סכמ"ש מכשפתי

veredmp

New member
../images/Emo228.gif סכמ"ש מכשפתי ../images/Emo228.gif

שיר/י השבוע שלכם (של מירי):
שיר/י השבוע שלכם (לא של מירי):
תמונת/פליקס השבוע:
תחנת רדיו/תוכנית/סרט/סדרת השבוע שלכם:
ציטוט/י השבוע:
איזה יום היה הכי מוצלח? דבר אחד שהעלה לכם את מפלס המצב רוח:
משהו שהוריד לכם את מפלס המצב רוח השבוע:
משהו שאתם מצפים לו בשבוע הבא:
האם פגשתם את מירי השבוע? האם היה- א.מהמם ב.קסום ג.מרגש ד.כל הנ"ל הסבירו, פרטו ונמקו:
סכמו את השבוע שלכם במילה אחת:
שאלת בונוס: מה אתם אומרים על האייקונים החדשים? מאחלת לכם סופ"ש פחות דביק משאר השבוע הלוהט הזה.......

ady18

Well-known member
מסכמת...

שיר השבוע של מירי בקרקס הזה שיר השבוע לא של מירי כשאת לידי זוהר ארגוב תוכנית טלוויזה חדר החזרות של כוכב נולד יום הכי מולח יום א באולינג יום ב חופש הוריד לחץ מחכה מירי ולקנות כרטיסים ללאונרד כהן שבוע לחוץ וקצת בעיות

איזה כיף ש-ורד פותחת סכמ"ש

|חנפנות אף פעם לא מזיקה| שיר/י השבוע שלכם (של מירי):ערב חג- היום שמעתי אותו בגלגל"צ בהקשר של גלעד שליט בשבי 3 שנים ...עצוב... שיר/י השבוע שלכם (לא של מירי):עיר בלי זיכרון- אביב גדז' תמונת/פליקס השבוע:
תחנת רדיו/תוכנית/סרט/סדרת השבוע שלכם:חולה על בברלי הילס 90210
ציטוט/י השבוע: אני כל הזמן מזמזמת לי : טוק טוק טוק מי בדלת? זה אני היועץ! מי? מי? מי? תפתחי! מי? תפתחי, מהבינלאומי |פרסומת מדהימה ומצחיקה בעיני| איזה יום היה הכי מוצלח? דבר אחד שהעלה לכם את מפלס המצב רוח:היום סיימתי את הלימודים באונ'...קבלת התואר מתקרב מרגע לרגע...עכשיו נותרו רק סמינריונים ומבחנים...
אתמול שגיליתי כי לאונרד כהן מגיע לארץ....ישששששששששששש משהו שהוריד לכם את מפלס המצב רוח השבוע: כמעט לא ראיתי את בן זוגי בגלל עומס
כל ההכנות לסוף שנה - להכין ספר מחזור לכיתה שלי- תעודות, תמונות, ברכות ועוד...
- הרבה עבודה.... לנסוע באוטובוס לעבודה עם מלא תיכונסטים מרעישים ומעצבנים...
משהו שאתם מצפים לו בשבוע הבא:מחר- מסיבת סיום בבית ספר
הופעה של מירי- התגעגעתי.
האם פגשתם את מירי השבוע? האם היה-בטח, נפגשנו לגלידה
אז זהו שלא... א.מהמם ב.קסום ג.מרגש ד.כל הנ"ל הסבירו, פרטו ונמקו: סכמו את השבוע שלכם במילה אחת:היה. וטוב שהיה.אז זה 3 מילים- מה תעשי לי
שאלת בונוס: מה אתם אומרים על האייקונים החדשים?אני הכי אוהבת את
- מפתיע
אבל גם את
(מפתיע
) אבל מצד שני, לא הביאו מספיק אייקונים אני דורשת עוד
וכמה שיותר עם מוטיב הצבע הורוד עד כאן החפירות שלי להיום....
יווו כמה אייקונים שמתי

