך השלב הראשון להיעזר בהם. אז ניסיתי ו...לא ממש ראיתי את האור בדרך לירושלים. זה היה נחמד להתרעננות של שתי דקות. אבל האמת שהעדפתי לצאת משם ולחזור לשבת בתנועות סיבוביות על הכדור פיזיו שהלחץ-קונטרה שנתן לי מלמטה עשה לי יותר טוב מהמקלחת. המים גם מחליקים וכך מפריעים לבן הזוג לתת לחץ "קונטרה" על הגב התחתון - מה שבעיני הכי מציל בשלב הזה. דווקא אין לי רתיעה מיוחדת ממים אבל איכשהו זה לא "עשה לי את זה". אני היחידה פה שאצלה זה ככה? ומה צ'רקובסקי היה אומר שזה אומר על האופי שלי?

צימעס

New member
לא שקלתי ללדת במים

לוידעת למה. לא עושה לי את זה. חשבתי על יער, זה כן. אבל מים? לא. לאחרונה היו לי פנטזיות על ללדת במים (בלידה התיאורטית של ההריון התיאורטי הבא שלי). נפסל בגלל המרחק מהבית.

שרהLE

New member
נו, שוין.

"נפסל בגלל המרחק מהבית". מה? לא הבנתי. מי נפסל, למה? מי רחוק? מה תיאורטי? אותך לאיגור................ טוב, מנסה את השם שלי. זה לא אישי נגדך.

צימעס

New member
הים. הים רחוק. שנאמר -

"שעה. שעה עד שאני מוצא את הים. לא יכלו לשים שלט 'ים'?". מזל שמישהו עושה לי הגהות... כותבת שוב: לאחרונה היו לי פנטזיות על ללדת בים (בלידה התיאורטית של ההריון התיאורטי הבא שלי). נפסל בגלל המרחק מהבית.
על ההתנסות בניק. יפה לך.

swann

New member
בהחלט הצילו אותי

למרות שלא הייתי בטוחה שאלד בתוך המים, ידעתי שאעזר במים. פשוט הרגיש לי נכון. בלי רעיון המים, אני לא יודעת איך הייתי מתמודדת עם הצירים. זה מה שהחזיק אותי כל ההריון - שיש משהו שאמור לעזור לי עם הצירים (שלא נעזרתי בו בלידה הראשונה). בכלל, מהרגע ששמעתי על לידות מים לפני שנים רבות, זה נשמע לי נכון ונהיה מן פנטזיה שלי שפסלתי בלידה הראשונה, והגשמתי בלידה השניה. בלידה עצמה, קודם המקלחת עזרה מאוד בצירים הכואבים. יותר מאוחר כשנכנסתי לבריכה, השפרצתי לעצמי מים על הבטן תוך כדי נשימות (לא היה לי שכל כמו לרוני - להביא כלי ונער מים
), כרעתי בתוך המים, שוב השפרצתי... ולקראת הסוף היה לי שלב יאוש וכבר לא הבנתי למה הכנסתי את עצמי למצב הזה, וממש לא חשבתי ללדת מחוץ למים, שם הרגשתי חסרת משקל, וללחוץ אותה החוצה לתוך המים היה נפלא.

הילהל

New member
לי מקלחת מאוד עזרה

לא היתה אופציה של אמבטיה. ואין לי גם מושג איך הייתי מגיבה לרעיון (זה מרגיש לי לוויתני משהו...) אבל בהחלט נעזרתי במקלחת - זרם מים חמים על הגב כשאני כורעת ואחוזת במוט שהותקן במקלחת בביה"ח בדיוק למטרה הזו. היה נהדר. הייתי ככה 20 דקות, עד שהרגשתי שזה מעייף אותי (הכריעה וחום המים) וחזרתי לכדור. אם לא היו כופתים אותי שוב למוניטור אני מעריכה שהייתי חוזרת להשתמש במקלחת לעוד "סשן" כזה.

אשכר ש

New member
גם לי מים לא עשו את זה

בשלב כלשהו במהלך צירי הפתיחה, ניסיתי להיכנס למקלחת, זה ממש לא עשה לי טוב. להיפך, הרגשתי שאני לא מצליחה לזוז כמו שאני רוצה וצריכה, אפילו סבלתי יותר. אצלי, רק האופציה של להתלות על משהו + מסאז' חזק בגב התחתון הפכו את הצירים למשהו שאפשר לעבור. באופן כללי אני דווקא מאוד נהנית ממים. מי יודע, אולי בלידה הבאה
.

סטיוויה

New member
מממממ.....אאאאאא....וקוריוז....

מים מאד עזרו לי בצירי הפתיחה... אבל היה סיוט לצאת מהם.פתאום כל הכאב מכה שוב ובעצמה אדירה. בלידה השלישית לא הספקתי להכנס למים בשלב הפתיחה(חוץ ממקלחת רגילה לגמרי מתישהו בפתיחה של 3.לא יודעת,עוד לא הזמנתי את המיילדת). בסוף שנייה לפני שהראש יצא,והמיילדת הגיעה,אני אומרת לה "אני רוצה ללכת לאמבטיה ללדת במים" "אאאאאאא" היא אומרת לי,"לא נראה לי". טוב,אולי בלידה הבאה.לא יודעת אם ארצה ללדת לתוך מים. אני אוהבת להרגיש את הראש יוצא "על יבש".

