שרשור שאלות והודעות בזק

הייייי איזה כיף לשמוע":)

תודה על תשובתך!!!!! מה שלומך? את צודקת. זמן רב יחסית לא ביקרתי כאן. אני קצת עסוקה לאחרונה. עוד 3 שבועות מסתיים הסימסטר יש הרבה עבודות ומבחנים שאני מקווה שיעברו עלי בשלום ובהצלחה. הם יוצאים ממש אחד אחרי השני וזה קצת מלחיץ. מקסימום אבחן מועד ב'. אחר כך, ב 2 לפברואר יוצאים לחופשת סימסטר. זמן טוב לנוח קצת, לחפש נעליים לחתונה ועוד כמה דברים.... אני מודה לך על תשובתך שוב ומאחלת שבוע טוב ומבורך לכולם!

רוני13

New member
יש לי עוד כמה שאלות...

1)למה שה' פשוט יישלח יום אחד שליח כדי להחליף את דתם של היהודים(לפי מה שהבנתי פה ישו הלך קודם ליהודים כדי לנסות לשכנע אותם להמיר את דתם)? הוא לא יכל פשוט לשנות את חוקי היהדות? 2)איך יצא שאתם מאמינים כל כך בשלוש דמויות רוח הקודש,ישו ומריה?(מה עם העניין של האמונה באל אחד?) 3)למה הנוצרים שמים צלבים-ישו נצלב על צלב,זה קצת אירוני לא?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifכמה דברים שחייבת לתקן לך

עובדתית אתה יוצא מנקודות הנחה מוטעות
אבל רוני זה המקום אכן בכדי לתקן ולהסביר מה זה נצרות משיחית באמת! 1. להחליף את דתם של היהודים? לנסות להמיר את דתם?
מה פתאום! עובדה כלכך לא נכונה.. ותרשה לי לשאול אותך, האם קראת את הברית החדשה? האם יש לך ביסוס לשאלה וההנחה שלך שציטטתי או שזו השמועה והידע הכללי שהגיע לאוזניך מכל מיני מפרשנים בלתי מוסמכים?
כי רוני יקר, ישוע יהודי, בא ליהודים בכדי להושיע אותם לגאול אותם ולקיים את הבטחת אלוהים שמשיע יגיע אליהם ויוביל את עם ישראל התועה לגאולה ולמלוכה! בדיוק לשם כך הגיע ישוע המשיח, אך הם לא רצו לקבל אותו, הם התכחשו לזה שהוא אכן המשיח המיועד, כי חיכו בעיני רוחם למלך לוחם, עם צבא ענק, שיביס את הרומאים , ויעשה מעם ישראל דאז עם שימלוך וישלוט בעולם. הם לא ציפו לאדם צנוע, שופע אהבה ודברי חוכמה, אדם שיגיד להם במפורש כמה הם חוטאים וכמה שאלוהים כועס על דרכם במיוחד לחכמי הדת והפרושים בזמנו. המרת דת? הרי הוא לא ביקש שימירו או טען נגד הכתוב בתנ"ך ובכמה איגרות אפשר לקרוא כמה התלמידים ניסו לעודד על קיום התורה אך לצד זה להכיר בישוע המשיח ולהכיר את הבריתה חדשה שבאה להמשיך את הישנה ולא למחוק אותה חלילה!! שזה כתוב במפורש. זה מה שעשה ישוע, שינה , הוסיף, הבהיר, ותיקן חלק מחוקי היהדות הישנים, שכבר לא היו נחוצים לאחר שהוא הגיע והביא ישועה וחמלה ואהבה לכל העולם. 2. אנו מאמינים באב, הבן ורוח הקודש
ולא במריה הקדושה כחלק מהשילוש הקדוש. זה לא שיצא! אלוהים ברא את העולם, ורוחו היתה עם פני המים, רוחה קודש, אלוהים לאחר שראה את העולם מתדרדר קיים את הבטחתו ושלח מושיח ומשיח לעם ישראל, שהוא בנו היחיד ישוע, שכמו רוחו של אלוהים הוא חלק ממנו, זה סוד השילוש המקודש, ולב האמונה החיה, שאלוהינו חי ונמצא בכל מקום, בכל זמן, ברוחו, רוח הקודש. אל אחד, לא ילד ולא נולד, אך הוא הכל יכול ודיבר אלינו דרך האב, הבן ורוח הקודש.
3. הצלב, הוא לא חובה, לשים , אבל הוא בהחלט חובה לזכור, הצלב הוא הרמז לצליבת ישוע, לעינויים שעבר, לחרב שספג במותן, להשפלה שטעם, והכל למעני, למען ימחקו חטאי בני אלוהים באמונה, ויזכו לחיי נצח, לאחר שגופו של ישוע הוקרב למענם על הצלב ודמו נשפך במקומם, וכך התבטל הצורך בהקרבת קורבנות כמו שנהגו בברית הישנה, כי אחרי שישוע בן האלוהים הוקרב למעננו, כבר שום קורבן לא יכול לעלות על זה, וזה כל מה שהעולם המיוסר צריך בכדי להיגאל|לב. בהחלט לא אירוני..זו ההכרזה שאנו מאמינים באל שנצלב למעננו, ומכריזים לעולם, שהוא מת למעננו, ואנו נושאים את הצלב איתנו בתת מודע, הצלב שהוא חיי העולם הזה שהם קשים ולפעמים מכבידים ומכשילים, אך ממשיכים את דרכו, נושאים את הצלב והולכים אחרי המלך, המשיח.
כל טוב רוני

