גמר חתימה טובה

ש ק 1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo52.gifגמר חתימה טובה

גמר חתימה טובה לכולם לכל מי שפגעתי בו בכוונה ואו שלא בכוונה

מצטרפת גם.... גמר חתימה טובה וצום קל

שמרו על הילדים ואל תשכחו לשים להם קסדות.

יש שיפור בנושא הקסדות

הסתבר לי שדרך המחשבה שלי לא הזויה - אני כבר מבקשת שנים הרי קמפיין לקסדות ואכיפה....והנה - היה קמפיין לאומי, ויותר ילדים (שאני אישית מכירה) חובשים קסדות. השבוע פגשתי בחנות האופניים ברח' הנגב ילד שאביו אמר לי בזמנו, כשהערתי על היעדר קסדה, ש"הילד שלי לא חנון". הילד קנה.....קסדה.

ארזS

New member
מצטרף כמובן ל../images/Emo52.gif , ובקשר לדברים שכתבה

פיצפונת : לי אישית זה קצת מפריע כל ה"חג אופניים" הזה. לא כך צריך להראות היום הקדוש של העם היהודי. אבל... מכיוון ש"בתוך עמי אני חי" אני מצטרף לקריאה לחבישת קסדות [ורצוי גם מגיני ברכיים] , ואחרי שראיתי בשנים שעברו גם מירוצי אופניים בירידות מסוכנות [למשל בירידות של רחוב החשמונאים] שגם גרמו לתאונות, אני פונה בקריאה להורים שישגיחו על ילדיהם ויזהירו אותם מהתעלולים האלה. גמר חתימה טובה.

ארזS

New member
בעניין "חג האופניים": ילדה נהרגה ו-231 ילדים

נפצעו בהמהלך "חג האופניים". זאת לפי הודעת מד''א. כל זה אירע בכל הארץ ולא רק ברעננה, ואני חוזר ושואל מי צריך את "חג האופניים" הזה ??? ואל תגידו לי שיש תאונות בכל יום. אני יודע שיש. אבל אני גם יודע שבכל יום ילדים לא עושים מירוץ אופניים בירידות של רחוב החושמונאים [לדוגמא] כפי שראיתי בליל החג ובמהלכו. וכשהעזתי להעיר לילד דוהר אחד ולאמא שלו שאלו אותי למה אני מתערב... אם הם מזלזלים ככה בחיים שלהם ושל הילדים שלהם מי אני שיכול להתערב ? ...

ATAF151

New member
הילדה נהרגה בגלל השתוללות של נהג ערבי

נהג ערבי נכנס לתוך כפר תבור והשתולל של ליד בית כנסת ופגע למוות בילדה על אופניים. באותה מידה הוא היה גם יכול לפגוע בהולכי רגל ולא נאסור בגלל זה הליכה ברגל. ולגבי המירוץ בחשמונאים. יש כאלו שעושים מירוצים מסוכנים גם במכוניות ואופנועים מידי יום, אז מה בגלל זה נאסור נסיעה במכונית ובאופנוע?

ארזS

New member
זה נכון מאוד ועצוב מאוד, אבל...

אבל לא בכל יום רוכבים מאות ואלפי ילדים בכל עיר על אופנייים כך שממש אין קשר בין "חג האופניים" לבין מה שבודדים עושים לרוב בכבישים צדדיים ולא במרכזי הערים. והדוגמה של רחוב החשמונאים היא בבחינת טיפה בים שכמותה יש רבות בכל עיר ובכל ישוב. וזאת עובדה שלא בכל יום נפצעים 231 ילדים מרכיבה על אופניים. אז עם כל הכבוד לך - לא הגבת לעניין, והעניין הוא שבכל שנה ביום הכיפורים נפצעים עשרות ומאות ילדים בכבישים והחגיגה נמשכת. לי אישית כואבת החינגה הדו גלגלית הזאת לא רק בגלל חילול היום הקדוש לעם היהודי, אלא גם ובעיקר בגלל ההפקרות שהורים רבים מפקירים [כן, ממש כך, הם מפקירים לדעתי !] את ילדיהם בכבישים.

ATAF151

New member
אני מסכים, צריך לנסוע אבל לא להפקיר

אין כל רע בלנסוע באופניים. וכמו שמידי שבת יש כאלו שנוסעים על אופניים בפארק רעננה לדוגמא, כך ביום כיפור נוסעים בכבישים הפנויים. נכון שההורים צריכים להקפיד שילדיהם נוהגים לפי כללי הבטיחות וזה נכון תמיד. צריך לזכור שיש דברים חיוביים באופניים, מדובר בפעילות גופנית שמוציאה את ילדינו המשמינים מהכיסא מול הטלוויזיה או המחשב לפעילות גופנית וחברתית שלצערי התמעטה בשנים האחרונות.

ארזS

New member
כתבת נכון, אבל לא לגמרי נכון

כי שוב התעלמת מהעובדה הפשוטה : ה כ מ ו ת של הרוכבים והמדוושים והמתגלגלים... לכן, שוב, אל תשווה בין ימים רגילים ואפילו שבת לבין הכמות של הרוכבים והמדוושים והמתגלגלים ב"חג האופניים". לגבי שאר תגובתך אני יותר ממסכים איתך

ATAF151

New member
אין בעיה בכמות הרוכבים

בימים רגילים יש פחות רוכבים ופחות שטח לרכיבה, ביום כיפור יש יותר רוכבים ויותר שטח לרכיבה (כל הכבישים). מצד שני ביום כיפור נפגעים פחות הולכי רגל בגלל היעדר המכוניות.

אני נוטה להסכים איתךבייחוד

אחרי שראיתי מה קרה למושב האופניים של הבן שלי אחרי שהבריון הצעיר שהתנכל להם בעט באופנים.

ארזS

New member
מעט מאוד, ולא שטויות כאלה.

לילד כמוני קוראים כיום "חננה" ואני גאה שהייתי "חננה" כזה. גם כשהייתי נער, ולאחר מכן בתקופת השרות הצבאי, ולאחריו עד שהתחתנתי, ויצאתי לבילויים - חזרתי תמיד מקסימום עם האוטובוס האחרון . [כלומר עד חצות] על רכב לא היה בכלל מה לדבר בימים ההם. מעולם, אבל מעולם לא הסתובבתי משועמם בלילות ברחובות העיר. מעולם ! ואז, להזכירך ולהזכירכם, היה רק ערוץ בודד בטלוויזיה ולא היה מה לשרוץ מול המכשיר הזה, ועל מחשב בוודאי שלא היה מה לדבר בימים ההם... לשמחתי הרבה ארבעת הילדים שלי [בגילאים 24 עד 10] לא עושים שטויות. גבירותי ורבותי, אתם יכולים להגיד שאני יהיר, אבל אם תגידו זאת אהיה גאה להיות יהיר בחינוך שקיבלתי מההורים שלי ובחינוך שנתתי ונותן עם רעייתי לילדים שלי. כן, כן ! הכל תלוי בכם ההורים ורק בכם ובחינוך שאתם נותנים לילדים.

../images/Emo32.gif אתה יודע איך קוראים ל"חננה" כשהוא גדל?

כן אדוני/גברתי הבוס...... (בדיחה קבועה אצלינו בבית, במעוז החננות
)

נכון שהרבה תלוי בנו אבל הילדים עושים גם דברים

ללא ידיעת ההורים עד כמה שיש קשר חם פתוח ותומך.

ארזS

New member
מסכים איתך

אבל אם ננחה אותם בצורה נעימה [ולא באיומים] בדרך הנכונה מגיל אפס יש סיכוי...

למעלה