תמונות מ-Safranbolu

erendiz

New member
בשמחה! (גם אני לא חשבתי על זה, כמובן ../images/Emo8.gif)

ואולי הוא פשוט הסמיק עד לשורשי שערותיו בגלל שפע המחמאות שהעתירו עליו, והפך לג'ינג'י אמיתי?

טליה ג

New member
עם חתולים מקומיים

כפי שכל חובב חתולים יודע, אף טיול אינו שלם ללא מפגש עם חתולים מקומיים, שמזכיר לנו את החבר/ים על ארבע שהשארנו בבית. את 2 החבר'ה המתוקים האלו פגשנו בסמטה לאורך הצוק שתוחם את העיר.

אולגה007

New member
אהבתי את החתולים ואת .... מכונית הפיאט 131

נדמה לי שמכונית זו מיוצרת בתורכיה ויש לה שם דומה לפיאט? אולגה007

טליה ג

New member
זה טופאש, הגרסה הטורקית של פיאט

הטופאש המבוסס על הפיאט 131 הוא Tofaş Şahin, והמודל המשופר שלו (שדי מזכיר את הפיאט רגאטה) משמש כיום את רוב המוניות בטורקיה.

טליה ג

New member
חנות לממכר לוקום, ריבות וכד' בבית עותמאני

משופץ, בערב שהתחיל חמים ונעים והתחלף בסערת גשמים, ברקים ורעמים. באותו ערב, שבו הייתי לבושה בבגדי קיץ קלים ובסנדלים, חטפתי הצטננות קשה (אולי אפילו שפעת. העדפתי לא לדעת...), שליוותה אותי לא רק לאורך כל הטיול, אלא גם אחרי שחזרתי ארצה. לא נעים להיות חולה בטיול, אבל מתגברים וממשיכים. בסה"כ עברתי רק יומיים קשים באמת.

טליה ג

New member
לסיום, עוד מבט על העיר ובתיה העתיקים

מקווה שנהניתם! אתם מוזמנים כמובן להוסיף, לתקן, להעיר ולהאיר

lisa s

New member
../images/Emo51.gifמאוד נהניתי לקרוא ולראות../images/Emo140.gif

גם אני לא הייתי באזור הזה..הטיולים שלך מזכירים לי את שלי. איכשהו גם אני הצלחתי להיות בטורקיה בעונות לא מאוד מתויירות ובעיקר באזורים לא מאוד מתויירים. חלק לא מתויירים על ידי ישראלים וחלק כמעט לא מתויירים כלל. בתקופה האחרונה כשישראלים שנסעו לטורקיה הואשמו בגרידיות, כלומר בכך שהם מוכנים לרכוש חופשה זולה גם על חשבון הכבוד הלאומי, קצת התעצבנתי, אך העדפתי לשתוק. אף אחד מהטיולים שלי לא היה קרוב אפילו ל"הכל כלול" ולא כל מי שנוסע לשם מחפש את "הכל כלול". יש לטורקיה הרבה יותר מה להציע מהדילים הללו. לפני כחודש כמעט טסתי לאיסטנבול כדי לראות את הזמרת איינור, אך בשל המצב ביטלתי את הכרטיסים ובסופו של דבר תאריך ההופעה שלה שם נדחה לתאריך אחר וגם התאריך השני בוטל לאחר זמן מה...מעניין מה קרה... בכל מקרה גם אני, לצערי הרב, אחכה עם הטיול הבא שלי לטורקיה... אני די מתגעגעת לנופים ולאנשים החביבים שפגשתי שם.

Mandalit

New member
אוי איינור!!! ראיתי אותה בסרט בשם gönül yarar

ı היא מ-ד-ה-י-מ-ה אבל בתורכיה מזוהה כזמרת פוליטית הרבה פעמים.יש לך דיסקים שלה? טליה- אחלה תמונות שבעולם, מקסים מקסים!!!תודה

lisa s

New member
כן יש לי את הראשונים, מצויינים, סוחפים../images/Emo70.gif

היא אכן זמרת מופלאה, קצת מזכירה את עופרה חזה. את האלבום האחרון עוד לא רכשתי, אבל חבר מארה"ב שהוא טורקופיל בלב ובנפש כבר קנה, שמע ומאוד אהב! רוב השירים בכורדית, כנראה בגלל זה הזיהוי הפוליטי, כי היא מאוד גאה במוצאה וגם שרה על כך. האם יש לה שירים פוליטיים של ממש? אגב, השפה הכורדית נשמעת לי כמו ארמית (לא ששמעתי אי פעם ארמית, אבל נדמה לי שכך היא נשמעת). מאוד יפה לראות שהיא שמה בעטיפות האלבומים מילים לכל השירים בשתי השפות כורדית וטורקית. העטיפות עצמן מושקעות וססגוניות.

