מה עושים?

AlonPe

New member
רק דיברתם!!! ../images/Emo3.gif

אז הנה, דוגמא ישר מהשטח! טוב, לא ממש פורנוגרפיה, אבל לא לגמרי רחוק: הגדול (בן 10) פה עם שני חברים. "מסתובב לו" איזה קטע בכיתה שלהם, סרטון מ-יוטיוב איזה "דיבוב" לקטע של דורה, שמיש'ו העלה לרשת, "דורה הגירסה הלא מצונזרת"... מש'ו כזה. אולי יצא לכם להיתקל בזה, מי שחיפש לקטנטנים "דורה במחשב..." מתבייש אפילו להביא לפה קישור! (מי שרוצה שיחפש לבד) זה פשוט מזעזע! החדשות הטובות - הם היו כל כך משועשעים מזה, שאפילו לא חשבו שצריך להסתיר ממני שהם מחפשים וצופים בדברים כאלו, ושיתפו אותי ב-"דחקות" שלהם. (החדשות הרעות, כמובן שזה זמני, ואוטוטו הם יתחילו כן להסתיר ממני, מאיתנו, ת'דברים שהם מחפשים ומוצאים באינטרטט) פפפפפ!.... (ולחשוב שאלו רק ההתחלה של ההתחלה של הניצנים של "גיל ההתבגרות"!)

hag70

New member
../images/Emo5.gif

יש לא מעט כאלה הזויים
. אין לאן לברוח....

iris51

New member
תראה את האתר הזה של יעוץ לבני נוער

העניין הוא שאין ייעוץ של גורם רישמי של רופא, אלא הם מייעצים אחד לשני. לראות ולא להאמין. ושואלים שם גם בני 11.... ואתה מדבר על סרט "לא תמים" במחשב..... (למרות שאני נוטה להאמין שחלק מהשאלות מומצאות ). קישור: http://www.fxp.co.il/forumdisplay.php?f=150

Krishi

New member
לא צריך ללכת עד FXP בשביל זה

ממש כאן באתר של תפוז יש פורום "סקס לנוער" - פורום ייעוץ לבני נוער בנושאי סקס וכל מה שמסביב שאני בעצמי ניהלתי בעברי הרחוק. בפורום מתבצעת עבודת קודש בעיקר ע"י בני נוער עצמם שמלמדים בני נוער אחרים איך צריך להתנהג בכל הקשור לנושאי מין ומה שמסביב ולדעתי עושים עבודה יותר טובה ממה שמשרד החינוך שלנו אי פעם עשה (ואי פעם יעשה גם לצערי).

iris51

New member
עם כל הכבוד,אני לא חושבת שנער\ה בגיל העשרה

יש לו נסיון כזה עשיר שהוא יכול כבר לייעץ לנער אחר ובמיוחד בנושאי מין,והייעוץ לא יכול להיות רציני כשנכנסים עוד נערים או "ספמרים" בלשונם,שנותנים עיצות סרק. אתר ייעוץ טוב בעיני הוא כמו בYNET ששם בנוסף,עונים גם רופאים . רצ"ב קישור: http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2224-14768,00.html

Krishi

New member
אז לשמחתי הרבה את טועה

כמובן שיש ספמרים כי בסופו של דבר זה לא פורום מקצועי, עם זאת, את תופתעי לגלות כמה בני נוער יודעים בכל הקשור לנושאי מין בימינו. גם מניסיון וגם מקריאה של חומר רב. אני אישית צברתי לא קצת ידע מקריאה ומניסיון שלא היה מבייש אף סקסולוג מתחיל. מעבר לכך, הרבה פעמים גולשים מופנים לקבלת עזרה מקצועית במקרה הצורך. ככה זה בעידן החדש, המידע הרבה יותר נגיש ובני נוער מתבגרים הרבה יותר מהר. האם זה טוב או רע? זאת כבר שאלה לדיון אחר. אבל מה שזה כן אומר שאין לזלזל בידע של בני נוער בימינו רק כי הם בני נוער.

