מרתון למידת הבשורה על פי מתי

salt of earth

New member
תרגיש חופשי תמיד לשאול ../images/Emo23.gif

אני כבר רגילה לנודנקיות שלך במסרים
ותמיד לשאול אותי חופשי מתי שתרגיש שאתה צריך תשובה. הרי בשביל מה יש חברים ואחים לאמונה

lion 7

New member
יש עוד הסבר לנסיון השטן

יש שני בני אדם אחד אדם הראשון , ואדם השני ישוע , שניהם נוסו על ידי אותו אויב הקדום השטן. בראשון נפל בפח אבינו בבשר אדם. מאז נגרר כל המין האנושי בתורשה בחטא הקדמון, אולם צריך מישהו שנולד מלמעלה טהור ובלי חטא עבור כל המין האנושי , הבן ישוע שהיה בחיק האב מאז מבראשית, אזלי (בלי התחלה) שלבש בשר , אדם מושלם ישוע , אדם השני הראה שהוא יכול לאותו מכשול של השטן בלהרחיק גם את הבן מאביו שבשמים, גם אחרי צום מחריד של ארבעים יום , ישוע השונה מאדם אבינו ניצח את השטן . וכך התגשמה הנבואה שמשושלת חוה ידרוך על ראש הנחש שבהמשך ניצח אותו על הצלב. גם ארבעים יום מסמלים תהיית העם במדבר ארבעים שנה וגם פה יש דמיון ארבעים שנה וארבעים יום במדבר. לא פלא המאורעות שבתנ``ך מראים לנו דברים ומקבילם בב``ח.

להיקרא לקריאתו של ישוע:)

