המלצה ליתר רחבות ודמוקרטיה
ככותב בפורום האמונה המשיחית (הגם שנוכחותי אינה וותיקה ודי מצומצמת) נראה לי שיש לא מעט אמת בהשגותיהם של ישרת וליאון7 כלפי מנהל הפורום . שורש הדבר להבנתי, הוא כי יש חברים קתולים (ובני זרמים אחרים) שכלפי אמונתם אין תמיד רגישות מספקת. והרי האמונה הקתולית היא בת 2000 שנה, והדרך הקתולית נובעת עוד מהסמכתו של ישוע עצמו את תלמידו שמעון כייפא, הוא פטרוס הקדוש, להיות האפיפיור הראשון ("רעה את צאני"), וכמעט כל מייסדי הכנסיה, דהיינו המסורת האפוסטלית-השליחית - היו יהודים, ועם זאת בשורתה של הכנסייה בהסמכת ישוע הינה אוניברסלית, כך שאין ליהודים המשיחיים מונופול על המגזר היהודי ובלעדיות כלפי בישור רק ליהודים. אני כותב זאת, להבהיר כי יש לתת קול בפורום, שהוא דומני היחיד כמעט בישראל לישראלים נוצרים, גם לנוצרים קתולים, ובמילים אחרות - יש להביא יתר רחבות כלפי האמונה הנוצרית בכללותה, שמשקל רב נודע בה למסורת הרומית קתולית. ישרת ולאון 7 תרמו רבות לפורום, כקתולית, ישרת טרחה להביא חומר יפה אודות חגים ושאר נושאים הנוגעים לאמונה הקתולית והנוצרית בכלל, ומסירותה ותחושתה הדתית - עמוקות. אמנם, אין לי מילה רעה לומר על מנהל הפורום יעקב, הוא מסור לאמונתו, כותב יפה הגם שאולי לעיתים בהקצנת-מה, ואולי יש אצלו לעיתים קצת סכמטיות וססמאות, אלא שראוי כאמור שתהיה יותר פתיחות, ואילו כאן יש לפעמים אלמנט מעט מוקצן, אולי מעט מפאת חוסר ניסיוון יחסי. שעל כן אני הן ממליץ על ישרת ולאון7, והן מציע שיתוף מסויים של קתולים בניהול הפורום בבחינת יתר איזון בין קתולים לפרוטסטנטים, אולי גם אני פרט לישרת ולאון.