iris51

New member
למרות שגילי כמעט כפול משלך,גם אצלינו היו

כאלה עם קילומטראז' של נסיון מיני ,גם בנות ובעיקר בנים,החל מהחטיבה לתיכון וגם בצבא. היו להם "יזיזות" לתירגול,הביישנות היתה מהם והלאה,וכולם חפצו בקירבתם. אולי היום יש יותר חבר'ה כאלה,אבל הם לדעתי לא הרוב. הרבה גם מספרים סיפורים,בבחינת "דיבורים כמו חול,ואין מה לאכול....". אני חושבת שהגיל כן משחק תפקיד מבחינת הסתכלות בוגרת ומפוכחת יותר על הנושא. הקבלה לנושא העבודה:בגיל 22 כשהתחלתי לעבוד אחרי לימודים ונסיון צבאי ,הייתי בטוחה שאני מספיק מנוסה ואין לי מה ללמוד,כיום אחרי 20 שנה אני יכולה לומר,כמה שאני לא ידעתי אז בעצם כלום,או שחשבתי אז שאני יודעת.,וגם היום אני לומדת כל יום משהו חדש.

Krishi

New member
תראי

אני לא מתכוון להתווכח איתך על מה שראיתי במו עיניי ואף התנסיתי בו בעצמי. אני לא יודע איך זה היה פעם אבל כיום, לא חסר בני נוער שיכולים ללמד בני נוער אחרים דבר או שניים בנושאי מין. הייתי עד לכך בעצמי בזמן ניהולי בפורום כשנחשפתי לתגובות של הגולשים שגם כיום נחשבות בעיניי כמהימנות ובוגרות לחלוטין וכמו שציינתי אני בעצמי הייתי שותף לכך. בסופו של דבר מדובר בדברים בסיסיים של מין ומה שמסביב ולא בניסיון בכל תחומי החיים כמו החלטות תעסוקה או לימודים או עניינים רומנטיים שבינו ובינה. ידע שבהחלט אפשר לרכוש גם דרך ניסיון וגם דרך קריאה של חומר הרבה לפני שמגיעים לגילים מתקדמים.

אני לא חושבת שלך יש מספיק נסיון

כדי להגדיר מי יכול לייעץ למי ובאילו נסיבות.
קבוצות תמיכה עושות עבודה מצויינת גם בלי אנשי מקצוע, הפלא ופלא. אלכוהוליסטים אנונימיים היא דוגמה טובה. לא ברור מי האידיוט שנתן לחבורת שיכורים לשבת במעגל ולדבר אחד עם השני כפתרון לבעיה שלהם, אבל היי, יש כאלה שזה עובד עבורם כבר שנים. הרבה שנים. וחבל שאת פוסלת את פורום סקס לנוער כשאת בקושי יודעת מה יש שם ומי כותב שם. ועוד יותר חבל שאת הופכת רופאים לסמכות מייעצת שקובעת משהו יותר מהאדם עצמו ומאנשים שחוו את אותה סיטואציה, כאילו גוף שלישי מלומד כלשהו יודע יותר טוב מהרגש ומהחוויה. ההשלכות של הגישה הזו מגיעות מאוד רחוק, ולדעתי עושות לא מעט נזק בדרך.

iris51

New member
האם את קבוצות התמיכה לא מנהל מישהו מוסמך?

כמו פסיכולוג?.

gils33

New member
../images/Emo45.gifלא יודע אם עניין של ניסיון

יותר עניין שזה מוכח שעצות של אחרים הרבה פעמים מועילות יותר מאשר אחלה פסיכולגים/רופאים וחבריהם

gils33

New member
מכיר את האתר

גם פה בתפוז יש חגיגה,אני חושב שכל הור באמת צריך לקחת אחריות בנושא הזה כבר מהגילאים האלו 11 - 12 ולהסביר את עובדות החיים. אין ברירה אחרת,החברה מתקדמת ורצה קדימה,אנו חייבים להיות עם היד על הדופק

למעלה