מרתון למידת הבשורה על פי מתי

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמרתון למידת הבשורה ע"פ מתי../images/Emo45.gif

לאחר כמה שיחות עם מאמינים חדשים, עם ותיקים, ועם עצמי ולפי מה שאני רואה בפורום פה, אני שמה לב שהקטע התוקפני ההתחלתי נרגע, המצב עם הניטור עוזר המון ומשאיר לנו אווירה יותר רגועה וסובלנית, וזה הזמן לעשות את מה שאנו צריכים לעשות
וזה לקרוא את הברית על אמת, לדבר על מה שאנחנו קוראים ולשאול וללמוד. כל אחד יכול לעזור בפרשנות שהוא מבין, כל אחד יכול להביא גם פרשנויות מאנשים מוסמכים וגם, לצטט ממקורות אחראיים ברשת, ובזה כולנו נעשיר את הידע. תהיה לנו פינה כזו שתהיה כמו כיתת לימוד נחמדה, לא תובענית, אך נצטרך להיות בה אחראיים. אני לבד בטח לא אוכל לעשות אותה מוצלחת, צריכה השתתפותכם ונוכחותכם כי זה פרוייקט קטן שלנו, לכולנו. נתחיל עם דיון שבועי לפסוקים מסויימים, ונתחיל לפי הסדר. קוראים ובאים עם שאלות לגבי הפסוקים נשוא הדיון לשבוע זה, ושממצים את כל השאלות או לפחות את העיקריות בהן, נמשיך הלאה. אם יסתדר לנו, אולי בסוף כל בשורה, אאסוף את החומר הנלמד, ויהיה מעין מאמר פרטי של הפורום בענין מתי, ושאר הבשורות והפרקים האחרים בברית החדשה. נלך לפי הקצב שלנו
אני צריכה לראות שזה מתאים לכם, לקבל משוב והערות מכם על הרעיון, ואז נוכל לרוץ הלאה, ויהיה היעד שלנו לדיון בשבוע זה, מתי, פרקים 1-4. מחכה לקרות הארותיכם ברשותכם, הערותיכם, והצעות יעול או אישור, רק דברו איתי, אני צריכה לשמוע את קולכם בענין חברים
بنعمة يسوع المسيح

SON OF JESUS

New member
ערב טוב../images/Emo24.gif

רעיון מבריק שיפרד אהבתי וזה גם יגרום לחיזוק הידע שלנו בברית החדשה ובאימונה כולה יבורך הרעיון ומישעומד מאחוריו
אחרייך בתלם יא שיפרד ארב יברקיק אמין

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifצהריים טובים בן ישוע היקר../images/Emo39.gif

בינתיים רק אתה הגבת, אבל זה מבורך מאוד שהגבת, ואני מאמינה שרבים פה חסר להם שליטה וידע, כולל אנוכי, וזה מצויין כי לעולם גם לא נהיה מספיק מודעים, כמו מה שאמר התלמיד שנחשב גיבור האמונה פולוס, באִגֶּרֶת פּוֹלוֹס הַשָּׁלִיחַ אֶל־הַפִּילִפִּיִּים ג' 12-14: לֹא כְּאִלּוּ שֶׁהִשַׂגְתִּי אוֹ שֶׁהָשְׁלַמְתִּי אֲבָל אֶרְדֹּף אוּלַי אַשִׂיג כַּאֲשֶׁר גַּם־הִשִׂיגַנִי הַמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ׃ 13 אַחַי אֵינֶנִּי אֹמֵר שֶׁכְּבָר הִשַׂגְתִּי אַךְ־אַחַת דִּבַּרְתִּי כִּי־שֹׁכֵחַ אֲנִי אֶת־אֲשֶׁר מֵאַחֲרַי וְאֶשְׁתַּטֵּחַ אֶל־אֲשֶׁר לְפָנָי׃ 14 וְאֶל־הַמַּטָּרָה אֶרְדֹּף אֶת־שְׂכַר הַנִּצָּחוֹן אֲשֶׁר הוּא בַּקְּרִיאָה שֶׁל־מַעְלָה מֵאֵת הָאֱלֹהִים בַּמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ׃ رسالة بولس الرسول الى اهل فيلبي 3: 12 ليس اني قد نلت او صرت كاملا ولكني اسعى لعلي ادرك الذي لاجله ادركني ايضا المسيح يسوع. 13 ايها الاخوة انا لست احسب نفسي اني قد ادركت.ولكني افعل شيئا واحدا اذ انا انسى ما هو وراء وامتد الى ما هو قدام 14 اسعى نحو الغرض لاجل جعالة دعوة الله العليا في المسيح يسوع. אפילו פולוס הודה, שהוא עוד לא מספיק מודע, אך הוא ממשיך קדימה , שוכח את האדם הישן שהיה שוכח את העבר , וממשיך קדימה, בכיוון האור
. כך שגם אם יש בקיאים פה בברית החדשה, זה מצויין ולא גורע מהמטרה של שרשור זה, ויוכלו לתרום, ואני מאמינה שגם הם יקבלו תרומה מצויינת בעצמם.

