גמר חתימה טובה

ATAF151

New member
במקרים רבים אשמים ההורים הקרייריסטים

כמה אפשר לחנך כאשר ההורה הראשון מגיע הביתה רק בערב (במקרה הטוב).

כאמא קרייריסטית

אני יכולה לומר לך בוודאות שאין קשר. פגשתי בחיי ילדים מוזנחים רגשית וחינוכית, שהוריהם לרוב בבית.

ATAF151

New member
יש קשר הדוק

ראשית את לא קרייריסטית במובן שאני מתכוון אליו. אני מתכוון לקרייריסטית מבחינת שעות עבודה מטורפות. שנית מה שפגשת לא רלוונטי. יש גם ילדים שבילדותם היו מסוממים וכיום הם פרופסורים גאונים, אז מה? בגלל זה נסמם עכשיו את ילדינו? מה שרלוונטי הוא משפחה נורמטיבית שבה שני ההורים קריריסטים מבחינת שעות העבודה לעומת משפחה נורמטיבית אחרת שבה יש לפחות הורה אחד שנמצא בבית בשעות סבירות. ברור שאם הורה נמצא בבית אבל הוא עסוק רק בלהיות שיכור ומסומם הילד לא ירויח הרבה משהותו.

lulyK

New member
גם אם הוא נמצא בבית ורק קורא דה מרקר,

בלי להיות שיכור ומסומם בו זמנית, אין בו/בה תועלת רבה מדי. אבל אין פה קשר להקף הקריירה (אפשר להעדר מהבית 12 שעות גם בעבודה חסרת עניין וללא אופק), יש קשר להורות מודעת.

ATAF151

New member
יש קשר להקף הקריירה

ברור שאם מישהו שוהה בבית ורק קורא דה מרקר אז אין בזה תועלת רבה. אבל אם שני ההורים נעדרים מהבית מידי יום 12 שעות ובמקרים רבים גם כשהם בבית הם עסוקים המון במחשב ובטלפונים ולפעמים גם מרבים לנסוע לחו"ל, קשה מאוד לקיים במקביל הורות טובה. הורות מודעת דורשת גם נוכחות פיזית סבירה.

lulyK

New member
מבהירה: זה שהם נעדרים ל-12 שעות

עוד לא אומר שיש להם קריירה (ומכאן ש אי אפשר להאשים את ההורים הקרייריסטים, אלה את ההורים הנעדרים - פיזית ורגשית). זו אולי סמנטיקה, אבל לזה התכוונתי.

זהו, שזה לא...

יש בני אדם מזניחים, בין אם הם עובדים יום ולילה ובין אם הם בבית. אני מניחה שהבחירה לא להיות נוכח מקלה עליהם - אבל אינה הסיבה להזנחה, אלא התירוץ. אני מוחה לחלוטין על כל יצירת קשר בין קריירה להורות, שכן הקשר הזה (גם אם עטאף ינסה להציגו אחרת) הוא לעולם מגדרי. אני מסכימה, עם זאת, שמהרגע שנולדים ילדים - חשוב להתאים את חיי העבודה ללו"ז חייהם על מנת להיות איתם בשעות סבירות. זה אינו קשור לקריירה.

ארזS

New member
לא רציתי כל כך להתערב בנושא הזה , אבל...

אבל החלטתי לכתוב קצת [או הרבה, נראה בהמשך התגובה]... אני נוטה להסכים גם עם פצפונת וגם עם חנה... [ולא. אין לי פיצול אישיות חלילה...] והסיבה היא שאכן במשפחות קרייריסטיות [במיוחד כשלשני ההורים יש קריירה תובענית] זאת עובדה שהילדים רואים את הוריהם פחות מאשר ילדים שהוריהם נמצאים הרבה בבית. אני חושב שאי אפשר לחלוק על העובדה הזה. זאת פשוט עובדה. בחלק גדול מהמקרים לילדים האלה יש רמת חיים גבוהה שילדים להורים "רגילים" יכולים רק לחלום עליהם וזה אמור להיות דבר טוב, אך לעיתים דווקא רמת החיים הגבוהה ["ושהוורים יעבדו...העיקר שיביאו כסף..."] זאת מתכונת למה שאני קורה זילזול בחיים. וזאת כי : יש כסף, יש טרקטורון [או מיול או איזה דו גלגלי ואפילו "פרייבט" לתפארת] ואפשר לעשות חיים - וזה מתכון בדוק לצרות. ומצד שני דווקא להורים שקראתי להם "רגילים" אין את היכולות לצ'פר את ילדיהם כפי שמצ'ופרים ילדי הקרייריסטים. וכן האלה וכן הלאה... ולכן זאת עובדה שגם פיצפונת צודקת וגם חנה צודקת, ושהכל מתחיל בחינוך ! שרק נהיה בריאים. כסף בא וכסף הולך , ונשבע לכם שאני לא מבין בשביל בני אדם צריכים מיליונים. מה המיליונים יעזרו אחרי ה-120 ? ... זה רק גורם למריבות בין הילדים על הירושה... שיסתפקו במועט ויהיה טוב לכולם. שיהיה חג סוכות שמח לכולם.

