חברי הפורום-חשוב
שם הפורום
כנסו בבקשה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifחברי הפורום-חשוב../images/Emo70.gifשם הפורום../images/Emo70.gifכנסו בבקשה

לא מסר ולא שניים ולא עשר
!! אני מקבלת מלא פניות הן מערבים נוצריים והן מיהודים משיחיים לשנות את שם הפורום.. ערבים נוצרים חושבים שהמילה משיחיות גורמת לפורום להיתפס כפורום ליהודים משיחיים בלבד ולכן אין פה נוכחות מצד הקהילה הערבייה המאמינה.. ויהודים משיחיים מרגישים שהמילה נצרות דוחה מפה יהודים מאמינים ויהודים בכלל או גורמת להם להגיע עם הרבה דעות קדומות קשות שלא מאפשרות לפעמים להתחיל דו שיח פורה על הכוח של רוח הקודש. עלו כמה אפשרויות..כמה ויריאציות שונות.. כמו הפורום של ישוע הנוצרי או הנצרתי ( המילה נוצרי בכלל מוזרה כי מבחינת העיר של ישוע אז הנכון להגיד נצרתי ולא נוצרי) הפורום של ישוע מנצרת מאמינים בישוע מאמינים בישוע המשיח מאמינים בישוע הנוצרי פורום האב, הבן ורוח הקודש פורום התלמידים של ישוע משיחיים ערבים ויהודים שתפו אותי..מה דעתכם..מה נראה לכם..
הדיון פתוח..נא לענות עניינית, בכל מקרה אני לא מבטיחה שאלך לפי הרוב
אבל אני בהחלט אעשה כן אם אשתכנע שזה לטובה ויפתח פה מקום לעוד מאמינים או מחפשי אמת למיניהם.

אי בעד כל שם שהצעת שם

עם דגש מיוחד ל: מאמינים בישוע המשיח או פורום האב, הבן ורוח הקודש או מאמינים בישוע המשיח או פורום של ישוע מנצרת בכלל אני חושב שישוע אמור להיות חרוט על הדגל שלנו ולא זרם או דת או לאום כולנו אחים שמאמינים באדון, אגב אולי אפשר לתת לפורום צמוד לשם העברי שם בערבית ובאנגילית או ברוסית!

שפרד יקרה ../images/Emo24.gif

אם זה מתבקש אז לכי על זה, למרות מבחינה עקרונית חבל מאוד שאנשים לא מגיעם בגלל סטריאוטיפים למיניהם (בין אם כאלה שיש למשיחיים על יהודים משיחיים, יהודים על משיחים, יהודים משיחיים על נוצרים והשרשת עוד ארוכה!!!). "מאמינים בישוע הנצרתי" הצעה שלי, שילוב של כמה הצעות שרשמת ""הפורום של ישוע מנצרת" או "הנצרתי" גם אהבתי
אבל אני biased בהקשר הנצרתי
"פורום האב הבן ורוח הקודש" גם כן אהבתי
האמת שאהבתי את כל ההצעות שרשמת, מלבד, והייתי נמנעת משם כזה מה שעלול לגרור לדברים מיותרים שלא לשמם נבנה הפורום - "משיחיים ערבים ויהודים", כי זה נשמע כמו "משיחים, ערבים, יהודים" - כלומר מצלצל פוליטי.

1ysrat

New member
../images/Emo24.gifדעתי......

אני לא חושבת שצריך לשנות את השם אבל אם כבר לשנות "מאמינים בישוע הנוצרי" למה לסתר את זהות של הנוצרות כאשר ארשום פורום נוצרי בגוגל יוכל להגיע לפורם חייבים לשמור על מילה נוצרי

אולי

"ישוע, נצרות, משיחיים" חח נראה לי בסוף אני מגיע למסקנה ש,נצרות משיחית, זה בסדר.. ובאמת לא משנה ...

בכל אופן

אני מאוד אוהב את הפורום והחברים בו.. יש כאן בהחלט אווירה טוב, ומי שבאמת מחפש את האדון יגיע אליו, בכל הדרכים, בלי קשר לפורומים או שמות פורומים..

