ריבוי בלוגים?

suki da yo

New member
../images/Emo221.gifריבוי בלוגים?

בעקבות דיונון (דיון קטן) שהתפתח פה על ניהול שיותר מבלוג אחד, תהיתי מה באמת המצב? האם בלוג אחד זה מספיק? האם אתם מרגישים צורך לפצל? 20 בלוגים? אז שאלון קצר למי שירצה לענות:
כמה בלוגים יש לך?
האם אתה מחבר בניהם או מעדיף שהקוראים לא ידעו על הקשר בניהם?
האם כולם בפלטפורמה של תפוז?
למה אתה צריך יותר מבלוג אחד? או, אם יש לך רק אחד למה זה?
למי שרוצה, תנו קישורים לכל הבלוגים שלכם

suki da yo

New member
ואני אענה בעצמי

יש לי 4 בלוגים, 3 מתוכם פעילים. את הבלוג כאילו יומן, תחת היוזר הזה, אני מקשרת לבלוג האמנות שלי, my artsy blog, שמזמן כבר לא פעיל וכנראה גם לא יחזור לפעילות, ולבלוג הצילום שלי, פסיפס חיפאי, שהוא יחסית חדש ואני מאוד מרוצה ממנו. יש עוד בלוג אחד פעיל במידה בינונית. אני לא מחברת בינו לבין הכינוי, ואני מעוניינת לשמור על ההפרדה הזו ככה. הסיבה לבלוג האמנות ובלוג הצילום היא שrציתי לעשות עוד משהו שפשוט הרגיש לי שלא שייך לבלוג הראשי שלי. בנוסף, הרגשתי שאם אני אעשה את הכל באותו הבלוג זה יצור עומס גדול (מבחינת כמות עדכונים) וגם יהיה לא נוח לקוראים שבאים למשהו מסויים ומקבלים משהו אחר (ההבדל בין טקסט לתמונה, למשל, הוא משמעותי מאוד בעיני). הסיבה לבלוג הנחבא שלי היא שפשוט רציתי מקום קטן לכתוב בו בלי לקבל תגובות. בנתיים זה הולך לא רע בכלל.

עונה...

יש לי 2 בלוגים
לא רק שהם לא מחוברים, חוץ מבן אדם אחד, עד עכשיו אף אחד לא ידע שיש לי 2 בלוגים
בתפוז
אני אמנם יחסית חדשה בבלוגיה, אבל מכירים אותי, גם וירטואלית וגם באופן אישי. את הבלוג "אמא סביב השעון" קוראים גם חברים, גם גולשים בפורומים שאני כותבת בהם וגם משפחה. לפעמים, אני רוצה לכתוב בלי לחשוב על מה יחשבו מי שמכירים אותי (ויש לזה גם ערך מוסף, אני מקבלת תגובות מאוד אמיתיות בגלל שאנשים כותבים לא בגלל שהם מכירים / יודעים מי אני, אלא מגיבים רק לכתוב). נחמד, יהיה מעניין לקרוא את התשובות של האחרים

יש לי 4

עיקר הפעילות שלי מתבצעת בבלוג תמונת מצב, בלוג הדגל שפעיל ברציפות יותר משנתיים ומציג רשומות מקוריות. כיום הבלוג מוחרם על ידי צוות תפוז ומספר בעלי בלוגים מוכרים בתפוז. חוץ ממנו יש עוד 3 זרועות: זרוע urban terror - בלוג שעוסק במשחק הפעולה המשובח. זרוע Linux - הבלוג Linux End User שאמור היה לסקר את השימוש בלינוקס, אך לא עודכן מאז הרשומה הראשונה בו. הזרוע האישית - בלוג אישי ונסתר מחוץ לתפוז.

קישורים כמו שהתכוונתי

עיקר הפעילות שלי מתבצעת בבלוג תמונת מצב, בלוג הדגל שפעיל ברציפות יותר משנתיים ומציג רשומות מקוריות. כיום הבלוג מוחרם על ידי צוות תפוז ומספר בעלי בלוגים מוכרים בתפוז. חוץ ממנו יש עוד 3 זרועות: זרוע urban terror - בלוג שעוסק במשחק הפעולה המשובח. זרוע Linux - הבלוג Linux End User שאמור היה לסקר את השימוש בלינוקס, אך לא עודכן מאז הרשומה הראשונה בו. הזרוע האישית - בלוג אישי ונסתר מחוץ לתפוז.

פנומן 72

New member
מי שמנהל יותר מבלוג אחד צריך לגשת לפסיכיאטר

ולבקש כדורים נגד פיצול אישיות. לא מוצא שום הגיון ביותר מבלוג אחד, בדיוק כמו שאני לא מוצא הגיון שלבן אדם אחד יהיו שני שמות פרטיים

ואת זה כתבת לפני או אחרי שקראת את התגובות

שמעל? אם לפני - אז הנה כמה סיבות:
בלוגים שונים לנושאים שונים (למשל, צילום / יצירה וכו לחוד כדי לא להעמיס על הקוראים שלא מעונינים), הפרדה בין בלוג שעוסק בנושא מקצועי, לבין בלוג שעוסק בנושא אישי
בלוג שבו אפשר לשפוך את הלב ולקבל תגובות בלי שבאמת ידעו מי אתה. אם אחרי - אז יכול להיות שאליך הסיבות האלו לא מדברות, אבל נראה לי שהן הוסברו בתגובות שלמעלה די בהגיון. (מצד שני, אני אחת שיש לה שני בלוגים, אז אולי זו האני השניה והמפוצלת שמדברת כרגע, והאני הראשונה תחשוב שאתה צודק (או להיפך)
)

פנומן 72

New member
'קראתי גם קראתי

ועדיין בלוג הוא בלוג, לא אתר אינטרנט. הוא המראה של האדם שכותב בו. לא צריך יותר מאחד. הוא יכול להכניס בו גם נושאים מקצועיים וגם אישיים. גם אני בבלוג שלי כותב בנושאי אקטואליה, פרוזה וסאטירה. מאותה סיבה בדיוק הייתי יכול לפתוח 3 בלוגים. אבל זה טפשי. אפשר לפתוח בצד, סרגל שיכוון למאמרים המקצועיים וכיוון למאמרים אחרים.

