מעוניינת בדיעות של הנוכחים

mother1

New member
../images/Emo23.gif מעוניינת בדיעות של הנוכחים

שלום , חושבני שזהו הפורום הנכון להעלות את שאלתי : גם אנחנו משפחה מורכבת : לכל אחד מאיתנו יש ילד מנישואים ראשונים . הילדים הם 6.5 ו-9 .אנו עומדים לפני מעבר לבית חדש וחשבתי שבהזדמנות זו נשנה כמה כללים . הבעיה שהצגתי את הרעיון לבן זוגי כאילו זוהי עובדה מוגמרת , כאשר בסך הכל רציתי להעלות נקודה שחשבתי עליה . הוא לא הסכים וחשבתי להעלות את הנושא כאן ולקבל תגובות מאנשים במצבינו : בבית החדש יש לנו יחידת הורים . אני חושבת שנכון יהיה לישון עם דלת סגורה , כדי לקבל פרטיות .כיום אנו ישנים בדלת פתוחה ואני חושבת שהמצב לא נכון . לדעתי דלת סגורה תלמד את הילדים שגם אנו , ההורים, זקוקים לפרטיות ויש לנקוש בדלת לפני הכניסה , ואילו בן זוגי טוען שדלת סגורה תשרה אווירת ניכור ובית קר . יש ניסיון למישהו בעניין ?

ברוכה הבאה

דלת סגורה באופן כללי אכן נותנת הרגשה של ריחוק ,אך גם פרטיות. לדעתי בזמנים אינטימים הדלת אכן צריכה להיות סגורה ,אך בשאר היום לא. אני חושבת שזה עניין של חינוך מהבית,יתכן שבעלך מתנגד כי אצלו בבית ההורים הדלת היתה סגורה וזה גרם לריחוק,והשאיר אצלו חוויה של הילדים בחוץ.. אני בעד פרטיות וכיבוד הפרטיות ,אך ילדים לפעמים מפרשים זאת כקור וריחוק,ילדים אוהבים להרגיש שדלת ההורים תמיד פתוחה בשבילם והם אף פעם לא מפריעים... עוד מילה לגבי דלת סגורה כל הלילה,אני אישית ישנה עם אזניים פתוחות וקשובות,כשהדלת סגורה אני מרגישה איבוד שליטה על בני הבית.

*יערית

New member
בבדאי....

שצריך לסגור את הדלת כשהולכים לישון, עוד בטרם הכרתי את בן זוגי חשבתי בדיוק כמוהו אך לא מההיבט של הניכור..פשוט הילדים היו קטנים ולכן לא מצאתי לנכון לסגור את הדלת..רציתי לשמוע כל נשימה שלהם,היום הדלת סגורה וזה עדיין לא מונע מהילדים להעיר אותנו כשבא להם
לנו מאוד נוח כך..והילדים מקבלים זאת בהבנה ובטיבעיות

rolan

New member
דלת סגורה

מהווה חוצץ ופרטיות, לא בהכרח אטימות. הילדים צריכים להבין, שגם להוריהם מגיעה פרטיות, דלתם סגורה לשם כך, אולם הם יכולים לבקש להכנס. אצלנו, לפני שאוהי הגיע לגור עמנו, דלתות חדריהם של בנותי היו סגורות וכאשר אוהי נכנס היה אך טבעי שגם דלתנו תיסגר. זה לא קורה תמיד, אנחנו לפעמים - שוכחים, מתעצלים או שאין איש בבית. אני חושבת שהמסר לילדים צריך להיות כזה שאנחנו רוצים לשמור עם פרטיותנו, אולם תתקבלו ברצון בכל עת שתזדקקו לנו.

*יערית

New member
המצחיק הוא

שהרגל מטיבעו משתרש לו כך אצלינו והנה הילדים כבר שלושה ימים מחוץ לבית והדלת........עדיין נשארת סגורה בלילות

superwoman1

New member
|כוכב| תודה להתייחסותכם

במסר שאותו בכוונתי להדגיש הוא |פרטיות להורים . מדוחבר בשעות הלילה ועד ההתעוררות בבוקר . כמובן שאם הם צריכים אותנו , אנו נגישים . הכוונה היא בהחלט **לא** ליצור אטימות וריחוק . אני לא חושבת שפרטיות הורים == ניכור .

yaeli4

New member
אצלינו סגור רק בזמנים אינטימיים

אני לא מסוגלת אפילו לחשוב על לסגור את הדלת בזמנים אחרים כי אני מרגישה איבוד שליטה על הבית והילדים. זה ממש מדיר שינה מעיניי. רק בזמן של אינטימיות ופרטיות, אנחנו סוגרים ואף נועלים את הדלת ואין מפריע. אני מניחה שזה עניין מאוד אישי וכל אחד נוהג על פי הרגשתו.