מי אנחנו?

השם מהווה את הזהות של הפורום, לי אישית אפילו שאני מאמין ואוהב את ישוע הנוצרי מנצרת. אני מתקשה לראות את עצמי כנוצרי, זאת לא הזהות שלי, וזאת גם לא הייתה מעולם הזהות של המאמינים הראשונים. אם כבר משנים את השם, אז אני חושב שכדאי להוריד את הנצרות מהשם. הכינוי של המאמינים הראשונים משיחיים, ביוונית .Christians שוב, הכתובים מחלקים את האנושות לארבע, יהודים ולא יהודים, יהודים משיחיים ומשיחיים. וזהו. מהשמות שמוצעים למעלה אני בעד, 'מאמינים בישוע המשיח', או 'פורום התלמידים של ישוע (המשיח).' הצעות נוספות אפשריות: פורום משיחי או משיחיים אוהבי ישוע המשיח פורום מלכות השמים. פורום הדרך האמת והחיים פורום הדרך. ברכות על הנכונות לשנות את השם של הפורום.

1ysrat

New member
בדיוק בגלל זה אני חושבת השם נוכחי נכון

יש בו מילה נוצרות ומשיחית לנוצרים גם ככה לא קל בארץ אז לא צריך לוותר את המילה זאות "נוצרות"

פורום ישוע

כל מילה נוספת מיותרת ישוע! צריך יותר מזה? נוצרים קתולים יהודים ערבים וכו' שימצאו קשר לשם זה יכנסו "ישוע" שם אחד שאומר המון להרבה אנשים זרמים דתות שפות וכן הלאה בלי מאמינים, בלי משיחיים בלי נוצרים וכו, הגעתי למסקנה רק "ישוע"

די צורם להתעסק בשטות כזו

זה לא כל כך משנה איך אנחנו נגדיר את עצמנו.. "ישוע" אומר הכל

בדיוק בגלל מה?

אין לי חלילה משהו נגד אנשים שמכנים את עצמם נוצרים, אך אולי את לא מבינה מה המשמעות באזני אנשים מהעם היהודי כשהם שומעים את המושג, ישר כל הפרעות האינקוויזיציה ורדיפות שהעם היהודים ידע באלפיים השנים האחרונות מתחילים לעלות. כמו שאני לא מקבל את הכינוי כומר לכהני הדת הקתולים או הפרוטסטנטים, שזהו כינוי שיש בו להעליב, שכן כומר עפ"י מה שכתוב בתנ"ך הוא אדם שעוסק בהשתחוות לאלילים. וכמו שלא מקובל עליי שמכנים את ישוע בשם יש"ו, שזו קללה. כך אני לא רוצה לקבל את המושג נצרות. בשום מקום בעולם לא קוראים למאמינים בישוע נוצרים.

1ysrat

New member
לכן אני חושבת .......

לכן אני חושבת שצריך שני פורים בדיוק בגלל אותם הדבלים אבל כך ניקח בחשבון לא קל להיות נוצרי בארץ אז האניטרנט המקום החופשי בעולם גם פה נצתרך להתחשב ביהודים הנוצרים לא פה כדי לוכוחים האלה הם פה כדי לדבר על הנוצרות עצמוני אני קראת לנוצרים לחזור לפה לכתוב כמו פעם ולא לוותר שוב ושוב ליהודים כל אדם אם אמונתו יהיה אמן אני אתפלל שהנוצרים יחזרו לפה בשם אב והבן רוח הקודש אמן

ומה ישוע חושב?

