למה דווקא סוסים? יש בע"ח אחרים

../images/Emo23.gifלמה דווקא סוסים? יש בע"ח אחרים

למה את אוהבים דווקא סוסים? מה כל כך מיוחד בבעל החיים הזה, שגורם לכם לאהוב אותו? האם אתם הכי אוהבים סוסים? או שאולי את אוהבים בעל חיים אחר יותר מסוסים? אולי אתם לא אוהבים סוסים, ורוכבים רק בשביל הכיף? אתם מוזמנים לקחת לכיוונים נוספים

horse 1212

New member
הממ

אני חושבת שבגלל שהתחלתי לרכב,התקרבתי לחיה הזאת והתאהבתי בה. למה דווקא החיה הזאת? כי כשהתחלתי לרכב התחלתי לטפל,להכיר אותה,וללמוד לאהוב אותה. זהו בסה"כ.

fliperit

New member
אני אוהבת כל בעל חיים שהוא

סוסים, פילים, כלבים, חתולים, עכברים, עכבישים, נחשים וכו' וכו' וכו'. אני חושבת שנהניתי קודם מהרכיבה, ורק אז למדתי להעריץ סוסים...

cavallo

New member
האמת, כל הכבוד לך=]

זה די יפה לראות שאת מוצאת כל פעם נושא חדש ומעניין לדיון=] (למרות שבדרך כלל אין לי כח להגיב לדיונים
) וול אז זה טבעי שנאהב סוסים, מאותה סיבה שזה טבעי שנאהב חתולים או כלבים או ארנבים וחיות בית אחרות, כי אנחנו מבלים הרבה מהזמן שלנו איתם (בשונה מאיזה היפו שאי אפשר להביא הביתה^^) ובמיוחד סוסים שבנוסף לטיפול בהם גם רוכבים עליהם אז זה מוסיף לקשר...ובנוסף לזה הסוס הוא חיה די אצילית ויפה מה שגם תורם

אני אוהבת את כל בעלי החיים

בעולם חוץ מג'וקים (כן כן, גם עכבישים
). אבל הכי הכי הרבה- סוסים אני מרגישה שבעל החיים שאני מרגישה הכי, איך לומר, מחוברת אליו מבחינה נפשית אלו הסוסים. אני אוהבת את היופי שלהם, החוזק שלהם, אבל בעיקר, את הנפש והרגש שלהם. כי מתחת לכל מעטה החוזק, יש סוס רגיש. לא רק לגעת בהם ולרכב עליהם, אלא אפילו רק להיות לידם, כבר עוה לי משהו שגורם לי להרגיש טוב. האהבה שלי לסוסים התחילה מגיל קטן, המילה הראשונה שאמרתי הייתה, לא כמו רוב התינוקות, "סוס". בגיל 4 ביקשתי מאמא ואבא לגדל סוס, ואמרתי שאני אתן לו להיות איתי בחדר. ואם לא סוס גדול, אז סוס קטן. מאז האהבה שלי לסוסים רק הלכה וגדלה.
ולמרות כל השנים שעברו, אני עדיין לא יודעת מה בדיוק יש בחיה הגדולה והקטנה הזו, שגורם לי כל כך לאהוב אותה, יותר מכל בעל חיים אחר בעולם

segev 007

New member
אצלי זה ככה.....

מאז שאני קטן אני מת על סוסים גם שהייתי ממש קטן וגם ליפני שהתחלתי לירכב אני ממש אהבתי סוסים. אני אישית מת על בעלי חיים פשוט מת עליהם אני לא יכול בלי בעלי חיים כמובן חוץ מי ג'וקים איכס לא יכול ליסבול ג'וקים
אז חוץ מג'וקים אני מת על כל החייות אני גם אוהב סוסים גם כי אני ממש אוהב את החיים עצמה וגם כי אני רוכב על סוסים אז מין הסתם שאני יואהב אותם אבל זה שאני רוכב יותר תורם לאהבה שלי אליהם אבל אהבתי לא פחות מימה שאני עכשיו ותמיד אהבתי סוסים ועם לא הייתי אוהב סוסים גם לא הייתי מתחיל לירכב כי סוסים בישבילי זה לא סתם חייה שפשוט עולים עליה רוכבים עליה וזה ניגמר השיעור בישבילי זה גם לתת לה אהבה ולטפל בה כמו שצריך

segev 007

New member
נכון את ממש צודקת אבל....

