שרשור מקוון

Angel Of Moon

New member
מאוד שמחה לראות את זה!

רק חסר שיתחילו להוציא קולקציות וצבעים משוגעים ואני לא אבגוד בהם לעולם. חח

נופ ר

New member
אני הולכת לזרוק את כל הלקים של שיק שיש לי

לא משנה כמה הם יפים ולא ארכוש מוצרים שלהם. ברגע זה הם איבדו כל אמינות. לאחרונה הפסקתי למרוח את הלקים של שיק, בגלל הרעלים. אך קשה לי להאמין לטענה שאין שום רעלים בפנים ושזה רק רשום בתוית.

happyhappy

New member
סילחה שאני שואלת, אבל-

איך היא יודעת שמי שפנה אליה הוא באמת נציג של שיק ולא סתם איזה ליצן אינטרנט? הסיבה שאני שואלת היא כי תוכן הפניה שלהם כל כך לא מקצועית...

נופ ר

New member
תתפלאי אבל

לא כול האנשים בעולם מקצועיים. גם אנשים שחשבת שהם יהיו הכי מקצועיים והכי זהירים שיש בסוף עושים טעות מתוך זעם או מתוך התרגשות.

lilo4

New member
במדינת ישראל

יש חובה לציין את רשימת המרכיבים על כל מוצר. במידה והחברה לא מציינת הימצאות של רכיב כלשהו, מדובר בעבירה על חוקי מדינת ישראל. אני כן נוטה להאמין להצהרה שלהם.

סקרמנטה

New member
נכון, אבל מדובר כאן במקרה הפוך...

שיק מודעים לכך שהטולואן מופיע ברשימת המרכיבים בתוויות שעל הבקבוקים, אבל הם טוענים שבפועל הוא לא נכלל בפורמולה ובמקביל לא עושים שום דבר כדי ליידע את ציבור הלקוחות שהוא כבר לא נכלל ... זה נראה לך בסדר? את נוטה להאמין להצהרה שלהם (מול בלוגרית בלבד, ולא בציבור!) שבפועל אכן אין טולואן?

lilo4

New member
לא לזה התכוונתי

ברור שכרגע אני לא מתייחסת לאף לק של שיק כנטול רעלים. כל עוד זה כתוב על התווית אני לוקחת "מקדם הגנה" ומבחינתי החומר כן נמצא בלק [לא שזה משנה לי משהו, ככה או ככה אני משתמשת בלקים שלהם]. ברגע שהם יוציאו את החומר מרשימת החומרים- מבחינתי רק אז לא יהיו בלק רעלים. אגב, אם תחפשי באינטרנט את האתר שלהם, תביני שמבחינת יחסי ציבור זו לא בדיוק החברה הכי מקצועית. זו חברה שמוכרת מוצרים זולים, ומתבססת על העובדה שאנשים יקנו את המוצר כי הוא זול, הם לא ממש ניסו למתג את עצמם. זה לא אסי או OPI. ובגלל שגם ככה הם לא ממש משווקים את עצמם, אני מאמינה שהם לא יטרחו לעשות קמפיין רק כדי להכריז שהלק שלהם נטול רעלים

סקרמנטה

New member
בלקים שלהם יש לא רק טולואן, אלא גם DBP

ואת האתר שלהם אני לא צריכה לחפש :) כבלוגרית שרוב הפוסטים שלה על שיק אני מכירה את האתר שלהם ובכל חודש חודשיים מייחלת לראות בו שינוי. אבל הוא אף פעם לא מגיע. שיק לא צריכים (או לפחות לא רואים צורך) לשווק את עצמם מול הציבור. הם משווקים את עצמם מול חברות אחרות... הם מייצרים לקים עבור קרליין (כן! שימי לב לתווית בתחתית הבקבוק) ואאל"ט לפחות לעוד חברה אחת המשווקת בישראל. הלקים שלהם ממש לא זולים. במיוחד לא לאחרונה כשהמחיר שלהם בסימן עליה מתמדת. בכל מקרה, לדעתי הלק שלהם בשום אופן לא צריך לעלות יותר מ-6 ש"ח. כי עם כל הכבוד, מבחינתי היתרון היחיד של שיק על פני טופ-ביוטי המעולים(!!!) זה הריח הפחות מסריח שלו, כנראה בזכות שאין בו פוראמלדהיד. זה שהם "כחול-לבן" זה רק ערך מוסף ותו לא. נו טוב, אז שיעלה 7 ש"ח כמו פרו-ביוטי שגם הם תוצרת ישראל ובעלי רשיון משרד הבריאות, אבל לא יותר. ועוד לדעתי, המחיר של לק שיק ימשיך להאמיר דווקא כדי לשדר יוקרה ואיכות ("יקר = איכותי"). עלינו, הלקיסטיות בפורום ובבלוגים הישראליים (כלומר אולי 100 נשים), זה לא יעבוד. אבל על שאר 4 מיליון הנשים האחרות בישראל - יש מצב שיעבוד, גם בלי שום קמפיין של "אין רעלים" וגם בלי לעדכן את תווית המרכיבים שבה מופיעים גם טולואין וגם DBP. המחיר הגבוה פשוט יעשה את שלו. שבוע טוב ומבורך