רוני 2112

New member
../images/Emo15.gifמסכים איתך

אישתי רוצה לסגור את הדלך כל הזמן, מאחר והבן הקטן עושבה עלייה למיטה שלנו בצד שלה מאחר והוא יודע שהוא לא ישאר אצלי יותר מ2-3 דקות, ואצלה עד הבוקר או עש אני מרגיש ולוקח אותו למיטה שלו. לעצם העיניין בו אני מסכים איך קרה לנו לא פעם שאנחנו באמצע ה.... והוא נכנס מה שגורם לשתינו לכיבוי מוחלט ושאני מתאר לעצמי שאת יודעת שאי אפשר להמשיך בנקודה בה היפסקנו במיקרה הטוב אז מהתחלה
גם ככה אנחנו עייפים ובשארית כוחותינו לאותו יום השקענו בקטע הזה.

rolan

New member
חשבתי שסופרוומן יש רק בסרטים

את חדשה כאן? אם כן, בואי הנה, ספרי מי את, שתפי אותנו.
ברוכה הבאה

אחשל

New member
זה לא נעים לראות דלת סגורה ../images/Emo13.gif

ולכן שלנו כמעט תמיד פתוחה, גם בלילה. הדלת נסגרת כשאנחנו מרגישים צורך בכך, וכך נוהגים גם הילדים. הכלל, שנקבע על דעת כל "הדיירים" הוא - כשדלת אחד החדרים סגורה, יש לנקוש עליה לפני כניסה לחדר, כדי לא להפריע למי שמבקש פרטיות.

מורכב

New member
אני לא הייתי רושם את זה בטאבו

אפשר לסגור את הדלת, ואפשר לא מתי שבא הדלת סגורה, ומתי שבא הדלת סגורה. גם הורה לילדו הביולוגי ולא משנה זכר או נקבה מגיל מסוים לא היה משאיר דלת פתוחה בעת מסוימת דלת סגורה היא לא בהכרח ניכור או ריחוק גם ילדים היום סוגרים את הדלת, אז מה? דעתי שהכל עיניין של הרגשה והטוב בעיניו יעשה

boon2

New member
השאלה היא בכלל אחרת

והיא האם בעלך ישתכנע לסגור את הדלת אם תראי לו שיחס המצדדים למתנגדים בפורום יהיה נניח חמשה לשניים? אם לא ברור לו עד עכשיו שאת צודקת, מה יעזור מקבץ התושבות האקראי הזה. אבל את יכולה להתנחם לפחות בעובדה שהיות ואתם נשואים, תדירות יחסי המין ביניכם תלך ותפחת ובמהרה תגיע לשווי משקל של פעם בשלוש שנים ולכן בעיה הדלת תתגמד לחלוטין

boon2

New member
מצטער אבל אני לא מבין

אולי תוכלי, יונה, להשתמש במילים

לדעתי, בלילה לסגור את הדלת

מדובר בילדים גדולים, לא תינוק שבוכה בלילה או ילד קטן שיבוא לפתוח את הדלת וילחץ מדלת נעולה. בלילה לסגור את הדלת ואם צריך אז גם לעול, כדי למנוע כניסה מפתיעה של אחד הילדים. להסביר לילדים שאתם רוצים את הפרטיות שלכם בלילה, כמו שהם לא היו רוצים שיבואו אליהם בלילה ויפריעו להם. אם הילדים נוהגים להסתגר בחדרים גם במהלך היום ודלתות החדרים סגורות, נראה לי שזה יהיה הוגן שגם החדר שלכם ישאר סגור ומחוץ לתחום לילדים. אצלנו, גם הילדות המשותפות וגם הבת של האיש שלי לא מורשות להיכנס לחדר סתם כך, אם אנחנו שם או לא שם וחייבות לקבל רשות להיכנס לחדר, עם הסבר מה הן בדיוק מחפשות שם. בלילה אנחנו לא סוגרים את הדלת בגלל שיש לנו קטנה שעוד אין לה 3 והיא צריכה אותנו, יותר נכון אותי, גם בשתיים לפנות בוקר. יש לילות שאנחנו כן סוגרים את הדלת ואם צריך אז גם נועלים. הבת של האיש, כשבאה לבקר, דופקת בדלת ויודעת לא להיכנס בלי התראה (רוב הסיכויים שהיא מבינה מה אנחנו עושים בחדר כשהדלת סגורה) הגדולות המשותפות משתדלות לדפוק בדלת אם היא סגורה אבל הן בדרך כלל לא מתעוררות באמצע הלילה.

דלת סגורה לגטימית

תמיד אפשר להקיש ולתת להם להכנס.אגב זה גם לגבי דלת סגורה של ילדים.להקיש לפני שנכנסים. זה מלמד לכבד את הפרטיות של כל אחד מבני המשפחה אגב יש מקומות שגם מקישים בדלת הראשית של הבית ונכנסים.אני מתכוונת שבני משפחה

הכי חשוב לא לתת לילדים

להרגיש שיש אווירת ניכור ובית קר. הכי חשוב שלא תנעלו את הדלת ותבקשו מהילדים שידפקו בהסבר שיכול להיות שאתם ישנים או כל הסבר אחר שאתם מוצאים לנכון. אני לא חושבת שזה יגרום להרגשה שבעלך חושש ממנה אם לא תתנו לה להרחש.

למעלה