SON OF JESUS

New member
אני יש שני דברים שלא הבנתי

סלחו לי אני לא ממש טוב בערבית למרות שאנוכי ערבי, אבל רק עכשיו התחלתי לשחזר את הערבית שלי וללמוד גם ערבית יש כמה דברים שלא הבנתי ואני רוצה לשאול מה הפירוש או למה התכוונו ,,,,, انجيل المسيح حسب البشير متى اصحاح 3 والآن قد وضعت الفاس على اصل الشجر.فكل شجرة لا تصنع ثمرا جيدا تقطع وتلقى في النار. 11 انا اعمدكم بماء للتوبة.ولكن الذي يأتي بعدي هو اقوى مني الذي لست اهلا ان احمل حذاءه.هو سيعمدكم بالروح القدس ونار. 12 الذي رفشه في يده وسينقي بيدره ويجمع قمحه الى المخزن.واما التبن فيحرقه بنار لا تطفأ». انجيل المسيح حسب البشير متى اصحاح 4 4 فاجاب وقال مكتوب ليس بالخبز وحده يحيا الانسان بل بكل كلمة تخرج من فم الله. أبارك الله في كل حين. دائما تســبيحه في فمي. بالرب تفتخر نفســي. يســمع الودعاء فيفرحون. عظموا الرب معي. ولنعلي اسمه معاً .

salt of earth

New member
תשובה

"والآن قد وضعت الفأس على أصل الشجر. فكل شجرة لا تصنع ثمرًا جيدًا تُقطع، وتُلقى في النار" [10]. ماذا يقصد بالفأس التي يضرب بها الشجر غير المثمر، أو الشجر الذي يحمل ثمارًا غير جيّدة إلا صليب ربّنا يسوع المسيح الذي يضرب أصل طبيعتنا الفاسدة ليهلك الإنسان القديم، مقيمًا الإنسان الجديد الذي على صورة خالقه الذي يقدّم ثمر الروح القدس المفرح. إنه يدفن الإنسان العتيق في مياه المعموديّة كما في القبر مع السيد، أو يُلقي به كما في النار ليقدّم لنا خبرة الحياة. העץ שנותן פירות לא טובים זה החיים שלנו לפני ישוע וב"פא2ס" שהוא רמז לצלב. ישוע עוקר את החיים הישנים שהיו לא טובים מהשורש ומצמיח חיים חדשים בצל רוח הקודש והמתנה שקיבלנו.