לא צריך לענוד צלב!

ב"ה הצלב הוא סמל החרפה של המין האנושי,על שלא השכילו לראות אדם גדול מלא אור,אדם שלא הזיק לאיש מימיו,עשה רק טוב ושפע מעשי ניסים כבירים שהותירו חותם בל ימחה על האנושות. אבל להשתמש בצליבה כמכשיר לשנאת העם היהודי ולאנטישמיות-זה מעשה חמור! אל נא נשכח את מילותיו של ישוע על הצלב:'סלח להם אבי,כי אין הם יודעים את אשר הם עושים'. לאחר 3 ימים קם ישוע לתחיה('ברוך אתה ה',מחיה המתים'. מתוך תפילת שמונה עשרה). ישוע הוא כפרת עוונותנו.

salt of earth

New member
מסכימה איתך

המעשה של الفداء כלומר ההקרבה של ישוע על הצלב בשל חטאינו נעשתה מתוך אהבה רבה לנו. להשתמש בסמל המעיד על האהבה של אלוהים שלו לשנאת עמים אחרים זה דבר פסול ביותר. יותר חשוב מענידת הצלב על הצוואר (אני אישית לא עונדת צלב) צריך לענוד את הצלב בלב שלנו, ולזכור תמיד את ההקרבה של ישוע אשר נעשתה כי הוא אוהב אותנו ולא רוצה שנמות.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifגמני לא עונדת צלב../images/Emo9.gif אבל זו גם

לא היתה כוונתי.. הצלב כפי שאמרתי הוא בתודעה..אנו ממשיכים דרך הצלב בעולם איכשהו כי דרכנו לא מכוסה בפרחים, ילדי אלוהים נתקלים בהמון מכשולים בחיים וישוע תמיד מגן ועוזר, אך הצלב הוא בכדי שנשמור את הצניעות שנדע מה היינו בלי הישועה והצלב והאל שהיה מונח עליו. לא בהכרח לענוד אותו..אבל להבין את שמעותו ולכבד את הסמל הזה..כי ישוע כיבד אותנו על הצלב, כיבד את החוטאים ונתן להם מחילה שלא היו זכאים לה.

lion 7

New member
תפילת ה18 נועדה להבדיל

את ראשי הדת היהודית (שבהסטוריה עלפי ההסטורין יוסיפיוס היהודי) היו מושחתים עם הרבה מזימות ולקקנות לשליטים הזרים. תקרא קצת על זה . ובענין הצלב ישוע אדוננו ורבנו הפך סמל הבוז הזה לתפארת המנצח .. ועוד דבר אתה משתמש בשם אדוננו ואני מוחה על זה .. המנהלת לטיפולך , או שיחליף ניק או שיחסם . ישוע רבנו זה לא משחק כאן !

רוני13

New member
אז לפי דברייך...