Ultra marine

New member
אני לא חושבת ש"המחיר הגבוה" יעשה משהו,

לקים של אורלי נמכרים ב 20+ ש"ח, לקים של לוריאל, סאלי הנסון וכו' נמכרים במחירים יקרים יותר.. גם 40 ש"ח לבקבוק.. אז לדעתי גם אם שיק עולים 15 ש"ח זה עדיין לא נחשב יקר לצרכן.. נכון שיש את טופ ביוטי, WOW וכאלה שמוכרים הכל יותר בזול מאשר תמצאי בסופר פארם וזה לא משנה אם זה צלליות, עפרונות עיניים או לקים.. אבל מי שלא מגיעה למקומות האלה או שלא מעוניינת לקנות בהם תמשיך לקנות בסופר פארם ותמשיך לקנות את שיק גם אם הוא עולה 15 ש"ח. לרוב הנשים אין כזה מבחר עצום של לקים גם ככה.. ואגב, את אומרת שיש בערך 100 בלוגריות ישראליות שכותבות על שיק - אז תעשו צעד! היום האינטרנט והבלוגיה בכלל זאת ספרה מצוינת להעלות נושאים למודעות.

סקרמנטה

New member
יקר - הכוונה יחסית ללקים ה"פושטיים" :)

המחיר של שיק היה עד לא מזמן ממש מעט גבוה יותר ממחירי הלקים בבסטות... וככה הוא גם נתפס מבחינת האיכות. לאט לאט הוא מטפס ועולה עד שיגיע למחיר שקרוב יותר לזה של אלה הנמכרים בפרפומריות, וכך מי שתזכה להכירו תתפוס אותו (לפחות פסיכולוגית) כבעל איכות דומה לזו של אלה על המדף לידו. כאמור זו דעתי. ומכיוון שבישראל המודעות לרעלים בלקים אפסית, אני נוטה להאמין שהם יצליחו, ולא משנה אם באמת יש טולואן ושאר מרעין בלקים שלהם או לא. 100 בלוגריות?! הא?! לאאאא.... חחח. כתבתי "לקיסטיות בפורום ובבלוגים הישראליים" והתכוונתי שסה"כ כל הנשים שגולשות בפורום כאן ובבלוגים שמאזכרים את שיק הן ממש מעטות, אולי 100 נשים... כל השאר גולשות רק בפארמים או בסניפי WOW וכד' או בשווקים.

Ultra marine

New member
ואת לא חושבת שה 100 האלה יכולות להפוך

לבעלות השפעה? תראי איזה באז הפוסט של הרלוט/מה בבקבוק עשה..

foggy night

New member
כמה מילים על מה שאמרת

ראשית - אני מוצאת הבדל בין שיק לפרו ביוטי - פרו ביוטי מתקלפים בחתיכות שלמות אחרי יום, לפחות עלי, ושיק מחזיקים כמעט שבוע (בהנחה שלא התעסקתי הרבה במים והציפורניים שלי לא מתפצלות). מעבר לזה, לעניין הריח יש משמעות - נראה לי, ואני לא כימאית, ששלושת הרעלים בין היתר הם מקור הריחות החריפים של הלקים. גם שיק וגם טופ ביוטי מסריחים, אבל אחרת. לה-צ'אט לא מסריח ככה וגם הלקים החדשים של וואו לא מסריחים ככה - ולפי האריזה אין בהם את שלושת הרעלים (לא כתוב שאין, אבל הם לא מופיעים ברשימת המרכיבים). אגב - זה גם מוכיח שאפשר למכור לצרכן (או לצרכנית) לק לא רעיל ב- 8 ש"ח. לגבי עליית המחיר כדי לשדר יוקרה - אולי זה נכון - ובטוח שזה עצוב - אבל המשמעות של זה תהיה פטאלית לדעתי. כולנו בפורום (אני מרשה לעצמי להכליל) קונות כי בא לנו צבע חדש וממש לא כי אנחנו צריכות. אם לחברה מסויימת יש לקים טובים וזולים, אין לי בעיה לקנות כל חודש 4-5 לקים חדשים. אם הלקים טובים ויקרים, תלוי כמה יקרים, אני אקנה אחד בחודש, או אפילו אחד בכמה חודשים. מה המשמעות של זה? (1) קונים פחות (2) הלקים בחנויות מתיישנים, מאבדים מהאיכות - ושוב קונים פחות.

