מירי בוהדנה מעבר לפינה

../images/Emo23.gif מירי בוהדנה מעבר לפינה

כוכבת הטלוויזיה מירי בוהדנה, המשחקת בדרמה היומית "אהבה מעבר לפינה", מגיעה הערב ב-20:00 לפורום התוכנית, לענות לשאלותיכם Live . האירוח ישודר ב- blogtv ****************************
תפוז למען הקהילה: גיא בן מיכל, תינוק בן 9 חודשים עדיין מאושפז בבית החולים לאחר שאכל רמדיה צמחית. את/ה יכול/ה לעזור לנו להציל את חייו. אנחנו לא מבקשים תרומת מח עצם וגם לא כסף, אנחנו מבקשים שתקראו מזמור תהילים אחד (מזמור כ') ושתפיצו את המייל הזה לכל המכותבים שלכם. גם אם אתם לא מאמינים, אנחנו כן, אז טובה קטנה שלא גוזלת מכם כלום ומצילה את התינוק ואתם שותפים. לרפואת גיא בן מיכל תהילים פרק כ לַמְנַצֵּחַ, מִזְמוֹר לְדָוִד. יַעַנְךָ יְהוָה, בְּיוֹם צָרָה; יְשַׂגֶּבְךָ, שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב. יִשְׁלַח-עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ; וּמִצִּיּוֹן, יִסְעָדֶךָּ. יִזְכֹּר כָּל-מִנְחֹתֶךָ; וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה . יִתֶּן-לְךָ כִלְבָבֶךָ; וְכָל-עֲצָתְךָ יְמַלֵּא. נְרַנְּנָה, בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם-אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּל ; יְמַלֵּא יְהוָה, כָּל-מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ. עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה, מְשִׁיחוֹ: יַעֲנֵהוּ, מִ שְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת, יֵשַׁע יְמִינוֹ. אֵלֶּה בָרֶכֶב, וְאֵלֶּה בַסּוּסִים; וַאֲנַחְנוּ, בְּשֵׁם-יְהוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר. הֵמָּה, כָּרְעוּ וְנָפָלוּ; וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ, וַנִּתְעוֹדָד. יְהוָה הוֹשִׁיעָה: הַמֶּלֶךְ, יַעֲנֵנוּ בְיוֹם-קָרְאֵנוּ ...

Russia 4 Ever

New member
תפוז עובדי אלילים!

אגב, מי המשועמם שניקד את כל פרק התהילים הזה?

Russia 4 Ever

New member
תגידי לי את

קודם תסבירי לי מה ההבדל בין "האלוהים" לבין בעל,אשרה,זאוס,מרדוך,ווטן ושות' ואח"כ אני אסביר לך מה הקשר בין תהילים לעבודת אלילים.

Zot ani 1

New member
אין הבדל

אלוהים הוא האלוהים והוא אחד ויחיד איך שלא תקרא לו, רק שיש הבדל בין איך שאתה אומר את השם שלו האם זה בצורה הנכונה "אלוהים" או השמות שכתבתה

Russia 4 Ever

New member
זה הקטע

בעצם אלוהים/יהוה/ה' הוא עוד אחד מהאלילים. בקשה לקרוא פרק תהילים המשבח את האליל הזה כדי שאותו אליל "יעזור" למשיהו זאת עבודת אלילים.

ההבדל בין היהדות לדתות אליליות

הוא נורא פשוט- א. ביהדות יש אל אחד אותו מהללים, לעומת אלילים רבים ושונים בדתות אליליות. ב. לאל הזה אין גוף וצורה מוחשיים, ולמעשה לא מוגדר בדיוק מה הוא ומי הוא, זאת בניגוד לדתות אליליות, להן יש אלים מוחשיים [פסלים\גרמי שמיים וכו']. ג. בדתות אליליות רוב החוקים נועדו לרצות את האל ולשמור על הסדר הדתי והפולחני. בדת היהודית, ה' מכתיב לנו מערכת שלמה של חוקים שנועדה לשמור על הסדר והחוק גם בתחום שבין בני האדם לבין עצמם, ולא רק בין בני האדם לבין האל.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