את מדברת כמו אדם שלא אכפת לו כלל מהאחדות של הקהילה, ושלא אכפת לו כלל מהעם היהודי אם הוא יחזור לאמונה בישוע או לא. אני בטוח שיש פה מקום לדבר על הנושאים שאת העלת ואין לי ספק שיש מקום לדבר פה על נושאים אחרים. לוותר שוב ושוב ליהודים? על איזה וויתורים את מדברת? האם רוח הדברים שלך תואמים את הרוח של הברית החדשה?(זאת שאלה שגם אני צריך לשאול את עצמי הרבה פעמים, אך היא מופנת כרגע אלייך) "יִהְיוּ נָא כֻּלָּם אֶחָד; כְּמוֹ שֶׁאַתָּה, אָבִי, בִּי וַאֲנִי בְּךָ, שֶׁיִּהְיוּ גַּם הֵם בָּנוּ, כְּדֵי שֶׁיַּאֲמִין הָעוֹלָם כִּי אַתָּה שְׁלַחְתַּנִי. אֲנִי נָתַתִּי לָהֶם אֶת הַכָּבוֹד שֶׁנָּתַתָּ לִי, לְמַעַן יִהְיוּ אֶחָד כְּמוֹ שֶׁאֲנַחְנוּ אֶחָד. אֲנִי בָּהֶם וְאַתָּה בִּי כְּדֵי שֶׁיֻּשְׁלְמוּ לִהְיוֹתָם אֶחָד, לְמַעַן יֵדַע הָעוֹלָם כִּי אַתָּה שְׁלַחְתַּנִי וְאָהַבְתָּ אוֹתָם כְּמוֹ שֶׁאָהַבְתָּ אוֹתִי." (יוחנן י"ז: 21-23)

1ysrat

New member
אלוהים יודע ראה כל וגם ישוע!!!!......

איזה אחדות יכוליות !!! חג החשוב ביותר בעולם הנוצרי לא נירגש ! נכון הנוצרים בארץ חיים בסוג של סתר זה מזכיר לי תקופה של קומונזים יהודי יכול ללכת בחופשית באם שרשת אם מגן דוד אבל נוצרי אם יש לו שרשרת אם צלב אז איך היהודים מקבלים אותו? אז היהודי בורח ממנו יש חברים יהודים שלא באים לביתי כלל כי הצלב תלוי על הקיר בסלון אם היתי מורידה היו מוכנים להגיע אני לא וותרת כלל אבל ישנם נוצרים בארץ שוותרו על חופש בחגים על סמל הנוצרות הצלב העיקר שהיו כמו כולם בתקופה של דיקטטורה היה אסור הדת אז הכל היה בסתר ופה יש דיקטורה של הרבנים לכן אני אומרת כל אדם אם אמנה שלו יהיה ואני ננתי רק דוגמא אחד אבל ב25 שנה שאני בארץ ספר אני יוכל לרשום על אותם דוגמאות

בטח שיכולה להיות אחדות ביננו

אני מאמין בכך, הרי ישוע התפלל עבור אחדות זו, ועשה את הכל בשביל שיהודים וגויים יוכלו לשבת ביחד סביב אותו שולחן ולהתחבר התחברות של אחים. הוא הסיר את מחיצת האיבה שביננו על הצלב. מה שווה הצלב שבסלון שלך, או הצלב שעל צווארך או חגיגת היסורים של ישוע המשיח אם את לא מבינה מה המשמעות העמוקה של סבלו מותו ותקומתו לתחייה? אם הייתה פה דיקטטורה של רבנים(לא שהמצב מהבחינה של הרבנים הוא כל כך מזהיר, גם אני סובל מהם), המצב בארץ היה הרבה יותר גרוע. המצב שלך כיום הוא הרבה יותר טוב משל היהודים שהיו בגולה באלפיים השנים האחרונות. על היהודים בגולה נאסר לקרוא בספרי הקודש שלהם, הם עברו השפלות ורדיפות בכל יום בשם של ישוע, הם נרצחו והואשמו באשמות כזב איומות ונוראות. אם היית מבינה את המשמעות של הצלב בעיניו של היהודי שלא מכיר את ישוע, היית נוהגת יותר באהבה וחמלה כלפי העם שדרכו ישוע המשיח הגיע. אני חושב שאת גם חייבת לעשות הפרדה בין יהודים שמאמינים בישוע לבין יהודים שלא מאמינים בישוע. ואם חווית רדיפות מצד העם היהודי, ראשית כל אני מבקש סליחה בשם העם שלי, ככהן בכהונת מלכיצדק, סליחה על כל אי-נעימות שחשת מצד העם שלנו. שנית עלייך לשמוח ולרקוד על שנרדפת למען שמו של ישוע. ולאהוב את אוייביך. לא? אני מבין שאת חווית כאב וסבל, כולנו חווים ונחווה. הדרך של ישוע היא לא דרך קלה כלל. אני לא מאמין באימרה שכל אדם יחיה באמונתו, זה הומניזם שנוגד את דבר ה'. אני אומר שצדיק באמונתו יחיה ואתה יכול ליהיות צדיק ומוצדק רק בדמו של ישוע המשיח.