salt of earth

New member
עוד

"أنا أعمّدكم بماء للتوبة، ولكن الذي يأتي بعدي من هو أقوى مني، الذي لست أهلاً أن أحمل حذاءه، هو سيعمّدكم بالروح القدس ونار" [11]. זה אומר יוחנא אל מעמדאן כאשר הוא שולל את העובדה שהוא המשיח והוא כאילו מכין את האנשים לבוא המשיח يرى القدّيس يوحنا المعمدان أنه غير مستحق أن يحمل حذاء السيّد المسيح، وفي موضع آخر يُعلن أنه غير مستحق أن يحلّ سيور حذائه (يو 1: 27)، ماذا يعني بهذا؟ إن كان كلمة الله غير المُدرَك قد صار كمن يلبس حذاء بتجسّده، إذ صار كواحدٍ منّا يسير بيننا، فإن القدّيس يوحنا يُعلن أنه غير مستحق أن يحمل هذا السرّ الفائق الذي للتجسّد، ولا أن يحلّ أختامه (سيوره) إذ لا يمكن التعبير عنه. "الذي رَفْشه في يده، وسينقّي بيْدره، ويجمع قمحه إلى المخزن، وأما التبن فيحرقه بنار لا تُطفأ" [12]. هكذا يقدّم لهم القدّيس يوحنا المعمدان السيّد المسيح كديّان، فإن كان بلطفه يترك الحنطة مع التبن إنّما إلى حين، وسيأتي الوقت حتمًا ليذَرّي الحصاد، ويفصل القمح إلى المخزن، والتبن إلى النار. الآن يعيش الأبرار مع الأشرار، والمؤمنون مع غير المؤمنين، حتى يأتي يوم الرب العظيم الذي يقوم بنفسه بالتذرية. يمسك رفشه في يده ولا يسلّمه لآخر، فإنه وحده العارف القلوب والقادر أن يفصل الحنطة من التبن بحكمة دون أن يخطئ. יוחנא אל מעמדאן מתאר את המשיח כדיין שיבוא בסוף ויפריד בין החיטה (הטובה שמסמלת את המאמינים) לתיבן והוא יודע מה טמון בלב כל אחד מאיתנו ויצליח להפריד בחוכמה מבלי שיטעה. מקווה שזה עזר לך יותר, סליחה על התשובה הקצרה והמהירה

salt of earth

New member
עוד

فاجاب وقال مكتوب ليس بالخبز وحده يحيا الانسان بل بكل كلمة تخرج من فم الله. זה כאשר השטן ניסה לנסות את ישוע. והניסיון הראשון היה הרעב. كانت التجربة الأولى هي تجربة الخبز، أو تجربة البطن، لكن النفس الشبعانة تدوس العسل، فلا يستطيع العدوّ أن يجد له في داخلنا موضعًا مادامت نفوسنا ممتلئة بالسيّد نفسه، في حالة شبع بل وفيض. إذ بهذا ندخل إلى شبه الحياة الملائكيّة فلا يكون للبطن السيادة علينا! וזה מה שקרה לאדם וחווה الإنسان الأول إذ أطاع بطنه لا الله، طُرد من الفردوس إلى وادي الدموع. ואז השטן אמר לו להמיר את האבנים ללחם והוא סירב למה? لقد طلب إبليس منه أن يحوّل الحجارة خبزًا، لكن كما يقول القدّيس جيروم: [اعتزم المخلّص أن يقهر إبليس لا بالجبروت (تحويل الحجارة خبزًا)، وإنما بالتواضع.] لقد رفض أيضًا تحويل الحجارة خبزًا ليُعلن [أن من لا يتغذّى بكلمة الله لا يحيا.] זה מזכיר את האמירה של ישוע לאישה השומרונית בבאר יעקוב, כאשר אמר לה שאני נותן את "מי החיים" אבל היא לא הבינה למה הוא התכוון כי היא חשבה על הצד החומרי ולא על הצד הרוחני- כלומר שהנפש שלנו תהיה שבעה.

SON OF JESUS

New member
מלח הארץ../images/Emo24.gif

תודה מותק על ההסבר, עזרת לי מאוד האמת גם את כוונת אותי לכוון אחר ממה שחשבת אבל גם אליך יש כמה שאלות שיבואו בהמשך בנתיים אני מודה לך ממעמקי ה
יברקיק ארב יסוע

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבן ישוע, לשאלותיך..וראיתי לנכון

