הנושא החם

MadBerry

New member
../images/Emo33.gif מור צודקת.

אין מדינה שהיא מאה אחוז מדינה דמוקרטית, בדיוק בגלל מה שהסברת - בהרבה מקרים נוצרות התנגשויות של זכויות, וחייבים לוותר על אחת מהן.

../images/Emo14.gif../images/Emo115.gif אז ככה,

השאלה היא שאלה קשה למחשבה לפי דעתי, כי שחקן זה שחקן, הוא בעצם משחק דברים שיכולים להיות לא מציאותיים כלפיו. אבל אם היו נותים לשחקן ששירת בצבא בסרט צבאי זה נראה אחרת כאשר שחקן כמו אושרי כהן שלא שירת משחק בסרט צבאי, כי זה מצטייר כמגוחך. בלי שום קשר, השתמטות [ואני לא מדברת על סיבות רפואיות] מבחינתי בן אדם שהשתמט מוצג אחרת, זאת אומרת, זה בן אדם שאני פחות מעריכה, אין לי הסבר ממשי אבל אני צריכה לחשוב על זה לעומק.

rox love BSM

New member
טוב,יש לי זמן עכשיו.

ד"א הייתה לנו שאלה דומה ביום המא"ה. אז לגבי הסרט- אני אישית לא מסכימה עם הדעות המוצגות בסרטים,אבל, אני לא שוללת אותן. אני ראיתי את המאחורי הקלעים של הסרט לבנון,ורואים שעל הבמאי/יוצר עברה טראומה גדולה. לא כולם בנויים לישיבה בטנק במשך ימים שלמים כשטילים נופלים בחוץ ואתה צריך לקוות שהטיל הבא לא יפול על הטנק שלך. בנוסף,אני לא חושבת שזה עושה רק שירות רע לישראל. הסרטים האלו מראים שה"חייל המאיים" הוא בסה"כ נער בן 19-21 ולו יש חששות ופחדים והוא אנושי,ולא כמו שהפלסטינים מנסים להציג את החיילים שלנו. חבר שלי התגייס לא מזמן לשריון,וקרבי זה באמת לא לכל אחד. זה בשביל נער שבאמת מוכן להקריב הכל למען המדינה,בעל משמעת גבוה ונפש/לב חזק. לגבי השחקנים- זה שהם השתמטו...אני לא יודעת למה הם השתמטו אז אני לא רוצה לשפוט אותם. אבל בכל זאת,יש הרבה תפקידים לא קרביים בצה"ל שהם יכלו למלא. ואם זה באמת רק כדי לקדם את הקריירה או כי לא התחשק להם לקום מוקדם ולמלא פקודות,אז הכבוד שלי אליהם כבני אדם,אזרחי ישראל לא קיים.

sweet shir

New member
אני~

מאוד לא מעריכה משתמטים. יכולים לספר לי סיפורים עד מחר שהם לא מתאימים למסגרת, ושזה לא בשבילהם, ושהם לא מאמינים במוסד... אז תעשו שירות לאומי. זה המינימום שאפשר לעשות בשביל המדינה, כולה שנתיים מהחיים שלך. אז קיצר, אני ממש לא חושבת שזה דבר לגיטימי. אפשר לחשוב איזה סיוט זה להתגייס לדובר צה"ל / להקה צבאית ועוד לצאת לגיחות כל יומיים של הקריירה. (ומן הסתם שאני לא מתכוונת לאנשים שהשתחררו מטעמים מוצדקים.)