8 כְּשֶׁהָלַךְ לְיַד יָם הַגָּלִיל רָאָה שְׁנֵי אַחִים, אֶת שִׁמְעוֹן הַנִּקְרָא כֵּיפָא וְאֶת אַנְדְּרֵי אָחִיו, מַשְׁלִיכִים רֶשֶׁת לְתוֹךְ הַיָּם, כִּי הָיוּ דַּיָּגִים 19אָמַר לָהֶם: "בּוֹאוּ אַחֲרַי וְאֶעֱשֶׂה אֶתְכֶם דַּיָּגֵי אָדָם." 20 מִיָּד עָזְבוּ אֶת הָרְשָׁתוֹת וְהָלְכוּ אַחֲרָיו. 21 בְּלֶכְתּוֹ הָלְאָה רָאָה שְׁנֵי אַחִים אֲחֵרִים, אֶת יַעֲקֹב בֶּן זַבְדַּי וְאֶת יוֹחָנָן אָחִיו, בַּסִּירָה עִם זַבְדַּי אֲבִיהֶם וְהֵם מְתַקְּנִים אֶת רִשְׁתוֹתֵיהֶם. קָרָא לָהֶם: 22 וּמִיָּד עָזְבוּ אֶת הַסִּירָה וְאֶת אֲבִיהֶם וְהָלְכוּ אַחֲרָיו. אני כל כך אוהב לקרוא את הפסוקים האלה, כל כך מלבב, כל כך מלא תמימות ואמונה. אחד הדברים. שגם מאמינים קשה להם להבין לפעמים, זה לעזוב את הכל וללכת אחרי ישוע המשיח. להקריב את רצונותינו, להקריב את הדברים שהיו בידיינו והיכולות שלנו שהיו לנו בגוף הבשר. לתת אותם על המזבח, ולהתפלל שרצונו של אלוהים ייעשה בחיינו.. כשנושעתי, אני עזבתי המון דברים חשובים מהחיים שלי, אפשר להגיד על זה הכל, כי זה מה שהיה עיקר חיי. עזבתי את חבריי, הפסקתי לנגן ולשמוע את המוזיקה ששמעתי, לא ניכנסתי עם החברים כשהם עישנו סמים, כשהיייתי בבית. הרגשתי כמו זר וכך גם ההורים שלי הרגשיו שאני כמו אורח, כי הייתי כל כך הרבה זמן בחוץ בהתבודדות ביער, וכשהייתי בבית ישבתי וקראתי והתפללתי בחדרי...וגם הפסקתי לנגן בלהקות שהיו לי.. כך שהפסקתי הרבה דברים, שהיו מאוד חשובים בחיי, הוריי, מוזיקה, חברים, בילויים, ודבירם בשריים אחרים.. זה לא היה קשה כמו ששני האחים בני זבדי פשוט נענו לקריאתו של ישוע והלכו אחריו, כי ישוע מלא אהבה כשהוא מביט בנו, וישוע מלא סליחה וממלא אותנו באור שהקליפות שהיו על עינינו ניפתחות.. הקרבתי הרבה, אבל לא הרגשתי בכך, פשוט נהנתי ושמחתי ליהיות קרוב לאדוננו ומושיענו, ליהיות בחיק אהבתו. להרגיש את אורו, ולדעת שהוא מקשיב, שזאת ידיעה שוואוווו!:)הללויה.. אני בטוח שהרבה אנשים לא הבינו למה עשיתי את זה, ואפילו חלקם חשבו שהשתגעתי. הוריי חשבו שבכלל אני מגזים עם הנושא הזה, ושאני גם כככה ירד מזה וזה יפגע בי. כי הפסקתי לנגן עם הלהקות. וליהיות עם חברים, וכל פעם חזרתי מהיער. היה נראה להם לא בדיוק ברור.. וזה יצר הרבה בלאגן מסביבי, הוריי פשוט התמוטטו, ולא יכלו יותר להבין מה שאני עושה, שנעלמתי מהבית לארבעה ימים והייתי בירושלים ובסופי שבוע הייתי אצל חברים בירושלים, ולא עשיתי את זה מחוסר כבוד להוריי, רק מפניי שהיה לאלוהים תוכנית בעבורי..ובעבור מישפחתי וחיי.. הגעתי למבשרת ציון, ליד ירושלים, שם יש בית ספר משיחי לכתובים, והחלטתי ללכת לשם. באתי אל ההורים שלי, ואמרתי להם. שאני מתכוון ללכת ללמוד שם שלושה חודשים, אמא שלי שליבה כבר כמעט ונפל בגללי, אמרה לי שאני יכול ללכת. אבל לא מתוך זה שהיא הסכימה. פשוט לא היה לה כוח יותר :/ ניכנסתי לחדרי, התחלתי לנגן, ולהתפלל, ופשוט לא יכולתי. ונפלתי לפניי אלוהים, בבכי ותחנונים על מה שקורה במישפחתי ולאמא שלי..והוא נתן לי פסוק. שאני כרגע לא זוכר איזה פסוק זה. אבל אלוהים הסביר לי שכל מה שקרה ולהחלטה שהגעתי הגעתי כדי להבין שאני צריך להשאר בעיר, לאלוהים יש רצון להקים את העיר הזאת וליהיות פאר לשמו.. יצאתי מהחדר, הערתי את אמא שלי בעדינות ובחיוך אחרי כל הבכי המטורף הזה, ואמרתי לה שאני לא הולך לבית הספר המשיחי.. ואז גם לאבא שלי סיפרתי. ומאז. אלוהים פשוט עשה נס. בחיי, ושינה הכל. אני כבר לא מתבודד לבד שעות ביער. יש איתי עוד 7 מאמינים שכולנו ביחד מתפללים ומהללים ושרים ומודים ומשתחווים לאלוהים וקוראים בכתובים:) היחסים ביני לבין ההורים שלי רק מישתפרים:)תודה לאל. ועוד הם באו איתי לקהילה שלי בירושלים!:)הללויה.. פתוחים יותר לשיחות, פגשו כל מני מאמינים.. ותודה לאל עוד מעט אולי תהיה להקה משיחית. :) שתפאר את שם אלוהים... ועוד הרבה הרבה דבירם שהוא נותן ונותן! בחסד ובאהבה.. יש ללכת אחרי אלוהים לא בידיעה שהוא יחזיר ויתן. אלא מפניי שאנחנו הולכים אחרי אלוהים וצעדיו בטוחים יותר מצעדנו, והחלטותיו בריאים יותר מהחלטתנו.. עניין ההקרבה נעשה באמונה, ובאהבה שאנחנו בטוחים עם אלוהים.. אני שמח שהחלטתי להשאר בעיר משרתת את רצון אלוהים, כי הוא עושה ניפלאות וניסים ובאמת מקים פה קהילה יפייפיה שלא תפחד לשמוח ולהראות באיזה שם אנו קוראים בתפילתינו:) דבר נוסף בקשר לשקריו של השטן, השטן ינסה תמיד לגרום לנו להרגיש שאלוהים לא בתוכנו. ושהוא לא יעזור לנו ולא איתנו.. הוא תמיד ינסה להכשיל את אמונתנו והביטחון שלנו באלוהים, יש לצעוק ביחד ולגרש את השטן! בשם ישוע המשיח:)!שהוא מלא באור שינקה את השקרים והאפלה של השטן השקרן.