להתחיל את הדיון בקטע שמתחיל במתי 3, מ7-12. 7 וַיְהי כִּרְאוֹתוֹ רַבִּים מִן־הַפְּרוּשִׁים וְהַצַּדּוּקִים נִגָּשִׁים לְהִטָּבֵל וַיֹּאמֶר לָהֶם יַלְדֵי צִפְעוֹנִים מִי הִשְׂכִּיל אֶתְכֶם לְהִמָּלֵט מִן־הַקֶּצֶף הֶעָתִיד לָבֹא׃ 8 לָכֵן עֲשׂוֹּ פְרִי רָאוּי לַתְּשׁוּבָה׃ 9 וְאַל־תַּחְשְׁבוּ בִלְבַבְכֶם לֵאמֹר אַבְרָהָם הוּא אָבִינוּ כִּי אֲנִי אֹמֵר לָכֶם כִּי מִן־הָאֲבָנִים הָאֵלֶּה יָכוֹל הָאֱלֹהִים לְהָקִים בָּנִים לְאַבְרָהָם׃ 10 וּכְבָר הוּשַׂם הַגַּרְזֶן עַל־שֹׁרֶשׁ הָעֵצִים וְהִנֵּה כָל־עֵץ אֲשֶׁר אֵינֶנּוּ עֹשֶׂה פְּרִי טוֹב יִכָּרֵת וְיֻשְׁלַךְ בָּאֵשׁ׃ 11 הֵן אָנֹכִי טוֹבֵל אֶתְכֶם בַּמַּיִם לַתְּשׁוּבָה וְהַבָּא אַחֲרַי חָזָק מִמֶּנִּי אֲשֶׁר קָטֹנְתִּי מִשְּׂאֵת נְעָלָיו וְהוּא יִטְבֹּל אֶתְכֶם בְּרוּחַ הַקֹּדֶשׁ וּבָאֵשׁ׃ 12 וּבְיָדוֹ הַמִּזְרֶה וְזָרָה אֶת־גָּרְנוֹ וְאָסַף אֶת־דְּגָנוֹ אֶל־אוֹצָרוֹ וְאֶת־הַמֹּץ יִשְׂרְפֶנּוּ בָאֵשׁ אֲשֶׁר לֹא תִכְבֶּה׃ إجتمع الفرّيسيون والصادوقيون ضد رسول السماء . ولكن يوحنا سيوبّخهم (يا أولاد الأفاعي) كما سيوبّخهم يسوع نفسه . فالانتماء إلى سلالة إبراهيم لا يكفل الخلاص: يجب أن نُتم الأعمال التي تدل على صدق توبتنا. إذن، هناك تنبيه: يجب أن تطابق أعمالُنا أقوالَنا (ليس من يقول: يا رب، بل من يعمل). הפרושים והצדוקים התאספו וחברו נגד שליח השמיים, אבל יוחנן יורד עליהם וקורא להם ילדי צפעונים, וישוע עצמו גם נזף בהם. להיות משרשרת ילדי אברהם זה לא מספיק ולא מבטיח ישועה!: וְאַל־תַּחְשְׁבוּ בִלְבַבְכֶם לֵאמֹר אַבְרָהָם הוּא אָבִינוּ כִּי אֲנִי אֹמֵר לָכֶם כִּי מִן־הָאֲבָנִים הָאֵלֶּה יָכוֹל הָאֱלֹהִים לְהָקִים בָּנִים לְאַבְרָהָם׃ . צריך לעשות מעשים שיראו שאנו מתחרטים וחוזרים לאלוהים בלב נקי ורצון אמיתי. האזהרה היא שמעשינו חייבים להתאים לדברינו (מתי 7:21 לֹא כָל־הָאֹמֵר לִי אֲדֹנִי אֲדֹנִי יָבוֹא בְּמַלְכוּת הַשָׁמָיִם כִּי אִם־הָעֹשֶׂה רְצוֹן אָבִי שֶׁבַּשָׁמָיִם׃) إن التوبة المطلوبة هي أكثر من إصلاح أخلاقي (لا تعمل). نستعد بالتواضع لكي نستقبل ذلك الذي يعمّد وحده بالروح القدس والنار. للنار مدلولان. هي تحرق. تحرق التبن والقش. ولكنها تطهّر، تطهّر المعدن الثمين. أي نوع نحن؟ قش يُحرَق أم معدن في بوتقة الله؟ החרטה והחזרה בתשובה המתבקשת, היא יותר מתיקון מוסרי, כמו אל תעשה.. אנו מתכוננים עם צניעות, בכדי לקבל את פני ישוע שמטביל ברוח הקודש ובאש. לאש יש שני סמלים. היא שורפת, אך היא מטהרת! שורפת את הקש ומטהרת את המינרלים היקרים. ולכן העץ יכול להכיל חטאים שנתוודא עליהם ולכן רוח הקודש והאש יטהרו וישמרו את המינרלים היקרים, ולפעמים העץ לא מתיישר, והאדם לא מקבל את ישוע ודברי אלוהים ולכן הוא יקטע, והאש תשרוף אותו כמו הקש, וישועה לא ימצא. איזה סוג אנחנו? הקש או המינרל? قد نجد في محيطنا الخاص حدثاً أو شخصاً أو نداءً داخلياً يصبح صوتاً نبوياً. يصبح مثل صوت يوحنا المعمدان الذي يدعونا لكي نحوّل وجهة حياتنا، لكي نبدل تراتبية خياراتنا (ما هو الأول في حياتنا؟). هذا الصوت يدعونا إلى النور، فنميز في هذه المرحلة من حياتنا طريقاً يقودنا إلى الجوهر. אנו צפויים למצוא בסביבתנו הפרטית אירוע או אדם או קריאה פנימית, שתהפוך להיות כמו קול נבואי. שנהיה כמו קולו של יוחנן המטביל, שקרא לנו להפנות את כיוון חיינו, להחליף את הסדר בבחירות שלנו, ולחשוב שוב, מה הא העדיפות הראשונה בחיינו? מי ראשון בחיינו? קול כזה יקרא לנו לצעוד בכיוון האור, מי יתן ונוכל לשמוע את הקול הזה ולזהות שלב זה בחיינו, ונתחיל בדרך מבורכת שתקח אותנו ללב היקום.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifוהמשך לענין החלק הראשון משאלתך-