McLife135

New member
../images/Emo15.gif

טוב לפי דעתי יש שני צדדים - מצד אחד, אני בכללי ממש נגד השתמטות [ וכמו כל הבנות אני לא מדברת על רפואית ]ולפי דעתי זה חוסר כבוד כלפי המדינה שלנו והצבא אבל זאת דעתי וזה גם החינוך מהבית [ ההורים שלי מתעביםםם משתמטים ובגלל זה הם לא סובלים את אביב גפן ובר רפאלי
] בקיצור מצד אחד ממש לא צריך לתת לאנשים כאלה לשחק בתור חיילים כי הם לא שירתו ולא עשו שום דבר טוב כלפי המדינה למה שנעריץ אותם ואת מה שהם עושים אם הם לא פעלו כדי להגן עלינו אז למה לתת להם את המתנה הזאת של לפרסם ולהעריץ אותם עוד יותר . ומצד שני , הם בחרו להשתמט ואנחנו לא יכולים להגיד להם מה לעשות כי בתכלס אח"כ הם משלמים את המחיר אבל זאת העבודה שלהם , המשחק , ואין להם משהו אחר אז מצד שני זה באמת פסדר עוד איכשהו להביא להם לשחק תפקידים כאלה אם הם מסוגלים להתמודד עם התפקיד ועם המשחק כי זה שהם לא שירתו בצבא לא אומר שהם שחקנים גרועים ועדיף להביא אותם ולא שחקנים ששירתו בצבא ומשחקים כמו לאדעת מה אבל בשורה התחתונה - כולם צריכים להתגייס לצה"ל [ מי שיכול כמובן ] ולעשות את מה שהם יכולים למען המדינה שלנו כי זאת החובה שלנו למדינה ולאנשים אחרת איך נוכל לחיות עם עצמנו כשאנחנו נשב בבית ואנשים אחרים יילחמו כדי שאנחנו נשב מול הטלוויזיה ונחיה חיים נורמליים בזמן שהם נהרגים בעזה ובלבנון ובכל מיני מקומות כאלה .

../images/Emo73.gif דעתי בנושא ../images/Emo26.gif

אז ככה, יש שני צדדים - מצד אחד אני בכלל לא בעד כל הקטע הזה של להשתמט מהצבא.. זאת המדינה שלנו וכולנו חלק ממנה.. וכולנו צריכים לפעול ולהגן עליה (כמובן שאני מדברת על המקרים שכן אפשר להתגייס ולא מדובר בבנאדם עם בעיה שלא מאפשרים לו להתגייס) ולמשל , אמא שלי ,היה לה פרופיל מאוד נמוך ולא רצו שהיא תתגייס לצהל והיא נלחמה על זה והיא בסופו של דבר התנדבה בצה"ל.. אני חושבת שזה חשוב , וגם לדעתי לא יודעת,זה נותן מעיין הרגשה של גאווה כזאת לשרת בצבא.. לא שאני יודעת יש לי עוד כמה שנים עד הגיוס אבל בכל זאת ללחום בשביל המדינה שלך.. זה חשוב :] אבל מצד שני - אין לנו כ"כ מה לעשות בנושא המשתמטים.. ואם הבנאדם חושב שזה מה שנכון לו בחיים ,להיות שחקן ולהשתמט מהצבא שיעשה מה שנכון בשבילו , אבל שחקן זה שחקן.. ותפקיד זה תפקיד..ואני לא חושבת שאנשים ממש מסתכלים על העבר של בנאדם ומתייגים לו את הדמות ... למרות שלדעתי זה יהיה דבר יותר לגיטימי לתייג בנאדם שהיה בצה"ל ומכיר את התחושה , לתפקיש של חייל D: -סוף- D:

Ruth Fletcher

New member
../images/Emo210.gif לי זה באמת נראה מוזר...

למשל מקרה אושרי כהן. זה מוזר שתפקידים ראשיים ומפורסמים שלו הוא עשה בתור חייל והוא בכלל משתמט. אבל, לדעתי שחקן הוא שחקן ולא צריך לעשות סלקציות של עשה צבא, לא עשה צבא. סטרתי את עצמי אבל זה מה יש