salt of earth

New member
כמה יפה לשמוע

את העדות שלך ועל האמונה שלך שהחזקה. אכן אלו גם הפסוקים המועדפים עלי כי התלמידים עזבו את חייהם ואת החיים החומריים כדי ללכת אחרי ישוע וכמו שמרים הקדושה קיבלה את דברי אלוהים מפי המלאך גבריאל ואמרה "שיהי רצון האל" בכזאת צניעות וקבלה. הלוואי שכולנו נלמד מהם איך ללכת אחרי ישוע ולא לדאוג לשום דבר כי אלוהים הוא ייגן עלינו מלמעלה. חזק ואמץ אחי :)

lion 7

New member
מרגש עד דמעות עדות יפה אחי

בעבר הכרתי חבר שהיה מבשר באזורינו , למדתי אותו ערבית וגם התחזקתי מהאנגלית שלו, החבר היה מאוסטרליה, היה תחת שליחות של שנתיים כאן , נהגנו להתאמן גם על השירים בגיטרה ובכינור, במפגשי הצעירים youth meating , עשינו חזרות התאמנו את המוסיקה ערבית עם המערבית , בבסוף תום כהונתו במשך שנתיים חזר לארצו , והמשכנו להתכתב , באחד מהימים סיפר לי ממכתביו שהוא מתכון ללכת עם אשתו הטריה להודו לבשר וגם לעזור לאנשים שם , היה מעצב מאד מצידי כי הודו היתה התאבדות מהסיפורים ששמעתי מחברים ששירתו שם את ישוע , ולא הבנתי משמעות הדבר הזה לעזוב את הקרובים והחברים והאהובים והכנסיה ועוד, וללכת אל הלא נודע , זה היה מסע התאבדות . אחרי שנים הבנתי משמעות הדבר הזה , יעד בחיי אדם כשהרוח מכתיבה את הקצב , חלק מאיתנו נולד להיות נר לאחרים, ולשרת את המסר של ישוע עזרה לאחרים לעניים, לשרת באיזה מקום נידח שרק אלוהים יודע מי אלה .. זה היה מלפני עשרים שנה , ומאז לא שמעתי עליו יותר ,, יש דברים שנראים לנו מעצבים ומדכאים , אנו נוטים לאמר למה זה כך אלוהים, כאשר הרוח נכנסת באדם וממנהה נוצר אדם חדש , מין רפורמרה לא מובנת בחיינו , אתה משתנה וכל מה שהעיד האח המבורך כמעט אותו סיטואציה יפה שינוי ב180 מעלות, לעולם זה נקרא טפשות , הבל, שגעון , שצריך לאשפז מיד במחלקה, זה קרה עם יום החמשים עם התלמידים השליחים ומאז הרוח היא בעולם ואין מעצור , אולם אנו מבינים רק דבר אחד , (כמו העיוור) , הייתי עיוור וכרגע אני רואה ופקח,,,