نحن هنا أمام طريقة بشريّة تقول: إنّ رفضنا لعطيّة الله، وانغلاق قلبنا يصلان بنا إلى دمار ذواتنا، إلى الموت. في هذا المعنى، وُضعت "الفأس" على أصل الشجرة، على أصل قراراتنا وأعمالنا كلّها. بعضها سيكون ينبوع حياة والبعض الآخر ينبوع موت. ما الذي يدلّ على صدق توبتنا ونوعيّة تجذرنا في المسيح؟ أعمالنا والثمار التي نحملها. أعلن يوحنا المعمدان حالة الطوارىء. لقد تمّ الزمان. جاء يسوع يشعل النار على الأرض (لو 12: 49). هناك أوّلاً نار يوم الغضب للذّين يرفضون أن يتوبوا ويحملوا ثمار توبة. "فكلّ شجرة لا تُثمر ثمراً طيّبا تُقطع وتُلقى في النار". النار هي إحدى الصور الشعبيّة التي تدلّ على الدينونة والحكم على الأشرار. وهناك نار جهنّم. ولكنّ الإنجيل لا يتحدّث فقط عن النار التي تدمّر. فيوحنا يعلن عن عماد "في الروح القدس والنار". אנו נעמדים פה מול שיטה אנושית שאומרת: הסירוב שלנו למתנת האל, ואטימות לבנו, יובילואותנו להרס עצמי, למוות. במובן זה, הגרזן מחכה ועומד בבסיס העץ! בבסיס מעשינו והחלטותינו כולם. חלקם יהיה מקור לחיים, והאחר מקור מוות. כך שמה שיצביע על אמינות חרטתנו וסוג העץ שאנו בנויים ממנו, הוא מעשינו והפירות שאנו נותנים. יוחנן המטביל הכריז על מצב חירום! הגיע הזמן! ישוע הגיע בכדי להצית אש עלי אדמות (לוקס 12:49) ישנה האש של יום הדין לאלו שמסרבים להתחרט ולשאת פירות חרטה וברכה "כָל־עֵץ אֲשֶׁר אֵינֶנּוּ עֹשֶׂה פְּרִי טוֹב יִכָּרֵת וְיֻשְׁלַךְ בָּאֵשׁ׃ ", זוהי האש של גיהנום, אך הברית לא מדברת רק על האש ששורפת והורסת אלא כמו שהזכרתי לעילף ישנה האש שמטהרת ומכינה למלכות ישוע, יוחנן מכריז הרי שתהיה הטבלה ברוח הקודש ובאש.

