מירי בוהדנה מעבר לפינה

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני מבין שאת מעוניינת רק להשמיע ולא לשמוע, להציג את דעתך ולא לקבל עליה תגובות, לשנסות לשכנע מבלי להיות פתוחה לביקורת, להאמין במשהו ולא לבדוק את נכונותו, האם זה פחד או התנשאות? האם ההפרכות שלי לטענותייך מפחידות אותך ומערערות את אמונתך? לו היו הל הוכחות מוצקות לאמיתותה לא היית חוששת מתגובותי כי היית משוכנעת שאין ביכולתי להפריך את דברייך, נראה כי דווקא משום שאת יודע שיש לי את הכלים להפריך את אמונתך את נמנעת מהדיון עמי בכך משום שאת מפחדת שאמונתך תתערער ושהקוראים את דברי יתרחקו גם הם מאמונתך (אם הם מאמינים). אם היו לך תשובות מוכחות שלא ניתנות לעירעור או הפרכה היית מציגה אותן בשמחה והודעתך מבהירה עד כמה אינך בטוחה באמיתות אמונתך ומכחישה את זה.

Zot ani 1

New member
נו באמת תעשה לי טובה....

הדברים שלך ואני בכוונה לא קוראת להם "הפרכות" (כי הם פשוט לא) ממש לא מערערים את אמונתי כי אני יודעת שהוכחות מוצקות ביד אין לך כמו שאני לא יכולה לתת לך הוכחות ממש כמוש אתה מצפה ממני. אתה סך הכל גם לא יודע הרבה על היהדות כדי להנסות ולהתנגד לה בדרך וירטואלית פה. ואני לא רב ואני לא יכולה להביא לך טיעונים שניגדים את דעותך האישיות בכל הנושא הזה, ואתה הרח יודי את כל התשובות ואתה יודע מה אני אענה לך כי שמעתה את זה מפי רבנים אז כמו שאמרתי אתה סתם מנסה להוציא את זה ממני כדי להגי אהה זה לא נכון כי...... וזהו.........

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני מזמין אותך לפורום אתאיזם ודת לראות את ההפרכות המוצקות שיש לי ולפורום דתיים כדי לראות את הידע הרב שיש לי על הדת, את לא צריכה להיות רב כדי להיות בעלת ידע באמונתך. אני לא סתם מנסה להוציא ממך טיעונים כדי להפריך אותם אלא לקיים איתך דיון פורה שיגרור מסקנות ויעשיר את הידע שלנו ושל שאר הקוראים.

Zot ani 1

New member
ממש תודה על ההזמנה...

ההפרכות שלך לא מוצקות בכלל זה שאתה מביא פסוק מפה ומשם ואמר שהוא לא הגיוני מישהו יכול להחזיר לך באותה מטבע ולהגיד שהוא כן הגיוני. זהו דיון ללא סוף כי שני הצדדים לא יגיעו להסכמה. ולא נראה לי שמישה מעשיר פה את הידע שלא ע"י קריאת הפרכותיך אין לי מושג מאיפה אתה מוציא אותם

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הפרכותי ברורות לכל מי שעיניו בראשו ולא ניתן להתעלם מהן, ואם מישהו יאמר על פסוק שהוכחתי שאינו הגיוני כי הוא הגיוני יעשה עצמו לצחוק בעיני הקוראים. סתם דוגמה: הידעת שכתוב בתלמוד שכינים נוצרות מזיעת אדם?

vk3

New member
על סמך מה כול זה ../images/Emo35.gif

על סמך מה אתה מפריך ? על סמך מה אתה קובע ? כול דברייך הם מסקנותייך האישיות מכול מה שאי פעם קראת וכו'. זה לא אומר שהן נכונות או שהן עובדות... אתה לא יכול לקבוע כול זאת על סמך פסוקים, תנ"ך, פרשנות ובכלל מה שהוא שהוא לא מדעי
משהו שהוא לא מדעי, או שמאמינים בו ומקבלים אותו או שפשוט לא... אבל אתה לא יכול להביא זאת כהוכחה לדברייך.