פוקח עיניי עוורים:)

אמן! אחי היקרים ברוח, בהחלט היינו עוורים, הבשר. שהשמין והשמין מהחטאים שנעשו בחיינו. מהתאוות שלנו.... כיסה את עינינו, והסתיר את אורו של אלוהים, "..השמן לב העם הזה. בשפתיו כיבדוני וליבו רחק ממני.." ליבנו היה מכוסה! בשמיכה שחורה, והשטן השקרן! מלא התאווה! והרמייה. פחדן הוא וניסה להרוס כמה שיותר בליבנו לפניי שאורו של אלוהינו מלך העולם בא ושטף הכל. גם שאול, כשהוא הלך לדמשק עם האישור מהכהן הגדול ליתפוס מאמינים, היה לו מטרה בחיים. להתקדם בפירסום של שינאתו. להצליח.. ובאמצע הדרך. ישוע נתן לו התגלות. והוא הפך למאמין במשיח ומבשר מיומו הראשון. גם אנחנו, ניקראים. באמצע שאנחנו ממשיכים קדימה להגשים דברים שאולי לא טובים לליבנו, דברים אנוכיים, דברים. של הבל, שהתפרקו לבסוף.. הוא קורא לנו באמצע. ומושיט את ידיו, נותן לנו נחמה וכל מה שהיה חסד הוא ממלא באהבתו.. תודה למושיענו! תודה למלכנו. שהוא מלך ענוו ומלא חסד ואהבה.. ומרים אותנו מהבוץ הטובעני שהיינו בו. אחים יקרים, אם מישהו מאיתנו יודע ומודע לזה שהוא בבוץ טובעני, והוא רואה את היד שמושטת אליו שיאחז בו בלי היסוס. ולא ירפה! מתי פרק ד' פסוק22 :"ויקרא אליהם: ויעזבו מהרה!! את האניה ואת אביהם וילכו אחריו:" הללוויה!:) מהרה נעזוב את כל ההבל שעסקנו בו, כי אלוהים באמת מלא חסד ואהבה לילדיו והוא ימלא את חיינו בדברם חיים, דברים בריאים, דברים שבונים! ולא הורסים. דברים שנותנים ולא גוזלים. כך שממלכתו תיבנה ותיגדל עד ליום הניסיון הגדול. מפסק 23 רשום שישוע הלך בכל הגליל ולימד בכל בתי הכנסת! כולם. אני חושב שזה חשוב לעשות את זה גם היום, זה בהחלט קשה, אבל תיתפללו על זה, שאלוהים ישלח אותנו למקונות שבחיים לא חשבנו ששם תהיה ישועה. ושם יפעל החסד של אלוהים והוא יגן על הלבבות שירצו באמת. בנוסף לכך הביאו אל ישוע את כל החולים, מכל סוג, אנשים שיש בהם שדים, נכים, עיוורים, חירשים, מתים.. ישוע אמר בסוף הבשורה שכל זה אנחנו נעשה ואפילו יותר ממה שהוא עשה. וכל זה נעשה בשמו למען יפואר שם האב, וידעו אנשים את האמת ואת אשר הם דקרו. וגם זה חשוב לקבל לחיינו בתור מאמינים ויראי אלוהים!(הללווויה) להתפלל בישביל חולים, בישביל אנשים שניפטרו, בישביל אנשים שאולי יש להם בעיה בבית עם ההורים, או כל דבר שאפשר לבקשר בתפילה ובהסכמה ואלוהים שהוא מלא אהבה מקשיב ונותן מענה ושמו יפואר ונראה אנשים מסביב מתחילים להיוושע!:) תתחזקו אחים יקרים, בואו ונתמלא רוח הקודש, בהודיה ומיזמור. בהלל והשתחוויה, במחול ובזעקה....בתופים, כינור, חליל..או גם אם זה שני מקלות עץ שמכים אחד בשני. פשוט להלל את שמו:)הקדוש. והמבורך... לילה טוב אחים ואחיות יקיריי יה!:)אלוהים אוהב אותנו ומקשיב לתפילותינו. כל ישראל תיוושע..