SON OF JESUS

New member
../images/Emo63.gif תודה מנהלת

האמת נהיה לי קצת סלט בראש והתערבבו לי המון דברים ותהיות שאלות שלא מצליח לגבש אותם אבל אני מאמין שאני עוד אשאל כמה שאלות בנושא רק צריך לרכז את כל החומר שקראתי לתא אחד במוח ולהצליח להפיק ממנו את שאילותי, אבל ללא ספק אני מודה לך על העשרת הידע שלי במה שכתבת ותודה על ההסבר|ליבוק|
ארב ירעאקי וישמור אותך

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמממ..

אם עשיתי לך סלט..אז כנראה שלא הייתי מובנת או שהיתה לך גישה שונה לגמרי לנושא, אשמח אם תשתף אותנו
. כי בתכלס תשובתי ותשובת מלח הארץ דומות בחלקן, רק שאני "קתירית אלחקי" בחרתי להרחיב את היריעה קצת, לרוח הכתוב ולא רק לשאלתך הספיציפית. ובכיף! מכתיבת המענה וחיפוש הפסוקים והחומר, השכלתי גם, תודה לך
ותודה ליקרה מלח הארץ, שבין לבין מצליחה הרבה להיות איתנו ולהעשיר ולתרום
الرب يسوع يبارككم

SON OF JESUS

New member
לא לא אל תביני אותי לא נכון מנהלת

ההסבר שלך הדליק לי קצת נצצות , ופתח כמה תאים היו אטומים לחלוטין, חחח קשה להסביר זאת כך, הבנתי את העיקר, מי שיקרא את בין השורות שלך יבין את העיקר ויקלוט את הנאמר כמו שאני קלטי,אולי אני אשתף בהמשך מה שהבנתי, ומה נדלק לנגד עיניי אבל יש קסם מיוחד בדברייך ובגישה שלך להסביר את הדברים , והם הובנו בהבנה גדולה ואימונה ענקית, תבורכי כבר אמרתי לך מה אני יכול עוד לאחל לך שלא אחלתי? אני מאחל לך כל מה שאנוכי מאחל לעצמו פי מליון ממני אבל

