Welcome - שרשור הכרות -

../images/Emo24.gifWelcome - שרשור הכרות -

הדינוזאור חי ובועט! הספידו אותו פעמים רבות, אך למרות זאת כל אחד מאיתנו משתמש בשירותיו בכל יום, בכל פעם שאנחנו נכנסים לאתר הבנק שלנו, משלמים בכרטיס אשראי או מוציאים כסף מהכספומט, עושים ביטוח לרכב, שולחים מכתב בדואר.. למעשה ברקע אנו משתמשים בשירותיו של המחשב המרכזי. שרשרו מי אתם, מה אתם, לא חייבים פרטים מזהים, לא חייבים להגיד מאיזה ארגון אפילו רק תגידו שלום.............

ואני ראשון...

אני הזחל הכחול מעל 13 שנה בתחום ה-MF התחלתי בצבא בהכשרה בממר"מ (אז כשבקורסים עוד לימדו MF) שירתתי באחד מיחידות המחשב של חיל האויר, בתפקידי ראש צוות ואיש תשתיות MF... עם שחרורי עבדתי במשך שנתיים וחצי כאיש תשתיות MF בישראכרט ולאחר מכן עברתי לבנק הפועלים שם אני משמש עד היום כמנהל פרויקטים רבים בתחום תשתיות המחשב המרכזי חוץ מזה אני נשוי לאשה נפלאה ובעליה הגאה של סימבה כלבת הפינצ'ר המעורבת שלי, מתנדב במגן דוד אדום כחובש/נהג אמבולנס וכמדריך עזרה ראשונה... אשמח להכיר גם אתכם....

eliak

New member
יש עתיד!

קבל יפה על היוזמה ביחוד שמתברר שיש נעורים חדשים למחשב המרכזי

TheDM

New member
כל הכבוד יא זחל.

שלום, שמי אורי ליפשיץ, DBA DB2 ואיש mainframe כבר 10 שנים ושומע שה-mainframe גוסס כבר 11 שנים. בינתיים הלוואי עלי לגסוס ככה
. זחל, הרבה ברכות על הפורום והיוזמה ואם אני יכול לעזור במשהו רק תגיד. אורי.

NAVI27

New member
מעוניין לדעת קצת יותר על ה- DB2

שלום אורי, שמי אוהד ולאחרונה התחלתי קצת להתעניין בתחום בו אתה עוסק. אשמח לקבל ממך עוד קצת פרטים על ה- DB2 וכן הפניות לספרים שעוסקים בתחום ובכלל על אופי וסוג העבודה של ה- DBA. כל הכבוד על הפורם, כבר הרבה זמן חכיתי שמשהו ירים את הכפפה. בהצלחה אוהד.

TheDM

New member
עוד מידע על DB2.

שלום אוהד, הוספתי thread חדש בנושא DB2 ורשמתי שם קצת, אם אתה רוצה שאלות יותר ספציפיות תשים שם ואני אשמח לעזור. אורי ליפשיץ.

רונןMF

New member
שלום שלום

קודם כל יוזמה מעניינת מקווה שזה יתרומם!!! אני רונן, 1.5 שנים בתחום ה-MF, עשיתי קורס הסבה, אני מפתח קובול בסביבת CICS באחד ממשרדי הממשלה. אשמח להסתייע בפורום הזה.

NAVI27

New member
שלום רונן

שמי אוהד והתחלתי לאחרונה להתעניין בתחום ויש לי כמה שאלות ברשותך: 1. אשמח לקצת פרטים על קורס ההסבה שעשית (היכן, כמה זמן, מה התכנים שנלמדים וכדומה). 2. אודה אם תוכל לספר לי מעט על העבודה שלך כמפתח COBOL ב- MF? האם זה מעניין, על איזה פרויקטים אתה עובד וגם קצת על איך זה לעבוד במשרד ממשלתי? תודה רבה אוהד

רונןMF

New member
תשובות

עברתי קורס שהועבר בזמנו ע"י חברת טלדור, לא יודע אם הם עדיין עושים את זה... בכל מקרה בתחילת הקורס היה מבוא כללי על סביבת ה-MF ולאחר מכן צללנו ללמידת שפת התכנות עם דגשים על עבודה מול בסיסי נתונים (DB2, IMS...) ומול CICS. העבודה היא כמו כל עבודה בארגון גדול יש דברים יותר מעניינים ויש שגרה לפחות מנקודת המבט שלי נראה מעוד מעניין להשפיע על תהליכים שבסופו של דבר רלוונטים למה לשירותים שמקבל האזרח (למשל מערכת רשיונות...)... הרבה אמרו לי מה קובול, שפה מתה וכ'... אבל בשורה התחתונה אני מרוצה, השכר סביר ולא משעמם לי...

BlueDino

New member
הדינוזאור רק הולך ומשתבח !!

ברור לכולם שהדינוזאור ישאר איתנו לעוד שנים רבות... בכל העולם ארגונים גדולים לומדים מחדש את היתרונות של ריכוזיות (=וירטואליזציה) וחוזרים לראות במיינפריים את ליבת המערכת. המיינפריים, לדעתי, משתייך לדברים שפשוט, תמיד, אבל תמיד - תוכל לסמוך עליהם ... אם מרבית חברות Fortune 1000 שמניעות את העולם כולו ממשיכות להסתמך גם היום על מחשבי מיינפריים כגורם קריטי שמניע את עסקיהן - אז סימן שהמיינפריים (עדיין) צעיר !!!

טופי

New member
קודם כל מזל טוב

שמי גיא, פעם אחרונה שנגעתי בMF הייתה לפני כשנתיים וחצי, בצבא, ביחידת מחשב בחיל האויר, שמאז הבנתי שזרקה את הMF שלה. בקורס בצבא למדתי קצת על MVS, ויצא לי לעבוד עם VM/ESA (ואי, אני לא מאמין שאני זוכר). ועכשיו לשאלות: אני זוכר שהצליחו להריץ אצלינו לינוקס על ה S390, האם זה אומר שכל מה שיכול לרוץ על לינוקס יכול לרוץ על MF? איך הMF מתמודד עם חומרות גיבוי עדכניות? אני זוכר שגיבינו על סרטים מגנטיים (סרט גדול עם ואקום ומסתובב) ועל קלטות (48 קלטות לגיבוי מלא... בעעע). האם היום אני יכול לחבר גם טייפים עדכניים, כמו LTO3? אני זוכר במעומעם משהו כמו "שפידים", משהו על נתיבי חיבור לחומרה, איך זה בא לידי ביטוי במערכות עדכניות?

elotan

Member
מציג את עצמי

ערן, עובד בקובול משנת 1998 (עם הפסקה באמצע ללימודים) פעם בבנק קטן, היום בבנק גדול

ispf

New member
נעים מאוד

החלפתי שם בכוונה כי הקהילה קטנה. גם אני עובד באחד הבנקים הגדולים במדינה קובול זו שפת האם שלי ב CV.

למעלה