lion 7

New member
ישוע עבר התנסות מענינת

התחיל במשימה שלו לבשר ולרדפא , מתי ? אחרי שכבר למד טוב מאד את הכתובים , אנו רואים בלוקס שהיה כבן 12 בירושלים מתווכח עם אנשי הדת , כשנשאל מהוריו לאן הוא נעלם , ענה שהוא צריך להיות במה ששיך לאביו, מאוחר יותר נאמר שעזר ליוסף בנגרות, הוא למד חוכמה , ועבד פיזית שלא יהיה נטל על אחרים , דברים שנלמד מהם , ובכן ישוע גמר ללמוד ולהתנסות בחיי העיר שבה היה חי כבן 30, לא לשכוח שהעיר הזאת היתה עיר של שודדים (מנצרת יצא דבר טוב?) , אחרי הכל צם האדון ארבעים יום, כמחוה להתגבר בדרך על טבעית על הגוף , ממנהג זה שאבו הנזירים מאוחר יותר את רעיון התבודדות וסגיפות עוני מחריד , בכדי להתגבר על הגוף , אוגוסטינוס נזכר שהיה במדבר וגם היתה לו מלחמות קשות עם השטנים שבאו בצורות חיות (כתבי אבות האמונה), ישוע בהבדל מהם התגבר והוכיח באמת כדבר אלוהים החי, ישוע אחרי הלימוד ההתנסות , עבודה פיזית , המשיך לגדול באמונה הכנה מתוך הכתובים, מתוך ההתנסות עם בני אדם(במקום אחר כתוב , שידע מה זה את האדם) , ישוע התנסה עם השטן בשלושה מבחני תאוה , די קשים, היה רעב מאד, והשטן ניסה לפתות אותו בלחם, זה דומה לנו בלא לנסות את אלוהים בדברים חומריים אלא דברים רוחניים, גסטבורן הזכיר משהו ריאלי ,השטן יודע די טוב את הכתובים, מהם ציטט להכשיל, לפעמים במחשבות אנו מצטטים פסוק מה להתאים לדבר לא רוחני , דבר בהחלט לא בונה, צריך לדעת די טוב ברוח הקדש שלובשים , מה ואיך מבקשים דברים מאבינו שבשמים בשם ישוע.. ההמשך שהשטן הובס ולאחריו רואים שתחילת התבוסה רק ענין של זמן, ישוע הצדיק ובן אלוהים מבשר, עוזר למסכנים כאן, הרבה חולים, מצורעים . מחלות בלי מרפא , שנגרמו מהשטן, ישוע ניצח בהמשך גם, בקריאה לחזור בתשובה לאחרים, לא במובן הכתובים ושינון מצוות שממילא לא עשו כלום במיוחד לעניי הארץ, הוא מלך אמיתי על בזויים, חוטאים, מצורעים, עיוורים, בקיצור מי שנפלט מהעולם והקיא אותו , אליו ישוע בא.. היו הרבה כאלה אז , הדבר נודע והתפשט במהרה לא רק בעירו, בגליל , ירושלים ,‎ ‎עד סוריה!( יש מחוץ לברית החדשה , כתב יד סורי (סריאני) , ובו התכתבות בין מלך ריהא שבסוריה עם ישוע, ובו מבקש המלך הגוי רפואה מישוע ..ואפילו כתודה מבקש ממנו לעבור לארצו, הרחק משונאיו, ישוע סרב בנימוס, ואמר לו אשראי לאלה ששמעו ולא ראו). . . בהמשך פשוט הביאו חולים אליו. אדם פשוט מפליא

למעלה