SupermanZW

Well-known member
הסבר

אתה מבין שהתנך הוא לא מדעי ולכן אין להתייחס לכתוב בו כאל ידע מדעי אך יש אנשים שמתייחסים אל הכתוב בתנ"ך כאמת מוחלטת ולמה שנראה כ"מדעי" בו כאמת מדעית, את זה אני מפריך. אין שום סיבה לקבל משהו שקרי שסותר את עצמו ולהאמין בו ואין נושא בעולם שאינו פתוח לדיון ואף לויכוח. אם קיימת הוכחה שמשהו שכתוב בספר מסויים אינו נכון אז אי אפשר להתייחס לספר זה כאמת (וזו ההוכחה לדברי), וזה נכון לגבי כל ספר, ללא קשר האם הוא ספר דת או לא.

vk3

New member
נ- ו א- ז מ- ה ../images/Emo35.gif

הבנו שאתה לא מסכים עם התנ"ך ועם זה שאנשים הולכים עיוורים אחריו ו/ או אחרי דת. נו ומה עם זה ? אתה יכול לשנות זאת ? תוכל לשנות את אותם האנשים ? נוביל מהפכה או מה ? הרי זה לא נתון בידייך אז על מה הדיון
כי את נקודת מבטך כבר הבנו. מה הלאה

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני מעורר חשיבה ביקורתית ובכך גורם תועלת לקוראים. לא טענתי שאוכל לשנות את האנשים, אך מבחינתי אם גרמתי להם לספקנות מועטה ולמעט חשיבה ביקורתית עשיתי את שלי, פרט לכך דיונים אלה מעניינים ומחדדים את המחשבה, יש בכך גם הנאה. מה הלאה? נראה בהמשך.

vk3

New member
אין בכך שום חידוד...

אתם מדברים על דברים מופשטים מדיי. לכול דבר טוב חייב להיות סוף, מסקנה, פשרה, משהוווווווו
אחרת זה יוצא מגבולות הטעם הטוב...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הסוף עדיין לא הגיע כי זהו האמצע, למסקנות אני מניח שכולם מגיעים, למרות שהדיון עדיין באמצע, מסקנות ניתן להסיק בכל שלב. פשרה אינה נדרשת כאן, לא מדובר במשא ומתן אלא בדיון. יציאה מגבולות הטעם הטוב מתרחשת כשאשר גולשים לעלבונות אישיים ומתנהגים בחוסר כבוד, לכך לא הגענו.

vk3

New member
ואני מקווה שלא תגיעו ../images/Emo8.gif

אין אמצע ואין סוף לדיון בנושא. את זה אתה לא מבין... לכן אתם ממשיכים בלי סוף, בלי מטרה ובלי גבולות, לאו דווקא גלישה לעלבונות. גבולות לא רק כאן קיימים...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

המטרה: הסקת מסקנות תיאולוגיות וצבירת מידע בתחום. הגבולות: להתדיין בכבוד הדדי. הסוף: כאשר יהיו מסקנות בלתי ניתנות לעירעור.

vk3

New member
טוב, אם אלה הגבולות שלכם...

אז מה אני אגיד לכם... תיהנו
הסוף: לא קיים. אפלטוני. כיוצא בזה המטרה שוואית וחסרת חשיבות.

vk3

New member
אתה עושה צחוק מעצמך כי אתה כול כך

בטוח בעצמך ! מה שלא תגיד אתה פועל בכפייה ! בעקיפין... נכון אתה נותן לצד השני להתבטא, מקשיב, מגיב וכנס לדיון, אבל אתה אף פעם לא מגיע לפשרה, אתה ממשיך לקדוח בקיר ברזל ומתעקש. הכול חוזר על עצמו, הטיעונים, הדברים והכול. דיון בו אף אחד מהצדדים לא מגיע לכלום ולא משכיל לא פורה מבחינתי ובטוח שלא פילוסופי.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני בטוח בעצמי משום הידע שרכשתי, איני מציג נתונים שאיני בטוח בהם. אני לא פועל בכפייה כי אני לא מכריח איש לעשות דבר. מטרת הדיון אינו מציאת פשרה אלא הסקת מסקנות וצבירת מידע. איני חוזר על עצמי אלא מתייחס לכל טענה לגופה. אני משוכנע כי המידע שהבאתי על דתות שונות ועל מספר דברים הכתובים בתורה ובתלמוד לא היה ידוע לקוראים רבים ובכל דיון אני מציג מידע נוסף, זה בוודאי משכיל אנשים שהמידע הזה חדש להם. הדיון הוא פורה כי הוא גורם למאמץ מחשבתי וחיפוש אחר אישושים וביסוס התיזות. הדיון הוא פילוסופי משום שהוא דן בנושא פילוסופי מנקודות מבט פילוסופיות.

