בנות בנות נא להתעורר-רשמו לפניכן 20/3

עמיתי 10

New member
עידיתתתתתתתתתת

אז רק תביני ותדעי היכן אני נמצאת אז אני נמצאת בצידו השני של ההר של ואנגן ששמו גרינדנוולאד שהיא עיירת סקי מהממת גדולה יותר ואפילו יפה יותר מואנגן שאותה אני מכירה הייטב משהותי כאן בכל מקרה סקי אני לא עושה אבל מהשלג ומהנוף המדהים אני כן נהנית אז נתראה ביום שישי הבא עם רשתי כמו שהבטחתי לך והמון דברים טובים אחרים שהבאתי מכאן וזאת הפתעה כמובן אז ביי בנתיים ושמרי לי על הגעגוע עד שבוע הבא עמית
 

עמיתי 10

New member
גרינדנוואלד

אז ככה - היות ואת מכירה את האזור אז בעלי מנהל מלון בעיירת הסקי גרינדנוואלד ושם אני נמצאת 10 ימים בחודש כבר 3 שנים הוא ניהל לפני זה מלון בואנגן כך שעל המקומות שאת מדברת לא רק שאני מכירה טוב אני גם מבלה כאן חלק גדול מחיי ואוהבת את המקום בטירוף אז אשלח לך ד"ש מהאזור המקסים הזה ושאהייה בארץ ובמידה ותרצי אעביר לך תמונות מהחורף המקסים והמושלג כאן בגרינדנוולאד והסביבה וסקי לצערי אני לא עושה אאני אחרי ניתוח גב ובעיות שהיו לי לא איפשרו לי לעשות סקי אבל נהניית גם בלי הסקי. ולגבי הצעתי בפעם הבאה כמו ששהבטחתי אקנה לך מקוה שנתראה במפגש שלפחות אוכל להכיר את הדמויות מאחורי הניקים והשמות שיתהייה לך שבת בכיף עמית
 

noa555555

New member
למפגש הקרוב לצערי לא אוכל להגיע,

ואת מותק, ואיזה כיף לך , 10 ימים בחודש, אוחחח. אני זוכרת את גרינדנוואלד בתור תחנת הביניים לארוחת הצהריים באמצע הסקי (או בסופו, תלוי כמה העזתי לעלות באותו יום..) אני אוהבת את כל האיזור הזה בטירוף. הוא פשוט כל כך פתוח באנרגיה שלו. לא ראיתי אותו בקיץ, בטח מטריף לא פחות. ממש אשמח לתמונות. אהבתי מאוד את הנסיעה הזו ל-טופ אוף דה וורלד, המקום הזה שקפוא בשכבות של שלג ורוח כל השנה, נכון משהו מיוחד? וגם אני מסוגלת בהחלט להנות באיזור כולו גם בלי סקי. כאמור, הייתי מסתובבת שעות ברגל בוונגן מקצה לקצה, מלמעלה למטה, תענוג. יצא לי המון פעמים לצעוד עם חבורה שלמה גם בערב, (איזה קוררררר), כן רוח לא רוח, זו חוויה. ממש כיף לך הענין הזה.
מי יודע, אולי יום אחד אני ואת נחליט לחרוש את כל האיזור בצעדות רגליות. לכי תדעי
 

kdr

New member
מכיר משהו דומה, הונגרי

ייתכן ואני מעוות את השם, אכלתי את זה פעם במסיבה אצל שיפרה ההונגריה, מישהי או שיפרה הכינה וטענה שזה נקרא "רוקוטקרומפלי". הרעיון כזה: תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לפרוסות בעובי סנטימטר בערך גבינה בולגרית פרוסה לגודל התפוח אדמה בעובי חצי סנטימטר ביצים קשות פרוסות במכשיר הגאוני גביע שמנת חמאה שמים בתבנית פיירקס או חד פעמית פרוסת תפו"א, גבינה וביצה עד שהתבנית מתמלאת. על הכל שופכים שמנת וקוביות חמאה. הכל נכנס לתנור לחצי שעה בחום 180 מעלות עד שהחמאה והשמנת "נעלמות" והתפוחי אדמה מתחילים להראות סימני השחמה. אולי יש עוד וריאציות, אני אוהב את זו.
 

noa555555

New member
זה דומה אבל שונה. הרושטי הבסיסי

הוא תפוחי האדמה והשומן לטיגון בלבד, וכל השאר תוספות מעליו. והוא מוכן בטיגון, ככל שזכור לי משוויץ. וזה טעים בטירוףףףףף. גם זה נשמע טעים מאוד, אגב. ושמעתי את השם הזה באמת.
 

kdr

New member
ראיתי

באיזו תוכנית בישול שמפרידים את החמאה ומשתמשים רק בחלק אחד לטיגון. לא מכיר את הנושא מספיק. השוויצרי מזכיר לי פוטטו צ'יפס עם תוספות
 

noa555555

New member
אם אתה שואל אותי, השוויצרי המקורי

הוא פשוט תפוח האדמה המרוכך, מגורד, ומטוגן עם שומן עד לחריכה שחמחמה מטריפה (תאמין לי)., שים לב שהוא מגורד בפומפיה גסה, ואז מאוחד ללביבה כזו ללא "דבק". זה כל מה שיש בזה, כל השאר זה כבר תוספות אם רוצים , לא חובה, הכי טעים לדעתי? עם רסק תפוחים בצד. ההגשה הקלאסית שלו. וזהו.
 

לבנדר3

New member
טלי שב"ש

הי מקווה ששלומך טוב,היתי רוצה לדעת באיזה קבוץ מדובר,וגם אם קל להגיע מהדרך הראשית עם מונית לקבוץוכמה זמן נסיעה זה בערך המידע הזה יעזור לי להתנהל תודה, אינני יודעת אולי יתאפשר טרמפ למקום? שב"ש לך טלי ותודה מראש
 

malka3

New member
התגעגעתי ../images/Emo24.gif מגיעה ויש מקום לטרמפיסטיות

מאיזור הרצליה אביא איתי קינוח
 
למעלה