עם מיליונים אפשר לעשות המון טוב ../images/Emo13.gif

וכמובן ששורה בינינו הסכמה - הכל מוטה-אישיות ההורים ומוטה-חינוך. למדתי את זה כילשה לאמא קרייריסטית. היתה לי חברה טובה אז, שאמא שלה היתה עקרת בית. אני התענגתי על הקונספט של להגיע אליה הביתה ולמצוא חיוך וארוחה חמה, היא קינאה בי על זה שאני מגיעה הביתה ויש לי פרטיות.....בסופו של דבר, משתינו יצאו מה שסבתי היתה מכנה "מענטש" (בנאדם), בזכות החינוך - לא בזכות הקריירה מחד או העדרה מאידך. יע"ז אני רואה בהורים המוצאים עניין בחייהם מודל מימוש עצמי והתפתחות מקצועית לחיקוי, שמה-לעשות - הורים שיושבים בבית לא מסוגלים, אובייקטיבית, לספק. אישית, אני רואה ב"אמא קרייריסטית" ערך חינוכי מאוד גבוה, ובעבירה על עיקרון המידתיות בכל תחום בחיים, הקריירה בכללם - בעיה.

ATAF151

New member
את מדברת על דבר שלא אפשרי בדר"כ

יש מקרים, אולי כמו שלך, שבהם ניתן לקיים קריירה מפוארת עם שעות עבודה סבירות. אבל ברוב המקרים, בארץ ישראל, קריירה רצינית משמעותה עבודה בשעות מטורפות + מהבית + נסיעות לחו"ל. ולכן יש קשר גם אם לא אחד לאחד בין קריירה רצינית לשעות עבודה מטורפות ומכאן לקושי לחנך את הילדים ברמוט קונטרול.

ATAF151

New member
כן בהחלט

רוב הסיכויים שהילדים האלימים הם בנים או להורים שמזניחים אותם בכוונה או להורים קרייריסטים שאין להם אפשרות לטפל ולחנך את ילדיהם כמו שצריך.

sarins

New member
נוכחות פיזית של ההורים היא ערובה לחינוך הולם?

יש הורים שנמצאים פיזית בבית, אך אינם פנויים רגשית ... יש הורים שנמצאים פיזית בבית, אך אינם יודעים איך לחנך ולתווך... יש הורים שנמצאים פיזית בבית, אך ילדיהם משוטטים ברחובות עד שעות הליל... יש הורים שנמצאים פיזית בבית, אך לא יודעים מיהם המורים של ילדיהם ומה מקצועות הלימוד... יש גם הורים שנמצאים פיזית בבית...והם הורים מ ע ו ל י ם ! יש הורים "קרייריסטים"(וזו לא מילה גסה , נכון?!) שפנויים רגשית ושומרים על קשר הדוק עם ילדם ומצויים בפרטים הקטנים בחייו... יש הורים קרייריסטים שמיטיבים לחנך ולתווך והם יעילים, מצמיחים ומאפשרים לילדם להתפתח כיאות... יש הורים קרייריסטים, שמפאת יעילותם בעבודה...יודעים לנהל ולארגן את זמנם ביעילות בבית, ועם ילדם... יש הורים קרייריסטים שמכירים את המורים, המקצועות ואפילו.....חברים בוועד ההורים, מתנדבים ובעלי תחומי עניין רבים... יש גם הורים קרייריסטים שהם הורים חסרי אחריות ! אין נוסחה אחת! אין אמת אחת! אבל... הורה שמעריך, דואג ואוהב את עצמו באמת ... עשוי להיות הורה טוב יותר מזה שהערכתו העצמית נמוכה... גם בלי קשר לשעות שהוא חוזר הביתה מיום העבודה... ועברייינות? או-הו -הרקע לה הרבה יותר רחב ומורכב...ואל נטעה שהפיתרון מצוי בכמות שעות שנשהה בבית...זה לא יספיק ולא ייספק!!!!!!!!!!

ATAF151

New member
את טועה

ברור שהורה ששוהה בבית אבל עסוק בסמים למשל הוא לא הורה טוב. אני משווה בין הורים נורמטיביים שעובדים בשעות מטורפות לבין הורים נורמטיביים שנוכחים בבית בשעות סבירות. עם כל הרצון הטוב, קשה לקיים הורות טובה אם לא נוכחים בבית וגם כשכן נוכחים עסוקים בענייני עבודה דרך המחשב או הטלפון. וכמו שכבר ציינתי רבות, אני מדבר על הורים שכמעט ולא נוכחים בבית. אם למישהו יש קריירה שלא מצריכה שעות עבודה מטורפות אז כמובן שהוא יכול ללא בעיה להיות גם עם קריירה וגם להיות הורה מצויין.

למעלה