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלענין הנסיונות של השטן

3 וַיִּגַּשׁ אֵלָיו הַמְנַסֶּה וַיֹּאמַר אִם בֶּן־הָאֱלֹהִים אַתָּה דַּבֵּר לָאֲבָנִים הָאֵלֶּה וְתִהְיֶינָה לְלָחֶם׃ 4 וַיַּעַן וַיֹּאמַר הֵן כָּתוּב לֹא עַל־הַלֶּחֶם לְבַדּוֹ יִחְיֶה הָאָדָם כִּי עַל־כָּל־מוֹצָא פִי־יְהוָֹה׃ 5 וַיִּשָּׂאֵהוּ הַשָּׂטָן אֶל־עִיר הַקֹּדֶשׁ וַיַּעֲמִידֵהוּ עַל־פִּנַּת־גַּג בֵּית הַמִּקְדָּשׁ׃ 6 וַיֹּאמֶר אֵלָיו אִם בֶּן־הָאֱלֹהִים אַתָּה נְפֹל לְמָטָּה כִּי כָתוּב כִּי מַלְאָכָיו יְצַוֶּה־לָּךְ וְעַל־כַּפַּיִם יִשָּׂאוּנְךָ פֶּן־תִּגֹּף בָּאֶבֶן רַגְלֶךָ׃ 7 וַיֹּאמֶר אֵלָיו יֵשׁוּעַ וְעוֹד כָּתוּב לֹא תְנַסֶּה אֵת יְהוָֹה אֱלֹהֶיךָ׃ 8 וַיּוֹסֶף הַשָּׂטָן וַיִּשָּׂאֵהוּ אֶל־הַר גָּבֹהַּ מְאֹד וַיַּרְאֵהוּ אֶת־כָּל מַמְלְכוֹת תֵּבֵל וּכְבוֹדָן׃ 9 וַיֹּאמֶר אֵלָיו כָּל־זֹאת לְךָ אֶתְּנֶנָּה אִם־תִּקֹּד וְתִשְׁתַּחֲוֶה לִי׃ 10 וַיֹּאמֶר אֵלָיו יֵשׁוּעַ סוּר מִמֶּנִּי הַשָּׂטָן כִּי כָתוּב לַיהוָֹה אֱלֹהֶיךָ תִּשְׁתַּחֲוֶה וְאוֹתוֹ לְבַדּוֹ תַּעֲבֹד׃ (מתי 4:3-10) ישוע נתקל בנסיונות מוזרים. הן מצביעות על ישוע כפי שאנו בני האדם רצינו שיהיה, תהיה חזק, תהיה קוסם, כדי שהאנשים יראו שאתה באמת בן אלוהים, שאתה יכול להפוך את העולם לגמרי!! אז בעצם זה אנחנו שעורכים נסיונות על ישוע, וזה לא מה שישוע רוצה , ולא סתם הוא הובל ברוח הקודש למדבר כי השיעור שהוא נותן לנו פה הוא חשוב מאוד. ישוע הוא בן אלוהים, אך הוא גם ירד אלינו בצורת אדם על דמותנו! הוא נהיה רעב, כי הוא אדם, אך הוא אלוהים, ויכל להפוך את האבנים ללחם, השטן אמר לו, רק תגיד מילה! וישוע כלכך יכל, אך הוא היה כלכך חכם שלא נתן לשטן לפתות אותו , חלילה, ישוע רמס את הקול של השטן (الوسواس) בקול אלוהי שתמיד הוביל אותו. הכתובים-הספר המקודש הוא מילת אלוהים, דברי האל, ישוע לא יאכל אלא לחם האמונה וההסתמכות על אלוהים, לא יכניע אף אחד אלא בצניעות וענוה. ישוע בן האדם, ניצח בנסיון השטן לאמונתו, כמו שאנו המאמינים עוברים נסיונות מהשטן תמיד, מי יתן ונוכל ללמוד מישוע, איך רומסים את הקול של השטן. במדבר שם היתה שעת האמת לישוע ולאלו שמאמינים בו. הנסיון הראשון היה הנסיון לעשות מישוע קוסם, שהופך אבנים ללחם! ישוע כן רוצה להפוך אך לא אבנים אלא לבבות האבן שלנו ללבבות מבשר ודם, להעיר את ההמונים לרעב למילת אלוהים, כי מי ששומע את המילה לא ישאר רעב או צמא:من يسمع الكلمة لن يبقى جائعاً ولا عطشاناً. في التجربة الثانية نتحدّى الله. أما يستطيع يسوع ان يعتمد على أبيه؟ ولكنّ الله هو الربّ لا الخادم الذي نأمره ونعلّمه ما الذي يجب أن يعمل. الربّ يسمع نداءنا ويعرف ما نحتاج إليه. وفي التجربة الثالثة نتساءل: لماذا نؤمن بيسوع إن كان الله لا يستجيب طلباتنا؟ هل أغوانا أسياد المال والنجاح فانسونا أنّنا لا نستطيع أن نعبد ربينّ وسيّدين؟ ليس ملكوت الله ملكوت القوة، بل ملكوت التطويبات، طوبى للقلوب المتحرّرة التي لا تطلب من الله إلا خبز الملكوت... وهو يعطينا الباقي زيادة.
אמן. נ.ב. סליחה שהארכתי
אך השאלות הקטנות והחכמות של בן ישוע, פתחו פתח לעוד רקע והסברים, שטוב לחשוב עליהם קצת, מעבר למילה הכתובה ופרשנותה נטו, אלא לרוח הדברים.

