היום ב-
אנשים

../images/Emo222.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo125.gif

דודי וירניק, מנכ"ל GPS & More, יתארח הערב בשעה 19:30 בפורום פוקט פיסי ויענה לשאלות הגולשים. שרשרו לו כבר עכשיו את שאלותיכם בנושא תוכנת הניווט iGo ועוד. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=351&msgid=77770120
חגיגות האירוויזיון נמשכות! גלית בורג מיכאל, הזמרת שייצגה את ישראל באירוויזיון 1989 כחלק מהצמד "גילי וגלית" עם השיר "דרך המלך", תתארח ב-20:00 Live ב-BlogTV. שרשרו שאלות עכשיו בפורום אירוויזיון! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=262&msgid=77672104 ל-BlogTV: http://www.tapuz.co.il/blogtv/
תחרות צילומים מעל ומתחת למים
אם תפסתם דולפין או לוויתן במצלמה, אלמוגים ודגים וצדפים בעין העדשה- תפוז אלבומים מזמין אתכם לשלוח תמונות שצילמתםמעל ומתחת למים ולזכות בפרסים: http://www.tapuz.co.il/Albums/contests/contest.asp?c=43
תחרות צילום החתולים הגדולה של פורום חתולים ממשיכה! צילמתם את החתול שלכם בפוזה מגניבה או אומנותית במיוחד? השתתפו בתחרות של פורום חתולים בחסות פורינה פרו פלאן וחברת פייזלי (יבואנית צעצועי petstages) ותוכלו לזכות בפרסים שיעשו לחתול שלכם את השנה. לפרטים נוספים, הקליקו כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=45737
 
נצל''ש :) מידורי סאוור

יש לכם איזה מתכון ביתי למישהי שלא מבינה
כמוני למשל וממה בדיוק עושים את הסאוור? אפשר לקנות אותו מוכן?
 
שלום

אז ככה, כמו שכתבתי בדיוק טופיק אחד מתחת הסאוור זה סוג של "נוסחה" אני ארשום לך כאן אותה קצת יותר בפירוט. את הסאוור עצמו מכינים ממי סוכר ומיץ לימון (עדיף סחוט טרי) את מי הסוכר מכינים ביחס של 1:1 (על כל כף סוכר כף מים, על כל כוס סוכר כוס מים וכו'...). מרתיחים מים, מוסיפים את הסוכר ואז בוחשים על אש נמוכה עד שהסוכר נעלם (חשוב לבחוש כל הזמן אחרת יהיה כרמל). לאחר שיש מי סוכר מוכנים ומקוררים מערבבים אותם עם מיץ הלימון המסונן ביחס של 1:3 (1 מי סוכר 3 מיץ לימון, פחות או יותר). זהו, השלב הראשון, הקשה והארוך מאחורינו. ועכשיו לקוקטייל עצמו: לוקחים 2 מנות של מידורי (80 מ"ל) לוקחים גם מנה של סאוור (40 מ"ל) מכניסים לשייקר עם קרח... מנערים..... מנערים.... מנערים.... ולבסוף מוזגים לכוס לואו בול (עם קרח כתוש בפנים או קוביות). מתרווחים על הספה ונהנים. בתאבון
 
יווווווו תבורך ../images/Emo24.gif

עכשיו צריך לחכות שאמא תחזור מחו''ל עם המידורי
תודה רבה
 
אפשר הרבה הרבה יותר קל

והרבה יותר טעים! עזבי אותך מתערובת סאוור. תכיני ככה: כוס, תחתכי לימון לקוביות קטנות ושימי בפנים תכתשי קרח ושימי בפנים שימי 60 מ"ל מידורי שימי 30 מ"ל מיץ ליים (קונים את זה בחנות) ותהני! בלי שייקרים, בלי תערובות, בלי כלום. פשוט כמו שאמרתי. זה יוצא ממש טעים. ככה אני גם תמיד מוציא את זה. עכשיו, המידורי עצמו (כמו הפרנג'ליקו) מאוד מתוק, כך שאין צורך במי סוכר. את הכמות של הליים את גם יכולה לשנות בהתאם לטעם שלך, אם את אוהבת יותר/פחות חמוץ... ומאחר ואת כנראה רוצה את זה כמו בפאבים, שברי לך סטירר ושימי בפנים (איתו מערבבים את המשקה, ומומלץ לערבב) ותחתכי קש לחצי ותשתי עם קש. כמה שזה נמע פלצני, זה באמת משנה את המשקה.
 
יותר טעים? ../images/Emo12.gif

אם אתה קורא ליותר מרכיבים לא טיבעיים ומשומרים טעים אז תפאדל.... "המידורי עצמו מאוד מתוק, כך שאין צורך במי סוכר" אממ... מה יש לדעתך בליים? יאפ, סוכר. ועוד סוכר משומר ותעשייתי.... אבל כל אחד והטעם שלו אני מניח...
 

