בוקר טוב ושבוע מקסים לכולם

יוכי68

New member
עוגות שמרים מהבצק הקבוע שלי

במלית פרג ובמלית גבינה מתוקה וצימוקים

יוכי68

New member
קובות מטוגנות - משהו משהו../images/Emo3.gif

המתכון של אילנית12 הכנתי עם ג'ריש ועם בורגול ומאותו בצק הכנתי גם קובות למרק.

יוכי68

New member
האמת שאני לא יודעת בדיוק מה ההבדל

אני חושבת שזה בורגול דק דק....כתוב על השקית ג'ריש וזה נראה בדיוק כמו בורגול רק שהוא דק הרבה יותר...לדעתי זה מעולה.

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון קובה מטוגנת

קובה בורגול מטוגנת./אילנית12 הכינה וצילמה:יוכי(הכנתי עם ג'ריש) מצוין למעטפת: חצי קילו בורגול דק דק.מושרה כשעה במים.ומסונן היטב היטב. רבע קילו סולת 2 כפות,עד 2.5 כפות שמן קנולה כף מלח כפית כורכום. קערת מים,לטבילת הידיים. למילוי:הבשר. למילוי: בצל קצוץ שמן לטיגון בערך 400 גרם בשר טחון בהרת לקובה מלח פטרוזליה קצוצה. פלפל שחור צנוברים . אופן הכנת המילוי: קוצצים דק את הבצל.מטגנים אותו בשמן עד להזהבה,מוסיפים את הבשר והתבלינים, ומטגנים בערך 20 דקות,מידי פעם לערבב זה עלול להידבק,לסיר או להשרף. לאחר מכן להוסיף את הצנוברים. לטעום,לתקן תיבול אם צריך. לקרר,את תערובת הבשר. ללוש כדקה את הבצק,ליצור קונוסים,ולהדק היטב.לעבוד עם ידיים לחות. לטגן בשמו עמוק,על אש בינונית. לשים על ניר סופג,ולכסות. הקובה יוצאת רכה,וטעימה. מקור: המעטפת: אילתור,חלק מספר,וחלק מפורום יהודי עירק.

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון לקציצות ליאפרק

ליאפרק קציצות בשר משולבות אורז ומבחר תבלינים ----נוסח מרוקו מטוגנות בסולת מבושלות וסופגות רוטב עדין מאת:פירגה הגיעו מראש פנה דרך אמא שלי –ממישהי בשם:פרחה.מתכון נוסטלגי. שמים בקערה: 2\1 קילו בשר טחון כמון כורכום פלפל שחור כוסברה קצוצה ביצה 2\1 כוס אורז יבש בצל מגורר תפוח אדמה מגורר לשים ומכינים קציצות שטוחות - הכנתי גדולות טובלים את הקציצות ב: בסולת ואחר כך בביצה טרופה ומטגנים מ-2 הצדדים במעט שמן. מכינים רוטב: הערות שלי/פירגה בצד מטגנים 2 בצלים קצוצים פרוסים דק ומזהיבים -טיגנתי 4 בצלים גדולים מוסיפים 2 עגבניות קלופות קצוצות קטן - שמתי 4 כפית פפריקה- שמתי 2 כפות מלח 2\1כוס מים הוספתי עוד במהלך הבישול הרוטב נמוך. מבשלים את הרוטב כמה דקות במצב רתיחה מכניסים את הקציצות ומנמיכים להבה קטנה ממשיכים בבישול עד שכמעט ולא נותר רוטב בסיר. הרוטב כולו נספג בקציצות והן מאד עסיסיות תהנו אני(יוכי) הכנתי את הקציצות ללא הרוטב...הכנתי עם אפונה קפואה.

יוכי68

New member
וההפתעה הגדולה עוגה במיקרו 8 דקות

כמה פשוט כמה טעיםםםםםםםםםםםם.

יוכי68

New member
../images/Emo41.gifמתכון לעוגה במיקרו מומלץץץץץץץ

הנה המתכון שמקורו למיטב זכרוני הוא R66 מפורום מתכונים תפוז בתקופה ההיא:/ מתוך פורום מטעמים עוגה למיקרו עוגת 8 הדקות: 1 כוס סוכר 1 כוס קמח עוגה 2 ביצים 4 כפות קקאו 2/3 כוס שמן 1 כוס מים רותחים מערבבים הכל לעיסה אחידה והופ- 8 דקות במיקרו בתבנית מתאימה למיקרו. (אני שמתי ל-9 דקות. נראה לי שזה תלוי בחוזקו של המיקרו. mozal )

יוכי68

New member
פרוסה מהעוגה, הבעל דגם והתלהב

בשבת אכלנו בהנאה מרובה.......מומלץ בחום.

למעלה