Merav B R

New member
דווקא רציתי להכנס לאמבטיה

אבל כשהמיילדת הגיעה הייתי כבר בפתיחה מלאה אז היה מצב רק ללחוץ
זרם דוש על הבטן (היו לי רק צירי בטן) ממש לא עזר לי, רק להשען על הקיר ולנשום (כמו שאיימי שפירא לימדה אותי)

אם פי 3

New member
לא מבינה איך אפשר ללדת אחרת

(טוב, מבינה בראש שיש כאלו שלא מתאים להן, רק לא מבינה איך זה יכול להיות....
) חופש התנועה במים הקל עלי מאד. גם הרגיעה שלהם. דמיינתי הרבה את הלידה במים, לפי הלידה. הרגשתי יותר משוחררת במים. הכנתי לי אופציה של לידה יבשה, כי ידעתי מסיפורים שיש כאלו שפתאום בזמן אמת רוצות אדמה יבשה. זה היה נהדר, כי לשם יצאתי קצת אחרי הלידה, כדי ללדת את השיליה, הנקה ראשונה ובדיקה ראשונית לקרעים. רק אחרי המקלחת, עברתי למיטה שלי (בנזוגי ביקש שלא אלד במיטה שלנו. לא ממש מבינה למה, אבל כיבדתי את בקשתו). זה לא הפריע לעיסוי הגב המציל בכל ציר. זה גם נראה לי מאד נכון לתינוק, להיוולד לתוך מים, ולא לעשות את המעבר החד מהרחם לאוויר החיצוני (למרות שמיד לאחר יציאת הגוף, מוציאים את הראש מהמים). זו כמובן לא מטרה, אלא אמצעי, אבל נראה לי בהחלט שווה את ההשקעה ההתארגנותית (בריכה, צינור, ניפוח, מקום...), תוך השארת האופציה להחלטה ברגע האחרון לפי מה שמתאים. אין לי ספק, שאם אלד שוב (ובהנחה שלא יהיו בעיות מיוחדות), אתארגן שוב ללידת מים. אגב, דווקא הילד שנולד לי במים, מפחד ממים הרבה יותר מאחיו שלא. יכול להיות שזה בגלל שהם היו בחוג מים לתינוקות מגיל 9 ח', ויכול להיות שזה עניין של אופי (שמתבטא גם במקומות שלא קשורים למים).

צימעס

New member
אני סוטה

יצא לך לדבר עם האיש אחרי הלידה על הענין של "לא ללדת במיטה"?

אם פי 3

New member
מה, לבדוק אם השתנה?

לא. לא בטוחה שהשתנה, אבל האמת היא שזה ממש לא משמעותי לי, כי בכל מקרה, אם אלד שוב, אתארגן שוב על מים, או בכל מקום אחר בבית. אין לי שום סיבה ללדת דווקא על המיטה שלנו, גם בלי קשר לרתיעה שלו. (ואת לא סוטה
)

צימעס

New member
הסקרנות שלי

היא לדעת האם זה קשור לרתיעה הכללית של "תעשי מה שאת רוצה, אל תערבי אותי." את, כמובן, לא חייבת לענות. ~~~~~~~~ ותתחדשי על הניק

Manty

New member
פעם על יבש, פעמיים במים

לא רואה הבדל בהרגשה, אך כשהיתה לי הבחירה, בחרתי ללדת במים (אמבטיה). וזה לא היה מתוכנן. נהפוך הוא, תכננתי פעמיים על יבש, אבל ברגע האמת פשוט הייתי -חייבת- להכנס למים. וברגע שנכנסתי, כלום לא יכול היה להזיז אותי. (לא מבינה איך נשים המרגישות אותו דבר, -מסוגלות- לצאת מהאמבטיה להבדק
). בלידת המים הראשונה אהבתי את ידיו של ג'ואי על גבי, אך בלידה האחרונה, רק זרם מים חזק של הטוש 'עשה לי את זה'. במהלך צירי הפתיחה, לא כל כך נמשכתי למים. נהנתי ממקלחת קצרה, אך חוץ ממנה, שכחתי מהמים עד לשלב המעבר..

rnati

New member
לי היה קשה לצאת מהמקלחת

אומנם ילדתי בבית חולים אבל מהרגע שנכנסתי למקלחת רק התחננתי שיתנו לי להישאר (רצו שאצא למוניטור), גם בהריון ממש טוב לי במקלחת. ללידה הקרובה אנחנו מארגנים בריכה בבית, לא יודעת אם אלד שם, אבל בטוח כנס אליה הרבה לאורך הלידה

tookmy

New member
לי לא היתה פנטזיה ללדת במים

בכלל לא הבנתי מה פתאום. אני דווקא אוהבת אמבטיות ומים, אבל ללידה לא נראה לי מתאים. בגלל שכל כך אמרו לי שכדאי ושאולי ארצה, אז במהלך השעות הרבות שהייתי בבית גם הובאה הביתה אחר כבוד בריכה, רק ליתר ביטחון ונופחה. לא נכנסתי אליה כי המיילדת אמרה שלא כדאי במצבי. נכנסתי מדי פעם למקלחת וזה היה נחמד. בסוף ילדתי בבית חולים...

אם פי 3

New member
ואני מנצלת את ההזדמנות, להזכיר

לכל מי שמתכננת ללדת במים בשנה הקרובה, שאם רוצים להשתמש בבריכה מתנפחת, אז עכשיו הזמן לקנות, גם אם הלידה עוד רחוקה, כי בחורף קשה להשיג את הבריכות האלו, ועכשיו יש בהמון חנויות (מגה ספורט, טויס אר אס וכו').

sharonir

New member
וגם הייתה הנחה בשבוע שעבר

ב"טויס אר אס", אולי עדיין יש (דגם אקווריום בערך 115 ש"ח במקום 200)

למעלה