Symbolic

New member
הצעה שלי למידורי סאוור.

הליקר עצמו מתוק מאוד, לכן יחס של 1:2 לטובת המידורי (בערבוב עם סאוור) לדעתי יוצא מתוק מידי. לדעתי יחס של 1:1 של מידורי עם סאוור יוצא סבבה. טיפונת חמוץ, אבל מעולה. סאוור - סוחטים מיץ לימון טבעי, ומכינים סאוור מיקס ביחד של 3:1 לטובת מיץ הלימון עם מי/סירופ סוכר. סירופ סוכר - ממיסים סוכר במים ביחס של 2:1 לטובת הסוכר, או שקונים ליטר תרכיז קנה הסוכר של ברדינה בסביבות 15 שקל (מספיק ל-4 ליטר סאוור מיקס). בלואו בול עם קרח גרוס/שלם, רק לשקשק לפני בשייקר. צ'ירס
 

רוניM

New member
../images/Emo45.gif זאת גם הגרסא שלי!

יחס של 1:1 בין הליקר לסאוור ומי סוכר ביחס של 2:1 לטובת הסוכר.
 

maxfain

New member
../images/Emo45.gif ככה גם אני מכין, לרוב..

בכל אופן אם בא לך, תשקיעי עוד קצת כסף ותקני ליים (ליימים ברבים?
) במקום לימונים.. תסחטי אותם ומהם תכיני את תערובת הסאוור.. אבל גם לימונים זה סבבה..
 
הא?!

אני הצעתי 1:2 עם מיץ ליים ולא עם סאוור אתם הצעתם 1:1 עם סאוור שהוא מורכב ממי סוכר. בסופו של דבר זה בערך דומה, רק ששלי יותר טעים
ולמה לא לשים לימונים בפנים? ולמה שייקר? וכן גם אני ברמאסטר, אבל אחרי שראיתי שאפשר אחרת...אני מעדיף אחרת
 

Symbolic

New member
הא ?! (2)

ה"מיץ ליים" שקונים בחנויות, לא יודע אם טרחת לטעום, הוא הרבה יותר מתוק מתערובת סאוור של מיץ לימון סחוט ומי סוכר - מפאת העובדה שזה לא מיץ אמיתי, אלא סוג של סירופ מאוד דליל (אם תסתכל מקרוב אפילו כתוב שהוא קורדיאל). כל זאת בהנחה שאתה מדבר על "מיץ ליים" הנפוץ של 4 רוזס. אם אתה מכין עם מיץ ליים אחר שאני לא מכיר, והוא באמת של ליים ולא כ"כ מתוק - אשרך. אפשר לשים לימון, אף אחד לא אמר שלא. למה שייקר? כי זה ייצא מעורבב יותר טוב. אבל אין ספק שאפשר לבחוש 2 דקות עם סטירר. שלך בטוח יותר טעים? נצטרך לטעום. אני מעריך שהם יהיו מאוד דומים.
 

Symbolic

New member
ואגב

שאתה מכין את הסאוור שלך בעצמך, ז"א סוחט לימונים ומוסיף מי סוכר - יוצא לטעמי הכי טרי והכי טעים.
 
חחחח... יש לי רעיון!

תעשו לי מרתון מידוריסאוור אתם תכינו אני אטעם ומי שיזכה מקבל.... משהו
תודה ענקית לכולכם :)
 

רוניM

New member
מממ... ומאיפה בדיוק אתה קונה ליים??

בהנחה שאתה מדבר על ליים- הפרי עצמו (ולא המיץ המוזר הזה) ממה שאני יודעת דיי קשה להשיג ליים אמיתי בארץ (לפעמים אפשר למצוא לימונים ממש ירוקים, אבל ליים זה לא!) ובכלל לא נראה לי שזאת העונה עכשיו וגם לא חבל על הכסף? מיץ מלימונים סחוטים זה אחלה בחלה לדעתי!
 

רוניM

New member
אנחנו מדברים על פרי ירוק, קטן

וחמוץ שקוראים לו ליים... הוא דיי עונתי ולא תמיד ניתן להשיג אותו בקלות ובתכלס הוא באמת יותר טעים בקוקטיילים.... אבל לא ברמות שאני אתאמץ בשביל לקנות אותו במיוחד... בקיץ שעבר היינו עובדים עם ליימים בבר... אבל לא הייתי סוחטת אותם למיץ...הייתי חותכת אותם לקוביות ומוסיפה לסאוורים או לקייפיריניה
 
למעלה