סעיף ג' שלך שגוי, גם בדתות האליליות יש חוקים בתחום שבין בני אדם לבין עצמם, ככה זה ברוב הדתות הפאגאניות, שטפו לך את המוח לחשוב שבדתות הפאגאניות יש רק חוקים לפולחן וריצוי האלים, אך זה ממש לא נכון. הדת היהודית וכל הדתות בעולם הן המצאות של בני אדם המייחסים את המצאותיהם לאל או אלים.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

כנס לפורום "פאגאניזם בישראל", היכנס לקישורים המובאים על כל הדתות שתמצא, ואני משוכנע שלא תוכל למצוא אפילו אחת שאין בה חוקים חברתיים. אם תשאל אותי על דת פאגאנית ספציפית אוכל להביא לך מקורות.

Zot ani 1

New member
לא זה לא הקטע...

מה אתה משווה אלוהים לאלילים? אין שום קשר זה לא מה שניסיתי להגיד. יש דתות שונות ומשונות שעובדות את השמש או הירח אבל זה הקטע שהאלוהים בעצם ברא את השמש והירח! ואתה קורא פרק תהילים כי בהעת צרה אתה נוכח לדעת שאין לך אל מי לפנות אלא אל אלוהים....

SupermanZW

Well-known member
מה הקשר?

מאין לך שאלוהים ברא את השמש והירח ולא נוצר יחד איתם או ברא רק את החומר הראשוני ממנו נוצר היקום או שכל מה שחומרי לא קשור כלל לאלוהים וכל בריאותיו הן רוח ולא חומר או כל אפשרות אחרת? את מאמינה שאלוהים ברא את השמש והירח בעוד דתות שונות טוענות שאל השמש ברא את השמש ושאל הירח ברא את הירח או שיש אל מיוחד לגרמי השמיים או שהשמש והירח בעצמם אלים, מאין לך לדעת איזו אפשרות נכונה, ואולי (מה שהכי סביר הוא) אף אחת מהאפשרויות שהוזכרו איננה נכונה? מאין לך לדעת שפרק תהילים יועיל יותר משירי האירוויזיון (למשל)? גם את פרקי התהילים וגם את שירי האירוויזיון חיברו בני אדם. מי קבע שכדי לפנות אל אלוהים צריך לקרוא תהילים? אולי צריך דווקא לקרוא את שר הטבעות? ולמה לא פשוט לדבר אליו ולבקש ממנו, הרי זה הרבה יותר הגיוני.

Zot ani 1

New member
אלון

אתה יודע בעצמך את התשובות לשאלות האלה ואתה יודע בדיוק מה אני אענה. אז למה לי לטרוח....

SupermanZW

Well-known member
אני יודע מה תעני

אך אני בכל זאת מעוניין לעורר בך מחשבה ביקורתית, אגב יש מישהי מפורום "דתיים" שתשמח להכיר אותך (היא חרדית ומטילה ספקות בדברים שנראים לך ברורים מאליהם, את חילונית ולא מטילה ספקות, אני מתפלא עלייך).

Zot ani 1

New member
תתפלא....

החרדית הזאת שהזכרתה לא שהיא מטילה ספקות אלא היא פשוט לא יודעת איך לענות על השאלות המסובכות שלך זה הכל.....

SupermanZW

Well-known member
לא נכון

היא דווקא עונה (אך תשובותיה יכולות לספק רק אנשים המאמינים בתורה ולא אנשים שמפקפקים בנכונותה), ונראה לי שדווקא את לא יודעת לענות על שאלותי, את גם לא ממש מנסה לענות אלא רק להניח את הדעת.

Zot ani 1

New member
תראה...

לא שאני לאיודעת לענות על שאלתך אני פשוט לא רואה כל טעם לענות. אם היתי רואה שאתה באמת מתענין בזה ושואל כדי לדעת ולהשכיל היתי עונה בכיף אבל מכיון שכבר הספקתי להכיר אותך אני יודעת שאתה מחכה לתשובה רק כדי להגיד כמה היא לא נכונה ולהביא כמה הוכחות לאמיתות דבריך זה הכל....

למעלה