על לידה ומים

עיגולית

New member
../images/Emo19.gif בשבילי רק מים

אני לא יכולה לדמיין את עצמי יולדת בשום מקום אחר רק במים. מרוב שזה היה מובן מאליו מבחינתי, חשבתי בהתחלה שכל מי שיולדת בבית יולדת במים, אחרת מה?! בשבילי מים זה החיים, זה מרגיע אותי לגמרי, אני מרגישה בטוחה ומוגנת, זאת הנשימה שלי, אי אפשר להסביר את זה. גם מעבר ללידה, מים בשבילי זה החיים, אני שוחה מגיל צעיר, לכל הטיולים אם יש מים חייבים להכנס, חורף, סתיו, אביב... יש או אין בגד ים, כך שההחלטה ללדת במים זאת בחירה טבעית עבורי.

mamadan

New member
את לא היחידה..

אני גם הרגשתי לא טוב במים, נכנסתי לג'קוזי וניסיתי אינספור תנוחות, בסופו של דבר באמת העדפתי את הכדור מחוץ למים. אולי בלידה הבאה זה יהיה שונה..

g a n i

New member
גמלי הייתה פיקסציה מוחלטת על הכדור

לא הייתי מסוגלת להפרד ממנו, כל ה-3 דק' באוטו חשבתי עליו בערגה ולמרות התכנית להשאיר אותו באוטו (הבאנו למקרה שהכדור של קפלן יהיה תפוס) החלטנו לא להפרד וצעדתי איתו קוממיות במסדרונות (דמיינו כדור עם בטן צועד במרץ
) לגבי מים: אני מאוד בנוח במים, ושקלתי את האופציה עד שגיליתי למה מיועדת המסננת הקטנה ברשימה
מאז כל הרעיון הוא
לחלוטין מבחינתי. (זו לא הקרבה של אופציה מבחינתי, כי האמת היא, שבתחילת הצירים אפילו במקלחת לא היה לי כיף. רק רציתי להתנגב ולצאת לכדור)

אם פי 3

New member
בגלל זה?

קודם כל - לא תמיד המסננת מגיעה לידי שימוש. חוץ מזה, גם אם כן, זה כל כך קצת ושולי (ואני אומרת את זה גם כמי שתפקדה כשולה), וזה לא הופך את המים למגעילים או משהו. אם כן - זו בהחלט סיבה לצאת מהמים, נדמה לי שגם מבחינת המיילדות. וכדאי לזכור - שמה שהתאים לך בלידה אחת (מים, יבשה) לא בהכרח זהה למה שיתאים בלידה הבאה.

עיגולית

New member
אף פעם לא השתמשו במסננת

שתי לידות במים ואף פעם אחת לא היה צורך במסננת. הגוף התנקה באופן טבעי לפני הלידה, לא חוקן ולא ששמונקן... בצירים ההתחלתיים כל הזמן רצתי לשירותים, כך שבלידה עצמה לא היה כבר מה להוציא.

g a n i

New member
כן, כנ"ל בלידה השניה

בראשונה שמחתי לסמוך על הפרמקולוגיה בעניין, גם בשניה - למרות ההכנה הטבעית - קצת נלחצתי מזה שלא הספקתי. מזל שהגוף knows best. נכון שזה לפעמים חלק טבעי מהתהליך, אבל בכ"ז המחשבה מפריעה לי, והמחשבה על זה במים... מודעת לזה שאולי הגוף ידרוש משהו אחר הפעם, מקווה שהסוס המנצח מפעם קודמת ישאר כך גם הפעם >הדיון הזה מעלה בי את הפחדים: היה כ"כ טוב
, מה יהיה אם זה לא יחזור על עצמו?
<

debby12

New member
מנהל
ואללה - לא חשבתי על ענין ה"מסננת"

אולי בתת מודע זה עוד משהו שהפריע לי בראש. בלידת הבית שלי התבאסתי בהתחלה מהקטע של מה יהיה כשייצא לי ק$% ושקלתי חוקן. המיילדת והדולה היו די מופתעות. כמובן אמרו שאעשה מה שמתאים לי אבל כנראה שזה לא שכיח הגישה הזו אצל יולדות בית (הרצון לחוקן) אבל איכשהו הרגשתי כל כך בנוח עם הדולה שירדתי מזה (היא אמרה לי: לכולן בורח קצת, תעזבי את זה - זה ממש לא מרגש/מפריע לנו. ואיכשהו זה היה מספיק כדי להשרות עלי שלווה בעניין זה. מה קרה שם ברגע הגראנד פינאלה אין לי מושג.... (זה היה הדבר האחרון שחשבתי עליו בשלב ההוא
)

POOH*

New member
רציתי ללדת בבריכה אבל...

לא הספקנו להרכיב או למלא אותה הוא יצא קודם.. אבל ברצינות - בטוש הייתי המון. גם בלידה הראשונה של הגדולה שהייתה בבי"ח וזה עזר מאד. וגם בלידה השניה הייתי חלק מהזמן בטוש וזה עזר. לדעתי בריכה הייתה רק מקשה עלי כי התנועתיות עזרה לי ונראה לי שבתוך הבריכה היה לי פחות מקום לזוז. בהכל אופן אני לא מתכננת עוד לידה אז כנראה לא אתנסה בזה שוב.. POOH

למעלה