מה עושים?

gils33

New member
../images/Emo226.gifמה עושים?

סנריו - נכנסתם לחדר ותפסתם את הבן/בת בגיל 10 רואים סרטונים פורנוגרפים ביו טיוב. הילד/ה מסתובב בבהלה ומסתכל/ת עליכם. איך הייתם מגיבים? מתעלמים? צוחקים? מסבירים? מבוכה? האם יש הבדל בין בן לבת במקרה הזה?

מתנצלת על ההפרעה ויוצאת מהחדר

אין מבחינתי הבדל בין בן לבת. אני בטוחה שהם יודעים בדיוק מה הם רואים ומה אני חושבת על זה (אחרת לא היו נבהלים), ויעשו את החושבים שלהם עם עצמם. הרי גם בדורי, עת הילכו הדינוזאורים על הארץ, היו עוברות בכיתה כל מיני חוברות ש'הושאלו' מהאח הגדול, והיו לא מעט דיבורים על סרטי מופת כאלו ואחרים בערוץ RTL.

abbale2

New member
אני יענה לך בשאלה ברשותך

אותך כילד לא תפסו אף פעם? איך אתה הרגשת? (אם תפסו כמובן) איך הגיבו ההורים? הילדים של היום נגישים ל"חומרים אסורים" הרבה יותר מאשר אנו היינו ילדים. פעם חוברת פורנו הייתה ווווווואו היום ילד ים לא מתרגשים מזה אם כל הפורנו שרץ באינטרנט. לגבי הגישה אני חושב שכדאי לשבת עם הילד ולהסביר לו על הדברים הללו כדי שלא יקבל מחשבה מעוותת על העתיד לבוא. ולא משנה אם זה בן או בת שהבן לא יתאכזב וכמובן שגם הבת לא.

gils33

New member
אותי לא תפסו

כי לא היה מחשב.... את הפליי בוי החבאנו טוב כך שלא ראו אותו.
אני מרגיש שגיל עשר זה גיל צעיר מידי לטעמי להתחיל בזה ותקרא לי פרימטיבי אני עדיין חושב שיש הבדל בין ההתפתחות של הבנים והבנות בנושא מין במיוחד בגיל עשר.

abbale2

New member
בזה אני מסכים איתך

יש הבדל גדול בין הבנות לבנים, וללא ספק גיל 10 הוא מוקדם מאוד אך בקידמה בא אנו חיים כיום, עם כל האפשרויות הנגישות לילדינו, זה הרבה יותר קשה למנוע מהם דברים אלו מאשר אנו היינו ילדים. בכל מקרה חשוב להסביר לילדים על מה זה פורנו, מה מסתתר מאחורי זה והכי חשוב שהחיים הם לא סרט וזה לא זבנג וגמרנו. יש הרבה הרבה מעבר לכך. חשוב להסביר זאת לילדים

אכן, יש הבדל

בנות מתפתחות מהר יותר. בנים נשארים ילדים קטנים עד אחרי הצבא, בערך.
ובכלל, אם בנך בן ה-10 מגלה התעניינות במישהי, בת כמה אתה כבר חושבת שהיא תהיה? בדיוק מאותה שכבת גיל! להתייחס אחרת לבנים ולבנות זה סוג של מוסר כפול בעיני.

gils33

New member
אנחנו נשארים ילדים

לכל החיים,זה ידוע. הקטע הוא שהנושא המיני מעניין את הבנים יותר מאשר את הבנות בגיל 10 - 11. בגיל הזה הבנות מתענינות יותר בקטע הריגשי,חברות עם הבנים וכיוצא בזה

אז?

אם בתך ההיפותטית צופה בסרט פורנו בגיל 10, כנראה שאותה זה מעניין מספיק כדי לחפש אחד. ולמה זה רע, או לא ראוי? לפחות יותר מבן באותה הסיטואציה? כי היא אמורה לעשות משהו אחר? אתה יודע איך אומרים. אמור זה שם של דג, ואין חיה כזאת בצה"ל.

gils33

New member
ממש במקרה../images/Emo13.gif

הילד שלי בן 10 והבת בת 7 ואני רואה איך הם לאט לאט נחשפים ומגלים. אני זורם עם הילדים לפי התחושות שלהם,חשוב לי שלא ישארו ללא מענה. לקחתי אותם ולוקח אותם לשיחות על הכל כל הזמן ומייעץ. אתם מכירים את המשפט - הסקרנות הרגה את החתול,ידע זה כח וההתמודדות עם השאלות הרבה יותר קלה בדרך הזו. אז ככה שגם בת שהסתקרנה בגיל 10 לראות פורנו תקבל הסבר מה זה פורנו ומה הוא מייצג

Master Stav

New member
נכנס סביר להניח במבוכה

ויושב איתו/ה לשיחה ...על עירום, על מותר ואסור , על העיוות שקיים במרבית האתרים הפורנוגרפים מבחינת מימדים כל שכן הזמינות של העניין, ובעיקר מסביר עד כמה מסוכנים האתרים האלו מבחינת מסירת פרטים והתחברות עם גורמים עויינים בעיני אין הבדל בין בן לבת .

