ערב טוב לכולם, מה שלומכם?

יוכי68

New member
../images/Emo24.gifערב טוב לכולם, מה שלומכם?../images/Emo140.gif

חזרתי לא מזמן מביה"ס לאחר ישיבה ותכנון מרכז שמיטה.......יש לנו הרבה ללמוד מהשנה המיוחדת הזו, מידת הרחמנות, הוותרנות, הביטחון בבורא עולם ועודדדדדדדדד......... הכנתי לכבוד הישיבה עוגת תפוזים הפוכה שהביאה מאיוש, נרשמה התלהבות - ממליצה שוב להכין אותה קלה מאוד וטעימה. מה אתם אוכלים לארוחת הערב?.....באתי רעבה ו"אכלתי" ממרק העדשים הסמיך שהכנתי ביום שישי (הקפאתי והפשרתי יצא מעולה)......אבל אני עדיין רעבה למשהו "ט ע י ם"....... אז מה יש לכם להציע?

חנהפ

Active member
חביתה עם עשבי תיבול ואם יש לך אז גם פטריות

פרמזן מגורר למעלה וסלט

יוכי68

New member
נשמע מעולה......אחכה לבן שיבוא מהישיבה

ויפנק אותי....הוא אוהב לפנק...איזה כיף

חנהפ

Active member
אני רואה שאת כמוני

גם אצלי הבנים מבשלים חבל"ז,אפילו הבן הגדול כשהיה חוזר מהצבא, תמיד נעמד במטבח לטגן חביתה מדוגמת כמו שרק הוא יודע, או כל תבשיל אחר שהתחשק לו,וכולם רק נהנו וזה מזה כייף כי אבא שלו, למשל במקסימום יטגן חביתה עם פטריות ובצל... ולא שאני חס ושלום מתלוננת,הרי האוכל הכי טעים הוא זה שמכינים ומגישים לי

רותי410

New member
היי, יוכי, התגעגענו

כנראה מאיוש מזדהה אתך וגם היא לא ביקרה פה היום. אבל איזה כיף שאת נכנסת גם כשאת עסוקה. את יודעת שאין לי מה להציע לך. הדבר הכי מהיר שעשיתי היה פשטידת גבינה ואיטריות בתבנית אינגליש קייק או בצק עלים מופשר שמילאתי בטונה, קטשופ חריף טיפ טיפונת מיונז, טבעות זיתים ירוקים, תירס מקופסה, בצל ירוק ותבלינים, גלגלתי, הכנסתי לתבנית אינגליש קייק, ואחרי כחצי שעה היה שטרודל. אבל אני סומכת עלייך שתמצאי משהו הרבה יותר מוצלח, בכל אופן, בתיאבון (אני יודעת שאין לך זמן, אז בהזדמנות, מה קשור מידת הרחמנות הוותרנות וכו' לשנת שמיטה?) שיהיה ערב טוב, חמים ונעים
בחזרה

בעיקרון לקחתי מתכון רגיל- בשרי

ואילתרתי , במקום בשר שמתי טונה. אני לא חולה על השילוב ולכן אני חושבת שפעם הבאה אמצא שילוב לטעמי יותר. אני כבר אצרף קישור למתכון מקורי.

אמפנדס

זה המתכון של האמפנדס שהביאה מגי. אני לקחתי את הבסיס ושיניתי אני רואה גם בשאר המילוי. אם יצא מוצלח אני אתן מרשם. אם לא נחכה לפעם הבאה. כאן

יוכי68

New member
אם בא לך פרווה את יכולה למלא בירקות מאודים

או בחומוס מבושל עם הרבה בצל מטוגן (סמבוסק חומוס) יוצא טעיםםםםםםםםםםםםםםםם. בירקות אני שמה בצל מטוגן, גזר מגורר, גמבה קצוצה, כרפס קצוץ, חצי פלפל חריף ותבלינים: מלח, פלפל, א. מרק, כמון הכל לטיגון קל במעט שמן ולמלא את הבצק.....אני אופה אבל אפשר גם לטגן.

יוכי68

New member
אני מכינה בצק ממש רך כמו למופלטה

ופותחת..הכל עם שמן בידיים ולכן זה נראה בין אפוי למטוגן...זה טעים משו משו....... צלמי לנו את התוצאות

ל י ר י 1

New member
וואו! נראה מעולה!

אפשר לקבל את המתכון, בבקשה? גם לבצק וגם למילוי חומוס?

יוכי68

New member
רותי, איזה רעיון מעולה השטרודל באינגליש קייק

רותי, יש לך עתיד חבל על הזמן....מהיכן הרעיונות האלו? ובקשר לשמיטה ולמידות שציינתי.......תארי לך אדם נכנס לגינתך ולוקח לך מהפירות ומכל מה שהשקעת בו זמן, אהבה, כסף וכדו'......את אמורה לקבל אותו בשמחה ולוותר משלך עבורו........עלייך לחשוב על אלו שאין להם ולתת ברחמים ובאהבה ממה שנתן לך בורא עולם, עלייך לפתוח בשמחה את ידך וליבך לכל אחד מישראל.......עלייך להאמין שהפרנסה משמיים היא ולא בזכות כוחך ועוצם ידיך - הכל מתנת האל........אוי כמה לא פשוט להשליך יהבך אל ה' והוא יכלכלך. שנת השמיטה מאפשרת לנו לשים לב לדברים שלא תמיד אנו נוטים להבחין בהם כמו: ממי לקנות, מה מותר ומה אסור, למה לקנות או לא לקנות מגוי, איך להתייחס לפירות - לומדים להתבונן, לעצור לחשוב ולהעריך. מי יתן ושנת השמיטה הזו תיטע בנו את האמונה החזקה בבורא עולם, תיטע בנו את הרצון לעזור לאחרים בהרבה אהבה ולפתוח את ליבנו לעזור, להקשיב ולאהוב כל אחד באשר הוא.

רותי410

New member
איזה יופי. תודה על ההרצאה המלומדת

בהחלט צריך לחשוב על הדברים הללו ולא לקבל את כל הטוב כמובן מאליו. ובאמת צריך לנסות לאהוב כל אחד, רק שצריך לעבוד על זה וזה לא תמיד קל. ובקשר לשטרודל. סתם, יום אחד הייתי צריכה לעשות משהו מהר, וחשבתי על זה. ויצא טעים מאוד. למי שאוהב טונה, כמובן. שיהיה לך מחר יום מוצלח בבית הספר ובכלל.

חנהפ

Active member
כן, אבל,

כמו שיוצא בימינו, זה שרק מי שיש לו יכול לעמוד במחירים המונפצים של הירקות בחנויות אוצר הארץ, כך שהמטרה של שנת השמיטה -למען יאכל העני, לא ממש באה לידי ביטוי. ומצד שני החקלאים שמקבלים הוצאות ולעומתם כל המאכרים שמעורבים מתעשרים מדמי התיווך המוערבים במסחר בפירות שביעית שגם הוא לא ממש לעניין כי לא אמורים לסחור בפירות/ירקות אלו.

שחמטית

New member
אני הכנתי פלאפל

קנינו חומוס למריחה ופיתות, הכנתי סלט, צ'יפס בטוסטר אובן וכדורי פלאפל מעיסה שחברה הכינה ושלחה לי. הילדים התלהבו הבעל עיקם את הפרצוף. רותי- הרעיון שלך נשמע מעניין לשטרודל שהכנת...

למעלה