veredmp

New member
אני אוהבת חנפנות ../images/Emo8.gif

כשאת אומרת "בברלי הילס 90210" את מתכוונת לסדרה הישנה או החדשה?? תהני במסיבה מחר

veredmp

New member
האמת, סכמ"ש מכושף נשמע יותר טוב ../images/Emo3.gif

שיר/י השבוע שלכם (של מירי): "בנות". שמעתי אותו היום ופתאום קלטתי שאני ממש מתגעגעת אליו בהופעות......... שיר/י השבוע שלכם (לא של מירי): nothing מהמחזמר a chorus line, אבל בביצוע של רותי הנשול. מאוד מתחבר לי למשהו שקורה לי כרגע בחיים. תמונת/פליקס השבוע: פארה פוסט נפטרה היום מסרטן בגיל 62. ממש עצוב. בדיוק לפני כמה ימים קראתי שהיא סוף סוף הסכימה להתחתן עם ריאן אוניל אחרי מליון שנה שהם ביחד. אז לזכרה - תסרוקת פארה
משהו שאתם מצפים לו בשבוע הבא: יום שני! ולא רק בגלל ההופעה
האם פגשתם את מירי השבוע? האם היה- א.מהמם ב.קסום ג.מרגש ד.כל הנ"ל הסבירו, פרטו ונמקו: לא. סכמו את השבוע שלכם במילה אחת: אוף שאלת בונוס: מה אתם אומרים על האייקונים החדשים? חלקם מהממים, חלקם סתמיים. אני עדיין מחכה שישימו אייקון של מצלמה, שיתאים לי כשאני מעלה תמונות

Crurifragium

New member
האייקון לא מכוער, המכשפה מכוערת

אבל היא צריכה להיות. זה אייקון די נחמד של מכשפה מכוערת.

oranitoosh

New member
מסכמת ../images/Emo13.gif

שיר/י השבוע שלכם (של מירי): לשם שיר/י השבוע שלכם (לא של מירי): תראי זה אני תמונת/פליקס השבוע:-- תמונה משבוע שעבר, מהחתונה של אחי :) תחנת רדיו/תוכנית/סרט/סדרת השבוע שלכם: מסודרים ציטוט/י השבוע: איזה יום היה הכי מוצלח? דבר אחד שהעלה לכם את מפלס המצב רוח: יום חמישי- סיימתי להעביר עוד קורס :) משהו שהוריד לכם את מפלס המצב רוח השבוע: שאני לא אראה יותר את כל החתיכים שהיו אצלי בקורס ..חחח
משהו שאתם מצפים לו בשבוע הבא: לנוח
האם פגשתם את מירי השבוע? האם היה- לא א.מהמם ב.קסום ג.מרגש ד.כל הנ"ל הסבירו, פרטו ונמקו: סכמו את השבוע שלכם במילה אחת: טואוב שאלת בונוס: מה אתם אומרים על האייקונים החדשים? חמודים ביותר

Music4Life

New member
עונההההה

ובכן.......... שיר/י השבוע שלכם (של מירי):
"ברכת המלך" (רק אני יודעת למה בחרתי אותו..
) שיר/י השבוע שלכם (לא של מירי):
אני מניחה שאת כל השירים הכי יפים של מייקל ג'קסון שאליהם אני לא יכולה להאזין כרגע... תמונת/פליקס השבוע: תחנת רדיו/תוכנית/סרט/סדרת השבוע שלכם:
אין חדש בתחום הזה ציטוט/י השבוע:
הציטוט הפסימי של היום הוא יהיה: "רשע וטוב לו, צדיק ורע לו"....זה נכון פשוט.......עצוב
איזה יום היה הכי מוצלח? דבר אחד שהעלה לכם את מפלס המצב רוח:
כרגע אני לא הכי רואה שומדבר שיעלה לי את המצב רוח..חוץ מההופעה של מירי שבוע הבא... משהו שהוריד לכם את מפלס המצב רוח השבוע:
מותו של מייקל ג'קסון...אני רוצה לומר שאני כל כך הרוסה, ולא הייתי מעריצה מטורפת...כל כך כואב לי, קשה להתמודד עם זה....
משהו שאתם מצפים לו בשבוע הבא:
אני רוצה חיבוק ממירי....מרגישה היום שאני חייבת אותו פשוט לקבל כוחות...היא נותנת לי כ"כ הרבה כוח ואושר, ה' יודע כמה שאני צריכה את זה היום, לקחתי את המוות של מייקל קשה...ועוד יש לי חברה שהיא מעריצה מושבעת והיא הרוסה, כל היום בוכה, מצב נפשי מפחיד...אני חייבת את מירי בשביל כוחות מחודשים, כל כך צריכה לחבק אותה...
האם פגשתם את מירי השבוע? האם היה-
שבוע הבא בע"ה. א.מהמם ב.קסום ג.מרגש ד.כל הנ"ל הסבירו, פרטו ונמקו: סכמו את השבוע שלכם במילה אחת:
התחיל טוב, נגמר ח-ר-א עם המוות הזה......מטריף אותי איך זה יכול להיות.....יום שחור עבורי
שאלת בונוס: מה אתם אומרים על האייקונים החדשים?
הם ממש חמודים! זהו...יהיה טוב...קשה לי לחשוב שיהיה טוב אבל יהיה...חייב להיות.. אני כ"כ כועסת על מה שקרה, זה אוכל אותי חיה...לא יודעת מה לעשות...הרגשה איומה איומה, שתעבור רק שבת שלום. ויהי זכרו ברוך