ריהותם

New member
../images/Emo97.gifתגובה לכמה בנות פה

אני שמחה לדעת שיש כאן בנות שבאמת מבינות את החשיבות של הצבא ושל התגייסות ורצות לשרת בצבא,אבל דבר אחד מציק לי בעין ועליו אני חייבת להגיב יש מה לעשות! אם אנשים משמטים,לא ציך לשבת בחיבוק ידייים ולומר אוי אין מה לעשות להתעצבן על זה שניה ולהמשיך הלאה,אלא תמיד אבל תמיד יש מה לעשות! זה לא שאני אומרת שעל כל משתמט תבואו ותצעקו להתגייס אלא לחנך ילדים קטנים כבר מגיל צעיר ללכת לצבא ושזה חשוב וגם אם הם מסרבים כי אם נגד הגוף הצבאי שיבואו וישנו דברים מבפנים.כי זה מה שמפריע לי-הלשבת בחיבוק ידיים להתעצבן על העולם ולומר אין מה לעשות ולהמשיך הלאה. מפריע לך משהו?תשנה אותו! כנ"ל לגבי כל אדם בחברה וכל אחד שמשהו מפריע לו ואין אדם שלא מפריע לו משהו.

sweet shir

New member
לא הבנתי מה את מצפה שנעשה חח

כאילו חוץ מלדבר עם האדם ולנסות לגרום לו להבין את החשיבות שבצבא, מה אפשר לעשות? חח

rox love BSM

New member
../images/Emo45.gif זה כבר לא תלוי בנו,אלא בהורים ומורים.

שילמדו את הילדים מגיל קטן,על חשיבות הצבא.

MadBerry

New member
../images/Emo33.gif אז זהו בדיוק.

יום אחד אנחנו נהיה ההורים והמורים האלה, ואז אנחנו נצטרך לחנך. רותם תקני אותי אם אני טועה, אבל אני חושבת שלזה התכוונת

sweet shir

New member
אם כן, הזמן עד אז רחוק מאוד חחחח

וזה מיותר להגיד את זה לאנשים עכשיו, שנמצאים 20 שנים לפני השלב הזה בחיים שלהם. XD

ריהותם

New member
../images/Emo97.gifלא רק זה!גם על זה אני מדברת אבל אני גם

מדברת על דברים אחרים! קודם כל הדבר הראשון שצריך לעשות זה להתגייס. אחרי שמתגייסים,להישאר בצבא גם אם זה קשה.וזה לא קל. חוץ מזה שאתן מתגייסות אם אתן רואות ילדים בכיתה לכם שלא רוצים הלתגייס כי זה בזבוז זמן,כי הם לא מאמינים בצבא,כי הם אומרים אימרות סרק שאין להם שום בסיס צריך לנסות להבין מה הם רוצים ולומר להם שלהשתמט זה לא פיתרון של הבעיה זה להתחמק ממנה וככה כל האידאה שלו פשוט הולכת לפח. לא לשבת בחיבוק ידיים ולומר אין מה לעשות כי זה שלא בראש של אותו בנאדם להתגייס או שהוא פציפיסט אל אומר שהוא לא יכול לעשות דברים אל קרביים בצבא,ואם הוא באמת פציפיסט שילך לצבא וישנה מבפנים.אם מפריע לו דרכי פעולה של צה"ל שינסה לשנות אותם שלא ישב פה על חשבון המדינה יתלונן על הכול ולא יעשה שום דבר בשביל זה. אחרי זה כשיהיו ילדים לחנך אותם להיות בצבא(אני מקווה שאת הילד שלי אני לא אצטרך לשלוח לצבא,אבל במקרה הצורך אני אחנך אותו שהוא צריך לעשות צבא) ולעשות מה שלא רצצוי שיעשו. אם משהו מפריע לי אני אדבר עליו ואפעל כדי לשנות אותו,כמו לדבר עם הילד המשתמט,אבל כשלא עושים שום דבר אז מתנהגים בדיוק כמוהו.

rox love BSM

New member
מניסיון שלי עם חברים לכיתה שלא רוצים

להתגייס,זה כמו לדבר לקיר. בגיל 17/18 הם מגבשים דעה,ומאד קשה להזיז אותם מהדעה הזו. לא משנה לכמה טיולים הוציאו אותנו (בעקבות לומים) ומוזאוני אצ"ל ולח"י וכו',בגיל כזה כבר קשה לשנות למישהו את הדעה. החינוך צריך לבוא מגיל קטן,ובעיקר מהבית.