דווקא ראיתי אחת שאוהב ג'וקים וחרקים כן כן אוהבת ג'וקים אבל ממש מגעילים ובכלל חרקים איכס

תתפלאי, אני למשל אחת כזאת../images/Emo11.gif../images/Emo107.gif

אני חובבת חרקים מושבעת.
אם תלמדי עליהם מתישהו, תגלי עולם ממש מרתק. בכיתה ח' בערך עשיתי אפילו עבודות על חרקים דוגמת ג'וקים, יתושים וחיפושיות זבל. חיות מרתקות ממש! כל המערכות גוף ואורך החיים שלהם... נכון שאם אני אראה ג'וק (או חרק) ברחוב אני לא אגע בו והוא דיי יגעיל אותי (אחרי בכל, לכי תדעי באיזה ביובים הם היו ואיזה מחלות הם נושאים), אבל כשהייתי בפנימייה, המנהלת של פינת החי שם (שהיא במקרה זואולוגית) הביאה לשם זוג "תיקנים נשפנים" (סוג של ג'וק שעושה קולות של נשיפה כשהוא מרגיש מאוים) שנולדו בגן הזואולוגי בת"א וגודלו בתנאים סטרילים לחלוטין, אז אותם לא הייתה לי בעיה להחזיק (ולהפחיד איתם אנשים
). אז... אל תשמיצו את החיות האלה כל כך מהר. הן החיות היחידות ששרדו כל כך הרבה זמן כמעט בלי להשתנות, וכנראה שהם ישרדו גם הרבה אחרינו. (אגב, אם אני אראה יתוש, אני לא אהסס למעוך לו את הצורה, כי בכל זאת, הם מוצצים לי את הדם והם מעבירים מחלות וכו'. אבל עדיין, הם בע"ח מרתקים ביותר, לפי דעתי לפחות.)

אי יודעת. גם אני בערך.

אני מאוד אוהבת את הג'וקים הנשפנים, פשוט מתה עליהם
וגם כל שאר הג'וקים, הם בעלי חיים מרתקים. ואני מאוד מתעניינת בהם. התכוונתי בעניין של ג'וקי הבית- אלה שבאים לביקורים לא נעימים בבתים- הם מעניינים אבל אני לא סובלת אותם

ToryMaster

New member
גם אני אהסס

אבל לא כי אני מחבבת אותם, אני מחבבת בעיקר עכבישים, אבל פשוט בגלל שהם יצורים חיים ולמען השם, בשביל מה להרוג אותם.

SoosKatan

New member
:)

בעיקרון אני אוהבת את כל בעלי החיים, בלי יוצא מן הכלל. אבל אני חושבת שאני אוהבת למשל סוסים יותר מאשר אני אוהבת אוגר, כי סוס זה חיה גדולה, חיה שמראה רגשות,שמראה כאב\אהבה\סיפוק\עצבנות ובככל- מצבי רוח. סוס מגיב לבני אדם, וזה מאוד מיוחד לדעתי
סוס ניקשר לאנשים,ויש חיבור מדהים בין בני אדם[חלקם] לסוסים. ובכל זאת- החיה האהובה עלי היא כלב

אצלי כלבים זה מקום שני.

צמוד אל הסוסים, אבל לא עוקף אותם. ולמה סוסים וכלבים מקום ראשון- גם בגלל העניין הזה של הקשר בין האדם אל הסוס/הכלב.
פשוט מדהים

SoosKatan

New member
בהחלט

לבת מצווה היה לי בחירה מצד ההורים: סוס או כלב. בחרתי כלבה [למרות שכבר הייתה לי אחת
] כרגע יש לי 2 כלבות, אחת בת 9, והשנייה בת 2 [נו כן, אני בת 14, לפני שנתיים הייתה הבת מצווה]

למעלה