vk3

New member
../images/Emo4.gif

לא חובה שהידע שרכשת מדויק ונכון... לפעמים אתה פשוט טוחן וטוחן בלי פואנטה... לשכנע לא תוכל וגם לשנות מישהו... לא ממש. בעיניי הוא עדיין לא ממש פורה, כי המאמץ המחשבתי אליו אתה קורא לא בדיוק בהישג ידינו. זה קצת מעבר להבנה שלי ושלך ולחפש אישוש או ביסוס לדברים מופשטים זה מאמץ שווא. אתה שואף למשהו שלא קיים, לכן השאיפה הזאת לא תסתיים וגם הוויכוחים השוואים יחד עם השאיפה יימשכו... הדיון בעיניי עדיין לא פילוסופי כי אתם לא עוברים שלב. נתקעתם וחורשים וחורשים וחורשים... סביב אותה נקודה. הפילוסופיה מזמן נסתלקה לה...

SupermanZW

Well-known member
זה כמו שחמט

צעד אחר צעד מתקדמים לעבר המטרה כל טענה היא מהלך והמהלך שאחריו הוא התייחסות לטענה שהוצגה וטענה נוספת. איפה "נתקענו" ולא עברנו שלב? טענת הדת היא שיש אישושים וביסוסים לתורה, טענתי (המוכחת) היא שיש הפרכות לכל אלו, ואם כפי שאתה טוען הדת היא נושא מופשט בלבד ולא יכולים להיות לה אישושים וביסוסים אין שום סיבה להתייחס אליה כאל אמת כלשהי, אפשר כך לכל היותר להתייחס אליה כאל מיתולוגיה או אולי כאת ספרות יפה ותו לא, ובכך גם אתה תומך בטענותי.

vk3

New member
נתקעתם באיזור הדימדומים...

אתם לא מתקדמים לעבר שום מטרה, כי היא לא קיימת. נתקעת בניסיון להוכיח ולהפריך, אבל זה לא הולך לך. הכול אפלטוני... נכון, טענתי כך ואני מסכים איתך. אז מה עם זה ? למה לא לעצור כאן ? למה אתה לא יכול להרפות ולתת לאנשים לחיות איך שהם רוצים באמונתם ודעתם ? למה אתה ממשיך בכול עקשנותך להתנגד ולנסות להפריך ? זה לא עוזר הרי. זה כמו חור שחור

SupermanZW

Well-known member
תגובה

הדיון נפתח בגלל הטענה שהיהדות נכונה יותר משאר הדתות כי היא עובדת את האל הנכון באופן הנכון תוך הצגת מידע מוטל בספק, אז החלטתי להיכנס לעומק הדברים באופן פילוסופי. המטרה כאן היא ניפוץ מיתוס נפוץ. הניסיון להוכיח ולהפריך דווקא מצליח, אולגה לא הצליחה לסתור את טענותי, היא בעצמה טוענת שה"בעיה" היא שטיעוני הדתיים לא משכנעים אותי (וכך טענה כי הבעיה היא בי ולא בטיעונים החלשים שהוצגו בפני כי ידעה שאין באמתחתה טיעונים משכנעים) ולא הטיעונים עצמם. אני נותן לכולם לחיות ע"פ אמונתם, אך כאשר הם מפגינים חוסר ידע על אמונות והשקפות אחרות אני מאיר את עיניהם, אני מנסה לעורר חשיבה עצמאית בלתי משוחדת. בינתיים 3 חברי פורום השתכנעו מטיעוני (אני מניח שאתה יודע מי הם), נראה לי שאני דווקא נוחל הצלחה. זה כמו חור אפור (בצבע תאי המוח) ולא שחור.

למעלה