נשמע שכבר הייתה גאולה-ואנחנו פשוט בזמן שאחרי...? אני לא יכול להאמין בנצרות-ואני גם לא אאמין,אני רק באתי כדי לחפש תשובות לכמה שאלות שעלו לי בקשר לנצרות. אני יהודי ואשאר יהודי מאמין לנצח. התנ"ך מראה לנו שה' היה מעניש אותנו כל פעם שחטאנו ומחזיר אותנו למוטב...והפסוק שהבאתי מקודם רק מחזק את דברי ואני לא מוצא שום סיבה שהוא פתאום יחליט לשלוח לנו סוג של "משיח" כדי להודיע לנו על זה במקום להמשיך את דרכו-התנ"ך בשבילנו הוא ספר חוקים וגם ספר היסטוריה וההיסטוריה מראה שהתקיימות של משיח כמו ישו(ע) היא לא סבירה. נכון שאנחנו מחכים למשיח...אבל המשיח יבוא רק אחרי שכל היהודים יחזרו למוטב ולא בשביל לשנות/לחדש משהו כבר קיים. שיהיה לכם יום טוב
(אני מקווה שאני לא נראה עצבני...זאת לא המטרה).

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאנו לא רואים בעין יפה..

את זה שבחרת לכתוב ישו(ע) שזה מראה על כוונה תחילה לכתוב את זה בצורה שתבלוט כעלבון למאמינים פה. אם הענין יחזור על עצמו איאלץ עם כל הצער למחוק את ההודעות. ולא נראית עצבני..אלא נשמעת תוקפני וחרד, וחבל שכך שאלת וענינו לך בשיא הנימוס , לא באתי בכוח בכדי לבקש כי תשתנה מיהודי לנצח למשהו אחר, אז אל דאגה, אמונתך היא שלך, וכל אחד עושה את הבחירות שלו בחיים. רק נבקש כבוד ודרך ארץ..גם היהדות מלמדת לכבוד ודרכי נועם, אז אם לא תכבד את דתנו לפחות תכבד את שלך שאתה מייצג, כי כל אחד הוא עדות מהלכת לאמונתו. כל טוב רוני.

רוני13

New member
סליחה...

חשבתי שאתם אוהבים שקוראים לו ישוע אז כתבתי את זה ככה כי ההעדפה שלי היא ישו! ההודעה הזאת לא נכתבה בכעס או חרדה סתם ככה זה נשמע מהמילים כאילו הייתי עצבני-אני יודע שלא התכוונתם לשנות את דתי אני רק רציתי להבהיר לשם מה באתי-אני מחפש תשובות. אני אשמח אם תגיבו על התוכן עצמו של ההודעה "אז לפי דברייך...". תודה,אני!

SON OF JESUS

New member
ארב יברקיק על ההסבר היפה../images/Emo45.gif

את עושה עבודת קודש עם הסבר הסבלני שלך לגבי כל השאלות והתשובות שלך עם תענוג גדול לקרוא אותם וולחזור עליהם שוב ושוב מי ויתן ויסוע יקון מעיק וימקי , ויאיר לך את הדרך, ויתן לך כוח תמיד להיות איתנו ותרחפי מעלינו ששומרת על הפורום מהרשע השטני