1ysrat

New member
יעקוב אני מאוד מבינה אותך.......!

אני מאוד מבינה את הצד שלך לכן אני נשארתי פה ואני כותב לצערי אני יודעת מה בראש של היהודים הלא מאמנים בישוע בגיל התבגרות רציתי להיות כמו כולם אז נכנסתי ליהדות עשתי דבר אפילו קיצוני שיניתי את שמי לישרת וכל כדי שיהיה כמו כולם אבל אהבה בישוע ניצחה!!! היום לא יקרה דבר כזה שלא היה במיסה לא יקרה שאני לא יהיה במיסה בחגים גם אם כל הבוסים אומרו להשאר . אבל יש בעיה פה הנוצרים נעלומו פה!!!! שאילה למה ? מה לא נכתב נכון ? מה לא נאמר נכון? השם של הפורם הוא לנוצרים למשיחים השאלה מה לא נכתב דברים נכונים שכולם רוצים לשנות את השם של הפורום סתם לשנות שם לא יתן דבר אז איך אתה פותר את הבעיה?

לא יודע

אין לי שמץ של מושג מה נכתב פה שאנשים נעלמו ואולי אנשים נעלמו מסיבותיהם ולאו דווקא משהו שנכתב פה, ואם נכתב משהו שהוא לא לרוחו של פלוני זה או אחר, הוא יכל להגיב ולהביע את עמדתו בנושא. אני לא מאמין שאנשים עזבו את הפורום בגלל שנכתב משהו ע"י מישהו, הרי כל אחד יכול להביא את עמדתו, אני למעשה בטוח שזה לא העניין של עזיבת אנשים את הפורום. זאת לא סיבה. לי אישית אין בעייה שהשם של הפורום ישאר כפי שהוא. אני כן חושב שיהיה נכון לשנות את שם הפורום לשם אחר שלא ירתיע יהודים שלא מאמינים שרוצים להתקרב לאמונה אך המושג נצרות מרתיע אותם. בנוסף אני מאמין שעל השם של הפורום לייצג את כלל המאמינים, והחלק היהודי של המאמינים לא מזוהה עם המושג נצרות. שוב, אם יוחלט לא לשנות את הפורום, אני אהייה שווה בנפשי. ואמשיך לכתוב כאן כשיזדמן לי.

1ysrat

New member
אם אני חושבת לעומק...... אז.....

בתחילה שהתחלתי לכתוב בפורום היו הרבה יותר נוצרים פה והיה הבה יותר נחמד היום עובר ימים עד אשר אני יתן תגובה, כי נכון הפורום הזה הפך להיות פורם משיחי! אני אתן דוגמא אנחנו בצום 40 תקופה חשובה לנוצרי ויש עוד חגים חושבים בתקופה עצמו אם לא היתי פה וליון אילו ה לא היה מוזכר דרך הייסורים זה דברים חשובים לנוצרות אבל אין פה נוצרים יגבו לאומת שזרקתי את נושא בפיסבוק הנוצרים הערבים מיד התחילו לצ'אטת איתי היום הפורם הוא פורם משיחי וכבר לא נוצרי אפילו יש דברים שנשתמע למסיוריות וכל זה קרהגלל ההבדלים בין נוצרות ליהדות משיחית אני חושבת שצריך שני פורמים פורום נוצרית אשר ידבר על הנוצרית והשני יהודי משיחי אם פגעתי בדברי על רגשות שמשהו פה זה לא היה בכוונה ואני מבקשת סליחה

למעלה