1key

New member
רעיון נפלא../images/Emo45.gif

שלום לך רועה יקרה, ושלום לכל האחים והאחיות. שמחתי מאוד לגלות כי נפתח פורום העוסק כולו בישוע ובנצרות-משיחיות. באמת הגיע כבר הזמן! אז המון המון בהצלחה! ודיונים מהנים, פורים, ומשכילים לכולם! אני סבור שהרעיון שאת העלת פה הוא נפלא. אהבתי גם את מרתון השאלות- חבל שלא יצא לי להשתתף בו :( פעם הבאה אני מקווה. מאחר שבדקתי קצת פעם את התיארוך והקדימות הכרונולוגית של הבשורות, הרי שמצאתי שהבשורה הקדומה ביותר היא הבשורה על פי מרקוס. יכול להיות מעניין דווקא להתחיל מן הבשורה המוקדמת יותר ולהתקדם כך הלאה עד הבשורה שנחשבת למאוחרת יותר- הבשורה על פי יוחנן. אבל זאת היא כמובן רק הצעה שלי. יום טוב ונפלא לכולם.

lion 7

New member
ברוך הבא Key1 ‎ אח יקר באמת /tapuzforum/images/emo13.gif

ואתה מוזמן כאן לכתוב , ולהעשיר את הידע שלנו מהבקיאות והכנות שלך בנצרות כאדם כמונו בלי הבדלי מוצא או אחר ,אני מתרגש באמת , תשפוך ואל תהסס להעשיר אותנו מהנסיון הרב שלך בנצרות , זה כבוד לי לקבל את פניך כאן ומרגש שאתה גם אח בין הרבה אחים ואחיות שבודאי גם לאחרים הסקרנים אודות הנצרות כחומר ותיאולוגיה שמקורה מהיהדות, דת האם , הם אלה המצטרפים בינינו , להתחבר דרך האינטרנט ,סופסוף הכל טוב , כבר יש לנו מקום פרטי כביכול , עם אנשים רציניים לדעת לתרום מהידע על הנצרות , ולמי שלא מכיר אותך ידע בהקדם איזה ברכה תהיה לנו (לי אישית ) מהתרומה שלך בתחום הקריסטלוגי העשיר ושפת הכתיבה , שאני מתימר לכתוב . . . . ברוך הבא ביננו (חיפשתי את השם שלך , והפלא שהוא נמצא בין רשימת החברים.. בכדי להזמין אותך , מצטער )

1key

New member
ברוכים הנמצאים ליון אחי../images/Emo24.gif

תודה על המילים החמות. גם אני שמח למצוא כי אתה כותב כאן ומעניק לנו מידיעותיך הרבות בהיסטוריה ובתאולוגיה הנוצרית ובכלל. למרות שלא כתבתי, יחסית, זמן רב- שלא תחשוב שלא קראתי את מה שאתה כותב בפורום תאולוגיה ומתרשם תמיד. תודה לך על שאתה מקבל אותי כאח, וזאת למרות שידוע לך דרכי וכי חיפושי עדיין לא הסתיים. אני ממשיך לחפש אחר דתות ואמונות שונות, אבל תמיד יש לי פינה חמה בלב ובמוח לברית החדשה וכמובן לישוע המשיח.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתודה מותר לי וקי1 ברוך הבא../images/Emo39.gif

הגעת לעוד בית משיחי שיקבל את בניו בברכה ואהבה
לא סתם יצא שסדר הבאת הבשורות בפועל בספר הקדוש מתחיל ממתי, למרות ששאינו הראשון שכתב
והעדפתי גם לטובת מצטרפים חדשים וסקרנים, שנלך לפי הסדר, שישמר להם קצת סדר גם בראש בענין זה. אתה מוזמן להשתתף, לשאול ולהעשיר, ובכלל כל אח חדש שמצטרף אלינו אנו שמחים בו במידה עצומה.
ברוך הבא לביתו הוירטואלי של ישוע

למעלה