lion 7

New member
שלושה דברים לבירור

משמעות משיח כבר עניתי בשרשור של אנטוליו ואוסיף שמצער שראשי היהדות היו תקועים במזימות מרמה והרג פוליטי בין ראשי הכהנים, לא פלא שלא רק דחו את ישוע שה האלוהים, שחי ביניהם , ריפא אנשים , פתח עיני העיוורים, גם הקים אנשים מהמוות והחזיר הרבה אושר לאנשים, בד בבד היהדות שהיתה מורכבת מארבעה או חמשה פלגים, מפלגות פוליטיות מהם הפרושים שדקדקו הרבה בתנ``ך , לא מבחינה הומנטרית לעם שהשתוקק באמת למשיח אמיתי שיגאול אותם כמובט מספרם התנ``ך ,אלא בין היתר רצו מרכז רוחני דתי תרבותי בין העם, למצוא פתרון לא יעיל לבעיות היומיום אם הם עצמם היו שנואים מהעם הפשוט , לחפש הכשר לבקיעת ביצה בשבת האם מותר לאכול אותה ביצה או לא . ועוד הרבה דברים שבאמת לא היוו מענה רוחני לעם. אותו עם שהיה בין הסדן והפטיש,שחיתות דתית ושלטון זרים. אז ישוע הסביר שהוא המשיח הנועד לעמו, וחלק מהעם דחה אותו כי לא כבר נטמע בראש שמשיח יגאול פיזית מהשלטון הזמני. אולם הברית החדשה מספרת לנו ולאלה שהאמינו בו נתן להם חיי נצח , הבשורה הטובה אחרי 33 שנה מהופעתו כמשיח גואל וכפרה אמיתית וכבר נרמז אליו בהרבה אזכורים מהתנ``ך והשלים אותם מאז שנולד לבתולה מרים עד עלייתו אחרי המעשה שאליו בא והוא למות בכדי לפדות לא רק עמו פיזית ורוחנית אלא כלל העולם, הוא ציווה לחסידיו מלפני העליה לשמים שילכו ויבשרו לעולם כולו ושיחזרו בתשובה מי שיאמין יוטבל בשם האב והבן ורוח הקדש , והוא בן האדם ובן אלוהים כמו שיש לו הרבה תארים רבים שאני אכתוב עליהם בשרשור אחר , ישוע גם ריפא גויים שהיו כאן ומחוץ לא``י , גם ליהודים הראשונים (נוצרים אבות האמונה מהם פטרוס כיפא שמעון, שאול פאולוס ומרבית האמונה שהיתה יהודית , שאפשר לאמר יהדות אמת או יהדות משיחית , ובגלל שאלה נטבחו בעד שהם מבשרים לעולם כולו , ואלה שקיבלו ונטבח מהם מליונים שמהם אבות האמונה שלנו כערבים נוצרים , לא היה להם יכפת להקים דת חדשה אלא ראות חדשה, מעודדים מקולו של ישוע שעבר מפה לאזן, מין תורה בעל פה , היו שמחים למות עבור ישוע באש, בשמן רותח ובהרבה דברים שאי אפשר לספר כאן, הם אהבו את היהודי המושלם הזה מנצרת עם אחיהם באמונה מהיהודים המשיחים שנעלמו אחרי הטבח כאן כנבואה מפי ישוע רבנו ומלכנו יחד איתם. שישוע הוא הראש ואנו ביחד שאר הגוף , כנסיית המשיח , הדבר השני לשאלתך אכתוב מאוחר ..

lion 7

New member
לגבי השאלה השנייה

השילוש הקדוש : קאנון האמונה הסביר את האמונה באומרו : אנו מאמינים באל אחד האב הבן ורוח הקדש , אל אחד מהות אחת , מוצא אחד (גרעין) שוים באון ובתהילה. בטבע האל הזה מופיה שלושה תארים או תכונות מבראשית נצחית , שמראה לנו הספר בצורת פרסונות (אקנומימ) שוים. וידיעתנו באישיות זאת משולשת האקנומים , היא אלא אמת שמימית התגלתה לנו בספר בברית הישנה התנ``ך בצורת רמזים, והתבררה לנו בברית החדשה בגלוי : 1) הספר מגיש לנו שלוש פרסונות שאנו מכירים אותם ישות האל (אלוהים= אל בריבוי) 2-שלושה אלו מתוארים בספר דרך שהם אישיות השונים אחד מהשני. 3- השילוש בטבע האל לא זמני או גלוי אלא נצחי ואמיתי . 4) השילוש לא אומר שלושה אלים , אלא הפרסונות השלושה מהות אחת להם במשותף . 5) הישיות השלושה אב בן רוח הקדש שוים.. 6) אין הבדלים באמונה, אלא בהכרח היא מגישה לנו מפתח להבנת שאר יסודות האמונה המשיחית . האמת זו היתה כלולה בלימודי המשיח (יוחנן 14: 9-11) , והכנסיה אחזה במה שהיה בספר מתי 28:19 , ודבור השליחים על האמת ב2 קולוסי 13 : 14 .. אי אפשר לא להבחין טבילת המשיח ובו נשמע קול האב בגלוי הנועד למשיח , ובהתבתיות רוח הקדש על ראש המשיח הבן בצורת יונה (מתי 3 :16,17) . אמת לאמיתה בתבונת הכנסיה ואמונתה באלוהות המשיח , היא התוצאה הבלתי מתפשרת להציב אמת השילוש בתוך תבנית , ותבנית זו היא הציר שסביבו חגה כל הכר הנוצרים באלוהים באותה אוירה יהודית או פגנית ומתבססת עליו. מלת השילוש עצמה (שילוש או השלשה) , לא הופיעה בספר הקדוש , וסביר שהראשון שיצר אותה והשתמש בה הוא תרתליאן במאה השניה. אחריו הופיע סביליוס עם כפירתו במחצית המאה ה3 , וניסה לפרש את העקידה (אמונה) באומרו : השילוש זה לא דבר אמיתי באלוהים אלא קריאה חיצונית, זה אירוע זמני ולא נצחי) . אחריו באה כפירת אריוס שקרא כי האב לבדו הוא נצחי אולם הבן והרוח יצורים שונים משאר הבריאה, ולבסוף הופיע אתנאסיוס שדחה תיאוריות אלו ויישם בסיס האמונה המושלמת שקיבל והכיר בה ועידת ניקיה ב 325לספ-. רציתי להסביר כי אמונת (עקידת) השילוש היא אמונה עילאית שמעל לתבונתנו השכלית בבשר ולא יתפוס אותה השכל המוגבל. כי היא לא תוצרת המחשבה האנושית אלא היא , קריאה שמימית שמגיש לנו הנבואה הקדושה , ונשענת על ההתנסות המשיחית. כך תיווצר כל דת שמיצר בני אדם נקיה מהשילוש. ומוכן להביא ציטוטים מהתנך

