הנושא החם

ריהותם

New member
../images/Emo222.gif../images/Emo124.gifהנושא החם

שלום לכולן:) קודם כל,בעקבות מה שקרה בפעם הקודמת רציתי לחדד כמה נק' 1.אל תאמרו למישהי אחרת שהדעה שלה לא נכונה,תגידו שאתן לא מסכימות. 2.יהיה נחמד לראות עוד השתתפות. והשאלה של היום היא כזו: |שמאלה|האם אתן חושבות שלתת לשחקנים שלא שירתו בצבא לשחק חיילים זה דבר לגיטימי?|ימינה| אני אישית חושבת שזה לא דבר לגיטימי,בגלל שחלק מהאנשים האלו החליטו להשתמט כדי להמשיך בקריירה שלהם ולטפח אותה,וא"כ הם משחקים בסרטים האלו ומייצגים את הארץ שלנו ובד"כ בצורה שלילית שמראה כמה אנחנו לא אתיים.

rox love BSM

New member
אני אכתוב תגובה מורחבת

יותר מאוחר. רק לגבי הסרטים שמראים כמה אנחנו לא אתיים (אני מניחה שאת מדברת על לבנון ובופור). את הסרט כתב הבמאי,על סמך החוויות שלו מהעניין והטראומות שלו (לא כל אחד בנוי לצאת למלחמה) אז אני לא חושבת שזה קשור לשחקנים. על עניין ההשתמטות אני אגיב יותר מאוחר.

../images/Emo89.gif../images/Emo90.gifשמעתי על זה.

ראיתי איזה מהדורת חדשות אחת שדיברו עם אושרי כהן ועל זה שהוא שיחק בלבנון ובופור ובשיר שלנו (בתור חייל ) והוא בכלל לא היה בצבא O: האמ .. אני גם לא חושבת שזה קשור .

MiDdLe Girl

New member
../images/Emo20.gifמה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo2.gif

הוא השתמט ואחר כך כמעט כל התפקידים שלו היו בתור חייל?!?! חוצפן... לא.אוהבת.אותו.

../images/Emo89.gif../images/Emo90.gifאני מאוהבת בו בתור בנאדם .

לאיודעת הוא פשוט מקסים כזה

MiDdLe Girl

New member
../images/Emo20.gifשאלה טובה...../images/Emo45.gif

סורי על החפירה והסטייה מהנושא, הרגשתי צורך לפרוק... אני בכללי נגד משתמטים מכל סיבה [חוץ מרפואית, כמובן] וזה שיא החוצפה מצד השחקן לשחק חייל, אם הוא עצמו השתמט...תת רמה! אממ...אני יותר נגד ייצוג לא נכון וטוב של החיילים שלנו מאשר מי משחק...אולצתי לראות לפני שבוע את "ואלס עם באשיר" וכבר מהשניה הראשונה זיהיתי שזה הסרט שעומדים לראות ולא ניסיתי אפילו לראות אותו כי ידעתי שמדובר בסרט שמאלני מטומטם...אבל הייתי שם ונאלצתי לראות ואני אפילו עוד יותר בטוחה בדעתי שאסור להכין סרטים כאלה!!! הם הציגו שם את החיילים שלנו בתור בובות שהפקודה שלהם היא לירות על הכל וכל הזמן...ואחר כך השוו את מה שקרה שם בין הנוצרים למוסלמים לשואה וכאילו אנחנו עמדנו מהצד ולא עשינו כלום... כל הסרט קיללתי ת'במאי והתסריטאי וכל הצוות...והכי העציב אותי היה שרק עוד 2 תלמידים הרגישו כמוני...
אני תמיד מופתעת לראות עד כמה חלק גדול מהכיתה שלי לא מבינים בכל ענייני הפוליטיקה והאירועים שקורים סביבנו...כאילו בכל זאת תקשורת ותלמידים לא יודעים מה זה "ימנים" ו"שמאלנים" וכל מיני דברים כאלה... בכללי בני נוער היום ממש אדישים למה שקורה סביבם...כאילו כל זה רחוק מהם ולא נוגע להם
סורי על החפירה והסטייה מהנושא, הרגשתי צורך לפרוק...

rox love BSM

New member
מה זאת אומרת אסור לעשות סרטים כאלו?

זאת שלילת חופש הביטוי. נכון,הסרט מוציא את ישראל באור שלילי,אבל זו תחושת הבמאי. ואני מנועה מלהעביר ביקורת,כי, אם כל האהבה שלי לישראל,אני לא הייתי בטנק מבלי לדעת אם אני אצא בחיים בגיל 19 או 20. אני לא מסכימה עם הדעות שמוצגות בסרט,אבל אני מקבלת אותם,ומבינה את הטראומה שעברה על הבמאי.

MiDdLe Girl

New member
../images/Emo20.gifאני מתכוונת ש...

אסור לעשות סרטים שמראים את החיילים, הצבא והמדינה שלנו באור שלילי, ואחר כך לשלוח את הסרטים האלה לייצג את מדינת ישראל בפסטיבלים של "הסרטים הכי טובים בעולם"...אנחנו גם בלי כך מדינה לא כלכך אהודה...לא צריכים לתת עוד סיבות למדינות אחרות לשפוט אותנו ואת הצבא שלנו... אני לא מסוגלת לקבל את הדעות של הבמאי...ואני ממש לא מוכנה להשוואה בין מה שקרה שם לשואה!! הייתי היום ביד ושם וראיתי את הזוועות שהנאצים עשו...זה כלכך לא אותו דבר!!! שומדבר לא משתווה לשואה...

rox love BSM

New member
להגיד ש"אסור" זאת שלילת חופש הביטוי

וזה הופך את ישראל למדינה לא דמוקרטית. אני לא רואה את ההשוואה של הסרט הזה לשואה. אין שום קשר. הסרט הוא על מלחמה,ובמלחמה יש טעויות. והסרטים האלו,זה לא מה שהופך את מדינת ישראל ללא אהודה. עצם היותנו יהודים הופך אותנו ללא אהודים,לא משנה כמה "הומניים" ו "רגישים" נהיה.