טליה ג

New member
גם אני ממש לא בקטע של חופשות "הכל כלול"

אין ספק שחופשה בקלאב מפנק במתכונת הכל כלול זה כיף אמיתי, אבל אותי מושכת טורקיה האותנטית, הלא מתויירת והלא ממוסחרת. אין כמו לטייל ברחבי טורקיה באופן עצמאי, לעצור בעיירות ובכפרים, להסתובב בשווקים, להתרועע עם המקומיים, לאכול אוכל פשוט, טעים וזול, לשתות צ'אי ולהרגיש את טורקיה האמיתית! בניגוד למערב וצפון אירופה, שם הכל מסודר, מאורגן וצפוי, בטורקיה הטיול מאוד חווייתי, ובכל רגע מזדמנות לנו הפתעות - בין אם מערה חבוייה בהר, קבר של קדוש כלשהו, שרידי גשר עתיק או סתם מפגש עם איכר מקומי. השנה אני נוסעת לאוסטריה שאני מאוד אוהבת, דוברת את השפה ומרגישה שם בבית - אבל הלב שלי נחמץ מגעגועים לטורקיה ולולא המצב המתוח והבלתי יציב, הייתי נוסעת השנה לטורקיה ללא כל התלבטות! אפילו הייתה לי תוכנית כללית לבקר ב-Mardin, Harran, Gaziantep ו-Adana, אבל כל התוכניות התפוגגו סופית אחרי אירועי המשט, שלא השאירו מקום לתקווה שהרוחות יירגעו בעתיד הקרוב... חבל שנאלצת לבטל את הנסיעה, אבל לפחות את יכולה להתנחם בכך שגם איינור ביטלה את הופעתה. אולי היא מחכה לרגע שגם את תוכלי לחזור לטורקיה

lisa s

New member
בדיוק!

מסכימה עם כל מילה בפסקה הראשונה. שיהיה לך כיף באוסטריה ותהני מכל רגע! איינור אכן מחכה רק לי
(בינתיים מתוכננות לה כמה הופעות באיים הקנאריים)

אולגה007

New member
הערות וטיפים

בעבר עשיתי רק טיולי "תרמיל על הגב" וארוכים כאלה לחודש לפחות... כיום אין לי בעיה לשבת במלון כמה ימים, לנוח ולקרא ספר טוב... "הכל כלול" אני פחות אוהבת כי לדעתי מתפשרים על האיכות לטובת הכמות וכן דילים כאלה נרכשים ע"י עמך ישראל שאני לא כל כך אוהבת (מצטערת...). אוסטריה - נהדרת - נוף מדהים וגם זולה יחסית לשאר מדינות אירופה המערבית! בטח את לא צריכה טיפים לאוסטריה אם את דוברת את השפה.... ב-97 הייתי ב-HARRAN - די קרוב לגבול הסורי. חיפשתי את אברהם אבינו אך לא מצאתי.... טיול מהנה לאוסטריה, אולגה 007

טליה ג

New member
תודה לשתיכן, אולגה וליסה../images/Emo13.gif

אני בטוח אהנה! הייתי באוסטריה כבר הרבה פעמים ותמיד כיף לי לחזור לשם, אבל אחרי שהתרגלתי לנידחות ולשורשיות של טורקיה וגם לאופי הלבנטיני החם, משהו חסר לי במערב אירופה בהשוואה לטורקיה. הסדר המוגזם והאופי הישר כמו סרגל לפעמים מעיקים. חוצמזה באוסטריה אף סוחר, מתדלק או משפחה שעושה פיקניק לא יזמינו אותנו לשבת איתם על ספל צ'אי

למעלה