lion 7

New member
לשאת את הצלב

לשאת את הצלב בשני מובנים מילולי ובאופן סימבולי , משמעו להיות מושפל , אולם אחרי יסורי ישוע נהיו חסידיו רואים לצלב ראות אחרת שונים בכללי , כך שפאולוס התגאה כמונו וכמו 2 מליארד אחרים בצלב המשיח (גלטיים 6 : 14) שבוא נהיית הפדות (אפסיים 2 : 16 , וקולוסים 1 : 20). יש הסבר במפורט בהזדמנות אחרת נסביר מאין צץ הצלב מלפני ישוע רבנו .

איבן Najy

New member
מהי הכנסיה ה ROMAN CATHOLIC

בעליה לרכבל פגשנו 3 נזירות לבושות כחול שאמרו לי שהן שייכות לכנסיה הרומנית קתולית שמה של אחת הנזירות בעלת מראה ערבי היה פלסתינה ולדאבוני לא הצלחנו לשוחח כי אני לא יודע ספרדית והיא לא יודעת ערבית אבקש פרטים על הכנסיה ועל הסיבה ללבוש הכחול

רומית קתולית או רומנית קתולית?

רומית קתולית- לטינים, הפלג הראשי של הכנסיה הקתולית. רומנית קתולית- לא מכיר, אולי היתה ברומניה כנסיה אורתודוקסית שהפכה לאוניאטית?

salt of earth

New member
לטינית

זה קצת מבלבל השמות הללו. אבל בעיקרון הכנסייה הקתולית נקראת ROMAN CATHOLIC. עבור אנשים זה שם כולל לכנסייה הקתולית ועבור אחרים זה מצומצם רק לכנסייה הלטינית, בעוד יש eastern-catholic בכל מקרה או שהיא התכוונה שהיא קתולית או שהיא התכוונה שהיא לטינית ויש ערבים-לטינים. הסיבה לכחול זה תלוי לאיזה מסדר הם שייכים, יש פה מסדר שנקרא "אחיות ישוע הקטנות" שהן לובשות כחול, וזה מסדר בכל העולם.

king1 האחד

New member
האם יהודי משיחי

יכול להנשא לאזרחית אמריקאית נוצריה בכנסייה (כמו למשל ב: King of Kings ) והאם נישואין כאלו מוכרים על ידי שלטונות ההגירה בארה''ב? תודה מראש למשיבים

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifשאלה מתאימה למשרד הפנים האמרקאי

לא? יהודי משיחי עוד מוגדר יהודי בכל אופן, לא חושבת שיש הגדרת חוקית ליהודי משיחי לפחות לא לפי חוקי הארץ.

למעלה