MiDdLe Girl

New member
../images/Emo20.gifגם להיות 100% דמוקרטים זה לא טוב...

לפעמים צריך להגביל וזו אחת הסיבות...בעיקר חופש הביטוי... וראינו אתזה במסגרת שיעורי תקשורת והמורה לא הפסיקה לציין שיש שם איזכורים בכוונה לשואה... וזו אחת הסיבות שאנחנו לא אהודים...אנשים תופסים את הצבא שלנו כמו שראו בסרט וכמו שמראים אותו בחדשות בעולם - לא אנושי, הומני ומתחשב...

rox love BSM

New member
בשנות ה 70 הגדירו את הציונות כגזענות

באו"ם. מה שלא נעשה,כמה אנושי שהצבא שלנו יהיה ימשיכו להגיד עלינו דברים רעים,רק בגלל שאנחנו יהודים. הסרטים האלה שיצאו בשנים האחרונות ממש לא התחילו את גל השנאה הזה כלפי ישראל וצה"ל. ומה זה אי אפשר להיות 100% דמוקרטיים? זה או שזו מדינה דמוקרטית,וככזו אנחנו מקבלים עלינו את כללי הדמוקרטיה (גם אלו שלא נראיים לנו) או שאנחנו דיקטטורה. דמוקרטיה כמו שהסבירו לנו באזרחות זה הרע במיעוטו. כלומר היא לא מושלמת אבל היא עדיפה על צורות משטר אחרות.

MiDdLe Girl

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

ישראל לא דמוקרטית לחלוטין מעצם היותה מדינה "יהודית" ו"דמוקרטית"...היא שוללת את האפשרות שכל אדם יהיה אזרח במדינה בגלל הדת שלו [שלילת זכות הדת]. "יהודי" מתייחס גם ללאום וגם לדת וזה יצר בעיות עם אנשים שלא יהודים [וזו הסיבה שלא רשום בת.ז. שלנו יותר מה הלאום...] הדגל, ההמנון והאופי של המדינה יהודי ומונע מאנשים ערבים למשל להתחבר למדינה ולסמליה ולהיחשב לאזרחים ולקבל זכויות שוות כמו לי ולך... בארה"ב יש איסור להיכנס למדינה אם באת ממדינות מסוימות שנחשבות ל"מדינות עוינות"...הייתי אומרת שזו שלילה של זכות התנועה... וגם העובדה שלהומוסקסואלים אסור להתחתן ברוב מדינות העולם...זו ללא כל ספק שלילה של זכות טבעית של אדם... דרך אגב, גם כשאת נבדקת בכניסה לכל מקום פה בארץ זו שלילת זכות הפרטיות, אבל אנחנו מוכנים לוותר על הזכות כדי להיות יותר מוגנים ובטוחים...

rox love BSM

New member
לא יודעת אם את בתיכון

ולמדת כבר לבגרות באזרחות,אבל מה שהסברת זה תהליך דמוקרטי לחלוטין. כששני זכויות מתנגשות אוכפים את זו שמגנה על ציבור רחב יותר של אנשים,ומשרת מטרה יותר חשובה בבטחון. זה לא אומר שהמדינה לא דמוקרטית,אלא שהיא מגנה על אזרחיה,בכך שהיא שוללת חוק מסוים שעלול לפגוע בהם. ישראל היא יוצאת מן הכלל כי בנוסף לדמוקרטית היא יהודית. אבל אי אפשר לא לאשר לפרסם סרט. זה לא פוגע באסטרטגיית המדינה (כמו לגלות מיקומים סודיים ועוד מידע צבאי מסווג) זה פשוט לא מתאים לנו כמדינה כי הסרט מציג צד שלילי. לגנוז אותו יהיה כמו מה שעושים באיראן למתנגדי המשטר. במדינה דמוקרטית זכותו של כל אחד להביע לדעתו,אפילו אם היא נוגדת את צורת המשטר או את דעת הרב. וזה אחד מהיסודות היותר בסייסים של דמוקרטיה.

MiDdLe Girl

New member
../images/Emo20.gifאני עדיין נגד סרטים כאלה...

ושכל אחד בדעתו יחיה...אבל זה קטע אישי שלי...אני לא סובלת שמאלנים או ערבים [ושום דבר לא ישנה אתזה], ואם הם לא מרוצים מהמדינה הם מאוד מוזמנים לעזוב, הרי מן הסתם הם לא מעריכים את המדינה ולא מועילים לה... וברור שאני מבינה שהזכות לביטחון יותר חשוב מהרבה זכויות אחרות, אבל יש זכויות שסתם נשללות וזה לא דמוקרטי, וזה מראה שאף מדינה היא לא דמוקרטית לחלוטין. ואם ישראל היא יוצאת דופן ולא לחלוטין דמוקרטית אז מן הסתם חלק מהזכויות ישללו מהאזרחים, ביניהן זכות הביטוי במקרים מסוימים... ואני שוב חוזרת על הטענה המרכזית שלי - לא עושים סרטים שמציגים את הצבא שלנו כשלילי ואז שולחים את הסרט ליייצג את המדינה!

למעלה