Crurifragium

New member
כל עוד הוא לא היה

איזה רוצח סידרתי, אנס, פדופיל, או כל מני דברים כאלו, אני לא רואה סיבה להיות מוטרד דווקא בגלל הדת שלו. הוא היה מוסלמי, לא מכת השטן או משהו מהסוג. מכיוון שמעשית הוא כנראה כן עמד באחד מהקריטריונים לדוגמא שהעליתי, אז ודאי וודאי שאני לא רואה סיבה להיות מוטרד דווקא מהדת שלו.

Crurifragium

New member
ביטוי לגטימי גם בהקשרים אחרים.

זה אולי במקור ובעקרון ברכה דתית כחלק מהטקס היהודי, אבל זה גם משפט שסה"כ מבטא, מתוך הערכה למת, את הרצון שהוא יזכר לטוב. אפשר כמובן לנסח את זה בדרכים אחרות, אבל זה משפט מוכן, שמשמעותו ברורה, והוא הביטוי המתבקש (וזה שהכי מוכר לאנשים דוברי עברית בארץ) בשביל המשמעות הזאת. להביע פליאה שהשתמשו בזה על מישהו לא יהודי זה באותה רמה של להתלונן על איזו שגיאה תחבירית מינורית, וכזו שאמנם לא נכונה רשמית אבל נמצאת בשימוש מעשי פופולרי. השימוש הזה הוא לא הסחפות, ובטח שלא הסחפות רצינית וחמורה. הרושם שלי היה ש"טוב שלא נסחפת
" נראה כמו לקיחת הנושא באופן קצת רציני, לא כמו הערה דקדוקית מינורית, אז הנחתי שהבעיה שלך הייתה עם הרצון לאחל לו שזכרו יהיה ברוך, כלומר שיש לך משהו נגדו, אבל הדבר היחידי שפרטת היה נושא הדת. אז אם הבנתי לא נכון, אני מתנצל.

Music4Life

New member
וואו איזה לא קשור!!!!

מה הקשר שאומרים "יהיה זכרו ברוך" רק ליהודים? מאיפה המצאת את זה, זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי מעודי. לא, ממש לא נסחפתי. לא אכפת לי מה אחרים חושבים, זה העניין שלי, זה הקושי שלי לספוג את מותו וזו זכותי. הבעתי את זה כאן כי עניתי לשאלון ואני לא יכולה להסתיר את רגשותיי אם מישהו פה מוצא את זה מוזר, מגוחך, נסחף או לא יודעת מה, שיבושם, לא באמת לא מעניין אותי. שבוע טוב לכולם!

../images/Emo197.gifמאיפה הבאתי את זה?מהיהדות

אולי זה מגוחך בעינייך אבל זה נכון... כתבה זו שלמדה יהדות בבר אילן

Crurifragium

New member
הבעיה עם קורסים של יהדות בבר אילן

זה שיש להם נטייה לקחת את היהדות שלהם ברצינות (לא שזה מפתיע), ונושאים כמו אטימולוגיה בפחות רצינות. זה ביטוי במקור יהודי, שנאמר על יהודים, כחלק מטקס יהודי. אבל זה גם הביטוי המרכזי שיש בעברית כשמישהו שיש לנו מחשבות טובות עליו נפטר. אז בעברית נגיד עליו "יהי זכרו ברוך", ובאנגלית אולי "may he rest in peace", בלי קשר למה המת, או למה אומר המשפטים, באמת חושב על האמונה מאחוריהם. כמו ביטויים רבים אחרים הביטוי הזה הפך ממשהו "מקצועי" לביטוי כללי יותר, שאותו בהחלט אפשר לאמר גם על לא יהודים.

למעלה