היי כולם, אני עדי ואני חדשה

CuteRic

New member
היה דיי קל..

סיימתי אותו דיי מהר, היה קל. אבל הצצתי במבחן של חברי לשולחן הלימודים (XD) ויש לי טעות בדבר הכי מפגר, במספרית. >< אומרים שש מדינות? או שישה מדינות?

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמדינה אחת-שש מדינות. נקבה זה קצר...

לזכר יש *** ארוך, אז המספר ארוך [חמישה, שבעה... תוספת ה' בסוף המילה] נקבה היא עם קצר, אז גם המספר שלה הוא קצר , בלי ה-ה'.חמש, שבע,וכו'...]. זה עובד בול. אין טעויות.

לאהדורה

New member
../images/Emo85.gif../images/Emo221.gifחחחח XD

הכי מעצבן , שרוב השאלות היה צריך לדפדף לטקסט , כבר התעייפה יל היד.
היה קטע על השמות של המוצרים , על מכוניות ועל מוזיאון המדע. D:

tal100mmt

New member
../images/Emo141.gifאנחנו עשינו את המיצ"ב היום

והיה לנו בדיוק כאלו נושאים ושאלות.. בכללי היה קל .. מישו זוכר מה הוא כתב בשאלה שהיה צריך לכתוב את ההפך ב"נבדלו" וב"נכנעו"? והסיכומים היו מעצבנים ביותר.. ד"א מישו יודע מתי המיצ"ב במתמטיקה???

doshie

New member
להה

את לא מבינה זה גם היה המייצב שלנו...על מכוניות ועל מוצרים של ישראל שלמה קוראים להם בלועזית ולא בעברית,על מכוניות,ועל מוזיאון המדע(איינשטן,שבשבות)מזה זה אותו דבר ??קיצר הלך לי ממש אבל ממש טוב..

1mayush

New member
מדינה אחת, שש מדינות ../images/Emo6.gif

ככה אני בודקת את עצמי חחח תלמדו את זה טוב :] יש את זה גם בבגרות בתיכון...

בואו אני אלמד אותכם שיטה פשוטה שלא תשכחו:

זכר זה ארוך. נכון לזכר יש ארוך ולנקבה קצר? זהו. זה העיקרון. יש שלוש ויש שלושה... שלוש זה נקבה [יש לה קצר ] שלושה זה זכר [יש לו ארוך] כדי למצוא אם זה זכר או נקבה שואלים : מה ביחיד ומוצאים. כגון 6 כיסאות. כיסא אחד [לא אומרים כיסא אחת, נכון?] אז שישה כסאות. שישה, כי זה ארוך , וכיסא זה זכר. זהו. פשוט ומדוייק. רק ככה הצלחתי בבגרות בלשון.... תעבירו ליחיד ותקבעו אם זה זכר ונקבה, ואז אתם יודעים שלזכר יש ארוך, אז המספר הוא בתוספת ה' [שישה, שלושה, תשעה, עשרה, שנים עשר, חמישה עשר] ויאללה... רדו לי מהוורידים. תגידו שהבנתם ודי.... יום נפלא חמודים !!!

tal100mmt

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo141.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אריאלה , כל פעם מחדש את קורעתתת אותי!!!

חחח אחלה דימוי,

בדיוק כמו המורה שלי. 'לצערי' אני לא צריכה אותו - אני זו שמתקנת אנשים שאומרים חמש כיסאות
אל תשכחו יש את עניין המספר הסתמי.. שזה מספר של קו אוטובוס, עמוד, בניין.. למשל - אני גרה [לצורך העניין] ברוטשילד חמש, ונכון חמש זה בנקבה - ובניין אחד זה זכר, אבל אנחנו מתייחסים אליו כנקבה, תחשבו גם בהיגיון - רוטשילד חמישה לא נשמע טוב ככה או ככה... אז לפעמים החוקים לא עוזרים כ"כ. כנל לגבי עמוד ארבע, בניין שלוש, קו אוטובוס שבע.....
מקווה שהבנתם
אריאלה כל הכבוד שתפסת את תפקיד המורה ללשון כאן... אני מוכנה לעזור באנגלית

CuteRic

New member
יש אז צדקתי! D:

עשית את נוסח א'? אני עשיתי נוסח א'.. וכן היה עם האיינשטיין הזה.. והמכוניות הישנות.. והזה של השמות באנגלית של המוצרים.. ומיצ"ב במטמטיקה יש בקרוב.. אני לא בטוח.. סביבות ה20..

doshie

New member
היי גל חזרתי...

היי מה קורה??את שומע אומרים שש מדינות ולא שישה למה מדינה היא אחת ולא אחד הבנת??.אני למדתי את זה מאמא הכפרה שלי...קיצור כל הזמן תחשוב בהיגיון משהוא אחד או אחת הבנת מה שנשמע לך...ולא טוב להתיק..אני העתקתי מחברה שלי וקיבלתי חמישים אז למדתי לקח(ועוד בהיסטוריה)קיצור יום עצמאות שמח...חזרתי הים מהפנימיה..:)

לאהדורה

New member
../images/Emo85.gif../images/Emo221.gifנדמה לי כתבתי שש...../images/Emo3.gif

ובדיוק בגלל מה שאת כתבת D:

OoO gali OoO

New member
את בפנימיית בויאר ?

דיי
יש מצב אני נרשמת לשם שנה הבאההD: יואו מגניב ואיזה כיפלך
וסתם בשביל העניין,יש שם משו בחופש הגדול
חוצמזה , ברוכה הבאה לפורום,אני גל בת 12

איזה קטע...זאת עדי..

כןן אני בפנימיה ויש מכנה הכנה בחופש הגדול ואני אבוא לשם אז אני אראה אותך...אני אהיה שנה מלפנייך בכיתה ח' ככה כל מה שתצטרי תבקשי בשמחה....ובויאר זה מקום מגניב ..וכאילו זה עולם חדש מלא בדברים את תיראי...את הולכת להיות אקסטרנית או פנימיסטית??אני פנימיסטיית הכי שולט..

למעלה