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif ובמקביל, הייתי מחפשת חומרים אחרים בנושא, חומרים אמינים שמתייחסים גם לצד הרגשי של העניין. הייתי מסבירה שהאתרים/סרטים הפורנוגרפיים מזיקים, ולכן כמו שאני אוסרת עליו לשתות אלכוהול או לעשות דברים מזיקים אחרים, אני אוסרת גם על זה. אבל כאמור- הסקרנות בריאה, ויש לספקה ע"י אתרים, ספרים וכו' שמתייחסים לעניין ברגישות וברצינות הראויה.

hirshfe

New member
למרות שרחוק לי

אני מניח שבאותו רגע הייתי יוצא בלי להתנצל ובערב או למחרת הייתי תופס את הילד לשיחה (לא משנה ילד או ילדה תאורטית)

לדבר עם הילד/ה

לדעתי לא ממש משנה אם זה בן או בת, הם לא אמורים לראות את זה. בוודאי שהייתי מתייחסת לזה. עוצרת את הסרטונים ויושבת לדבר איתם. כנראה שנושא המיניות מתחיל לעניין אותם וחשוב לדבר על זה ולא להתעלם מזה.

אמנם יש לי כמה שנים

עד שאתקל בזה, אבל תפיסתית קשה לי להאמין שדבר כזה יעבור בלי תגובה. אגב, התגובה לא מחוייבת להיות בצורה של איסור / חסימת אתרים וכו'. חסימת אתרים או איסור על צפייה אינם פרקטיים כי אם לא יראה בבית יראה אצל חבר, בבי"ס או במקומות אחתרים. התגובה, לדעתי צריכה להיות חינוכית, להסביר את מה שראה ולהבהיר את העיוותים שקיימים בסרטים ועד כמה החיים שונים. עם כל המקרים שנחשפים בתקשורת, חייבים לחנך את הילד, בניגוד למה שנראה בסרטים על כבוד, ערך לגופו של הזולת ולזכות על גופו. אחרת, הילדים ינסו ליישם את מה שראו בסרטון - במציאות.

gils33

New member
לדעתי

באמת יש לאסוף את כל מה שאמרתם וליישם,אכן הדברים אינם כפי שהם נראיחם ויש להסביר זאת לילדים מצד שני באיזה גיל כדאי להתחיל להסביר? כשזה קורה להם? או להחליט על גיל מסויים?

נראה לי ששילוב של השניים...

לקבוע מועד X, ולהתאים אסטרטגיה במידה וזה קורה קודם... הרי אם זה היה תלוי בהורים, הילדים לא היו מאבדים את בתוליהם עד החתונה (ואפילו אחרי)
אז מאחר והגילאים הולכים ויורדים, גיל 11 - 12 נראה לי כהתחלה... זה מזכיר לי בדיחה.. ילדה בת 12 באה לאמא שלה ושואלת אותה אם יש לה סיגריה. האמא, מזועזעת, שואלת אותה "מה, את מעשנת?!". אז הילדה עונה לה: "את מכירה משהו יותר טוב לעשות אחרי זיון?"...

Krishi

New member
לי סיפרו בגיל 6-7

על איך באים ילדים לעולם. לאחר מכן במשך כל חיי כילד על כל שאלה שהייתה לי בנושא היו עונים לי כמו שצריך וברצינות וככה גם הרגשתי הרבה יותר בנוח לשאול דברים בנושא מאשר להסתיר. כמובן שחלק מהדברים היו חדשים להורי שכן מחשבים ואינטרנט וכל זה די לא היו בזמנם (האינטרנט הראשון שלנו היה כשהייתי בערך בן 11-12) אז נדרשה סוג של תקופת הסתגלות מצידם. באופן כללי אני חושב שכמה שיותר מוקדם יותר טוב (החלט מגיל יסודי). בסופו של דבר לא מדובר במשהו רע, ולדעתי עדיף שזה יישב לילד בראש "לעת צרה" מאשר שאני אתפוס אותו מתישהו אחרי שאולי משהו כבר קרה.

gils33

New member
זה בדיוק מה שעשיתי

עם הבן שלי,שיחה בריאה,רצינית על איך הדברים עובדים,מה יש באינטרנט,איך נזהרים... הוא נגעל מרוב הדברים שאמרתי לו
איכס בנות אבל סקרן בטירוף

למעלה