שאלה

RUmissME

New member
../images/Emo221.gifשאלה

אם קיבלתי זימון לבית משפט בטלפון על-מנת להעיד, האם אני חייב לבוא ולהעיד או שמא ההזמנה תקפה רק במידה והיא נשלחת לבית בדואר? הם אומרים ששלחו הודעה לבית, אך טרם קיבלתי אותה והמשפט ביום חמישי הקרוב. אם במידה ואני לא הולך, מה הנהלים שיינקטו נגדי? דרך איזה גורם עליי לוודא שאכן נשלחה אליי ההזמנה?

תשובה

אם זומנת כדין על-ידי בית המשפט אז אתה חייב לבוא להעיד. זימון בטלפון לא מספיק. למשל, איך תדע שלא צוחקים עליך וכו'. אני מניח שהתובע התקשר אליך ועדכן אותך. אם הכתובת לא שונתה אתה אמור לקבל את הזימון באמצעות הדואר. אם אמרת לתובע שלא קיבלת זימון ואתה יודע שלא קיבלת או סירבת לרשום וכו' אז הם יצטרכו לדחות את מועד הדיון בכדי לזמן אותך כדין. למשל, ייתכן והם יבצעו מסירה עם שוטר. אם אתה יודע פרטים על התיק, קרי, מספרו, שופט, תאריך אתה יודע-יום חמישי, אתה יכול לברר במזכירות הפלילית של בית המשפט אם שלחו לך זימון ולאן כי לא ידוע לך על כך, למשל. אני מניח שבמצב הזה, קרי, לא ידעת על המועד, יש לך מה לעשות בחיים ואתה לא יכול להגיע ביום חמישי, לא נשלחה הזמנה כדין, פעם ראשונה, לא יעשו לך דבר ויבקשו למסור לך הזמנה ביד.

RUmissME

New member
../images/Emo221.gifתודה רבה על התשובה,

רק עוד שאלה קטנה... אתה יודע מה המספר של המזכירות הפלילית בבית משפט השלום בירושלים?

למעלה