יש לך טעויות

קודם כל בלוג הוא אתר. במקרה של בלוג בתפוז למשל, זה חלק מאתר. אבל בלוג עצמאי הוא אתר. שנית, בלוג בכלל לא חייב להיות המראה של זה שכותב אותו. הוא יכול להיות כללי. טכנית אתה יכול לכתוב בבלוג אחד על כל מה שתרצה, אבל לפעמים רוצים להפריד. הבלוג בנושא urban terror הוא דוגמא טובה - הוא מיועד לקהל ספציפי, לכן יש טעם להפריד.

seymore butts

New member
רק פסיכיאטר ? אישפוז כפוי !!

לך תדע מה עוד אנשים כאלה מסוגלים לעשות...

Purple Mushroom

New member
בלוג אחד מספיק

לי יש רק בלוג אחד ותיק ופעיל בתפוז. את המושג "בלוגים" הכרתי דרך אתר תפוז, ולא דרך ישראבלוג או סטייג'. פתחתי וזנחתי בלוגים ב:ישרא-בלוג (כנראה באוקטובר 2004) : בבלוג ספוט, ישר אחרי הנישואין, בסוף ינואר 2007. וגם בדקתי את מערכת הבלוגים של מייקרוסופט,שפעלה אז יחד עם המסנג'ר וההוטמייל (לא זוכר איזו שנה, אולי 2006). וגם ב2006, מתוך התלהבות, פתחתי בלוג שני בתפוז, תחת יוזר אחר (בתור אוהד של קבוצת מכבי חיפה, אבל מההתלהבות של אליפות גביע העולם בכדורגל, גרמניה 2006 (חודשים יוני,יולי). בקיצור, בדקתי, וזנחתי. ואני חושב שלאורך זמן, בלוג אחד מספיק (אין (לי) כח ליותר)
=]

הממממ

כמה בלוגים יש לך? 2 האם אתה מחבר בניהם או מעדיף שהקוראים לא ידעו על הקשר בניהם? מעדיפה שלא ידעו האם כולם בפלטפורמה של תפוז? אכן למה אתה צריך יותר מבלוג אחד? או, אם יש לך רק אחד למה זה? כנראה שיש לי באמת פיצול אישיות כמו שהציע אחד החבר'ה כאן. למי שרוצה, תנו קישורים לכל הבלוגים שלכם - אני לא רוצה :) שב"ש!

wild orchid

New member
יש לי בלוג אחד.

הייתה תקופה שחשבתי לפצל אותו מאחר שהוא מכיל חומר למבוגרים בלבד. בסוף וויתרתי על הרעיון. אין לי זמן וגם לא כוחות לנהל שני בלוגים.

wranger

New member
בטח ריבוי בלוגים!

יש לי המון בלוגים, בטוח יותר מעשרה, בכל מיני פלטפורמות בארץ ובעולם (הודו! איזה מגניב זה בלוג בהודו!). רובם נטושים, אם כי לאחרונה אחד מהם חזר לתחייה, מה שגורם לי לקוות שאולי-אולי גם המגירה שלי תתעורר פעם, אבל לך תדע. בסה"כ כרגע אני מזגזג בין 5 שמות משתמש בתפוז ועוד כמה "בחוץ". חלק מחוברים, חלק לא, והאלמוניות שלי בחלק מהם היא כיפית מאוד. יש הבדלים בין הבלוגים שלי, וחוץ מהעיקרי (קישור בחתימה) כולם בלוגי נישה קטנים עם מעט קוראים, מעט תגובות ומעט מנויים, אם בכלל. אני מפנטז שיום אחד, אם וכאשר יהיה לי זמן, אפתח גם בלוג חדש שבו אעלה מתכונים וצילומים של דברים שאני אופה (למרות שכרגע אין לי תנור. הכלב אכל אותו לפני כמה שבועות. בחיי). האמת שרוב הבלוגים שאני מנהל הם לצרכי עבודה, וזו הסיבה שאני מחזיק "סניפים" גם בישראבלוג או בקפה, אבל הם לא בלוגים כיפיים ולא בא לי להרחיב מדי עליהם - מה שכן, ההשוואה בין הפלטפורמות, והעובדה שאני די חייב להחזיק את כולם כי יש מי שמשלם לי בשביל זה, הביאה אותי למסקנה שבתפוז הכי נוח לי, וזו הסיבה שאת האישיים שלי בחרתי לכתוב כאן.

עופר D

New member
אחד יחיד

שבובל הכל, מכל מה שמעניין לי להעלות וניק החשוף שלי מאפשר. אני מצנזר לעיתים חומר לא מתאים, אבל לא נדרש לי לפתוח אחר. תודה סוקי על השאלון ושבת נפלאה לך ☼

עופר D

New member
../images/Emo9.gif תודה

כנחתום חובב, שמכיר מקרוב את עיסתו (גם אם רק מידי פעם) נחמד לי שאחרים יעידו בעניין. מקסימה מחמאתך

למעלה