סקרמנטה

New member
גנטיקה היא אחד הפרמטרים לעמידות

ואצלי(!) שיק לא עמידים. לגבי הריחות - נכון. כבר הזכרנו את ענין הריחות בהקשר לרעלים מספר פעמים כאן בעבר. ונכון, אפשר בהחלט לשווק לק לא רעיל במחיר 8 ש"ח ועדיין להרוויח עליו. ספרי על זה לשיק :) ותמיד יהיו כאלה שישלמו עבור האשליה, ופחות על המוצר.

lilo4

New member
כמו שכבר כתבתי בעבר-

אני לא מתייחסת לעניין של רעלים בלקים. אולי אני עושה טעות, אולי לא. עדיין לא קראתי מספיק הוכחות לכך שהריכוז של החומרים האלה בלק אכן מסוכן לי. ככה או ככה אני מקפידה למרוח לק בחדר מאוורר, בגלל הסירחון. זכותה של כל אחת לעשות את ההחלטות שלה. זכותה של החברה לנהוג איך שהיא רוצה, שכל אחת תחליט אם המדיניות של החברה מתאימה לה או לא. אני אישית חושבת שהם יצאו מטומטמים והיו יכולים לשווק את עצמם טוב יותר, אבל אני עדיין לא במצב שבו אני אחרים אותם, בגלל הדעות האישיות שלי [ושוב- שכל אחת תעשה מה שמתאים לה]. ואגב, הלקים של שיק יקרים בגלל שבסופר פארם/ניו פארם/המשביר לצרכן/H&O הכל יותר יקר. אני מוצאת לקים של שיק ב-10 ש"ח. שכל אחת תעשה את השיקולים שלה- מחיר, בריאות, ערכים.

Ultra marine

New member
אבל אם ימתגו את הלקים של שיק

אז הם כבר לא יעלו 10 ש"ח (זה מה שהיא מנסה לומר בעצם..)

lilo4

New member
ואם לסבתא שלי היו גלגלים...

אני נוטה שלא לשחק את משחקי ה"אם". למדתי על עצמי שאני תמיד טועה בניחושים שלי. אם הלקים של שיק יעלו יותר מ-20 ש"ח, אני אשקול בשלילה אם לקנות אותם, ומקסימום אחכה למבצעים. כרגע אני מרוצה מרוב הלקים שלהם והמחיר נוח לי, אז אני קונה אותם. אני חושבת שההתנהלות של החברה הייתה מטומטמת, אבל לדעתי גם גל התגובות בעקבות זה הוא קצת מוגזם. מדובר פה בסה"כ בחברה ישראלית שלא יודעת להתנהל, לשווק ולמתג את עצמה, והם יצאו מפגרים ועשו לעצמם נזק, אני נוטה שלא לנפח את הסיפור הזה [דעתי האישית, וכמו שכבר כתבתי- שכל אחת תעשה את השיקולים שלה]. והאמת? חבל לי. כי המוצרים שלהם כן טובים. יש להם ליין של מוצרי טיפוח לציפורניים במחירים לא גבוהים, ויש לי ניסיון עם אחד מהמוצרים ואני סופר מרוצה [וגם יצא לי להמליץ עליו בפורום מספר פעמים]. וכמובן שמדובר בחברה ישראלית, ואני יודעת משמחה לרכוש מוצרים שמיוצרים בארץ, מטעמי ציונות/פטריוטיות או תקראו לזה איך שתרצו, ומטעמי סביבה- מוצרים שלא צריך לשנע בעזרת מטוס או אוניות. בקיצור, שכל אחת תעשה מה שמתאים לה.

סקרמנטה

New member
כשאמרתי שהמחיר של הלקים שלהם יקר ומאמיר

התכוונתי בפרפומריות, ולא בפארמים/ המשביר/ H&O/ מגה וכד'. המחיר עלה מבערך 6 ש"ח ל-12 ש"ח תוך שנתיים! כלומר הכפיל את עצמו! ברור שגם בפארמים ושות' המחיר עלה אבל בקצב תלול יותר. לפני כשנה שיק עלו בס"פ 13.70 ועכשיו 18. בחודש האחרון מצאתי רק חנות אחת שמכרה את שיק ב-10 ש"ח. זו היתה פרפומריה חדשה בב"ב. כל השאר העלו ל-12 כבר בסביבות פסח.

lilo4

New member
אני נוטה לחשוב

שהעליה היא בגלל עליית מחירים כללית במשק, ולא בגלל איזו כוונה של החברה להעלות מחירים. ככה או ככה- כרגע המחירים של שיק נוחים לי ואני אוהבת את הלקים שלהם. ברגע שאחד מהפרמטרים ישתנה אני פשוט אפסיק לקנות אותם. כמו שהיום אני לא מתעסקת ברכישה של לקים שעולים יותר מ-20-25 ש"ח, ככה גם אותם אני אפסיק לקנות אם זה יהיה המצב, או שאני אחפש מבצעים

למעלה