ריהותם

New member
../images/Emo97.gifאבל את ניסית.

יש לך אמונה בערך מסוים שבמקרה הזה הערך הוא להתגייס לצבא ולתרום למדינה ואת ניסית לדבר עם אנשים שלא מאמינים בזה כדי שהם ישנו את התפיסה שלהם. אני קודם כל רוצה שאנשים לא יהיו אדישים,אחרי שעוברים את השלב הזה,מגיע השלב של הפעולה. נכון שבגיל 17-18 אנשים כבר מגבשים דעה אבל זה אפשרי להזיז אותם מהדעה הזו,גם אם זה מאוד קשה.מה שחשוב זה לדעת שאת ניסית ועשית את מה שת יכולה בשביל להסביר לאותו הילד למה חשוב לשרת בצבא ולמה הוא צריך להיות בצבא ולא לשבת בבית כמו פרזיט בזמן שכל החברים שלו משרתים בצבא כדי להגן על הבית שלו. אני חושבת שחינוך צריך לבוא גם ממקומות אחרים,גם מבי"ס וגם מתנועות נוער.כי יש ילדים שאת החינוך של ההורים הם קיבלו בצורה לקויה בגלל שיש להם הורים מסוימים וכל ילד לוקח את זה אחרת.נגיד ילדה שיש לה אמא קרייריסטית והיא לא רואה אותה כמעט והדמות המבוגרת היחידה שיש לרשותה ברוב הזמן זה אבא שלה יכולה להתנהג בהרבה דרכים.היא יכולה למשוך תשומת לב בדרכים שליליות גם מההורים וגם מהחברים,היא יכולה להיות חסרת ביטחון עצמי או בעלת ביטחון עצמי עודף,יש הרבה דרכים להתמודדויות של ילדים במצבים כאלו,ולפעמים מהבית זה לא מגיע אז צריך גם דמות אחרת ומסגרת אחרת שבה מקבלים חינוך. לצערי בית ספר לא נותן את המסגרת הזו בעיקר כי אין כסף,וגם כי מה שאכפת לבי"ס זה שתעודת הבגרות שאיתה את יוצאת תהיה בעלת ציונים גבוהים,וערכים זה לא משהו שיש לו דגש(על אף שזה הרבה יותר נחוץ לחברה שלנו מאשר ללמוד מתמטיקה ותנ"כ) בבי"ס.ותנועות נוער לא תופסות חלק חשוב כמו בעבר לצערי,וזה מה שקורה...

That YuvGirl

New member
../images/Emo19.gif ../images/Emo26.gif

איך אפשר לתת למישהו שלא שירת לשחק חייל ? |: פשוט בושה \: [באמת בלי כוונה רעה, זאת דעתי.. ] אני חושבת שכל אחד צריך לעשות צבא, אלא עם כן יש לו בעיות ובאמת לא יכול :\ או לעשות אפילו את המקסימום .. מזה השטויות האלה לא להתגייס? למה בגלל שאתה סלב ? זה הופך אותך ליותר טוב ? >< אתה לא יכול לעשות כמו שאר האנשים לטובת המדינה..? מה ביקשו שנתיים-שלוש שתתרום למדינה ? \: זה מעצבן אותי הנושא הזה כי וואלה לא מבינה תאנשים האלה.. לפי דעתי צבא זה חוויה , יש שם בנים במדים [ מה יותר יפה מזה? XDDDDD ] סתם.. ובכללי כל מה שעושים שם .. להראות לנו את החיים האמתיים .. לפי דעתי זה נורא חשוב =] וחוץ מזה ,אבא שלי חיייייייל =] הוא בקבע, בדרגה דיי גבוהה ^^ ואני הכיהכי גאה בוא 33>

למעלה